סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
אם תסביר לנו מה לא מספק אותך באיכות של רכיב זה ומה הבעיות שלך בשימוש בו עד כה, אז אפשר יהיה להציע, אם יש בכלל צורך במשהו יותר איכותי ומתאים.22/08/2022 10:42m1978 כתב: https://www.aliexpress.com/item/1005003 ... pt=glo2isr
אולי מישהו יודעה משהו יותר איכותי???????????...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

לא תמיד יש, אבל גם מתי שכן יש, אז צריך דבר ראשון להבין באיזה מדד או באיזו תכונה דבר אחד יותר טוב מהשני. כך שבשביל שאפשר יהיה בכלל לנסות להציע לך משהו יותר טוב, אתה צריך להסביר מה לא טוב בזה ואז אפשרי יהיה בכלל לנסות להבין, על מה מדובר, אם בכלל....
- Uri_Saranga
- חבר במועדון HT

- תגובות: 51
- שם מלא: Uri Saranga
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 4 פעמים
@itfan
@sys_admin
וואו שיחקתם אותה! כמה ידע שפכתם פה!
קראתי את כל 305 ההודעות של השירשור
בתור איש תוכנה עם ידע בסיסי בתחום הזה, ממש כיף ללמוד ממכם
לצערינו חברות התקשורת בארץ לא ידידותיות למשתמשים טכנים, על כן העזרה כאן היא נכס.
לאחר שקראתי עולות לי השאלות (מתנצל אם איכשהו רשמתם להן תשובות ופיספסתי):
1. @itfan, רשמת שכרגע אתה עובד עם TL-SM410U,
האם ז"א שאתה עובד עם ראוטר בעל פורט של 2.5 בידיוק? או שהתגברת איכשהו על ה Packet-loss?
(שואל כי תיארת שהמודל הזה לא עובד טוב עם ראוטרים של 5G ו 10G)
2. @itfan , ראיתי שהמודל SFP ל RJ45 של Optcore חזר למלאי באתר שנתת
https://www.optcore.net/product/sfp-2g-t-gen
האם כבר שווה להזמין אותו במקום את ה NVOC?
3. @itfan וגם @sys_admin במידה ואני רוצה לייצר את הטופולוגיית רשת הבאה:
א. Workstation שמחובר LAN ב- 2.5GB ישירות ל- Router/Switch הראשי
שיוריד טורנטים בהספקים מקסימלים וכמות חיבורים מפרגנת.
ב. רשת WIFI Mesh של כ 3-4 יחידות שמפוזרת בבית כאשר כל AP
מחובר ב backhaul ל- Main AP/Router/Switch הראשי בארון תקשורת.
סך הכל תמיכה בכ- 100 התקנים חכמים ועוד כ 15 מצלמות אבטחה שמצלמות 24/7 ב 4-8MP
ועוד Streaming ל 3 טלויזיות. טלפונים ומחשבים.
ג. כל AP יכול לקבל LAN 2.5GB בשביל ה backhaul ולהוציא LAN 1.0GB להתקן קרוב שדורש יותר יציבות (נגיד מחשב נייח או טלויזיה).
ד. מתג נוסף או ראשי של PoE לעד 8 מצלמות PoE.
איזה Router, AP ו Switch היתם ממליצים על רשת 2.5GB עבור הטופגרפיה הזאת?
4. @sys_admin לא ברור לי כ"כ החיבור שבזק עשו לי בארון תקשרות של הבניין, ניראה שיש שם חיבור מעגלי/לא תקין
אולי תדע להבין האם זה נורמאלי? מצרף תמונה עם השאלות.
5. אני רואה באתר של בזקסטור שהם לא מפרסים את רכיב ה SFP יותר של ה NOKIA או כל אחד אחר.
יודעים מהיכן להשיג?
6. ידוע מה ההבדלים בין 4 ה SFP המאושרים של בזק? רוב תודות מראש על העזרה
@sys_admin
וואו שיחקתם אותה! כמה ידע שפכתם פה!
קראתי את כל 305 ההודעות של השירשור
בתור איש תוכנה עם ידע בסיסי בתחום הזה, ממש כיף ללמוד ממכם
לצערינו חברות התקשורת בארץ לא ידידותיות למשתמשים טכנים, על כן העזרה כאן היא נכס.
לאחר שקראתי עולות לי השאלות (מתנצל אם איכשהו רשמתם להן תשובות ופיספסתי):
1. @itfan, רשמת שכרגע אתה עובד עם TL-SM410U,
האם ז"א שאתה עובד עם ראוטר בעל פורט של 2.5 בידיוק? או שהתגברת איכשהו על ה Packet-loss?
(שואל כי תיארת שהמודל הזה לא עובד טוב עם ראוטרים של 5G ו 10G)
2. @itfan , ראיתי שהמודל SFP ל RJ45 של Optcore חזר למלאי באתר שנתת
האם כבר שווה להזמין אותו במקום את ה NVOC?
