סוויץ' 1000 מגה וסיבים אופטיים
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: Dan
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
התחברתי לסיבים האופטיים - יש לי רשת קווית בבית ויש לי שימוש ב 3 סוויצ'ים - החלפתי את כולם לכאלה שתומכים ב 1000MG אבל עדיין המהירות שאני רואה במכשירים אינה עוברת את ה 100MB - אני כן רואה העלאה של 100MB וגם ירידה משמעותית בפינג (מגיע עד 2ms) אבל מה עם המהירות? ה WIFI לעומת זאת מגיע גם לאזור ה 300MG מהירות הורדה. כלומר זה לא שהמהירות לא קיימת.
האם יש לכם המלצה כלשהי? אני מבין שהסוויצ'ים האלה הם Plug&Play כלומר אמורים לזהות את המהירות ולהעביר אותה ללא שום הגדרה.
לגבי סוג הוויצ'ים אז יש לי שניים של tp-link TL-SG1005D שתומכים עד 1000מגה והשלישי הוא של Cisco Sg110D-05 שגם תומך ב 1000מגה.
אשמח לרעיונות, המלצות מה לעשות.
תודה רבה
האם יש לכם המלצה כלשהי? אני מבין שהסוויצ'ים האלה הם Plug&Play כלומר אמורים לזהות את המהירות ולהעביר אותה ללא שום הגדרה.
לגבי סוג הוויצ'ים אז יש לי שניים של tp-link TL-SG1005D שתומכים עד 1000מגה והשלישי הוא של Cisco Sg110D-05 שגם תומך ב 1000מגה.
אשמח לרעיונות, המלצות מה לעשות.
תודה רבה
- httmb
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- שם מלא: טינה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
כדי שיעזרו לך אתה צריך לפרט את מיבנה הרשת הקווית בבית ,
דבר ראשון תבדוק את המהירות בנקודה הקווית הראשונה לפני כל החיבורים לסווטשים. מספיק שכבל רשת( שמוביל לסוויטש ) הוא לא תקין או לא תומך במהירות 1000 או שקע לא תקין שגיד אחד לא מחובר והמהירות תרד ל100 .
דבר ראשון תבדוק את המהירות בנקודה הקווית הראשונה לפני כל החיבורים לסווטשים. מספיק שכבל רשת( שמוביל לסוויטש ) הוא לא תקין או לא תומך במהירות 1000 או שקע לא תקין שגיד אחד לא מחובר והמהירות תרד ל100 .
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

הבנתי - טוב אתפנה לזה בהמשך השבוע תודה על העיצה
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
איך חיברת את הכבלים?
עם כל הגידים?
תבדוק את ה network interface הוא כנראה מקבל 100
https://help.orcon.net.nz/hc/en-us/arti ... ard-Speed-
חבר מחשב ישירות לסוויץ ובדוק שוב
עם כל הגידים?
חבר מחשב ישירות לסוויץ ובדוק שוב
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

אני לא חיברתי את הכבלים - אני משתמש בכבלים מובנים שרכשתי. התשתית היא של בזק - הספק הוא בזק בנילאומי. מהנתב אני מחבר כבלים לתוך הבית שאיש מקצוע עשה לי. אחת הבעיות יכולה להיות שהכבלים עצמם הם CAT7 אבל בסופו של כל כבל עשו לי מעין שקע/תקע כזה ולשם יש כבל קצר מאוד (פחות ממטר) שהוא לא CAT7. אולי זו הבעייה. אני אנסה לרכוש כבלים קצרים כאלה ולהחליף אותם. בתמיכה אמש של בזק בינלאומי אמרו לי שהם בדקו שוב ושוב והנתב מוציא 1G אז כניראה הבעייה היא בכבלים. למרות שגם אז אני מבין שאמורה להיות ירידה אבל אני לא מקבל יותר מ 90מגה - אז בגלל הכבל ירידה של 900 מגה? בקיצור זה די מתסכל.
מה מטרת הבדיקה שהמלצת עלייה? לא הבנתי את זה
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

