שאלה לגבי Anthem 1140

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2133

שליחה

התחלתי להתכונן לכיול arc ומהר מאד התיאשתי. הסירבול מוגזם. אפילו הכבל למקרופון קצר מידי.

אני ממש מצטער שלקחתי אנטם

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

מערכת כיול ARC מורכבת יותר מאודיסי למשל. אבל גם טובה יותר.
לדיתי שווה לשלם למישהו שיבוא לכייל ולהסביר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

02/09/2022 16:26  
י-א כתב:
התחלתי להתכונן לכיול arc ומהר מאד התיאשתי. הסירבול מוגזם. אפילו הכבל למקרופון קצר מידי.

...
אני לא מבין מה חשבת שמדובר במערכת כיול של פלאג אנד פלי ????
כל מערכות הכיול הטובות דורשות התעסקות אין פה אוקוס פוקוס
קנית אחלה מכשיר אבל יתכן שהוא באמת לא בשבילך.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כנראה באמת לא בשבילי, מלא באגים בתוכנה ובאפפ, חוסר הבנה בסיסי בחווית משתמש ועוד הרבה שטויות שהמכשיר הזה גורם לחוסר שביעות רצון.

במרנץ שהיה לי הדברים פשוט עבדו. הכיול שם מגיע עם מקרופון עם חוט מספיק ארוך לסלון נורמלי, הפלאג מתחבר בחזית המכשיר בלי צורך להזדחל מאחור, תהליך הכיול מלווה בתצוגה שאומרת איפה בכול פעם לשים את המקרופון והתוצאה היתה בהחלט טובה.

אגב, הכיול באנטם רק מטפל במריקים ובעוצמות או גם בגוון הצליל?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

כן במרנץ הכל פשוט זה נכון אבל מערכת הכיול שלו, שבסופו של יום היא זו שמאפשרת לך להגיע לתוצאות סאונד טובות יותר, פשוט שייכת להסטוריה .
באנתם מערכת כיול גמישה יותר שדורשת הבנה קצת מעבר למה שנדרש במרנץ ומאפשרת לך להגיע לתוצאות סאונד טובות יותר .

לא לכולם זה מתאים וכנראה שלך לא וזה בסדר, תמכור ותקנה מרנץ.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498

שליחה

אני עם 740 ורק בעזרת השרשור הזה הבנתי שהמכשיר שלי לא מעודכן לגרסה האחרונה.
כל כך מעצבן...אמנם הפסקתי לעקוב אחרי השרשור של אנתם ב-AVS אבל תיארתי לעצמי שהחברה כבר טיפלה בבאגים מהסוג הזה.
מה הבאג? מסתבר שהעדכון דרך הגרסה הוובית לא עובד.
העדכונים האוטומטיים ועדכוני הבטא מנוטרלים אצלי, אבל כל כמה זמן אני בודק אם יש עדכון חדש, וכלום לא צץ.
עכשיו אני מבין שהיה עדכון כבר במרץ, רק שכדי להגיע אליו צריך להשתמש בשלט של המכשיר ולא בגרסה הוובית.

מכשיר מעולה, אבל לפעמים הדברים הקטנים האלה יכולים לחרפן אותי

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

03/09/2022 16:09  
י-א כתב:
הפלאג מתחבר בחזית המכשיר בלי צורך להזדחל מאחור, תהליך הכיול מלווה בתצוגה שאומרת איפה בכול פעם לשים את המקרופון והתוצאה היתה בהחלט טובה.
...
לא יודע איך הגעת לזה שצריך להזדחל מאחור עבור הכיול.
המיקרופון שאנתם מספקת אמור להתחבר למחשב נייד ואיתו אתה עושה את המדידות.
להגיד לך שזה יותר נוח ממערכת הכיול של דנון? לא ממש. אבל זה גם לא כזה נורא כפי שאתה מתאר את זה.

