טלפון POCO M3 הפך ללבנה בעדכון תוכנה
עדכון:
פתחתי את ה poco , העפתי את הפלטת סיכוך. שמתי מדבקה בגוף הטלפון לבידוד איפה שהקבלים האלה.
הטלפון נדלק ונטען. חזר לעבוד כמו חדש.
צריך להזהר. יש שם בפינה 2 קבלים פיצפוניים. תזהרו לא לגעת בהם או לקצר אותם.
פתחתי את ה poco , העפתי את הפלטת סיכוך. שמתי מדבקה בגוף הטלפון לבידוד איפה שהקבלים האלה.
הטלפון נדלק ונטען. חזר לעבוד כמו חדש.
צריך להזהר. יש שם בפינה 2 קבלים פיצפוניים. תזהרו לא לגעת בהם או לקצר אותם.
גם עדכון תוכנה יכול לגרום לתקלת חומרה.01/06/2022 19:54gilg7 כתב: אני לגמרי מסכים עם האבחנה הזאת.
לצערי אין לי זמן לבדוק כל השבוע, רק בסופ"ש
אני אשלח עדכון בעוד כמה ימים
גיל...
אפשר לעדכן פרמטרים של החומרה בתוכנה ראה overclocking
אף אחד לא מתעסק בשינויי חומרה כדי להמריץ את המחשב למעט קירור.
ופה יכולה להיות הבעיה שינוי בתוכנה גרם לצריכת זרם גבוהה יותר שגרמה לחימום/ניפוח הקבלים וקצר.
אחרי עדכון כזה גם אם תחזור אחורה בתוכנה הנזק הפיזי כבר נעשה.
זה נראה עניין של פחות ממילימטר תלוי במזל ו 7 בום הטלפון מושבת.
נשמע הסבר הגיוני.03/06/2022 21:42rm1 כתב: גם עדכון תוכנה יכול לגרום לתקלת חומרה.
אפשר לעדכן פרמטרים של החומרה בתוכנה ראה overclocking
אף אחד לא מתעסק בשינויי חומרה כדי להמריץ את המחשב למעט קירור.
ופה יכולה להיות הבעיה שינוי בתוכנה גרם לצריכת זרם גבוהה יותר שגרמה לחימום/ניפוח הקבלים וקצר.
אחרי עדכון כזה גם אם תחזור אחורה בתוכנה הנזק הפיזי כבר נעשה.
זה נראה עניין של פחות ממילימטר תלוי במזל ו 7 בום הטלפון מושבת....
אבל מה שקרה זה שהטלפון ביקש רשות לעשות reboot לצורך עדכון וכשכיבה את עצמו לא עלה שוב.
ז"א הוא לא הספיק כנראה לעדכן משהו.
אגב, אתמול אחרי שבוע הסוללה התרוקנה. חיברתי לחשמל והטלפון הראה למשך כמה שניות סימן של טעינה. זה היה סימן חיים יחיד שלו בשבוע האחרון וזה הפסיק מהר.
ניסיתי לנצל את ההזדמנות ולהכניס אותו למצב חירום ע"י Power + Volume down ארוך ולא עזר.
גם בחיבור למחשב אין במחשב סימן להתקן כלשהו.
המכשיר לא ביצע בכלל עדכון תוכנה. ככה שאין קשר לעידכון. והמכשיר לא הושבת לך בגלל עדכון שהופרע באמצע.
אתה כותב שהמכשיר כיבה את עצמו ולא נדלק. תהליך העדכון בכלל לא החל.
יש לך בסבירות גבוהה את הבעיה של הפלטת סיכוך. תעיף אותה. והבעיה תפתר.
זה אותה תופעה שהייתה אצלי בין היתר.
זה צירוף מקרים שכיבית אותו בבקשת עדכון תוכנה ומאז לא נדלק.
המכשיר לא ביצע בכלל עדכון תוכנה. ככה שאין קשר לעידכון. והמכשיר לא הושבת לך בגלל עדכון שהופרע באמצע.
זה צירוף מקרים שכיבית אותו בבקשת עדכון תוכנה ומאז לא נדלק.
זה לא חייב להיות בגלל עדכון של ה FW
זה יכול להיות גם כל אחד מהעדכונים הקטנים שהם דוחפים לאפליקציות "מערכת"
מצד שני זה יכול גם להיות העדכון FW שמתפוצץ ישר בהפעלה שלו מקפיץ צריכת CPU ל 150%
וגורם ישר לקריסה בלי שתראה את מסך העדכון רץ.
זה יכול להיות גם כל אחד מהעדכונים הקטנים שהם דוחפים לאפליקציות "מערכת"
מצד שני זה יכול גם להיות העדכון FW שמתפוצץ ישר בהפעלה שלו מקפיץ צריכת CPU ל 150%
וגורם ישר לקריסה בלי שתראה את מסך העדכון רץ.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
בין אם מדובר בבעיית חומרה או תוכנה, המכשיר ביצע עדכון תוכנה.04/06/2022 11:20b2k כתב: gilg7
זה צירוף מקרים שכיבית אותו בבקשת עדכון תוכנה ומאז לא נדלק....
