אשמח להמלצה על מסך טלויזיה לסלון, כ "70 + מסכים קטנים יותר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 75
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

בקרוב נעבור לדירה שרכשנו ונצטרך לרכוש מספר מוצרי חשמל חדשים.
בנוגע למסכי טלויזיה, אשמח לקרוא המלצות/דיס המלצות דגמים ספציפיים, ואם אפשר לכתוב טיפים או פרמטרים חשובים לבדיקה, זה מאוד יעזור.
אין תקציב ספציפי או מקסימלי, אין לי מושג מה טווחי המחיר, אבל להלן הדרישות.

טלויזיה גדולה
מסך אחד גדול ואיכותי לסלון, בגודל של "70 (סדר גודל), איכות 4K, לא קעורה,
יחובר אליה כבלים של פרטנר, מחשב מיני ואקס בוקס החדש.
לא יודע להגדיר את הטכנולוגיה המבוקשת (QLED, LED, OLED),
וגם לא פרמטרים של בהירות, ניגודיות, זמן תגובה,החלקת תנועה וכו'.
חשוב שיהיה לה רמקולים פנימיים איכותיים, כי רוב הסיכויים שלא תחובר למערכת סאונד חיצונית.
לפחות 4 חיבורי HDMI המעבירים 4K (להבנתי, HDMI בתקן 2.0).
כמובן הרצת נטפליקס, חיבור ל WiFi הבייתי (אלי עדיף גם כניסת LAN), הרצת תכנים מהרשת הבייתית.

טלויזיה קטנה
2-3 מסכי טלויזיה לחדרים, סביב גודל "40, לצפייה בכבלים (פרטנר), נטפליקס וכו'.

תודה רבה!

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 788
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #2 

או "65 או "75, אין באמצע !

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

לא ידעתי, תודה על ההבהרה.

אם פערי המחיר לא מאוד גדולים, עדיף "75 :-)
ואם זה לא יותר מידי לבקש, אשמח להמלצה גם על "65 וגם על "75.

תודה רבה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20178
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בלי תקציב לא תקבל תשובה.

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אני לא מכוון ל High End, אם זו השאלה.

אני אשלם כמה שצריך כדי לקבל מוצר שעונה על הצרכים שהגדרתי (ואם חסרים פרטים, אשמח להשלים).
אם יש מסך מתאים שעולה 3,000 ש"ח, אז מעולה, אם אין בפחות מ 10,000 ש"ח, אז אשלם 10,000 ש"ח.
למה חייב להגדיר תקציב ולא להתחיל מהצרכים?

אם ממש חייבים להגדיר תקציב, אז אגדיר 5,000 ש"ח למסך הגדול, עם אפשרות חריגה של עד 3,000 ש"ח לכל כיוון.
זה לא אומר שאני מחפש מסך ב 8,000 ש"ח, זה אומר שאני מחפש מסך שעונה על הצרכים שלי, אם הוא יעלה 2,000 ש"ח אז מעולה,
אם אין מוצר כזה, אז אפשר לעלות בסכום עד 8,000 ש"ח, אבל לא לחפש את המוצר הכי טוב שיש בתקציב של 8,000 ש"ח :-)

או במילים אחרות, להמליץ על מסך שעונה על הצרכים שהצגתי, עם עלות מינימלית.

המתופף
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #6 

תמונות טלוויזיה Philips 70PUS7906 4K ‏70 ‏אינטש
טלוויזיה מעולה יחסית למחיר.
בברכה והצלחה.

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה רבה!
תוכל להמליץ גם על המסכים הקטנים יותר שתיארתי?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #8 

למסכים הקטנים הייתי הולך על LG 43 אינץ (אין גודל 40 אינץ, רק סיני 39 ואחרי זה גדלים של 42/43) מהדגמים הפשוטים, אם אתה רוצה באחד החדרים לקבלת חווית צפייה מאד טובה אפשר לשקול לקחת OLED C2 בגודל 42 מהדגמים שממש תכף מגיעים לארץ.

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

14/06/2022 10:24  
Haimbin כתב:
למסכים הקטנים הייתי הולך על LG 43 אינץ (אין גודל 40 אינץ, רק סיני 39 ואחרי זה גדלים של 42/43) מהדגמים הפשוטים, אם אתה רוצה באחד החדרים לקבלת חווית צפייה מאד טובה אפשר לשקול לקחת OLED C2 בגודל 42 מהדגמים שממש תכף מגיעים לארץ.
...
תודה רבה LG "43 נשמע טוב, תוכל אולי לציין דגם ספציפי שאבדוק אותו?

stv
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #10 

הי,
oled42C2 זה שם הדגם שציין החבר לעיל.

