יודע להחבר ליחידות נוספות כmesh גם אם היחידה הראשונה מוגדרת כAP ?23/08/2022 12:21gildmor כתב: אם אין סיבה ספציפית להתעקש על משפחת ה-AX3 אז אני מציע לנסות את משפחת הראוטרים של שיומי.
האפליקציה שלהם מנהלת את כולם בכל מצב , אפילו של נתב שנמצא ברשת אחרת לגמרי אבל רשום תחת החשבון שלי (הורים).
כל הדגמים תומכי MESH תואמים בלי קשר אם הם סינים\גלובלי ויש מגוון גרסאות שגם תואמות בינהם לפי שיקולי המחיר ועלות\תועלת....
השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
Re: השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6
לצערי לזה אין לי תשובה ואין לי כרגע שתי יחידות שתומכות מש אז גם לא יכול לבדוק, תנסה לשאול בשירשור של שיומי....
לקחתי בהנחה שאצטרך מש אבל יחידה אחת הספיקה אז השתמשתי בישן כ-AP שלא תומך מש כ-AP.
היי, במידה ואני רוצה להעביר את הראוטר דירה אני פשוט מחבר אותו לכבל רשת והאינטרנט אמור לפעול ישר או שיש איזה תהליך?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46420
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
Dopler,
אתה מחבר אותו באותו אופן כפי שהוא מחובר היום.
MrHicUp,
חיובי.
אתה מחבר אותו באותו אופן כפי שהוא מחובר היום.
MrHicUp,
חיובי.
לי יש 4 יחידות שמוגדרות להתעדכן אוטומטית, כבר שנה וחצי בערך. מעולם לא הייתה בעיה עם עדכונים.29/08/2022 9:42MrHicUp כתב: אצל בת הזוג שלי יש זוג AX3 גרסה אירופאית שנרכשו מKSP.
האם ממליצים לבצע עדכון?
...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
29/08/2022 9:42MrHicUp כתב: אצל בת הזוג שלי יש זוג AX3 גרסה אירופאית שנרכשו מKSP.
האם ממליצים לבצע עדכון?
...
אם מדובר בתיקון בעיית אבטחה אני מעדכן מייד.
אחרת, ממתין קצת לוודא שלא פגעו ביציבות עם העדכון הזה.
מצטער אבל קשה לחפש בשירשור כל כך ארוך
יש לי שתי יחידות בנות שנה פלוס - עבדו מצויין אבל משהו קרה לפני מספר ימים, סופו של סיפור ביצעתי RESET והגדרתי אותן מחדש וכאן מתחילה הבעיה
בית שתי קומות מרושת בLAN קוי. המטרה היא נתב אלחוטי בכל קומה אבל אני לא רוצה SSID שונה בין קומה לקומה- בפעם הקודמת הגעתי לתצורה הזאת
כרגע בגלל שלא הצלחתי למצוא את ההגדרות שאני מחפש - יש לי נתב בכל קומה ולכן שתי רשתות אלחוטיות שונות וצריך לעבור ידנית מאחת לשניה- זה מעצבן ולא נוח (מה יקרה אם אגדיר שם זהה לרשת האלחוטית משני נתבים שונים?)
כאשר ניסיתי להגדיר אחד ראשי ואחד משני זה עבד אבל הם תקשרו בינהם באופן אלחוטי בלבד ולכן הביצועים היו גרועים.
המטרה היא להגיע למצב ששני הנתבים (ראשי ומשני) יתקשרו בינהם על בסיס ה LAN הביתי.
איך מגדירים זאת?
הבעיה היא כמובן בהגדרת המשני.
אני בטוח שיש קישור עם הוראות ברורות- אשמח להכוונה.
עשיתי כבר את הקטע של להגדיר אחד ואז את השני כאשר הוא מחובר אליו (WAN משני מחובר ל LAN ראשי)- ככה הגעתי למצב של ראשי משני אבל רק בתקשורת אלחוטית..
