רכבים חשמליים מכל הסוגים - בעד ונגד
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בתור חובב רכבי ספורט ונהיגה ספורטיבית אני נגד אבל מי שואל אותי? 
על הסאונד (מה שרוב האנשים קוראים רעש) כבר ויתרתי אבל בנושא המשקל הגבוה של רכבים חשמליים יהיה מעניין מאוד. אני בטוח שתוך 10 - 20 שנה יצליחו לייצר סוללות קלות יותר בין אם הן יהיו קטנות יותר או פשוט מחומר אחר.
לגבי חרדת טווח זה משהו שמהר מאוד יעלם מהלקסיקון. הטווחים יגדלו (מרצדס כבר רשמו 1000 ק"מ) וזמני הטעינה יתקצרו.

על הסאונד (מה שרוב האנשים קוראים רעש) כבר ויתרתי אבל בנושא המשקל הגבוה של רכבים חשמליים יהיה מעניין מאוד. אני בטוח שתוך 10 - 20 שנה יצליחו לייצר סוללות קלות יותר בין אם הן יהיו קטנות יותר או פשוט מחומר אחר.
לגבי חרדת טווח זה משהו שמהר מאוד יעלם מהלקסיקון. הטווחים יגדלו (מרצדס כבר רשמו 1000 ק"מ) וזמני הטעינה יתקצרו.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אני לא חושב שהמשקל זה משהו שיתרכזו בו בעתיד הנראה לעין. יותר חשוב דחיסות צבירת האנרגיה והגדלת הטווח. הדרך להנמיך משקל הוא מעבר למימן.
לגבי ספורטיביות. יש יתרונות לרכבים חשמליים בדמות המומנט / torq ומי שאוהב ספציפית דלק אני מניח שבעולם המירוץ תמיד אפשר יהיה להשאר עם רכבי אספנות עם דלק (עוד עשור או שניים כמובן). יתכן שכמו כל רכבי אספנות יהיה לזה עלות כלשהי אבל רכבי ice ישארו זמינים עוד הרבה שנים למי שיש לו כסף ...
לגבי ספורטיביות. יש יתרונות לרכבים חשמליים בדמות המומנט / torq ומי שאוהב ספציפית דלק אני מניח שבעולם המירוץ תמיד אפשר יהיה להשאר עם רכבי אספנות עם דלק (עוד עשור או שניים כמובן). יתכן שכמו כל רכבי אספנות יהיה לזה עלות כלשהי אבל רכבי ice ישארו זמינים עוד הרבה שנים למי שיש לו כסף ...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@kingikra
ברוב הרכבים אין "סאונד", ברוב הרכבים מדובר על רעש מציק למדי.
כמובן שיש רכבי ספורט שנשמעים טוב, אבל רוב המכוניות בארץ ובעולם לא נכנסות לקטגוריה הזו. וכאן אני מכליל גם כל מני הונדות ואיביזות למיניהן עם צנרת פליטה בקוטר של כדור באולינג.
כנ"ל קטנועים ואופנעים. כמה פעמים עובר איזה מישהו על קטנוע ללא עמם פליטה בלילה ומעיר את כל הרחוב?
ומה עם אוטובוסים ומשאיות? גם לזה תקרא "סאונד"? איזה סאונד יש למשאית דיזל?
בנוגע למשקל, אז רק שתדע הרבה רכבי ספורט מודרניים שוקלים לא פחות מטסלה מודל 3. בעיקר רכבים אקזוטיים או ברמות מחיר ממש גבוהות שוקלים פחות מטון וחצי.
אפילו הלוטוס החדשות העלו במשקל.
גם אני חושב שעם הזמן טכנולוגיית הסוללות תשתפר ויחס דחיסות האנרגטית למשקל יעלה. אבל סביר להניח שאלה יהיו טכנולוגיות יקרות שיכנסו בעיקר לרכבי על במחירים שרובנו יכולים רק לחלום עליהם (טוב נו, בערך כמו עכשיו, כן?)
אני גם לא כזה בטוח לגבי מימן. לא סתם רכבים מבוססי מימן הם דיי איטיים. יש ברכב סוללה קטנה ומערכת שמפיקה חשמל מהמימן וטוענת את הסוללה.
תצטרך מערכת יעילה+חזקה מאד עבור הנעת רכב ספורט חזק. ובאופן כללי, לפחות כרגע, להנעת רכב במימן דרוש מיכל מאד כבד ומאד יקר. ההבדל במשקל לא כזה גדול.
ברוב הרכבים אין "סאונד", ברוב הרכבים מדובר על רעש מציק למדי.
כמובן שיש רכבי ספורט שנשמעים טוב, אבל רוב המכוניות בארץ ובעולם לא נכנסות לקטגוריה הזו. וכאן אני מכליל גם כל מני הונדות ואיביזות למיניהן עם צנרת פליטה בקוטר של כדור באולינג.
כנ"ל קטנועים ואופנעים. כמה פעמים עובר איזה מישהו על קטנוע ללא עמם פליטה בלילה ומעיר את כל הרחוב?
ומה עם אוטובוסים ומשאיות? גם לזה תקרא "סאונד"? איזה סאונד יש למשאית דיזל?
בנוגע למשקל, אז רק שתדע הרבה רכבי ספורט מודרניים שוקלים לא פחות מטסלה מודל 3. בעיקר רכבים אקזוטיים או ברמות מחיר ממש גבוהות שוקלים פחות מטון וחצי.
אפילו הלוטוס החדשות העלו במשקל.
גם אני חושב שעם הזמן טכנולוגיית הסוללות תשתפר ויחס דחיסות האנרגטית למשקל יעלה. אבל סביר להניח שאלה יהיו טכנולוגיות יקרות שיכנסו בעיקר לרכבי על במחירים שרובנו יכולים רק לחלום עליהם (טוב נו, בערך כמו עכשיו, כן?)
אני גם לא כזה בטוח לגבי מימן. לא סתם רכבים מבוססי מימן הם דיי איטיים. יש ברכב סוללה קטנה ומערכת שמפיקה חשמל מהמימן וטוענת את הסוללה.
תצטרך מערכת יעילה+חזקה מאד עבור הנעת רכב ספורט חזק. ובאופן כללי, לפחות כרגע, להנעת רכב במימן דרוש מיכל מאד כבד ומאד יקר. ההבדל במשקל לא כזה גדול.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