3. @itfan וגם @sys_admin במידה ואני רוצה לייצר את הטופולוגיית רשת הבאה:
ג. כל AP יכול לקבל LAN 2.5GB בשביל ה backhaul ולהוציא LAN 1.0GB להתקן קרוב שדורש יותר יציבות (נגיד מחשב נייח או טלויזיה).
איזה Router, AP ו Switch היתם ממליצים על רשת 2.5GB עבור הטופגרפיה הזאת?
4. @sys_admin לא ברור לי כ"כ החיבור שבזק עשו לי בארון תקשרות של הבניין, ניראה שיש שם חיבור מעגלי/לא תקין
אולי תדע להבין האם זה נורמאלי? מצרף תמונה עם השאלות.
5. אני רואה באתר של בזקסטור שהם לא מפרסים את רכיב ה SFP יותר של ה NOKIA או כל אחד אחר.
יודעים מהיכן להשיג?
6. ידוע מה ההבדלים בין 4 ה SFP המאושרים של בזק? רוב תודות מראש על העזרה
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Uri_Saranga
בקשר לשאלה שלישית. מתגי רשת שתומכים במקביל בתכונות כמו מספר פורטים נדרש של 2.5G עם POE וגם יחסית יציבים, אפילו ציוד ביתי פשוט עם תכונות אלה עולה כבר "טיפה" יותר ממתגי רשת ביתיים פשוטים ביותר. למשל, אם נדרש להזין כ 4 נקודות גישה, לחבר את הנתב וגם עוד מחשב נייח ואיזה התקן אחד או שניים נוספים לפורטים של 2.5G, אז צריך מתג כזה של לפחות 8 פורטים כאלה לפחות. אחד מהמתגים הפשוטים כאלה הוא TPE-30102WS של TRENDnet ואם רוצים אחד עוד יותר פשוט והרבה יותר זול, אז יש את TL-SG3210XHP-M2 של TP-Link, שהמפרט שלו זמין בקישור זה: https://www.tp-link.com/us/business-networking/omada-sdn-switch/tl-sg3210xhp-m2/ .
ואם אנו צריכים גם לחבר כ 15 מצלמות אהטחה ועוד מספר התקנים במהירות של 1G, אז נדרש מתג עם 24 פורטים, גם עם תמיכה של POE. ומתג כזה יכול להיות למשל DGS-1510-28XMP של D-Link, שהמפרט שלו זמין כאן: https://dlinkmea.com/index.php/product/details?det=YU50WXBXSzh1OWZ5RGFCZ1piYmJHdz09
נקודות גישה שהן עם פורטים של 2.5G הן גם יותר יקרות מציוד ביתי ממוצא, ויש אותן למשל ל UBNT ודגם של נקודת גישה כזו הוא u6-enterprise ומפרט של דגם זה זמין מכאן: https://dl.ui.com/ds/u6-enterprise_ds.pdf
נתב מתאים לנושא שגם יתמוך במהירות של 2.5G וגם יעמוד בעומס של טורנטים עם כמות חיבורים נדרשת לרוחב פס זה גם לא יהיה במחיר של נתבים ביתיים מהזולים ביותר. ואחד האפשרויות לנתב כזה היא מערכת על בסיס מחשב X64 משובץ ותוכנת ניתוב מתאימה. מחשב כזה, אם רוצים יותר זול, אז הוא יכול להיות אפילו סיני מ ALI EXPRESS, מהכי זולים יש כזה למשל: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... -recommend
אפשרות אחרת פחות טובה וגם יותר יקרה, וגם שמגיעה כמוצר עם מערכת סגורה יכול להיות מוצר כזה: https://www.qnap.com/en/product/qhora-3 ... s/hardware
רק צריכים לקחת בחשבון מראש שכל הציודים אלה מצריכים ידע מינימלי בהכרת המחשב ואינטרנט לצורך חיבורים והגדרות שלהם, בגלל שבמקרה זה לא מדובר על מוצרים שנועדו לעקרות בית נואשות כפי שזה נהוג בציוד תקשורת ביתי טיפוסי שבו כל ההגדרות מסתכמות ברצף של מסכים שבהם צריך לבחור באפשרות עם כיתוב "הבא" ומקסימום בסוף ללחוץ על כפתור עם תווית "סיום".
לשאלה מספר 4 אני יכול רק לכתוב שלא מובן מה בזק עשו לך בארון תקשרות של הבניין, אם בכלל, במיוחד שכתוב במדבקה בפירוש שזה ארון של סלקום, אלה, אם כן זה נעשה בכדי לבלבל את האויב. אבל מהצילום הקיים לא ניתן להבין כלום.
לשאלה 5 אני יכול לענות לך שאת המודול SF אתה מזמין בשלב ההתקנה והטכנאי בזמן ההתקנה מספק לך אותו.
ולשאלה 6, שבין כל המודולים שקיימים ברשימה של בזק, ההבדל המרכזי בזה שרק G-010S-A תומך במהירות של 2.5G .
