מאיזה עיר באמת נוח להגיע לתל אביב ברכבת?
לאחר שגרנו בכמה מקומות במרכז (תל אביב | רמת גן | גבעתיים), די נמעס ( הבתים הישנים והמכוערים, רעש, לכלוך, בנייה בכל מקום, קורקינטים וכו)
מחפשים לצאת רחוק יותר , אבל סופר חושב הגעה נוחה ברכבת לתל אביב , אז השאלה היא מאיפה באמת נוח להגיע ברכבת?
מה מחפשים: איזור חדש לגור בו (בלי נוף לבתים מתפוררים) , ירוק, אוכלוסיה איכותית, מסגרות טובות לילדים, קרבה לפארקים
לא רוצים בית פרטים וגם לא דירה בבניין מאוד גבוהה, דירה בבניין עד 6 קומות נגיד, שיהיה איזה מקום שתיים פתוחים בשבת (איזה בית קפה ומסעדה נגיד)
מרחק נסיעה גם של חיפה סביר, אבל כן חשובה רמת זיהום האוויר שנגיד בחיפה והסביבה זה על הפנים כמו בערים סובבי תל אביב
מפת רכבות:
https://www.rail.co.il/Documents/Maps/map_no_legend.jpg
מחפשים לצאת רחוק יותר , אבל סופר חושב הגעה נוחה ברכבת לתל אביב , אז השאלה היא מאיפה באמת נוח להגיע ברכבת?
מה מחפשים: איזור חדש לגור בו (בלי נוף לבתים מתפוררים) , ירוק, אוכלוסיה איכותית, מסגרות טובות לילדים, קרבה לפארקים
לא רוצים בית פרטים וגם לא דירה בבניין מאוד גבוהה, דירה בבניין עד 6 קומות נגיד, שיהיה איזה מקום שתיים פתוחים בשבת (איזה בית קפה ומסעדה נגיד)
מרחק נסיעה גם של חיפה סביר, אבל כן חשובה רמת זיהום האוויר שנגיד בחיפה והסביבה זה על הפנים כמו בערים סובבי תל אביב
מפת רכבות:
https://www.rail.co.il/Documents/Maps/map_no_legend.jpg
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
אני גר במודיעין במרחק של כקילומטר (הליכה) לתחנת הרכבת. היתה תקופה שניסיתי להגיע ככה לתל אביב אבל שבר אותי התחזוקה המתמדת של הרכבת, העובדה שהיא נוסעת לאט כשחם (הפתעה: חם בישראל ונהיה חם יותר!), והפסקות רנדומליות. עברתי לרכב וסובל בפקקים כמו כולם.
אני גר ברחובות ומגיע לרכבת בלי בעיה מיוחדת, בעבר גרתי באשדוד וגם לא היו תלונות אבל משתי הערים לא היה לי צורך לנסוע על בסיס יומי אלא רק פעם ב...
חושב שמכל עיר על קו אשקלון- בנימינה (עכשיו ראיתי בקישור שכבר נהיה קן באר-שבע-בנימינה) צריך להיות נח.
קח בחשבון שיקול של הגעה לרכבת וחניה ברכבת. בראש העין לדוגמא יש חניה עצומה לרכבת אבל פקקים כדי להגיע לשם כל בוקר. באשדוד אם לא איכפתלך ללכת 5 דקות יש את החניה התת קרקעית של הביג שהיא חינמית
חושב שמכל עיר על קו אשקלון- בנימינה (עכשיו ראיתי בקישור שכבר נהיה קן באר-שבע-בנימינה) צריך להיות נח.