דעתי בתשובה קצרה:
אם אתה לא חושש מצריבות מסך וחושש משירות - lg oledXXc1 במקום XX מלא את הגודל המועדף עליך. חלק מהאתרים מציעים "100% שירות" ל LG שזה נחמד. .אם יותר חשוב לך סאונד ממשחקים מתקדמים - sony A80J.
אם אתה חושש מצריבות ולא חושש משירות - qned85A של סמסונג.

אל תכעס על החברים שביקשו ממך להגדיר תקציב. בגלל ש 4 יציאות HDMI 2 ואפילו כניסת רשת, הם לא פרמטרים שמצמצמים הרבה טלויזיות.
"מסך איכותי" ו"רמקולים פנימיים איכותיים", מחייבים הגדרת תקציב כי זה מונח יחסי. LG7550 היא מספיק "איכותית" בעיני אחד וסוני A90J היא "איכותית" בעיני אחר אבל עולה כמה פעמים ה LG. לשתיהן 4 HDMI...

מה שהצעתי זה מחירי בינייים בעקבות חפירה שלי. sony A90J ו- Lg g2 יותר "איכותיות".

גילוי נאות - התבאסתי גם על סמסונג וגם על LG בגלל שירות של התקנות והחלטתי להשאר עם הטלויזיה הישנה בינתיים

בהצלחה!

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

14/06/2022 15:50  
stv כתב:
הי,
oled42C2 זה שם הדגם שציין החבר לעיל.

דעתי בתשובה קצרה:
אם אתה לא חושש מצריבות מסך וחושש משירות - lg oledXXc1 במקום XX מלא את הגודל המועדף עליך. חלק מהאתרים מציעים "100% שירות" ל LG שזה נחמד. .אם יותר חשוב לך סאונד ממשחקים מתקדמים - sony A80J.
אם אתה חושש מצריבות ולא חושש משירות - qned85A של סמסונג.

אל תכעס על החברים שביקשו ממך להגדיר תקציב. בגלל ש 4 יציאות HDMI 2 ואפילו כניסת רשת, הם לא פרמטרים שמצמצמים הרבה טלויזיות.
"מסך איכותי" ו"רמקולים פנימיים איכותיים", מחייבים הגדרת תקציב כי זה מונח יחסי. LG7550 היא מספיק "איכותית" בעיני אחד וסוני A90J היא "איכותית" בעיני אחר אבל עולה כמה פעמים ה LG. לשתיהן 4 HDMI...

מה שהצעתי זה מחירי בינייים בעקבות חפירה שלי. sony A90J ו- Lg g2 יותר "איכותיות".

גילוי נאות - התבאסתי גם על סמסונג וגם על LG בגלל שירות של התקנות והחלטתי להשאר עם הטלויזיה הישנה בינתיים

בהצלחה!
...
1. בנוגע ל LG Oled 42 C2, אני מניח שהכוונה למסך הזה: https://www.lg.com/il/tv/lg-oled42c26lb
לא מצאתי אותה בשום אתר מכירות ישראלי, תוכל לצרף אולי לינק לאחר האתרים (אם מותר כאן)?
רציתי בעיקר לראות את המחיר, כי אם מסך "70 איכותי (יחסית) שהומלץ כאן, עולה בסביבות 5K,
אבל מסך קטן יותר ופשוט יותר, לחדרי הילדים, אמור לעלות הרבה פחות לדעתי, אז רציתי לוודא,
גם אם אני מבין נכון, ה C2 זו סדרה חדשה יחסית ויכול להיות שזה יהיה יותר מידי לחדרי הילדים.

2. בנוגע למסך הגדול יותר, ניסיתי לחפש את אותו הדגם מהסעיף הגודל עם 7X, לא מצאתי בשום אתר מכירה,
ניסיתי גם עם הגודל 77 כי נראה לי ש C2 לא מגיע בגודל אחר עם קידומת 7, גם לא מצאתי, יש לך אולי לינ'?

3. הנושא של הצריבות עדיין רלוונטי בימינו? אני לא משאיר תמונה סטטית על המסך,
וגם בנוגע ללוגו, אני לא משאיר את הטלויזיות דלוקות 24x7, יש לי מה לחשוב מצריבות?

4. מבחינת סאונד, הוא לא חשוב לי, לכן מספיק לי שימוש ברמקולים הפנימיים של המסך (לכן חשוב שיהיו לו כאלה).