בקשר לשאלה שלישית. מתגי רשת שתומכים במקביל בתכונות כמו מספר פורטים נדרש של 2.5G עם POE וגם יחסית יציבים, אפילו ציוד ביתי פשוט עם תכונות אלה עולה כבר "טיפה" יותר ממתגי רשת ביתיים פשוטים ביותר. למשל, אם נדרש להזין כ 4 נקודות גישה, לחבר את הנתב וגם עוד מחשב נייח ואיזה התקן אחד או שניים נוספים לפורטים של 2.5G, אז צריך מתג כזה של לפחות 8 פורטים כאלה לפחות. אחד מהמתגים הפשוטים כאלה הוא TPE-30102WS של TRENDnet ואם רוצים אחד עוד יותר פשוט והרבה יותר זול, אז יש את TL-SG3210XHP-M2 של TP-Link, שהמפרט שלו זמין בקישור זה: https://www.tp-link.com/us/business-networking/omada-sdn-switch/tl-sg3210xhp-m2/ .
ואם אנו צריכים גם לחבר כ 15 מצלמות אהטחה ועוד מספר התקנים במהירות של 1G, אז נדרש מתג עם 24 פורטים, גם עם תמיכה של POE. ומתג כזה יכול להיות למשל DGS-1510-28XMP של D-Link, שהמפרט שלו זמין כאן: https://dlinkmea.com/index.php/product/details?det=YU50WXBXSzh1OWZ5RGFCZ1piYmJHdz09
נקודות גישה שהן עם פורטים של 2.5G הן גם יותר יקרות מציוד ביתי ממוצא, ויש אותן למשל ל UBNT ודגם של נקודת גישה כזו הוא u6-enterprise ומפרט של דגם זה זמין מכאן: https://dl.ui.com/ds/u6-enterprise_ds.pdf
נתב מתאים לנושא שגם יתמוך במהירות של 2.5G וגם יעמוד בעומס של טורנטים עם כמות חיבורים נדרשת לרוחב פס זה גם לא יהיה במחיר של נתבים ביתיים מהזולים ביותר. ואחד האפשרויות לנתב כזה היא מערכת על בסיס מחשב X64 משובץ ותוכנת ניתוב מתאימה. מחשב כזה, אם רוצים יותר זול, אז הוא יכול להיות אפילו סיני מ ALI EXPRESS, מהכי זולים יש כזה למשל: https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... -recommend
אפשרות אחרת פחות טובה וגם יותר יקרה, וגם שמגיעה כמוצר עם מערכת סגורה יכול להיות מוצר כזה: https://www.qnap.com/en/product/qhora-3 ... s/hardware
רק צריכים לקחת בחשבון מראש שכל הציודים אלה מצריכים ידע מינימלי בהכרת המחשב ואינטרנט לצורך חיבורים והגדרות שלהם, בגלל שבמקרה זה לא מדובר על מוצרים שנועדו לעקרות בית נואשות כפי שזה נהוג בציוד תקשורת ביתי טיפוסי שבו כל ההגדרות מסתכמות ברצף של מסכים שבהם צריך לבחור באפשרות עם כיתוב "הבא" ומקסימום בסוף ללחוץ על כפתור עם תווית "סיום".
לשאלה מספר 4 אני יכול רק לכתוב שלא מובן מה בזק עשו לך בארון תקשרות של הבניין, אם בכלל, במיוחד שכתוב במדבקה בפירוש שזה ארון של סלקום, אלה, אם כן זה נעשה בכדי לבלבל את האויב. אבל מהצילום הקיים לא ניתן להבין כלום.
לשאלה 5 אני יכול לענות לך שאת המודול SF אתה מזמין בשלב ההתקנה והטכנאי בזמן ההתקנה מספק לך אותו.
ולשאלה 6, שבין כל המודולים שקיימים ברשימה של בזק, ההבדל המרכזי בזה שרק G-010S-A תומך במהירות של 2.5G .
- Uri_Saranga
- חבר במועדון HT

תודה על העזרה!
אין לי בעיה עם ציוד (ואף מעדיף) ציוד שלא נועד למשתמש ביתי. מוצרים עיסקייםלרוב יותר אמינים ויותר חזקים.
לגבי Switch של Trend האם יש לך ניסיון איתו?
איפה ניתן לרכוש?
חברה מוכרת עם בקרת איכות טובה?
במידה ואין בעית תקציה על מה הית הולך?
לגבי AP ראיתי שהרבה פה קנו את אלו שמבוססים ATOM ויש אני מבין גם כאלו ממש יקרים לשוק העיסקי על ATOM, האם בהכרח כל AP מבוסס ATOM לא יהיה טוב לטורנטים?
הם עד כדי כך ךא יודעים לכתוב תוכנה שיודעת לנצל את ריבוי המעבדים?
אני רואה שה- AP שהמלצת לא קיבל ציון כזה טוב אלי, יש לך ניסיון איתו? יש אלטרנטיבות יותר טובות ?
לגבי Switch למצלמות. מזכיר שצריך רק 4 פורטים + כניסה כולם על 1GB רוב המצלמות מחוברות Wifi ורק 4 ב PoE.
אין לי בעיה עם ציוד (ואף מעדיף) ציוד שלא נועד למשתמש ביתי. מוצרים עיסקייםלרוב יותר אמינים ויותר חזקים.
איפה ניתן לרכוש?