תודה
יש לי שתי יחידות בנות שנה פלוס - עבדו מצויין אבל משהו קרה לפני מספר ימים, סופו של סיפור ביצעתי RESET והגדרתי אותן מחדש וכאן מתחילה הבעיה
בית שתי קומות מרושת בLAN קוי. המטרה היא נתב אלחוטי בכל קומה אבל אני לא רוצה SSID שונה בין קומה לקומה- בפעם הקודמת הגעתי לתצורה הזאת
כרגע בגלל שלא הצלחתי למצוא את ההגדרות שאני מחפש - יש לי נתב בכל קומה ולכן שתי רשתות אלחוטיות שונות וצריך לעבור ידנית מאחת לשניה- זה מעצבן ולא נוח (מה יקרה אם אגדיר שם זהה לרשת האלחוטית משני נתבים שונים?)
כאשר ניסיתי להגדיר אחד ראשי ואחד משני זה עבד אבל הם תקשרו בינהם באופן אלחוטי בלבד ולכן הביצועים היו גרועים.
המטרה היא להגיע למצב ששני הנתבים (ראשי ומשני) יתקשרו בינהם על בסיס ה LAN הביתי.
איך מגדירים זאת?
הבעיה היא כמובן בהגדרת המשני.
אני בטוח שיש קישור עם הוראות ברורות- אשמח להכוונה.
עשיתי כבר את הקטע של להגדיר אחד ואז את השני כאשר הוא מחובר אליו (WAN משני מחובר ל LAN ראשי)- ככה הגעתי למצב של ראשי משני אבל רק בתקשורת אלחוטית..
תודה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הי זיו
הסתכלתי בהגדרות- אני לא חושב שזה מביא אותי לתצורת העבודה שאני רוצה
אני מכוון לתצורת עבודה שהתקשורת בין נקודות הגישה האלחוטיות היא על בסיס ה LAN שיש לי בבית ולא על בסיס תקשורת אלחוטית בין נקודות הגישה
לפני שאני מבצע את זה ומרסט את נקודת הגישה- האם אתה יודע לומר לי שבשיטת ההגדרה הזאת התקשורת בין שתי נקודות הגישה תהיה קווית? (רשת גיגה קווית פרוסה בבית אין הגיון שידברו בינהן אלחוטית)
תודה
אני מכוון לתצורת עבודה שהתקשורת בין נקודות הגישה האלחוטיות היא על בסיס ה LAN שיש לי בבית ולא על בסיס תקשורת אלחוטית בין נקודות הגישה
לפני שאני מבצע את זה ומרסט את נקודת הגישה- האם אתה יודע לומר לי שבשיטת ההגדרה הזאת התקשורת בין שתי נקודות הגישה תהיה קווית? (רשת גיגה קווית פרוסה בבית אין הגיון שידברו בינהן אלחוטית)
תודה
- MrHicUp
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
- נתן תודות: 112 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
אתה מגדיר את היחידה הראשונה איך שבא לך, חייגן או DHCP.29/08/2022 19:07alarik99 כתב: הי זיו
תודה...
לאחר שהכל עובד אתה מחבר מהLan של היחידה הראשונה לWAN של השניה ואז מתבצע הסנכרון.
במצב זה תצורת הMesh עובדת על בסיס כבילה ולא אלחוט.
בהמשך למה שנכתב - כשמחברים בפעם הראשונה את המשנית לראשית - היא (המשנית) חייבת להיות בהגדרות יצרן. החיבור קווי כמו שתואר פה, ואחרי מספר שניות הLED בחזית המשנית הופך לראשי. מאותו רגע יש MESH והניהול שלו מתבצע רק בראשית.29/08/2022 21:20MrHicUp כתב: אתה מגדיר את היחידה הראשונה איך שבא לך, חייגן או DHCP.
לאחר שהכל עובד אתה מחבר מהLan של היחידה הראשונה לWAN של השניה ואז מתבצע הסנכרון.
