האם בסלקום סיבים אהיה מאחורי double nat?
-
ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
היי,
מתלבט בין סיבים של סלקום ופרטנר.
האם בסלקום סיבים אהיה מאחורי double nat? ואם כן אז מה ההשלכות?
יש לי NAS שאני צריך גישה אליו מרחוק דרך wireguard. משתמש ב duckdns עבור ddns.
מתלבט בין סיבים של סלקום ופרטנר.
האם בסלקום סיבים אהיה מאחורי double nat? ואם כן אז מה ההשלכות?
יש לי NAS שאני צריך גישה אליו מרחוק דרך wireguard. משתמש ב duckdns עבור ddns.
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2684
אתה תמיד יכול להתחבר דרך ipv6
בכל מקרה, אם הבחירה היא בין סלקום לפרטנר, בפרטנר אין דאבל נאט ויש יתרון בסוג החיבור.
בכל מקרה, אם הבחירה היא בין סלקום לפרטנר, בפרטנר אין דאבל נאט ויש יתרון בסוג החיבור.
-
ds123
-
- חבר ותיק

אז אני מבין שהתשובה שיש דאבל נאט בסלקום?15/06/2022 21:09OMRIJ כתב: אתה תמיד יכול להתחבר דרך ipv6
בכל מקרה, אם הבחירה היא בין סלקום לפרטנר, בפרטנר אין דאבל נאט ויש יתרון בסוג החיבור....
מה זה אומר להתחבר דרך ipv6? מה בעצם צריך לעשות וכמה זה מסובך?
מכיר שבפרטנר אין דאבל נאט אבל בסלקום דמי התקנה בחינם (בית פרטי).
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

האמת שאני לא יודע מה יש בסלקום...
כדי להתחבר עם ipv6 צריך DDNS שעובד עם ipv6, ספציפית זה של duckdns פחות מתאים. מעבר לזה הכל אותו דבר כמו ipv4 (כמובן שצריך לפתוח את הפורט)
אתה יכול לנסות את הdynv6.com ולהשתמש בddclient בדוקר כדי לעדכן אותו.
כדי להתחבר עם ipv6 צריך DDNS שעובד עם ipv6, ספציפית זה של duckdns פחות מתאים. מעבר לזה הכל אותו דבר כמו ipv4 (כמובן שצריך לפתוח את הפורט)
אתה יכול לנסות את הdynv6.com ולהשתמש בddclient בדוקר כדי לעדכן אותו.
-
ds123
-
- חבר ותיק

למה duckdns לא מתאים? נראה שיש תמיכה ב ipv6.15/06/2022 22:06OMRIJ כתב: האמת שאני לא יודע מה יש בסלקום...
אתה יכול לנסות את הdynv6.com ולהשתמש בddclient בדוקר כדי לעדכן אותו....
נשמע אז שדאבל נאט לא אמור להיות דיל ברייקר מבחינתי ויש דרך פשוטה יחסית לעקוף את המגבלה בעזרת ipv6.
ציינת שיש יתרון לפרנטר בחיבור, אשמח להבין כיצד הוא מתבטא.
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

חיבור ללא חייגן ונותנים מתאם כך שאתה יכול להשתמש בראוטר שלך בלי בעיות.
לגבי duckdns, יש אפשרות לגרום לזה לעבוד, אבל לא ניסיתי.
https://www.duckdns.org/faqs.jsp
Q: why can't you detect IPv6 addresses?
A: our service is hosted in AWS, they do not support IPv6 on Elastic Load Balancers for the account type we have (VPC), when amazon do support it, we will start detecting it.
לגבי duckdns, יש אפשרות לגרום לזה לעבוד, אבל לא ניסיתי.
https://www.duckdns.org/faqs.jsp
Q: why can't you detect IPv6 addresses?
A: our service is hosted in AWS, they do not support IPv6 on Elastic Load Balancers for the account type we have (VPC), when amazon do support it, we will start detecting it.
- danik1956
-
- חבר פעיל