בנוגע לתקציב, אני כמובן לא כועס, חלילה, הסיבה ברורה לי,
אם מישהו יבקש ממני להמליץ על רכב, אז ראשית אשאל אותו מה הצרכים, אבל גם מה התקציב, כי האופציות רבות.
אבל בדיוק בשל כך, כתבתי שאם יש פרמטרים חשובים שלא הגדרתי, אז אשמח אם תשאלו כדי שאענה ובכך אולי יהיה אפשר להמליץ יותר ביחס לצרכים ופחות ביחס לתקציב.
כי אם מסך שמתאים לצרכים שלי יעלה 3,000 ש"ח או 10,000 ש"ח, זה הסכום שאוציא, לכן הוא פרמטר פחות חשוב מאשר התאמה לצרכים,
ואם אני צריך לספק עוד נתונים לטובת המלצה מבוססת צרכים, רק תגידו :-)

תודה רבה.

stv
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #12 

1. @haimbin המליץ על C2, אני על C1.
2. https://www.olsale.co.il/ItemDetails.as ... d=23026105
3. אני לא רוצה להתווכח עם אף אחד לגבי הצריבות, אותי זה מדאיג, כי יצרנים עדיין כותבים כל מיני אזהרות על המסכים וממליצים על התנהגויות שנראות לי מוזר. אם מכבים רק את הממיר בטעות, על המסך נשארת תצוגה קבועה כלשהי, או כל מיני לוגואים של ערוצים. מצד שני, גם במסכים "רגילים" יש פגמים בצורת עננים "DSE" אז באמת לא יודע...אבל אולי עדיף לחשוב טוב ויהיה טוב 😃

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

14/06/2022 16:47  
stv כתב:
1. @haimbin המליץ על C2, אני על C1.
2. https://www.olsale.co.il/ItemDetails.as ... d=23026105
3. אני לא רוצה להתווכח עם אף אחד לגבי הצריבות, אותי זה מדאיג, כי יצרנים עדיין כותבים כל מיני אזהרות על המסכים וממליצים על התנהגויות שנראות לי מוזר. אם מכבים רק את הממיר בטעות, על המסך נשארת תצוגה קבועה כלשהי, או כל מיני לוגואים של ערוצים. מצד שני, גם במסכים "רגילים" יש פגמים בצורת עננים "DSE" אז באמת לא יודע...אבל אולי עדיף לחשוב טוב ויהיה טוב 😃
...
2. תודה, אני רואה שהמסך הזה אמנם "77 ולא "70, אבל הוא עולה כפול מאשר ההמלצה הקודמת על Philips 70PUS7906 4K ‏"70,
תוכל לומר מה הסיבה? האם מדובר בקטגוריות איכות שונות משמעותית?

3. הבנתי, אז אני לא מודאג מצריבות :-)

E&H
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 287
שם מלא: Eliran
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #14 

14/06/2022 17:06  
Ben Gordon כתב:
אני רואה שהמסך הזה אמנם "77 ולא "70, אבל הוא עולה כפול מאשר ההמלצה הקודמת על Philips 70PUS7906 4K ‏"70,
תוכל לומר מה הסיבה? האם מדובר בקטגוריות איכות שונות משמעותית?
...
הLG הוא מסך OLED פאנל עם תמיכה ב 120Hz הPhilips מסך LED רגיל פאנל 60Hz
שני עולמות שונים לגמרי אין בכלל מה להשוות

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

אנסה ללכת לחנויות כדי לראות בעיניים את ההבדלים באיכות הצפייה, אבל אני לא כ"כ סומך על התצוגה בחנויות,
אתם יודעים לומר האם OLED עם 120Hz הוא כמה רמות מעל LED עם 60Hz וזה ממש ניכר גם עבור מי שלא מחפש High End?
אגב, היכן נכנס ה QLED? בין ה LED ל OLED או שטוב יותר מ OLED? (באופן כללי כטכנולוגיה לא בהשוואה בין מסכים ספציפיים, בשקלול של היתרונות/חסרונות)

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1886
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #16 

להלן סדר האיכויות:
OLED - על כל נגזריו -ליגת העל.
QLED - FALD
LED - FALD
כל השאר - לוטו של פאנלים .
ראה ב- https://www.rtings.com/ ביקורות, תוך כדי תשומת לב לתכונות שחשובות לך.

em28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 788
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #17 

לא יודע !
אני קניתי במבצע שתי לוויות של שיאומי "55 ו"32 בשקל תשעים.
ה-"55 לא רלוונטית לעיניינינו, אבל ה-"32 לדעתי מתאימה לחדרים, לשידורי יס/הוט וקצת סטרימינג.
זה לא שכל השידורים ב-4K, למעשה רוב הערוצים עדיין משדרים בכלל ב-SD, וההבדל בטלוויזיות שינה (שנועדו לבהות בהן עד הרדמות) לא באמת שווה את אלפי השקלים שאתם מדברים עליהם.