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 403

שליחה

02/09/2022 16:26  
י-א כתב:

...
יש לי תחשוה שאתה עדיין "נושם" את הדור הקודם של הרסיברים. אין מה לעשות, לכל מוצר/ טכנולוגיה חדשה קיימת עקומת למידה. כל רסיבר חדש של "היום" זה לא בדיוק אותו רסיבר של "אתמול". יש את ממשק ה-WEB, מערכת כיול הרבה יותר מתקדמת וגמישה.
גם לא כל כך הבנתי את הטענה לגבי אורך הכבל ?!?
כל הקונספט של ARC הוא שאתה יכול לחבר את המיקרופון לכל מחשב נייח או נייד תחת אותה רשת ביתית שאליה מחובר רסיבר ולהריץ כיול. מדובר על יתרון ולא חיסרון.
The following line is true
The previous line is false
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

03/09/2022 16:09  
י-א כתב:
כנראה באמת לא בשבילי, מלא באגים בתוכנה ובאפפ, חוסר הבנה בסיסי בחווית משתמש ועוד הרבה שטויות שהמכשיר הזה גורם לחוסר שביעות רצון.

במרנץ שהיה לי הדברים פשוט עבדו. הכיול שם מגיע עם מקרופון עם חוט מספיק ארוך לסלון נורמלי, הפלאג מתחבר בחזית המכשיר בלי צורך להזדחל מאחור, תהליך הכיול מלווה בתצוגה שאומרת איפה בכול פעם לשים את המקרופון והתוצאה היתה בהחלט טובה.

אגב, הכיול באנטם רק מטפל במריקים ובעוצמות או גם בגוון הצליל?
...
אין מה להשוות בכלל בין מערכת כיול של מרנץ (מוגבלת, שלא דורשת כוח עיבוד רב ולכן רצה על גבי רסיבר עצמו) לבין ARC שכן דורשת כוח עיבוד רב יותר ולכן רצה על DESKTOP/LAPTOP. אתה מוריד ARC GENESIS למחשב כלשהו (שנמצא תחת אותה רשת ביתית) ומריץ משםאת הכיול עם ממשק הרבה יותר מפורט ונעים למשתמש.
אתה עדיין "חושב ונושם" רסיברים מהדור הקודם ...שב .... תקרא, תלמד איך מריצים, יש מספיק מידע ברשת (כמובן שאתה מוזמן לשאול גם כאן) ותפיק מקסימום ממערכת שלך.
רשימת הציוד: LG G5 83|LG G2 77|Anthem MRX 1140|Kef Meta R7, R6, R3|SVS 2000 Pro*2|Nvidia Shield PRO 2019|Synology 920+|AC infinity AIRCOM T8|Morel PMC 600*4

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

האמת הייתי בטוח שהמקרופון מתחבר לרסיבר, כל כך הגיוני..

התוכנה עובדת גם על מק M1?

לא עניתם לגבי שאלת הכיול - האם הכיול הוא רק לעוצמות/מרחק או גם גוון טון?

Moto
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

03/09/2022 21:06  
י-א כתב:
האמת הייתי בטוח שהמקרופון מתחבר לרסיבר, כל כך הגיוני..

התוכנה עובדת גם על מק M1?

...
כמובן שהתוכנה עובדת גם על מאק (קיימת גם אפליקציה לאייפון, אנדרויד רק שהיא "מסורסת" יחסית):
https://anthemarc.com/arc-genesis/index.php
ARC מטפל בהמון פרמטרים, הרבה מעבר לעוצמות "ומרחקים" (בגרסה אחרונה, ARC מטפל גם בפאזות). יש המון משחק בכלי הזה, לא מומלץ לשחק ללא ידע בפרמטרים שאתה לא בטוח לגביהם (ניתן להסב נזק ממשי לציוד). למי שרוצה יש גם POST PROCESSING (שהוא לא קשור ישירות ל-ARC).
שים לב שבקישור שצירפתי יש המלצות שונות ומגוונות שקשורות לכיול (תחת Frequently Asked Questions), החל ממיקום מיקרופון, גובה מיקרופון בכל נק' מדידה ועוד ... ממליץ בחום לעבור עליהן לפני הרצה ראשונה.
בהצלחה !

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ראיתי ביוטיוב הדרכה לגבי הכיול ונראה הרבה בלגן.