@oferlaor
דיברתי אך ורק על רכבי ספורט. ברור שברכבים יומיומיים אין שום שיקול לעבוד על דיאטה. זה לא ממש מעניין.
מומנט, כוח ותאוצה בקו ישר זה נתונים מגניבים אבל אין להם ממש קשר לנהיגה ספורטיבית ולהנאה מנהיגה בכביש מפותל או במסלול. קח למשל מאזדה מיאטה וסובארו BRZ, שהן שתי עגלות (הכל יחסי כמובן) אבל סופר מהנות לנהיגה.
@TheCoolest
כשהיה מותר להשתולל עם הסאונד, אז הצליחו להוציא צלילים בכלל לא רעים גם ממנועי 4 צילינדרים. בעידן הנוכחי, כשכל דגם יוצא שקט יותר מקודמו, אני מדבר על 6 צילינדרים וצפונה וגם שם אפשר לעשות עבודה רעה (קיה סטינגר GT, למשל).
אוטובוסים ומשאיות? אני דיברתי רק על רכבי ספורט.
בדקתי עכשיו כמה שוקלת מודל 3. דגם ההנעה האחורית שוקל 1750 ק"ג. אחת הסיבות העיקריות שלא מעט מגזיני רכב הכתירו את ה M2 כיורשת של ה M3 זה המשקל. ה M3 החדשה אכן שוקלת 1700+. הM2 עדין שוקלת 1550 ק"ג (כנראה שיתשנה בדור הבא) וגם זה לא מעט. צריך להבין שכל 50 ק"ג קובעים כאן. זה לא שצריך הבדל של טון כדי לומר שיש פער משמעותי במשקל.
הרבה דברים שמתחילים ברכבי יוקרה, בסוף מתגלגלים גם לרכבים "עממיים". זה לוקח זמן אבל זה קורה.
בכל מקרה הנקודה שלי היא שמשקל זה פרמטר חשוב להנאה מנהיגה ספורטיבית. העובדה שרכבי ספורט עולים במשקל זה כי בונים אותם יותר מרווחים ויותר בטיחותיים ולא כי הגיעו למסקנה שמשקל יתר הוא מהנה יותר לנהיגה.
דיברתי אך ורק על רכבי ספורט. ברור שברכבים יומיומיים אין שום שיקול לעבוד על דיאטה. זה לא ממש מעניין.
מומנט, כוח ותאוצה בקו ישר זה נתונים מגניבים אבל אין להם ממש קשר לנהיגה ספורטיבית ולהנאה מנהיגה בכביש מפותל או במסלול. קח למשל מאזדה מיאטה וסובארו BRZ, שהן שתי עגלות (הכל יחסי כמובן) אבל סופר מהנות לנהיגה.
@TheCoolest
כשהיה מותר להשתולל עם הסאונד, אז הצליחו להוציא צלילים בכלל לא רעים גם ממנועי 4 צילינדרים. בעידן הנוכחי, כשכל דגם יוצא שקט יותר מקודמו, אני מדבר על 6 צילינדרים וצפונה וגם שם אפשר לעשות עבודה רעה (קיה סטינגר GT, למשל).
אוטובוסים ומשאיות? אני דיברתי רק על רכבי ספורט.
בדקתי עכשיו כמה שוקלת מודל 3. דגם ההנעה האחורית שוקל 1750 ק"ג. אחת הסיבות העיקריות שלא מעט מגזיני רכב הכתירו את ה M2 כיורשת של ה M3 זה המשקל. ה M3 החדשה אכן שוקלת 1700+. הM2 עדין שוקלת 1550 ק"ג (כנראה שיתשנה בדור הבא) וגם זה לא מעט. צריך להבין שכל 50 ק"ג קובעים כאן. זה לא שצריך הבדל של טון כדי לומר שיש פער משמעותי במשקל.
הרבה דברים שמתחילים ברכבי יוקרה, בסוף מתגלגלים גם לרכבים "עממיים". זה לוקח זמן אבל זה קורה.
בכל מקרה הנקודה שלי היא שמשקל זה פרמטר חשוב להנאה מנהיגה ספורטיבית. העובדה שרכבי ספורט עולים במשקל זה כי בונים אותם יותר מרווחים ויותר בטיחותיים ולא כי הגיעו למסקנה שמשקל יתר הוא מהנה יותר לנהיגה.
-
oferlaor
- מנהל