לגבי AP ראיתי שהרבה פה קנו את אלו שמבוססים ATOM ויש אני מבין גם כאלו ממש יקרים לשוק העיסקי על ATOM, האם בהכרח כל AP מבוסס ATOM לא יהיה טוב לטורנטים?
אני רואה שה- AP שהמלצת לא קיבל ציון כזה טוב אלי, יש לך ניסיון איתו? יש אלטרנטיבות יותר טובות ?
לגבי Switch למצלמות. מזכיר שצריך רק 4 פורטים + כניסה כולם על 1GB רוב המצלמות מחוברות Wifi ורק 4 ב PoE.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

27/08/2022 14:50Uri_Saranga כתב: תודה על העזרה!
איפה ניתן לרכוש?
לגבי Switch למצלמות. מזכיר שצריך רק 4 פורטים + כניסה כולם על 1GB רוב המצלמות מחוברות Wifi ורק 4 ב PoE....
בקשר למתג של TRENDnet, היה לי נסיון איתו לפני כמה שנים. לא היו בעיות אז. לרכוש אפשר במספר מקומות למשל ב amazon או בכל חברה אחרת שמוכרת אותו. כן זו חברה מוכרת ובקרת איכות סבירה. כמובן זה לא CISCO, אבל גם המחיר הוא גם לא של ציוד של CISCO ולשימוש ביתי הוא יכול להספיק.
בקשר לשאלה: "במידה ואין בעית תקציה על מה הית הולך". אז בגדול מדובר בשני מוצרים באותה קטגורייה ואפשר לבחור כל אחד מהם אחרי שתעבור על המפרט ועל ההוראות ההפעלה ותראה מה מתאים לך יותר.
בקשר ל AP שמבוססים מעבד ATOM, אז לא ראיתי כאן יותר מדי כאלה בכלל וגם לא ראיתי כאלה שמישהו כאן רשם שרכש.
גם בקשר לטורנטים, אז AP לא כל כך קשור לזה. דבר ראשון AP זה רכיב L2 ודבר שני כל לקוח שמוריד את הטורנטים מומלץ שבכלל לא יהיה מחובר דרך AP בצורה אלחוטית, אלה קווית.
לא יודע היכן ראית ש AP שהמלצתי לא קיבל ציון טוב, אבל מדובר על AP יחסית חדש בתקן של Wi-Fi 6E ומוצר זה יחסית חדש. אבל לדברים ביתיים פשוטים נקודות גישה אלה מספיקות.
כך שהשאלה על מעבד ATOM בהקשר ל AP לא כל כך ברורה לי. כך שאתה צריך להסביר יותר ברור למה התכוונת בשאלה זו.
בקשר למצלמות ולמתג בשבילם. ממש לא מומלץ לחבר מצלמות בחיבור WIFI, אלה קווי. זה גם בגלל שגם, אם אתה מחבר אותן אלחוטי, עדיין אתה צריך למשוך קו של מתח לכל מצלמה וגם החיבור של מצלמות ל NVR מייצר תעבורה קבועה של נתונים ושיש כמות של מצלמות, אז הן גומרות רוחב פס של תשתית WIFI.
אבל, אם אתה מעדיף לחבר אותן אלחוטית, אז אתה צריך לחפש מתג עם תכונות נדרשות ועם מספר פורטים נדרש לך. רק אתה צריך לקחת בחשבון את כל ההתקני רשת שאתה צריך לחבר, כמו טלוויזיות, סטרימרים, מקלטי קולנוע ביתי, מקלטי YES , מדפסות או כל דבר אחר שמתחבר לרשת ולא צריך מהירות חיבור יותר מ 1G.
כן. אני משתמש בראוטר MikroTik RB5009 שיש לו פורט 2.5G שעובד מצויין עם המודול הזה.27/08/2022 5:01Uri_Saranga כתב: 1. @itfan, רשמת שכרגע אתה עובד עם TL-SM410U,
האם ז"א שאתה עובד עם ראוטר בעל פורט של 2.5 בידיוק?...
קרוב לוודאי שכן, אבל היות והוא היה בלתי זמין על רקע של מחסור ברכיבים ליצר אותו, קיים גם סיכון קטנטן שהם אולי עברו לייצר אותו עם רכיבים קצת שונים מאלה שנמצאים במודול שאני רכשתי בזמנו. אני מעריך שמדובר בסיכון קטן מאד, אבל הוא קיים.2. @itfan , ראיתי שהמודל SFP ל RJ45 של Optcore חזר למלאי באתר שנתת
האם כבר שווה להזמין אותו במקום את ה NVOC?...
היות ו- sys_admin כבר ענה לך בפירוט, יש לי רק הערה קטנה: לא כל כך ברור למה אתה קורא "ארון תקשורת." אם מדובר בארון תקשורת דירתי סטנדרטי שמשוקע בקיר וסגור בלי איוורור משמעותי, אז יש מגבלות מאד רציניות על הציוד שאפשר להפעיל בו (גם מבחינת גודל פיזי וגם מבחינת הספק חשמלי) וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון לפני שמזמינים ציוד.3. @itfan וגם @sys_admin במידה ואני רוצה לייצר את הטופולוגיית רשת הבאה:
איזה Router, AP ו Switch היתם ממליצים על רשת 2.5GB עבור הטופגרפיה הזאת?...
