בניית NAS וקניית חומרה?
אהלן, יש לי NAS של QNAP כבר הרבה שנים, אבל אני חושש מהיום שהם יפסיקו לתמוך בחומרה שלי ובגדול לא מאוד מרוצה ממערכת ההפעלה שלהם. חשבתי הפעם במקום לקנות NAS של אחת החברות לבנות אחד בעצמי ולהתקין truenas או משהו בסגנון. הבעיה היא שאני לא ממש יודע איזה רכיבים אני צריך לקנות. האם מישהו מכיר אתר בארץ שמוכר מפרטי NAS?
כן! מומלץ מאוד.
אני עשיתי מעבר דומה מ qnap למערכת שאני בניתי מבוססת unraid לפני כשנה וחצי, ואני מאוד מרוצה.
אתה יכול להתייעץ פה, זה מה שאני עשיתי וחברי הפורום עזרו לי להגיע למפרט פשןט ויעיל שעושה את העבודה.
viewtopic.php?f=113&t=357497
אני עשיתי מעבר דומה מ qnap למערכת שאני בניתי מבוססת unraid לפני כשנה וחצי, ואני מאוד מרוצה.
אתה יכול להתייעץ פה, זה מה שאני עשיתי וחברי הפורום עזרו לי להגיע למפרט פשןט ויעיל שעושה את העבודה.
viewtopic.php?f=113&t=357497
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני ביצעתי דבר דומה.
רכשתי לי מארז קובייתי שנכנס בו לוח ITX, 3 דיסקים קשיחים שמותאמים ל-NAS ועוד SSD אחד למערכת ההפעלה של השרת.
הכל עובד מצוין.
רכשתי לי מארז קובייתי שנכנס בו לוח ITX, 3 דיסקים קשיחים שמותאמים ל-NAS ועוד SSD אחד למערכת ההפעלה של השרת.
הכל עובד מצוין.
אפשר לשאול איזה חומרה קנית ואיפה?01/09/2022 12:38silverbullet כתב: אני ביצעתי דבר דומה.
הכל עובד מצוין....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

החומרה שקניתי את רובה מאתר WELLCOM לפני כשנה עלתה לי כ-3000 ש"ח והיא כללה:
SSD - 250GB NVME - לטובת מערכת ההפעלה
לוח אם : GIGABYTE B360N-WIFI
2X8GB זכרון DDR4
מעבד I3-9100F
שני דיסקים מותאמים לשרת NAS של WD בנפחים של 2T כל אחד (לא השתגעתי בנפח, אני לא גם לא כזה צריך). יש לי עוד דיסק של 2T נוסף שהורכב בשרת.
מארז קובייתי של CoolerMaster Elite 110

כל הטוב הזה נכנס במארז הזה. שלושה דיסקים קשיחים, NVME אחד ואני אפילו יכול להכניס עוד SSD רגיל. היה חשוב לי שהוא יהיה קומפקטי ונאה.
השימושים הם אחסנת קבצים ו-PLEX כרגע. TRUENAS מאפשר הרבה יותר אבל דורש גם התעסקות וכרגע אני לא הכי פנוי להתעסק. השרת מחובר כרגע עם רגל אחת למתג מנוהל במהירות של 1GB. בלוח יש כרטיס רשת נוסף שאני יכול לבצע עימו אגגרגציה ואז להגיע למהירות של 2GB ובנוסף יש גם כרטיס רשת WIFI שה-TRUENAS מסרב משום מה להכיר בו (אולי העדכון החדש מכיר בו, עוד לא בדקתי).
סה"כ עובד טוב.
SSD - 250GB NVME - לטובת מערכת ההפעלה
לוח אם : GIGABYTE B360N-WIFI
2X8GB זכרון DDR4
מעבד I3-9100F
שני דיסקים מותאמים לשרת NAS של WD בנפחים של 2T כל אחד (לא השתגעתי בנפח, אני לא גם לא כזה צריך). יש לי עוד דיסק של 2T נוסף שהורכב בשרת.
מארז קובייתי של CoolerMaster Elite 110
כל הטוב הזה נכנס במארז הזה. שלושה דיסקים קשיחים, NVME אחד ואני אפילו יכול להכניס עוד SSD רגיל. היה חשוב לי שהוא יהיה קומפקטי ונאה.
השימושים הם אחסנת קבצים ו-PLEX כרגע. TRUENAS מאפשר הרבה יותר אבל דורש גם התעסקות וכרגע אני לא הכי פנוי להתעסק. השרת מחובר כרגע עם רגל אחת למתג מנוהל במהירות של 1GB. בלוח יש כרטיס רשת נוסף שאני יכול לבצע עימו אגגרגציה ואז להגיע למהירות של 2GB ובנוסף יש גם כרטיס רשת WIFI שה-TRUENAS מסרב משום מה להכיר בו (אולי העדכון החדש מכיר בו, עוד לא בדקתי).
סה"כ עובד טוב.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@silverbullet
הרכבתי משהו דומה עם המארז הזה. למחיר שלו הוא ממש טוב.
מעבד פנטיום G3220, כרגע 4 גיגה זכרון, 128GB NVME SSD ולוח סיני כלשהו. שלושה דיסקים 1.5TB, וכמו שאמרת יש מקום לעוד דיסק "2.5.
בעיקרון זה משמש כגיבוי ל-NAS הראשי שלי. זורק אליו פעם בכמה שבועות גיבוי מה-NAS הראשי.
במעבד F אין כרטיס מסך, אני מניח שהתקנת את המערכת הפעלה עם כרטיס PCI-E או על מחשב אחר?
מה אתה עושה אם אתה צריך גישה ישירה למכונה?
הרכבתי משהו דומה עם המארז הזה. למחיר שלו הוא ממש טוב.
מעבד פנטיום G3220, כרגע 4 גיגה זכרון, 128GB NVME SSD ולוח סיני כלשהו. שלושה דיסקים 1.5TB, וכמו שאמרת יש מקום לעוד דיסק "2.5.
בעיקרון זה משמש כגיבוי ל-NAS הראשי שלי. זורק אליו פעם בכמה שבועות גיבוי מה-NAS הראשי.
במעבד F אין כרטיס מסך, אני מניח שהתקנת את המערכת הפעלה עם כרטיס PCI-E או על מחשב אחר?
מה אתה עושה אם אתה צריך גישה ישירה למכונה?
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