קח בחשבון שיקול של הגעה לרכבת וחניה ברכבת. בראש העין לדוגמא יש חניה עצומה לרכבת אבל פקקים כדי להגיע לשם כל בוקר. באשדוד אם לא איכפתלך ללכת 5 דקות יש את החניה התת קרקעית של הביג שהיא חינמית
"Friendship is like peeing on yourself: everyone can see it, but only you get the warm feeling that it brings"
BSD
BSD
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6601
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 499 פעמים
- יצירת קשר:
יבנה. השכונה הירוקה/נאות שמיר או נווה אילן. ליבנה (למרות שהיא עיר קטנה) יש 2 תחנות רכבת (קווים שונים). אני משתמש בה פעמיים בשבוע וחייב להגיד שזה עובד. הרכבת מגיעה בזמן ונדיר מאוד שיש איחור
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם אתה אופטימי נסה לבחון ערי הקו האדום של הרכבת הקלה הפתיחה בנובמבר....
+122/08/2022 8:10ride כתב: יבנה. השכונה הירוקה/נאות שמיר או נווה אילן. ליבנה (למרות שהיא עיר קטנה) יש 2 תחנות רכבת (קווים שונים). אני משתמש בה פעמיים בשבוע וחייב להגיד שזה עובד. הרכבת מגיעה בזמן ונדיר מאוד שיש איחור...
אומנם לא משתמש ברכבת, אבל גר בנאות שמיר, המון פארקים, גנים, הורים צעירים, וכל הבנייה חדשה לגמרי.
אני חושב שבמעבר שלכם מהמרכז לפריפריה- הרכבת תהיה הבעיה האחרונה שלכם...ואני אומר את זה בתור אחד שגר בפריפריה !
לצערי...יש את המרכז ויש את כל השאר !!! השוני הוא בכל פרמטר אפשרי ואפשר לכתוב על זה הרבה יותר מספר אחד...
לצערי...יש את המרכז ויש את כל השאר !!! השוני הוא בכל פרמטר אפשרי ואפשר לכתוב על זה הרבה יותר מספר אחד...
באמת?! דווא היום שאלתי בעבודה כמה אנשים - די מרוצים - יש גם אוטובוס וגם רכבת21/08/2022 19:32oferlaor כתב: אני גר במודיעין במרחק של כקילומטר (הליכה) לתחנת הרכבת. היתה תקופה שניסיתי להגיע ככה לתל אביב אבל שבר אותי התחזוקה המתמדת של הרכבת, העובדה שהיא נוסעת לאט כשחם (הפתעה: חם בישראל ונהיה חם יותר!), והפסקות רנדומליות. עברתי לרכב וסובל בפקקים כמו כולם....
אתה כל יום בתל אביב?
התחנה בהרצליה במיקום לא נוח, תקנו אותי אם אני טועה21/08/2022 22:02jacque כתב: הרצליה.
אני לא בודק בכלל מתי יש רכבת, מקסימום זמן המתנה של 5-10 דקות.
יש להרצליה יתרון שהיא תחנה ראשונה/אחרונה של הרכבת לירושלים.
מגיע לתחנה עם קורקינט, אבל גם ברכב סביר מאוד....
22/08/2022 8:10ride כתב: יבנה. השכונה הירוקה/נאות שמיר או נווה אילן. ליבנה (למרות שהיא עיר קטנה) יש 2 תחנות רכבת (קווים שונים). אני משתמש בה פעמיים בשבוע וחייב להגיד שזה עובד. הרכבת מגיעה בזמן ונדיר מאוד שיש איחור...
יבנה הירוקה אחלה, אבל חוסר אהבה שלנו לאשדוד קצת פוגע בזה, במיוחד שיש לאחרונה זרימה מאשדוד ליבנה
פרוייקט רכבת הקלה הוא פרוייקט כושל, וגם התוצאות יהיו בהתאם22/08/2022 9:28Borderline1 כתב: אם אתה אופטימי נסה לבחון ערי הקו האדום של הרכבת הקלה הפתיחה בנובמבר.......
וגם למיטב ידיעתי אין בערים האלה מקומות שעומדות בקריטריונים שלנו בעשור הקרוב