ראיתי שגם ניתן לעשות כיול לפרופיל שמיעה שונה למשל למוזיקה סטראו וקולנוע בייתי וכו. זה יכול להיות מעניין אבל הרבה סבלנות צריך

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

באופן אישי לא הייתי קונה מכשיר ב20 אלף שקל בלי לבדוק מה אני מקבל ואם הוא מתאים לדרישות שלי (כולל גובה המוטיבציה שלי להתעסק איתו). אני חושב שלקחת מכייל שיעשה לך את העבודה זה כנראה הפתרון הכי טוב עבורך.
Jack of some trades, master of none

SamiSosa
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נראה שיש יותר סיכוי למצוא את אי.טי לפני שתמצא מכייל בארץ
זה לפחות הנסיון שלי עם זה, אחרי שניסיתי לבדוק את הנושא במספר חנויות מתמחות

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

04/09/2022 0:13  
sgrimbl כתב:
נראה שיש יותר סיכוי למצוא את אי.טי לפני שתמצא מכייל בארץ
זה לפחות הנסיון שלי עם זה, אחרי שניסיתי לבדוק את הנושא במספר חנויות מתמחות
...
במקרה יש כאן חבר שעושה את זה ומשתמש או השתמש במוצרי החברה בעצמו. לא יודע מה המחירים.
יש לפעמים גם כאלה שצברו נסיון שאולי ירצו לעשות את זה בשביל הכיף.
Jack of some trades, master of none

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

03/09/2022 21:56  
י-א כתב:
ראיתי ביוטיוב הדרכה לגבי הכיול ונראה הרבה בלגן.
ראיתי שגם ניתן לעשות כיול לפרופיל שמיעה שונה למשל למוזיקה סטראו וקולנוע בייתי וכו. זה יכול להיות מעניין אבל הרבה סבלנות צריך
...
זו בדיוק הבעיה בדור היוטיוב.
תן לי סרטון... עזוב אותך מלקרוא מה אני הולך לקנות, ואיך משתמשים בו.
אפשר לעקוב אחרי ההוראות ולתת למערכת לעשות אוטומאטית מה שהיא יודעת לעשות, ואפשר להתקדם משם לגבהים חדשים.
אבל ברור שיש עקומת למידה למערכת חדשה.
כדאי להתחיל לקרוא קצת, ולהבין איך המערכת עובדת, ומה היא יודעת לעשות.

בטח אתה לא יודע, כי לא קראת, שבתוכנה צריל לבחור ב- Professional Mode כדי לפתוח את האפשרות להגדרות מתקדמות,
וזה גם עונה לשאלה שלך,
03/09/2022 21:56  
י-א כתב:
...
נראה לך שמערכת כיול מתקדמת כזו, מהטובות שיש, עושה כיול רק לעוצמות\מרחק?
דווקא מרחק רמקולים היה צריך להכניס ידנית עד לא מזמן.

עדכון Firmware מלא אפשר לעשות גם באמצעות תוכנת ARC במחשב.
יש בתוכנה גם Demo mode, שמאפשר לך לשחק בהגדרות ולהבין מה הן עושות בלי להתחבר לרסיבר שלך.

לא מצליח להבין איך רוכשים מכשיר משוכלל במחיר כזה, ומתייחסים לשימוש בו כאילו הוא מקרר.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

04/09/2022 0:28  
Amir64 כתב:
זו בדיוק הבעיה בדור היוטיוב.
תן לי סרטון... עזוב אותך מלקרוא מה אני הולך לקנות, ואיך משתמשים בו.
אפשר לעקוב אחרי ההוראות ולתת למערכת לעשות אוטומאטית מה שהיא יודעת לעשות, ואפשר להתקדם משם לגבהים חדשים.
אבל ברור שיש עקומת למידה למערכת חדשה.
כדאי להתחיל לקרוא קצת, ולהבין איך המערכת עובדת, ומה היא יודעת לעשות.

בטח אתה לא יודע, כי לא קראת, שבתוכנה צריל לבחור ב- Professional Mode כדי לפתוח את האפשרות להגדרות מתקדמות,
וזה גם עונה לשאלה שלך,

נראה לך שמערכת כיול מתקדמת כזו, מהטובות שיש, עושה כיול רק לעוצמות\מרחק?
דווקא מרחק רמקולים היה צריך להכניס ידנית עד לא מזמן.

עדכון Firmware מלא אפשר לעשות גם באמצעות תוכנת ARC במחשב.
יש בתוכנה גם Demo mode, שמאפשר לך לשחק בהגדרות ולהבין מה הן עושות בלי להתחבר לרסיבר שלך.