אני לא חיברתי את הכבלים - אני משתמש בכבלים מובנים שרכשתי. התשתית היא של בזק - הספק הוא בזק בנילאומי. מהנתב אני מחבר כבלים לתוך הבית שאיש מקצוע עשה לי. אחת הבעיות יכולה להיות שהכבלים עצמם הם CAT7 אבל בסופו של כל כבל עשו לי מעין שקע/תקע כזה ולשם יש כבל קצר מאוד (פחות ממטר) שהוא לא CAT7. אולי זו הבעייה. אני אנסה לרכוש כבלים קצרים כאלה ולהחליף אותם. בתמיכה אמש של בזק בינלאומי אמרו לי שהם בדקו שוב ושוב והנתב מוציא 1G אז כניראה הבעייה היא בכבלים. למרות שגם אז אני מבין שאמורה להיות ירידה אבל אני לא מקבל יותר מ 90מגה - אז בגלל הכבל ירידה של 900 מגה? בקיצור זה די מתסכל.15/06/2022 19:32yaronkle כתב: איך חיברת את הכבלים?
עם כל הגידים?
חבר מחשב ישירות לסוויץ ובדוק שוב...
- yaronkle
- חבר במועדון HT

כשאתה מחבר בין 2 נקודות ethernet יש negotiation בין ציודי הקצה.
בהתאם לציוד והקו הם ננעלים על מהירויות קבועות: 10, 100, 1000 וכו
במידה ולא כל הגידים בכבלים חוברו, או עשו טעות בגידים המהירות בד"כ תרד ל 100.
איזה חיבור יש לך במחשב? USB to ethernet או כניסה רגילה?
תבצע את סט הבדיקות הפשוטות הבאות ותדווח באיזה צד יש כישלון:
1. תוודא שאתה רואה את המהירות שמדווח ה network interface והיא 100
2. וודא שיש לך כבל קצר עם 8 גידים מחוברים (מסתכלים על הראש ורואים את 8 הקצוות.
3. נתק את כל הכבלים מהנתב פרט לכניסת אינטרנט. תחבר את המחשב ישירות לנתב ותוודא שאתה רואה שהוא מראה 1000. בדיקה זו מוודא שאכן המחשב תומך ב 1000 וגם את הכבל הקצר.
4. נתק את כל יתר המכשירים מהסוויץ וחבר רק את המחשב וודא שאתה מקבל 1000. בדיקה זו לוודא שאכן מכרו לך סוייץ 1000
5. חבר נקודת רשת אחת בין הקיר לסוויץ ואז בין הקיר למחשב וודא שאתה מקבל 1000 או 100. בדיקה זו לוודא שאכן חיברו את החוטים בקיר כראוי.
3. נתק את כל הכבלים מהנתב פרט לכניסת אינטרנט. תחבר את המחשב ישירות לנתב ותוודא שאתה רואה שהוא מראה 1000. בדיקה זו מוודא שאכן המחשב תומך ב 1000 וגם את הכבל הקצר.
4. נתק את כל יתר המכשירים מהסוויץ וחבר רק את המחשב וודא שאתה מקבל 1000. בדיקה זו לוודא שאכן מכרו לך סוייץ 1000
5. חבר נקודת רשת אחת בין הקיר לסוויץ ואז בין הקיר למחשב וודא שאתה מקבל 1000 או 100. בדיקה זו לוודא שאכן חיברו את החוטים בקיר כראוי.
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

ממש תודה על התגובה המהירה16/06/2022 8:13yaronkle כתב: כשאתה מחבר בין 2 נקודות ethernet יש negotiation בין ציודי הקצה.
5. חבר נקודת רשת אחת בין הקיר לסוויץ ואז בין הקיר למחשב וודא שאתה מקבל 1000 או 100. בדיקה זו לוודא שאכן חיברו את החוטים בקיר כראוי....
למחשבים הנייחים שלי יש חיבור ETHERNET ולניידים יש חיבור USB ואת החיבור הקטן יותר לא זוכר את שמו. יש לי אדפטור לניידים אבל הוא עד 100 מגה אז לא רלוונטי. לגבי הנייחים הם בקומה השנייה והנתב למטה אז זה אומר לקחת את המחשב, את המסך, לרדת למטה לחבר הכל ולבדוק - הסוויץ' בגג - בקיצור סיפור של איזה שעה לבדיקת החיבור והחזרה של הציוד - אני כמובן יעשה את זה רק חשבתי שיש איזו דרך מהירה יותר.
אעשה את רצף הבדיקות שלך רק לגבי מה שכתבת בסעיף 1 - אתכוונת לכתוב 1000 לא 100 נכון?
שוב - תודה על התקשורת
- yaronkle
- חבר במועדון HT