היי,
נכון, אין לו כרטיס מסך. המטרה הייתה להוזיל עלויות ובמקרה היה לי כרטיס מסך פשוט, אז התקנתי אותו.
אם אצטרך גישה, אני מחבר באופן זמני כבל HDMI (מרחק של 2 מטר מהמסך), מתעסק עם הצורך, ואז מעיף בחזרה את הכבל. נכון לעכשיו אני מבצע בעיקר פעולות ב-GUI ואני רוצה גם להתחבר ב-SSH (משום מה, לא הצלחתי עדיין לפתור בעיה של ה-KEYS ב-SSH).
נכון, אין לו כרטיס מסך. המטרה הייתה להוזיל עלויות ובמקרה היה לי כרטיס מסך פשוט, אז התקנתי אותו.
אם אצטרך גישה, אני מחבר באופן זמני כבל HDMI (מרחק של 2 מטר מהמסך), מתעסק עם הצורך, ואז מעיף בחזרה את הכבל. נכון לעכשיו אני מבצע בעיקר פעולות ב-GUI ואני רוצה גם להתחבר ב-SSH (משום מה, לא הצלחתי עדיין לפתור בעיה של ה-KEYS ב-SSH).
תודה רבה לך!03/09/2022 21:50OMRIJ כתב: לבנות Nas ביתי אפשר בטווח גדול של מחירים וביצועים.
על כמה דיסקים מדובר? מה דרישות הביצועים?
מה נדרש חוץ מאחסון קבצים?...
אשמח למקום לארבעה דיסקים ואחד למערכת ההפעלה וקש (SSD? NVME? M2? אני לא ממש מבין בהרדיסקים בלי פלטות אז אין לי מושג...). אם ההבדל בין מקום לשלושה לבין מקום לארבעה הוא גדול מבחינת המחיר אשקול להתפשר ואולי אקנה דיסקים יותר גדולים.
את הדיסקים עצמם ארכוש בעצמי לאורך זמן, לא כחלק מהקנייה הזאת. לקנייה הזאת אני צריך רק את הדיסק המהיר.
חוץ מאחסון קבצים אני רוצה להריץ קונטיינרים למטרת הורדות וסטרימינג ברשת הביתית, היום יש לי פורטיינר עם איזה 15 קונטיינטרים שעושים את הכל וזאת המטרה העיקרית.
לא חושב שאני צריך כרטיס רשת מעבר לגיגה, אבל אם כבר יש לוח אם שתומך וההבדל במחיר לא גדול אז אשקול זאת.
Truenas/ZFS זאת לא המערכת האידיאלית להוספת דיסקים לאורך זמן. הצרכים שלך נשמעים אידאלים לUNRAID שמאפשרת להוסיף דיסקים שונים בגדלים שונים ואפשר לבחור יתירות (0-2 דיסקים). יש לה מנגנון דוקר מאוד נוח.
יכול גם לשקול OMV שתאפשר לך להוסיף דיסקים בעתיד, אם אתה מעדיף רייד (ורגיל לפורטיינר).
לגבי המפרט, כנראה שלא צריך יותר מדי.
הייתי לוקח לוח בסיסי בסגנון של B660M (לא חובה דור אחרון אם רוצים לחסוך בתקציב) ומעבד I3/I5 שוב לפי התקציב (עם כרטיס מסך מובנה).
הלוח הזה ספציפית MATX אבל אפשר גם למצוא ITX
מארז זה כבר עניין של טעם, אפשר מותג, אפשר מעלי אקספרס (למשל )
יכול גם לשקול OMV שתאפשר לך להוסיף דיסקים בעתיד, אם אתה מעדיף רייד (ורגיל לפורטיינר).
לגבי המפרט, כנראה שלא צריך יותר מדי.
הייתי לוקח לוח בסיסי בסגנון של B660M (לא חובה דור אחרון אם רוצים לחסוך בתקציב) ומעבד I3/I5 שוב לפי התקציב (עם כרטיס מסך מובנה).
הלוח הזה ספציפית MATX אבל אפשר גם למצוא ITX
מארז זה כבר עניין של טעם, אפשר מותג, אפשר מעלי אקספרס (למשל )
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אמנם אני מסכים שמארז זה עניין של טעם, וזה ספציפית נראה דיי מגניב, אבל המארז הנ"ל עולה $200 עם משלוח, ודורש ספק כוח SFX.
היתרון של הקולר מאסטר הוא שהמארז זול, ותומך ב-3 דיסקים רגילים + 1 קטן, וספק ATX רגיל.
אבל אם פותח השרשור צריך מקום ל-4 דיסקים רגילים, אז הוא לא מתאים בכל מקרה.
היתרון של הקולר מאסטר הוא שהמארז זול, ותומך ב-3 דיסקים רגילים + 1 קטן, וספק ATX רגיל.
אבל אם פותח השרשור צריך מקום ל-4 דיסקים רגילים, אז הוא לא מתאים בכל מקרה.
אם ה NAS לא יושב בסלון ואין בעיית מקום/אסתטיקה, אז אני ממליץ ללכת על מארז Mid Tower סנטדרטי ולא על המארזים הקטנים.
יש יתרונות רבים מבחינת אוורר, פונקציונליות, גמישות עתידית ואופציות הרחבה. יש מארזים עם מקום ל 8 דיסקים.
אני אישית משתמש במארז Antec P1 Silent עבור NAS שלי, הוא תומך ב 8 דיסקים (לי יש 6) ולא יקר במיוחד.
גם המארזים של Fractal Design איכותיים ומומלצים.
יש יתרונות רבים מבחינת אוורר, פונקציונליות, גמישות עתידית ואופציות הרחבה. יש מארזים עם מקום ל 8 דיסקים.
אני אישית משתמש במארז Antec P1 Silent עבור NAS שלי, הוא תומך ב 8 דיסקים (לי יש 6) ולא יקר במיוחד.
גם המארזים של Fractal Design איכותיים ומומלצים.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