-
oferlaor
- מנהל

- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

@TheCoolest כתב שרכבי הספורט כיום שוקלים כמעט כמו מודל 3. הסברתי שרכב ששוקל כמו מודל 3 כבר בקושי נחשב רכב מהנה לנהיגה ונתתי דוגמה את ה M3 וה M2....
לא היה פה שום ניסיון להשוות בין M2 למודל 3. ללא קשר לא הייתי מכנה את ה M2 מיני אבל זה דיון אחר
לא טענתי מעולם שרכב חשמלי, כדיילי, זה לא רכב טוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני חושב שלמשוך קו מהלוח הדירתי זה משהו שהייתי עושה בכל מקרה, כי לוח החשמל של הבניין הוא בד"כ חלש וחד פאזי גם ככה, ומדובר בצעד לא הוגן כלפי דיירים אחרים שירצו בעתיד גם להתקין עמדת טעינה.12/08/2022 23:25sigamore כתב: נושא ועדי הבתים הוא אכן אבן נגף רצינית. שכנים בבניין הסמוך אכלו מרורים מהועד עד שנשברו, שילמו אלפי שקלים נוספים ומשכו קו מהלוח הדירתי.
חקיקה בנושא הכרחית לפני שיגיע באמת הבוום הגדול של הרכישות....
הזמנת לוח חשמל נוסף לקומת הקרקע תוסיף סכום כסף משמעותי לא רק לעלות ההתקנה אלא גם לעלות החודשית.
הועד יכול להתנגד אפילו לצעד של משיכת קו חשמל מהלוח הדירתי, ונדמה לי שיש גם איזו תקנה תמוהה של חברת החשמל שבבניין של מעל 10 דירות בכלל אסור למשוך קו חשמל מהלוח הדירתי. לא יודע אם זה נכון או נאכף...
מה דעתכם?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46323
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
מותר לדיירים למשוך קו מהדירה לחניה הפרטית ללא צורך בקבלת אישור או לדבר בכלל עם הועד.
-
oferlaor
- מנהל