לא מצליח להבין איך רוכשים מכשיר משוכלל במחיר כזה, ומתייחסים לשימוש בו כאילו הוא מקרר.
...
היום גם במקררים יקרים צריך כבר לדעת קצת יותר מאשר לפתוח ולסגור את הדלת כדי להוציא חלב חחחחח

באמת לא מובן איך קונים מכשיר סופר מתקדם ולאחר מכן מתלוננים שלא מצליחים לתפעל אותו (Y)
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

י-א פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קונים מכשיר שהומלץ פה ובחנות והתלונות הם שהיצרן משחרר תוכנות שיש מלא באגים עדיין ושהחברה היבואן לא מספק שירות עם המוצר כדי להכניס את הלקוח בהדרכה מינימלית.

מי שמוכר מוצר כזה שדורש הרבה לימוד במוצר חושב שהוא מוכר מוצר פלאג אנד פליי כאשר בעליל זה לא כזה.

והזילזול באינטיליגציה שלי שאתם מפגינים כלפיי אינה בהכרח מראה על אינטיליגנציה גבוהה שלכם.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

אין "מלא באגים".
המוכר לא צריך להדריך אותך, בטח אם אתה לא מבקש הדרכה.
אתה יכול לבקש התקנה והדרכה בבית. יש אנשים כאן שביקשו וקיבלו.

אם אתה מתלונן שכבל המיקרופון קצר מידי, ומתברר שאתה מנסה לחבר אותו לרסיבר במקום למחשב, יש מקום לזילזול, או לפחות להרמת גבות עד העורף.
די בטוח שאפילו בסרטון שכן טרחת לראות, רואים שמחברים את המיקרופון למחשב.
הנה סרטון שהוא התוצאה הראשונה שקיבלתי מגוגל: (פעם ראשונה שאני רואה את הסרטון)

דקה: 5.30 - הסבר איך מחברים את המיקרופון ולאן.

גם התוכנה עצמה אומרת לך שהמיקרופון לא מחובר, חבר אותו למחשב. (כשאתה מנסה להתחיל כיול)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
שם מלא: יהלי בר

שליחה

04/09/2022 10:30  
י-א כתב:
קונים מכשיר שהומלץ פה ובחנות והתלונות הם שהיצרן משחרר תוכנות שיש מלא באגים עדיין ושהחברה היבואן לא מספק שירות עם המוצר כדי להכניס את הלקוח בהדרכה מינימלית.

מי שמוכר מוצר כזה שדורש הרבה לימוד במוצר חושב שהוא מוכר מוצר פלאג אנד פליי כאשר בעליל זה לא כזה.

והזילזול באינטיליגציה שלי שאתם מפגינים כלפיי אינה בהכרח מראה על אינטיליגנציה גבוהה שלכם.
...
בלי חלילה לזלזל באינטליגנציה של אף אחד, ואני בהחלט יודע שאתה, ישראל, ממש לא טכנופוב ובעל ידע טכני עשיר, אם כי מתחום מעט שונה, זו הייתה עוד סיבה למה באחד מהשרשורים כאן בהתחלה המלצתי לך כאחד שרגיל למרנץ, שלא להתקרב לאנטם. למי שמחפש פשטות אז מוצר שמבוסס על מערכת כיול ARC או DIRAC יתאים לו פחות. לפחות DIRAC מגיע למשתמש כמוצר מוגמר שעובד להבדין מ ARC שבו אתה הופך למשתמש ביטה. בגרסת הבטא האחרונה שלהם הם הוסיפו כיול פאזות, אבל עדיין לאחר כיול צריך לבצע תיקונים ידנית ומאד קשה לקבל תוצאה טובה אם בודקים עי REW לאחר כיול. מערכת אודיסי ללא כל ספק נותנת תוצאות הרבה יותר טובות ויעילות בלי הרבה כאב ראש ואינספור נסיונות. אולי בעוד שנה מהיום הם ישחררו גרסה סופית יציבה.

אם זה לא מאוחר, אני ההיתי מחזיר אותו ובכל זאת הולך על מרנץ או ממתין ל 2023 שדנון\מרנץ יוצאיו את הדגמים החדשים. וזה לא בגלל שכיול של ARC מסובך, זה בגלל המון פיצ'רי נוחות שמאד יחסרו לך באנטם. הטעות הכי גדולה לעשות זה לרכוש מוצר על סמך המלצה של המוכר בחנות. בכלל, הבנתי שיש לך הגברה ולכן רצית לרכוש רק פרוססור, אז איך יצא ששכוענת לרכוש רסיבר?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”