אני מצרף תמונה שבה סימנתי במספרים כמה דברים ע"ג התמונה שלך. הניחוש שלי לגבי מה שקורה כאן הוא כדלקמן: לכבל המזין שמגיע מבזק (שהוא כנראה הכבל הכחול העבה, לפי מה שאתה כותב) יש סיב פעיל אחד שמרותך (מאחורי המגן הפלסטי שמסתיר את כל הריתוכים) לסיב שמגיע למחבר שסימנתי ב-1. שם הוא מתחבר לסיב הכחול הדק שמהווה בעצם חלק מהמפצל הפאסיבי שסימנתי ב-2. המפצל הפאסיבי הנ"ל מפצל את הסיב הכחול הדק הזה ל-8 סיבים לבנים דקים שמגיעים למחברים שסימנתי ב-3. המחברים בחלק הימני של 3 הם אלה שדרכם אמורים לחבר דירות. אפשר לעשות את זה ישירות (כמו שעשו עם הדירה שלך) או דרך המגשרים הצהובים מצד ימין והמחברים שסימנתי ב-4. צד שמאל של המחברים שסימנתי ב-4 מחובר (עם ריתוכים מאחורי המגן הפלסטי) לכבל ארבע-גידי (שזה כנראה הכבל הלבן שאתה כותב שהוא יוצא לקומה העליונה) שאמור להסתיים בקופסת חיבור קומתית שממנה ניתן לחבר עד ארבע דירות (יכול להיות שלא כל הגידים שלו מחוברים ו/או שהוא מפוצל אפילו לכמה קופסאות קומתיות). בכל אופן, זה נראה לי בהחלט נורמלי.לא ברור לי כ"כ החיבור שבזק עשו לי בארון תקשרות של הבניין, ניראה שיש שם חיבור מעגלי/לא תקין
אולי תדע להבין האם זה נורמאלי? מצרף תמונה עם השאלות....
אגב, החלק השמאלי שכולל את הריתוכים והמפצל זה חלק שאף אחד לא אמור להתעסק איתו (הטכנאים שבאים לחבר דירות לא אמורים לגעת בו). מומלץ מאד שלפחות הוא יישאר סגור היטב (אבל, כמובן, כמו שזה נראה בתמונה, בשביל לסגור אותו צריך להזיז את הסיב הכחול הדק כך שלא יפגע).
זה לא מופיע באתר הבזקסטור, אבל אמור להיות אפשרי להגיע לסניף הקרוב אליך ולרכוש מהם. מנסיון, לא כל עובד בבזקסטור מכיר את זה ויתכן שעובדים חדשים שם יצטרכו לעשות בירורים לפני שיבינו על מה מדובר ואיפה זה נמצא אצלם. אפשר, כמובן, לנסות להתקשר לסניף הרלבנטי ולנסות לברר מראש אם אכן יש להם את זה במלאי, אבל בגלל שלא כולם שם בהכרח מכירים את המוצר, לא בטוח שתקבל תשובה אמינה. לכן יכול להיות יותר פשוט להזמין את זה תמורת תשלום מהתמיכה הטכנית, כמו ש- Elad8 הציע. (כמובן שהכי פשוט זה להזמין את המודול עם התקנת הסיב, כמו ש- sys_admin כתב, אבל זה לא באמת רלוונטי למי שהסיב כבר מותקן אצלו.)5. אני רואה באתר של בזקסטור שהם לא מפרסים את רכיב ה SFP יותר של ה NOKIA או כל אחד אחר.
יודעים מהיכן להשיג?...
לא מדויק. כנראה שה- Nokia G-010S-Q לא רק תומך ב-2.5G, אלא אפילו עושה את זה יותר טוב מה- Nokia G-010S-A (עם פחות בעיות של תאימות לציודים אחרים). זה בבדיקה אצלי כרגע.27/08/2022 11:01sys_admin כתב: ולשאלה 6, שבין כל המודולים שקיימים ברשימה של בזק, ההבדל המרכזי בזה שרק G-010S-A תומך במהירות של 2.5G ....
טוב אז אני מחובר כבר תקופה על 2.5 עם הקונפיגורציה הנ"ל ובימים האחרונים אני מקבל מלא ניתוקי PPPoE שאין לי מושג מה גורם להם.
הקונפיגורציה והלוגים כאן: https://pastebin.com/eBFCrQjk
החייגן יושב על ether1 שהוא הפורט 2.5g של הראוטר.
עושה רושם שהניתוקים מתחילים בהורדה מטורנט או usenet אבל אני לא סגור על זה. הטורנט קליינט יושב על שרת (מיני PC) עם חיבור 2.5 כך שהוא אמור לנצל את מלוא או רוב רוחב הפס.
זה גם די מוזר שether1 עושה auto negotiate על 2.5 למרות שה link-partner-advertise מציע רק 100 או 1000 לא? הוא מחובר ל 10Gtek עם הג'יביק שהומלץ פה בשרשור.