כמה דברים
1. עדיף מהדירה כי זה יותר זול (המונה)
2. עדיף מהדירה כי אם יש לכם תלת ולרוב בבניין חד - זה הפרש דרמטי
3. מבחינת מיסוי זה עדיף (כל עוד אין חוק אחר, זה כמו עוד צרכן בבית זה עלול להשתנות )
4. מבחינת יכולת הספקה מהבניין זה בעיה
5. בעתיד אני מניח שיחברו קוים יעודיים לטובת הבנין כולל טעינה חכמה שמפזרת את צריכה באופן טוב יותר שלא כולם יתחילו לטעון בו זמנית. זה לא המצב כרגע
אישור הועד לצורך שימוש פרטי - לא ברור העניין הזה. אצלי דרשו אבל לא מבין למה או אם יש לזה באמת גיבוי חוקי.
1. עדיף מהדירה כי זה יותר זול (המונה)
2. עדיף מהדירה כי אם יש לכם תלת ולרוב בבניין חד - זה הפרש דרמטי
3. מבחינת מיסוי זה עדיף (כל עוד אין חוק אחר, זה כמו עוד צרכן בבית זה עלול להשתנות )
4. מבחינת יכולת הספקה מהבניין זה בעיה
5. בעתיד אני מניח שיחברו קוים יעודיים לטובת הבנין כולל טעינה חכמה שמפזרת את צריכה באופן טוב יותר שלא כולם יתחילו לטעון בו זמנית. זה לא המצב כרגע
אישור הועד לצורך שימוש פרטי - לא ברור העניין הזה. אצלי דרשו אבל לא מבין למה או אם יש לזה באמת גיבוי חוקי.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
במקרה שלי התוכנית היתה למשוך מהלוח הדירתי אבל ביום ההתקנה גילנו שהתוואי שתוכנן די מאתגר…16/08/2022 7:33pixies כתב: אני חושב שלמשוך קו מהלוח הדירתי זה משהו שהייתי עושה בכל מקרה, כי לוח החשמל של הבניין הוא בד"כ חלש וחד פאזי גם ככה, ומדובר בצעד לא הוגן כלפי דיירים אחרים שירצו בעתיד גם להתקין עמדת טעינה.
הזמנת לוח חשמל נוסף לקומת הקרקע תוסיף סכום כסף משמעותי לא רק לעלות ההתקנה אלא גם לעלות החודשית.
הועד יכול להתנגד אפילו לצעד של משיכת קו חשמל מהלוח הדירתי, ונדמה לי שיש גם איזו תקנה תמוהה של חברת החשמל שבבניין של מעל 10 דירות בכלל אסור למשוך קו חשמל מהלוח הדירתי. לא יודע אם זה נכון או נאכף...
מה דעתכם?...
למזלי בבניין (8 דיירים בסה״כ) הלוח הציבורי הוא 3X40 , ועד הבית מנומנם ומשתף פעולה וכרגע לא נראה שמישהו נוסף בכיוון של התקנת עמדה בעתיד הנראה לעין. נכון שנוספה עלות של מונה אבל מנגד עלות ההתקנה ירדה במעט … ההתחשבנות מול הועד במקרה שלי היא חצי-שנתית (הקריאות לא מצדיקות התחשבנות תכופה יותר) וכל הסיפור לא לוקח יותר ממספר דקות לשני הצדדים.
לא מכיר תקנה שמאפשרת לועד לסרב קטגורית לחיבור דירתי (בדקתי בזמנו) אבל מותר גם מותר לועד להתנות תנאים לגבי השימוש בשטח הציבורי. בכל מקרה רצוי ליידע את הועד בעניין.
נקודה נוספת שראוייה לציון בנושא חיבור ללוח הדירה היא העומס על הלוח. גם עם חיבור 3X25 (הנפוץ) ישנם דיווחים על ׳קפיצות׳ במיוחד בימי הקיץ עם מזגנים שעובדים נון-סטופ וכד׳… אפשר כמובן להוריד את ההספקים מצד העמדה או הרכב (אם קיימת אופציה כזו) אבל בסה״כ זו סוג של מגבלה.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לועד אין מילה בנושא של העברת תשתית מהדירה לחנייה הפרטית, כי זה נכנס תחת שימוש סביר.
הועד כן יכול להתנגד לזה שהדיירים יתחברו ללוח של הבניין עם הסיבה שאין מספיק רזרבות לכל הדיירים.
נ.ב
אני בעצמי בועד.
הועד כן יכול להתנגד לזה שהדיירים יתחברו ללוח של הבניין עם הסיבה שאין מספיק רזרבות לכל הדיירים.
נ.ב
אני בעצמי בועד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש בכל זאת את העניין של איך מעבירים את קו החשמל מהלובי ועד החנייה מבלי שזה יכער את הלובי.
למזלי, אצלנו יש בלובי תקרת גבס דקורטיבית אז זה פשוט יחסית להעביר את הקו מקיר אחד לקיר שממול בתוך הלובי אבל עדיין צריך לעשות חור בקיר כדי לצאת החוצה ואז להעביר את זה בצורה יפה עד לחנייה.
כלומר - עבודת החשמלאי היא לא רק למתוח את הקו אלא גם עבודת שיפוץ. מניח שלא כולם יעשו עבודה יפה בצורה כזו שלא תרגיז את הועד/השכנים.
נ.ב. גם אני בועד הבית.
למזלי, אצלנו יש בלובי תקרת גבס דקורטיבית אז זה פשוט יחסית להעביר את הקו מקיר אחד לקיר שממול בתוך הלובי אבל עדיין צריך לעשות חור בקיר כדי לצאת החוצה ואז להעביר את זה בצורה יפה עד לחנייה.
כלומר - עבודת החשמלאי היא לא רק למתוח את הקו אלא גם עבודת שיפוץ. מניח שלא כולם יעשו עבודה יפה בצורה כזו שלא תרגיז את הועד/השכנים.
נ.ב. גם אני בועד הבית.

- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4935
- נתן תודות: 513 פעמים
- קיבל תודות: 688 פעמים
..."בתנאי שכל תשתית ההולכה מהמונה לעמדה מתבצעת על פי חוק החשמל ואינה פוגעת בחזות הבניין"
כאמור הפרשנות האפשרית נרחבת וישנם לא מעט מקרים שדיירים עוברים "מסע ארוך" (אולי בצדק) גם אם בכוונתם להתחבר ללוח הפרטי.
כאמור הפרשנות האפשרית נרחבת וישנם לא מעט מקרים שדיירים עוברים "מסע ארוך" (אולי בצדק) גם אם בכוונתם להתחבר ללוח הפרטי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@pixies
כל חברות ההתקנה של העמדות כבר עשו אינספור התקנות כאלו לפני שהם הגיעו אליך, הם מתורגלים היטב.
כל חברות ההתקנה של העמדות כבר עשו אינספור התקנות כאלו לפני שהם הגיעו אליך, הם מתורגלים היטב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

או, העלית כאן נקודה נוספת חשובה. כמו רובנו, אני מניח, אני רוצה עמדת טעינה פרטית בלי לשלם דמי מנוי חודשיים.16/08/2022 16:54ziv_r כתב: @pixies
כל חברות ההתקנה של העמדות כבר עשו אינספור התקנות כאלו לפני שהם הגיעו אליך, הם מתורגלים היטב....
למה אתה מתכוון ב-"חברות התקנה של העמדות"? לא מדובר בחברות כמו ג'ינרג'י שמחייבות אותך בדמי מנוי חודשיים?
אם כן, אז מניח שעדיף לקחת חשמלאי פרטי מומלץ שיש לו נסיון בפרוייקטים כאלה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

רוב העמדות היום בבתים הן פרטיות ללא דמי מנוי חודשיים. זה שיש חברה שמתקינה לא אומר שיש דמי מנוי.