אני בטח טועה ועוד לא "ראיתי את האור", אבל אם להתייחס לביקורות בזאפ כנראה שיש עוד הרבה כמוני.
נערך לאחרונה על ידי em28 ב 14/06/2022 22:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

14/06/2022 20:30  
em28 כתב:
לא יודע אני קניתי במבצע שתי לוויות של שיאומי "55 ו"32 בשקל תשעים.
ה-"55 לא רלוונטית לעיניינינו, אבל ה-"32 לדעתי מתאימה לחדרים, לשידורי יס/הוט וקצת סטרימינג.
זה לא שכל השידורים ב-4K, למעשה רוב הערוצים עדיין משדרים בכלל ב-SD, וההבדל בטלוויזיות שינה (שנועדו לבהות בהן עד הרדמות) לא באמת שווה את אלפי השקלים שאתם מדברים עליהם.

אני בטח טועה ועוד לא "ראיתי את האור", אבל אם להתייחס לביקורות בזאפ כנראה שיש עוד הרבה כמוני.
...
אכן, אתה צודק, המסכים לחדרים לא צריכים להיות יקרים/איכותיים, אלא בדיוק כפי שתיארת.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #19 

לקחו את המילים שלי לכיוון רחוק, אעשה קצת סדר:

לפי הפירוט שלך הייתי הולך על טלויזיות בחדרי ילדים טלויזיות של LG 43 אינץ מהדגמים הפשוטים. יש להם קידומת UP ומספר כלשהו ( מתחיל ב7000 עד 9000), אין בטווח המחירים הזה שום חשיבות לדגם כי הן מאד דומות, אולי בגלל שאתה קונה כמות אז תוכל לקבל דגמים קצת יותר טובים באותו מחיר, בכל מקרה אין פה מה לשבור את הראש.

סמסונג יהיו קצת יותר טובים מLG אבל עם זויות צפייה פחות טובות, וסמארט קצת פחות טוב, גם פה אין הבדל בדגמים הנמוכים.

לגבי OLED, לצערי אין C1 ב42 אינץ לכן לא המלצתי, אלא על C2 שרק בקרוב(שבועיים עדחודש) צריך להתחיל להמכר, אין עדיין מחיר אמיתי אלא רק הערכות.אישית לחדר שינה זה שווה אבל דיי יקר, ולכן אמרתי שאולי אם אתה רוצה לעצמך ואישתך להתפנק בטלויזיה יותר איכותית ונעימה (ההבדל הכי גדול דווקא בחדרים חשוכים) אז אתה יכול לשקול OLED.

Ben Gordon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

14/06/2022 21:43  
Haimbin כתב:
לקחו את המילים שלי לכיוון רחוק, אעשה קצת סדר:

לפי הפירוט שלך הייתי הולך על טלויזיות בחדרי ילדים טלויזיות של LG 43 אינץ מהדגמים הפשוטים. יש להם קידומת UP ומספר כלשהו ( מתחיל ב7000 עד 9000), אין בטווח המחירים הזה שום חשיבות לדגם כי הן מאד דומות, אולי בגלל שאתה קונה כמות אז תוכל לקבל דגמים קצת יותר טובים באותו מחיר, בכל מקרה אין פה מה לשבור את הראש.

סמסונג יהיו קצת יותר טובים מLG אבל עם זויות צפייה פחות טובות, וסמארט קצת פחות טוב, גם פה אין הבדל בדגמים הנמוכים.

לגבי OLED, לצערי אין C1 ב42 אינץ לכן לא המלצתי, אלא על C2 שרק בקרוב(שבועיים עדחודש) צריך להתחיל להמכר, אין עדיין מחיר אמיתי אלא רק הערכות.אישית לחדר שינה זה שווה אבל דיי יקר, ולכן אמרתי שאולי אם אתה רוצה לעצמך ואישתך להתפנק בטלויזיה יותר איכותית ונעימה (ההבדל הכי גדול דווקא בחדרים חשוכים) אז אתה יכול לשקול OLED.
...
תודה על ההבהרה, דווקא בחדר השינה של ההורים כמעט ואין צורך בטלויזיה, כי אנחנו צופים יחד בסלון,
למרות זאת, אני כנראה אקנה טלויזיה "שיהיה, לכן עדיף משהו ברמת הטלויזיות בחדרי הילדים.

דווקא בסלון כן חשובה לי טלויזיה גדולה ואיכותית יותר, לפני כעשור רכשתי את המסך שהיה מעולה (בזמנו) של LG בעלות של כ 12K ש"ח,
לכן כעת שמחתי לראות שהדגם של פיליפס שהומלץ כאן, עולה בסביבות 5K,
אבל לפי המשך התגובות, נראה שאם רוצים מסך איכותי יותר, עדיין מדובר על 10K וצפונה.
הבעיה שלי היא שאני לא באמת יודע אם ארגיש בהבדל בין המסך של פיליפס שהומלץ כאן שעולה 5K לבין המסכים שעולים כפול,
ואין לי באמת דרך לבדוק זאת (חוץ מאשר לראות תצוגה לא בהכרח אמינה בחנויות).

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”