זכור לי בעבר שלפעמים הether1 היה מסתכנן על 1 גיגה במקום 2.5, אבל אתחול של הראוטר או של הממיר מדיה 10Gtek היו מסדרים את זה.
רעיונות מה יכול לגרום לזה? יכול להיות באג בקושחה האחרונה של הראוטר?
הקונפיגורציה והלוגים כאן: https://pastebin.com/eBFCrQjk
החייגן יושב על ether1 שהוא הפורט 2.5g של הראוטר.
עושה רושם שהניתוקים מתחילים בהורדה מטורנט או usenet אבל אני לא סגור על זה. הטורנט קליינט יושב על שרת (מיני PC) עם חיבור 2.5 כך שהוא אמור לנצל את מלוא או רוב רוחב הפס.
זה גם די מוזר שether1 עושה auto negotiate על 2.5 למרות שה link-partner-advertise מציע רק 100 או 1000 לא? הוא מחובר ל 10Gtek עם הג'יביק שהומלץ פה בשרשור.
זכור לי בעבר שלפעמים הether1 היה מסתכנן על 1 גיגה במקום 2.5, אבל אתחול של הראוטר או של הממיר מדיה 10Gtek היו מסדרים את זה.
רעיונות מה יכול לגרום לזה? יכול להיות באג בקושחה האחרונה של הראוטר?
זה אכן נראה מוזר, אבל ככה זה. כנראה שהוא פשוט מראה את כל המהירויות שמפורסמות חוץ מזו שהפורט כבר מסונכרן עליה (שהיא בטוח נתמכת ולכן אין שום אינפורמציה חדשה בלהציג אותה). אני משתמש במודול שונה (של TP-LINK) שתומך ביותר מהירויות וככה זה נראה אצלי:28/08/2022 18:18NIRz כתב: זה גם די מוזר שether1 עושה auto negotiate על 2.5 למרות שה link-partner-advertise מציע רק 100 או 1000 לא? הוא מחובר ל 10Gtek עם הג'יביק שהומלץ פה בשרשור....
קוד: בחירת הכל
[XXXX@RB5009] > /interface ethernet monitor ether1
name: ether1
status: link-ok
auto-negotiation: done
rate: 2.5Gbps
full-duplex: yes
tx-flow-control: no
rx-flow-control: no
advertising: 10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-half,1000M-full,2500M-full
link-partner-advertising: 10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,1000M-full
אני משתמש באותו ראוטר עם אותה גרסת קושחה ואין אצלי בעיות כאלה. אני ממליץ שבשלב ראשון תבדוק את עוצמת הסיגנל האופטי שמגיע אליך. אם המודול שלך הוא מסוג Nokia G-010S-A, אפשר להתחבר אליו ב-ssh עם הפרמטרים הבאים:רעיונות מה יכול לגרום לזה? יכול להיות באג בקושחה האחרונה של הראוטר?...
IP=192.168.1.10 user/password = ONTUSER/SUGAR2A041
ואז להריץ את הפקודה otop ולבחור באופציה s. זה נותן מסך עם מידע דיאגנוסטי כמו שרואים בתמונה המצ"ב (יוצאים עם C^). מה זה נותן לך בשדה "RSSI 1490 power"?
28/08/2022 20:11itfan כתב: אני משתמש באותו ראוטר עם אותה גרסת קושחה ואין אצלי בעיות כאלה. אני ממליץ שבשלב ראשון תבדוק את עוצמת הסיגנל האופטי שמגיע אליך. אם המודול שלך הוא מסוג Nokia G-010S-A, אפשר להתחבר אליו ב-ssh עם הפרמטרים הבאים:
IP=192.168.1.10 user/password = ONTUSER/SUGAR2A041
ואז להריץ את הפקודה otop ולבחור באופציה s. זה נותן מסך עם מידע דיאגנוסטי כמו שרואים בתמונה המצ"ב (יוצאים עם C^). מה זה נותן לך בשדה "RSSI 1490 power"?...
זה תקין?
זה הרבה יותר מתקין. הלוואי עליי כזו עוצמת סיגנל. לא זו הבעייה שלך....
הדבר הבא שאני באופן אישי הייתי עושה זה לנסות לשנות את מצב ה- Fast Path (לבטל אם הוא מאופשר, שזו ברירת המחדל, ולאפשר אם הוא מבוטל, בתקווה שניתן באמת לאפשר אותו בקונפיגורצייה שלך).
עוד שאלה זה אם מופעל אצלך IPv6 (אם כן, וזה לא באמת נחוץ, הייתי מנסה לבטל את זה).
אוקיי בינתיים כיביתי IPv6. אני אבדוק את הלוגים אחרי יום יומיים ואראה מה המצב.28/08/2022 21:03itfan כתב: זה הרבה יותר מתקין. הלוואי עליי כזו עוצמת סיגנל. לא זו הבעייה שלך.
הדבר הבא שאני באופן אישי הייתי עושה זה לנסות לשנות את מצב ה- Fast Path (לבטל אם הוא מאופשר, שזו ברירת המחדל, ולאפשר אם הוא מבוטל, בתקווה שניתן באמת לאפשר אותו בקונפיגורצייה שלך).