אני משער שהחיבור הקטן שתה מדבר עליו הוא USB-C. מוזר שהוא רק 100.
האם יש לנתב מסך דיאגנוסטיקה שמראה את מהירות החיבור לסוויץ?
תוודא שאתה רואה 100 או 1000.
אם הגישה לגג פשוטה, תנתק את כל החיבורים מהסוויץ פרט למחשב והנתב ותוציא מהחשמל ותחבר שוב.
תנסה להחליף כניסות.
מה דגם הסוויץ?
מה דגם המתאם USB?
אם המתאם באמת 100, נסה להשאיל מתאם 1000. אולי כבל רשת ארוך.
כדאי בכל זאת לנסות לחבר מחשב אחד ליד הנתב.
אם הגישה לגג פשוטה, תנתק את כל החיבורים מהסוויץ פרט למחשב והנתב ותוציא מהחשמל ותחבר שוב.
תנסה להחליף כניסות.
מה דגם הסוויץ?
מה דגם המתאם USB?
כדאי בכל זאת לנסות לחבר מחשב אחד ליד הנתב.
-
Quality4you
- חבר שרק התחיל

מה שאני הולך לעשות זה ללכת לרכוש מתאם לנייד שלי - ל 1000 ראיתי באייבורי אחד שיכול להתאים.16/06/2022 9:30yaronkle כתב: אני משער שהחיבור הקטן שתה מדבר עליו הוא USB-C. מוזר שהוא רק 100.
תנסה להחליף כניסות.
מה דגם הסוויץ?
מה דגם המתאם USB?
כדאי בכל זאת לנסות לחבר מחשב אחד ליד הנתב....
זה יתחבר לUSB 3 שיש לנייד שלי.
איתו אני אבדוק את כל הרשת. בתחילה אחבר ישירות לנתב לראות שאכן יש את המהירות. לאחר מכן אחבר את הסוויץ לראות שהוא אכן מעביר 1000 ואז התחיל עם החוטים הקטנים. יש כבלים קצרים שעולים 9 ש"ח כל אחד מקסימום מה שלא עובד אחליף - אני רוצה להאמין שהרשת הקווית בבית תקינה - אחרת מה שנקרא אכלתי אותה... זה סיפור מורכב יותר אבל לכל דבר יש פיתרון רק מקווה שהסיפור יגמר בחוטים הקטנים...
יש לי שני סוויצים שאני מסתמש אחד של CISCO SG110D-05 והשני של tp-link TL-SG1005D שנייהם אמורים להעביר 1000 מגה ללא בעייה. שוחחתי עם עם התמיכה שלהם ובמידה ויש בעייה בסוויץ עצמו הם יחליפו - אבל לא ניראה שם קבור הכלב.
לגבי המתאם חברת ETION USB3 ל RJ-45 לא ניראה לי סיפור גדול וסביר להניח שיעשה את העבודה.
אני רוצה להאמין שהבעייה היא בכבלים
אהיה חכם יותר בהמשך השבוע... ממש תודה על התקשורת
16/06/2022 13:58yaronkle כתב: עוד 2 פרטים:
קח בחשבון שבחום של הגג הסוויץ עלול התחרפן.
לרוב הבעיות בחיבורים לשקעים. אולי חיברו רק 4 גידים במקום 8....
גם אם חיברו 7 - עדיין יישאר 100, רק אם כל השמונה מחוברים זה יעבוד 1000!