- תגובות: 87
- שם מלא: דני קלמר
האם ציוד הקצה ברשת הפנימית חייב גם לתמוך ב IPV6 ? נניח יש לי היום מצלמת IP של FOSCAM, איך ניתן לדעת אם המצלמה תפעל עם כתובת IPV6 ?
- eizen5
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1021
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

חדשות טובות שאין CGNAT
לגבי ההתעסקות הארוכה/מסובכת/כואבת
אציין שאני לא מומחה גדול ברשתות, אבל המעבר היה קצר/פשוט/ומה ההיפך מכואב?
הddns שבעבר העביר ipv4 עכשיו מעביר ipv6 (הדומיין מנוהל בcloudflare). הפורט הרלוונטי פתוח בפיירוול של הראוטר, וזהו.
לגבי ההתעסקות הארוכה/מסובכת/כואבת
אציין שאני לא מומחה גדול ברשתות, אבל המעבר היה קצר/פשוט/ומה ההיפך מכואב?
הddns שבעבר העביר ipv4 עכשיו מעביר ipv6 (הדומיין מנוהל בcloudflare). הפורט הרלוונטי פתוח בפיירוול של הראוטר, וזהו.
- eizen5
-
- חבר ותיק

-
ds123
-
- חבר ותיק

תודה. בשיחות עם מוקד המכירות של סלקום דרשתי מתאם סיב כתנאי להתקנה.16/06/2022 8:09shmizan כתב: בסלקום החיבור הוא ללא cgnat.
חפש בפורום לגבי חיבור עם ראוטר פרטי, אם זה נדרש מבחינתך. זה לא פשוט אבל אפשרי.
חיבור עם חייגן לא מורגש אם הציוד שלך מתאים, או אם אתה משתמש בציוד שלהם.
אני לא מבין למה להכניס סיבוכיות ipv6..
מילא אם זה היה ה"סטנדרט". כיום זה פשוט התעסקות ארוכה, מסובכת, וכואבת...
כיצד אפשר לדעת אם הראוטר שלי יעבוד טוב בחיבור עם חייגן? על הנייר הוא תומך. אבל הבנתי שהביצועים יכולים להיוץ פחות טובים. מדובר בנתב יחסית ישן מדגם tplink archer c9.
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

אני מסכים שאם אין בעיה עם CGNAT אז אין בעיה16/06/2022 10:10shmizan כתב: לא אכנס איתך שוב לויכוחים מיותרים, לדעתי אתה לא מתאים את התשובות שלך לקהל היעד.
העובדה ש-duckdns לא תומכים (רשמית?) ב-ipv6 אומרת הכל. שלא להזכיר את כל השאלות שעלו אחרי שהצעת ipv6..
שימוש ב-ipv6 היום הוא לא מספיק סטנדרטי כדי להתאים לרוב המוחלט של האנשים לדעתי.
מבין שתי האופציות שפותח השרשור העלה, שתיהן ללא cgnat אז אני חושב שהדיון על ipv6 די מיותר, אלא אם רוצים להיכנס להרפתקאות ה-early adopting...
רק כתבתי שהפתרון אם יש בעיה הוא פשוט
כמו שכתבתי, אני לא מומחה גדול, וזה לקח לי בדיוק 3 דקות לעשות את השינוי.
אם הddns תומך בipv6 (ורובם בהחלט תומכים)
אז זה אפילו שקוף למשתמש, רק לשנות בהגדרות wireguard במקום ipv4 ל ipv4+ipv6.
פורט צריך לפתוח בשני המקרים.
אני לא חושב שזאת הרפתקה, זה בדיוק אותו דבר כמו להגדיר wireguard לipv4
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

למה לא פרטנר?16/06/2022 10:58ds123 כתב: תודה. בשיחות עם מוקד המכירות של סלקום דרשתי מתאם סיב כתנאי להתקנה.
כיצד אפשר לדעת אם הראוטר שלי יעבוד טוב בחיבור עם חייגן? על הנייר הוא תומך. אבל הבנתי שהביצועים יכולים להיוץ פחות טובים. מדובר בנתב יחסית ישן מדגם tplink archer c9....
- eizen5
-
- חבר ותיק