עוד שאלה זה אם מופעל אצלך IPv6 (אם כן, וזה לא באמת נחוץ, הייתי מנסה לבטל את זה)....
ב Fast Path לא נגעתי אז אני מניח שזה מופעל. אנסה לשחק עם זה אם הבעיה לא תיפתר.
אם אגיע לזה, אני צריך לכבות את זה ב pppoe-out, או ב ether1?
זה נמצא ב- /ip/settings/ כמו שאפשר לראות בפלט הבא:28/08/2022 23:23NIRz כתב: ב Fast Path לא נגעתי אז אני מניח שזה מופעל. אנסה לשחק עם זה אם הבעיה לא תיפתר.
אם אגיע לזה, אני צריך לכבות את זה ב pppoe-out, או ב ether1?...
קוד: בחירת הכל
[XXXX@RB5009] /ip/settings> print
ip-forward: yes
send-redirects: yes
accept-source-route: no
accept-redirects: no
secure-redirects: yes
rp-filter: no
tcp-syncookies: no
max-neighbor-entries: 8192
arp-timeout: 30s
icmp-rate-limit: 10
icmp-rate-mask: 0x1818
route-cache: yes
allow-fast-path: yes
ipv4-fast-path-active: no
ipv4-fast-path-packets: 0
ipv4-fast-path-bytes: 0
ipv4-fasttrack-active: yes
ipv4-fasttrack-packets: 350557486
ipv4-fasttrack-bytes: 347929165799
- Uri_Saranga
- חבר במועדון HT

איך הוא מסתדר עם כמות נכבדת של קונקשיינים לטורנטים?27/08/2022 21:07itfan כתב: כן. אני משתמש בראוטר MikroTik RB5009 שיש לו פורט 2.5G שעובד מצויין עם המודול הזה....
ראיתי ש sys_admin מדבר הרבה על זה שראוטרים מבוססי ATOM לא מספיק חזקים לטורנטים.
מה הניסיון שלך במקרה הזה?
הזמנתי אותו ואעדכן כאשר יגיע וינוסה.27/08/2022 21:07itfan כתב: קיים גם סיכון קטנטן שהם אולי עברו לייצר אותו עם רכיבים קצת שונים מאלה שנמצאים במודול שאני רכשתי בזמנו. אני מעריך שמדובר בסיכון קטן מאד, אבל הוא קיים....
אני מתכוון להרחיב את ארון התקשורת לכדי פי 3 מהגודל הסטנדרטי כאשר הוא בנוי בתיבת גבס.27/08/2022 21:07itfan כתב: לא כל כך ברור למה אתה קורא "ארון תקשורת." אם מדובר בארון תקשורת דירתי סטנדרטי שמשוקע בקיר וסגור בלי איוורור משמעותי, אז יש מגבלות מאד רציניות על הציוד שאפשר להפעיל בו (גם מבחינת גודל פיזי וגם מבחינת הספק חשמלי) וזה משהו שכדאי לקחת בחשבון לפני שמזמינים ציוד....
מבחינת חשמל יש שם תקע ואפשר לשים מפצל, מבחינת איוורור מה אתה מציע?
מה שלא ברור לי, המגשרים הצהובים מתחברים ל-3 פורטים מתוך הפיצול ל-8 של הסיב הכחול הקטן (במקום שגם הדירה שלי מחוברת).27/08/2022 21:07itfan כתב: צד שמאל של המחברים שסימנתי ב-4 מחובר (עם ריתוכים מאחורי המגן הפלסטי) לכבל ארבע-גידי (שזה כנראה הכבל הלבן שאתה כותב שהוא יוצא לקומה העליונה) שאמור להסתיים בקופסת חיבור קומתית שממנה ניתן לחבר עד ארבע דירות (יכול להיות שלא כל הגידים שלו מחוברים ו/או שהוא מפוצל אפילו לכמה קופסאות קומתיות)...
אבל מהצד השני הם לא מתחברים ל 3 סיבים שנניח הולכים לדירות אחרות, אלא, לכבל ארבע-גידי כאשר כ"א מהם מחובר לגיד בצבע שונה:
כחול, כתום וירוק.
זה מוזר לי כי היתי מצפה שכל אחד מהם יהיה "עצמאי" לאחר הפיצול ל 8 ולא חלק מכבל אחר שלבסוף עולה לקומה העליונה.
כן, זה שווה באמת להכניס.27/08/2022 21:07itfan כתב: אגב, החלק השמאלי שכולל את הריתוכים והמפצל זה חלק שאף אחד לא אמור להתעסק איתו (הטכנאים שבאים לחבר דירות לא אמורים לגעת בו). מומלץ מאד שלפחות הוא יישאר סגור היטב (אבל, כמובן, כמו שזה נראה בתמונה, בשביל לסגור אותו צריך להזיז את הסיב הכחול הדק כך שלא יפגע)....
