26/05/2022 16:07
sys_admin כתב:
@Noam555
כמו שניחשת, נכון אני מאחד הישובים של משגב. ובדיוק מאותו אחד שהיה הראשון להשתתף בניסוי זה של בזק. בכלל כל ניסוי זה התחיל כסוג של התערבות עם החבר'ה של בזק או בדיחה ואני מהתחלה טענתי בניגוד לדעתם של אנשי בזק שפחות מחצי של הלקוחות הביתיים יתחברו לאפשרות זו של סיבים אופטיים, אם תהיה להם אפשרות כזו. ושברגע שצריך יהיה לעשות שיחת טלפון ובטח גם לשלם אפילו עוד עשר אחוז יותר ובטח, אם יותר בחשבון חודשי לחיבור אינטרנט, מבלי כבר לדבר על תשלום של התחברות, אפילו, אם הוא יהיה מחולק לתשלומים חודשיים, אז כל אלה שבמשך שנים טענו שהם חייבים חיבור מהיר לצורך עבודה מרחוק יחליטו שגם 30 עד 40 מגה שיש להם כבר שנים רבות זה יותר ממספיק לצרכים שלהם. מבלי כבר לדבר על אפשרות של חיבור במהירות של 2.5G, שבשביל כך הם יצטרכו לרכוש כמה ציודי רשת חדשים, שיעלו יותר מאלף ש''ח.
והיום אחרי חצי שנה של זמינות לחיבור של סיבים אופטיים בישוב ספציפי זה החיבורים הפעילים לסיבים הם פחות משליש של כל הבתים שבזק סיפקה להם אפשרות זו. ובשביל טוהר הניסוי, אפילו סוכם שיתקשרו לכל אחד מהלקוחות ויודיעו לו שהוא יכול להתחבר לשירות בכדי שלא ניתן יהיה לטעון שחלק לא התחברו מכיוון שלא ידעו על אפשרות זו.
ובקשר לכך שאפשר יהיה לפנות להנדסה של בזק ולספר להם על בעיה ידועה זו שאותה הרגשת ואשר למקורה שאותו הסברתי כאן בקצרה והפשטות, אז אני כבר דיברתי איתם על כך וזה לא גרם להם לעניין או להתרגשות כלשהי.
גם ששאלתי אותם מה קורה, אם לקוח יתקשר עם בעיה זו למוקד טכני, אז התשובה שלהם הייתה פשוטה ביותר והיא שהמוקדן או שיגיד ללקוח שלא מבין מה הוא רוצה ממנו, או יגיד שהוא יעביר את המידע להנדסה, רק בכדי לסיים את השיחה שההתפצלות שנוצרה בה לא כתובה בתסריט שמולו על המסך או שיגיד ללקוח ש"אנו לא תומכים בשיחות וואטסאפ" ובזה יגמר הסיפור.
בכל מקרה, אם אתה מתחבר לחבילה של 1G ולא של 2.5G, אז לפחות תדאג להתחבר לחבילה עם ערוץ עולה של 0.2G ולא של 0.1G. גם, אם אתה מתחבר לא לספק בזק בינלאומי, אלה לבזק, אז תזמין מהם כתובת IP קבוע ( שעולה גם כ 15 ש''ח לחודש ), אחרת תגלה כמה דברים נוספים מעניינים לא נעימים בחיבור אינטרנט.
...