במצב זה תצורת הMesh עובדת על בסיס כבילה ולא אלחוט....
ככל הזכור לי כל זה עובד רק עם הראשית במוד של PPPOE או DHCP. אם היא במוד AP - זה לא יעבוד. לא יווצר לך MESH. המשמעות היא או לעבוד במוד DHCP ואז יש NAT כפול שזה לא דבר טוב (למעט אם אתה בסיבים של פרטנר להבנתי - שם DHCP זו שיטת החיבור היחידה הנתמכת), או לעבוד במצב PPPOE מה שאומר שהיחידה הראשית היא המחייגת. זה אומר שאם תבחר במוד זה, תצטרך לקחת את הראוטר של הספק ולהפוך אותו לbridge , או במקרה של סיבי בזק וסלקום - להשתמש בממיר מדיה ולהיפטר לגמרי מהראוטר של הספק.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אפילו לא צריך לחבר ישירות.29/08/2022 21:20MrHicUp כתב: אתה מגדיר את היחידה הראשונה איך שבא לך, חייגן או DHCP.
במצב זה תצורת הMesh עובדת על בסיס כבילה ולא אלחוט....
אחרי שהגדרת את היחידה הראשית והיא עובדת טוב, פשוט תקע בשקע בקיר איפה שאתה רוצה את היחידה החדשה והיא תתחבר קווית ותיצור את ה-Mesh המיוחל לבד. אחרי שתחבר ככה את כל היחידות, תוכל להיכנס לממשק WEB של הראשית ותראה את הטיפולוגיה של הרשת בצורה גרפית מאוד ברורה, ותוכל לראות מה מחובר קווי ומה מחובר אלחוטי. זה מפתיע כמה שזה פשוט "עובד".
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אחרי כמעט שנתיים שימוש בראוטר ללא תקלות בכלל, התחיל לעשות בעיות אחרי הפסקת חשמל.
מאבד חיבור לאינטרנט בלי שום סיבה ברורה, מתנתק ולא מתחבר מחדש, החלפתי ל Xiaomi AX 3000.
חושב שהממשק של ה Hauwei יותר נח וזריז (בשינוי הגדרות) ומבחינת עוצמת שידור, ה Hauwei עדיף.
בקיצור, תקנו UPS אם בא לכם לשמור עליו.
עכשיו אין ניתוקים עם ה Xiaomi (כמו שהיה עם ה Hauwei, לפני ההפסקת חשמל).
מאבד חיבור לאינטרנט בלי שום סיבה ברורה, מתנתק ולא מתחבר מחדש, החלפתי ל Xiaomi AX 3000.
חושב שהממשק של ה Hauwei יותר נח וזריז (בשינוי הגדרות) ומבחינת עוצמת שידור, ה Hauwei עדיף.
בקיצור, תקנו UPS אם בא לכם לשמור עליו.
עכשיו אין ניתוקים עם ה Xiaomi (כמו שהיה עם ה Hauwei, לפני ההפסקת חשמל).
https://ali.ski/TOGCvC
למישהו יש ניסיון עם המוכר הזה? מוכר גרסת פרו ברזילאית.
לא ברור מהתיאור אם זו הגרסה המשופרת בעלת 4 מגברים.
למישהו יש ניסיון עם המוכר הזה? מוכר גרסת פרו ברזילאית.
לא ברור מהתיאור אם זו הגרסה המשופרת בעלת 4 מגברים.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כי יש לי כבר יחידה ברזילאית עם 4 מגברים שקניתי בדיל ה 150 ש"ח שהיה פה לפני איזה חודשיים....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אז קנה מאותו מוכר שקנית בזמנו. אם לא זמין, קנה ממוכר עם פידבק חיובי. קלוש הסיכוי למצוא מישהו שבדיוק קנה מאותו מוכר, כל הזמן המוכרים מתחלפים.