סבבה27/08/2022 21:07itfan כתב: זה לא מופיע באתר הבזקסטור, אבל אמור להיות אפשרי להגיע לסניף הקרוב אליך ולרכוש מהם. מנסיון, לא כל עובד בבזקסטור מכיר את זה ויתכן שעובדים חדשים שם יצטרכו לעשות בירורים לפני שיבינו על מה מדובר ואיפה זה נמצא אצלם. אפשר, כמובן, לנסות להתקשר לסניף הרלבנטי ולנסות לברר מראש אם אכן יש להם את זה במלאי, אבל בגלל שלא כולם שם בהכרח מכירים את המוצר, לא בטוח שתקבל תשובה אמינה. לכן יכול להיות יותר פשוט להזמין את זה תמורת תשלום מהתמיכה הטכנית, כמו ש- Elad8 הציע. (כמובן שהכי פשוט זה להזמין את המודול עם התקנת הסיב, כמו ש- sys_admin כתב, אבל זה לא באמת רלוונטי למי שהסיב כבר מותקן אצלו.)...
מעניין, אולי אחכה לתוצאות הבדיקה שלך לפני שאקנה, זה משהו בקרוב?27/08/2022 21:07itfan כתב: כנראה שה- Nokia G-010S-Q לא רק תומך ב-2.5G, אלא אפילו עושה את זה יותר טוב מה- Nokia G-010S-A (עם פחות בעיות של תאימות לציודים אחרים). זה בבדיקה אצלי כרגע....
- Uri_Saranga
- חבר במועדון HT

טעות שלי, התכוונתי ל Router ולא ל AP. אז חזרה לשאלה המקורית,27/08/2022 18:16sys_admin כתב: בקשר ל AP שמבוססים מעבד ATOM, אז לא ראיתי כאן יותר מדי כאלה בכלל וגם לא ראיתי כאלה שמישהו כאן רשם שרכש.
גם בקשר לטורנטים, אז AP לא כל כך קשור לזה. דבר ראשון AP זה רכיב L2 ודבר שני כל לקוח שמוריד את הטורנטים מומלץ שבכלל לא יהיה מחובר דרך AP בצורה אלחוטית, אלה קווית.
לא יודע היכן ראית ש AP שהמלצתי לא קיבל ציון טוב, אבל מדובר על AP יחסית חדש בתקן של Wi-Fi 6E ומוצר זה יחסית חדש. אבל לדברים ביתיים פשוטים נקודות גישה אלה מספיקות.
כך שהשאלה על מעבד ATOM בהקשר ל AP לא כל כך ברורה לי. כך שאתה צריך להסביר יותר ברור למה התכוונת בשאלה זו....
האם בהכרח כל Router שמבוסס ATOM יהיה לא מספיק חזק בשביל טורנטים?
זה לא תלוי מספר מעבדים ויכולת ניצולת של התוכנה?
בלי קשר, ראיתי שאתה ממליץ בעיקר על ציוד שנועד לעבודה על תוכנות ראוטינג ג'נריות פתוחות.
אני לא ממש זקוק לכול האופציות הללו, אסתפק גם בתוכנה סגורה של הייצרן אבל לא כזאת לעקרות בית נואשות.
לצערי, אין לי הרבה ברירה, משיכה של כבל חשמל איננה תמיד שקולה למשיכת כבל רשת.27/08/2022 18:16sys_admin כתב: בקשר למצלמות ולמתג בשבילם. ממש לא מומלץ לחבר מצלמות בחיבור WIFI, אלה קווי. זה גם בגלל שגם, אם אתה מחבר אותן אלחוטי, עדיין אתה צריך למשוך קו של מתח לכל מצלמה וגם החיבור של מצלמות ל NVR מייצר תעבורה קבועה של נתונים ושיש כמות של מצלמות, אז הן גומרות רוחב פס של תשתית WIFI.
אבל, אם אתה מעדיף לחבר אותן אלחוטית, אז אתה צריך לחפש מתג עם תכונות נדרשות ועם מספר פורטים נדרש לך. רק אתה צריך לקחת בחשבון את כל ההתקני רשת שאתה צריך לחבר, כמו טלוויזיות, סטרימרים, מקלטי קולנוע ביתי, מקלטי YES , מדפסות או כל דבר אחר שמתחבר לרשת ולא צריך מהירות חיבור יותר מ 1G....
למשל, כאשר יש לך מיקום בו יש רק תעלה שמובילה חשמל, אסור (ע"פ חוק) להשתמש בהם גם לכבלי רשת.
הרעיון הוא להשתמש בערוץ SSID ניפרד למצלמות, יחד עם AP שיודע לנהל את הקצבים האלו מבלי להפריע לערוץ
שבו ישתמשו לדברים אחרים.
עם כך, חזרה לשאלה המקורית, יש לי 4 מצלמות שכן יכולות להתחבר ב PoE, על איזה Switch אתה ממליץ?
ועל הדרך האם היתה משנה את המלצתך ל AP שנתת קודם (u6-enterprise) בעקבות עניין החיבור של המצלמות?
אגב אין להשיג את ה U6-Enterprise באף מקום, ניראה שאזל המלאי בכל העולם. יש אלטרנטיבה?