- OMRIJ
-
- חבר ותיק

לא ידעתי שפרטנר לוקחים כסף על התקנה
-
ds123
-
- חבר ותיק

אני מכיר את הסיפורים, לכן התנתי את ההתקנה במתאם סיב. אם הטכנאי לא יגיע עם מתאם, לא תתבצע התקנה.16/06/2022 11:54shmizan כתב: הוא כתב - סלקום מציעים לו התקנה חינם ופרטנר לא...
@ds123
לגבי מתאם סים - כתבתי:
תעשה לעצמך טובה ותחפש כדי להבין את הסיפור.
אני לא יודע אם הראוטר שלך יעבוד טוב בחיבור חייגן, תצטרך לחפש או לעבוד איתו ולראות.
בכל מקרה אם מתעקשים מספיק מול סלקום, מקבלים את הראוטר שלהם בחינם לשנה, והוא בוודאות עובד טוב.
לשיקולך.....
לא הייתי רוצה לעבוד עם הראוטר שלהם. אני נגד התלות בין ספק השירות לציוד, ויש לי NAS בבית עם הגדרות שביצעתי כבר לנתב הקיים ואני לא יודע אם יש לנתב שלהם את היכולות שאני צריך.
איזה נתב למשל אני יכול לקנות שיעבוד טוב עם חייגן? אין לי בעיה להשקיע בציוד פרטי אם צריך.
-
ds123
-
- חבר ותיק

בהתקנה אני מתכון לפריסת סיב לבית פרטי....
למיטב ידיעתי פרנטר ובזק לוקחות דמי פריסה של בין 500 ל 900 שקלים, לעומת סלקום שדרך האתר שלהם אפשר לקבל פריסה בחינם.
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

תתחיל משלך, ואם יהיה רלוונטי תשקול להחליף16/06/2022 12:58ds123 כתב: איזה נתב למשל אני יכול לקנות שיעבוד טוב עם חייגן? אין לי בעיה להשקיע בציוד פרטי אם צריך....
המון ראוטרים יעבדו כמו שצריך עם חייגן,
תלוי מה אתה צריך.
- NACHUM37
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 336
אתה יכול להשתמש ב Tailscale (Wireguard as a Service). יש תוכנית חינמית. אני התקנתי על OpenWRT וככה כל ה LAN נגיש. בגלל שזה קליינט אתה לא צריך לחשוף פורטים, לא מתעסק עם NAT ולא צריך להשתמש ב ddns
אגב Wireguard מבוסס Layer 3, הייתי צריך Layer 2 אז עברתי ל ZeroTier אבל הוא קצת קשה יותר להגדרה.
אגב Wireguard מבוסס Layer 3, הייתי צריך Layer 2 אז עברתי ל ZeroTier אבל הוא קצת קשה יותר להגדרה.
-
ds123
-
- חבר ותיק

חוברתי היום. המתקינים הגיעו עם מתאם סיב ללא שום בעיות.16/06/2022 11:54shmizan כתב: הוא כתב - סלקום מציעים לו התקנה חינם ופרטנר לא...
@ds123
לגבי מתאם סים - כתבתי:
תעשה לעצמך טובה ותחפש כדי להבין את הסיפור.
אני לא יודע אם הראוטר שלך יעבוד טוב בחיבור חייגן, תצטרך לחפש או לעבוד איתו ולראות.
בכל מקרה אם מתעקשים מספיק מול סלקום, מקבלים את הראוטר שלהם בחינם לשנה, והוא בוודאות עובד טוב.
לשיקולך.....
כצפוי אין CGNAT בסלקום.
נוסף על כך, להפתעתי הראוטר הישן שלי Archer C9 מחזיק יפה לבינתיים מהירות 1000 מגה (מקבל קצת יותר מ 900 בבדיקות מהירות).