ולמעשה גם NVME אחד על הלוח.04/09/2022 22:06TheCoolest כתב: אמנם אני מסכים שמארז זה עניין של טעם, וזה ספציפית נראה דיי מגניב, אבל המארז הנ"ל עולה $200 עם משלוח, ודורש ספק כוח SFX.
אבל אם פותח השרשור צריך מקום ל-4 דיסקים רגילים, אז הוא לא מתאים בכל מקרה....
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

מארז יותר גדול אבל עדיין לקחת לוח אם קטן? אתה יכול לרשום בבקשה את המפרט של ה-NAS שלך?04/09/2022 23:12ds123 כתב: אם ה NAS לא יושב בסלון ואין בעיית מקום/אסתטיקה, אז אני ממליץ ללכת על מארז Mid Tower סנטדרטי ולא על המארזים הקטנים.
גם המארזים של Fractal Design איכותיים ומומלצים....
אני לקחתי לוח אם רגיל.06/09/2022 21:22tomllic כתב: מארז יותר גדול אבל עדיין לקחת לוח אם קטן? אתה יכול לרשום בבקשה את המפרט של ה-NAS שלך?...
זה המפרט (יש לציין שהרכיבים רלוונטיים לתחילת 2021):
Intel Core i3 10100 / 1200 Tray
Antec A40 Pro CPU Cooler
Gigabyte B460M D3H
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16
Antec Case P101 Silent
ANTEC PSU 750W High Current Gamer Gold
WD SSD 500GB NVMe M.2 2280 SN750 Black
תודה רבה, אני אנסה לחפש את הגרסאות העדכניות של הרכיבים הנ"ל.07/09/2022 0:20ds123 כתב: אני לקחתי לוח אם רגיל.
זה המפרט (יש לציין שהרכיבים רלוונטיים לתחילת 2021):
Intel Core i3 10100 / 1200 Tray
Antec A40 Pro CPU Cooler
Gigabyte B460M D3H
Corsair DDR 4 16G (8Gx2) 3200 CL16 VENGEANCE LPX Black CMK16GX4M2E3200C16
Antec Case P101 Silent
ANTEC PSU 750W High Current Gamer Gold
WD SSD 500GB NVMe M.2 2280 SN750 Black...
750W זה לא קצת אוברקיל?
אוברקיל אבל היה עליו מבצע כשהזמנתי את המפרט והוא עלה כמו ספקים עם 550W ו 650W.07/09/2022 22:17tomllic כתב: תודה רבה, אני אנסה לחפש את הגרסאות העדכניות של הרכיבים הנ"ל.
750W זה לא קצת אוברקיל?...