כל מכשיר אנדרואיד מודרני תומך ב A/B seemless update.
https://source.android.com/devices/tech/ota/ab
yaronkle, כתבת
"אתמול המכשיר הציע לי לשדרג גרסת מערכת הפעלה, לחצתי reboot והוא הפסיק לעבוד"
אם זה מה שהיה.
המכשיר לא החל לבצע את העדכון. ככה שזאת לא הבעיה שלו. נשאר הבעיה הידועה של הסיכוך.
"אתמול המכשיר הציע לי לשדרג גרסת מערכת הפעלה, לחצתי reboot והוא הפסיק לעבוד"
אם זה מה שהיה.
המכשיר לא החל לבצע את העדכון. ככה שזאת לא הבעיה שלו. נשאר הבעיה הידועה של הסיכוך.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
b2k אסביר מדוע אני חושב שהמכשיר ביצע עדכון:
לכל מכשיר Android ישנם partitions כגון boot, vendor, recovery וכו.
בעבר, כשנפגע אחד ה partitions המכשיר לא היה מסוגל לסיים עלייה והיה צורך בצריבה מחדש.
עם הזמן הוכנסו מנגנונים כגון a/b seemless update
בעצם הכפילו חלק מה partitions. המכשיר עולה מ slot a ומבצע עדכון ל slot b שאינו בשימוש או להיפך.
העדכון מתבצע בזמן הריצה:
במידה וקיימת בעיה, המכשיר אמור לחזור לעלות מ slot תקין.
מנגנון זה מעלה את כושר ההתאוששרות במידה רבה (וגם מפחית את ה downtime) אך עדיין מדי פעם יצרנים מוציאים עדכונים שמשחיתים את ה partitions בצורה כזור שמהכשיר לא עולה בכלל.
הייתי בונה רומים למכשירים רבים וגם הייתי מקבל רומים מייצרנים ולא מעט פעמים מכשירים היו נתקעים במסך שחור או recovery.
איני יודע בוודאות שקרה לך או לגיל. רק נותן הסבר מדוע אני חושב שבוצע עדכון למכשיר.
אגב, כשפירקת את המכשיר, האם ניתקת את הסוללה?
לכל מכשיר Android ישנם partitions כגון boot, vendor, recovery וכו.
בעבר, כשנפגע אחד ה partitions המכשיר לא היה מסוגל לסיים עלייה והיה צורך בצריבה מחדש.
עם הזמן הוכנסו מנגנונים כגון a/b seemless update
בעצם הכפילו חלק מה partitions. המכשיר עולה מ slot a ומבצע עדכון ל slot b שאינו בשימוש או להיפך.
העדכון מתבצע בזמן הריצה:
OTA updates can occur while the system is running, without interrupting the user.
Users can continue to use their devices during an OTA—the only downtime during an update is when the device reboots into the updated disk partition.
After an update, rebooting takes no longer than a regular reboot...
מנגנון זה מעלה את כושר ההתאוששרות במידה רבה (וגם מפחית את ה downtime) אך עדיין מדי פעם יצרנים מוציאים עדכונים שמשחיתים את ה partitions בצורה כזור שמהכשיר לא עולה בכלל.
הייתי בונה רומים למכשירים רבים וגם הייתי מקבל רומים מייצרנים ולא מעט פעמים מכשירים היו נתקעים במסך שחור או recovery.
איני יודע בוודאות שקרה לך או לגיל. רק נותן הסבר מדוע אני חושב שבוצע עדכון למכשיר.
אגב, כשפירקת את המכשיר, האם ניתקת את הסוללה?
הבנתי.
כן. מנתקים את הקונקטורים של הסוללה. התצוגה. החיישן. האנטנה. מה pcb העליון.
צריך להוציא את ה pcb מהמכשיר. הקבל/קבלים עם הסיכוך נמצאים בחלק התחתון.
צריך להוציא את ה pcb מהמכשיר. הקבל/קבלים עם הסיכוך נמצאים בחלק התחתון.
בגלל חוסר הבנהו מיומנות שלי בתחום אני אנסה ביום שני לפתור את זה במעבדה. נניח שיעלה 200 ש"ח אבל ככה אני עם טלפון חליפי שבוע ולא מתקדם.04/06/2022 14:59b2k כתב: הבנתי.
צריך להוציא את ה pcb מהמכשיר. הקבל/קבלים עם הסיכוך נמצאים בחלק התחתון....
לפני הטכנאי שמתי 10 שעות בטעינה בשביל לא לבוא אליו בלי סוללה כי היא התרוקנה שבוע.
למרבה הפלא הטלפון גילה אחרי 10 שעות בחשמל סימני חיים אבל רק 3% טעינה. ז"א: הוא לא באמת נטען אבל משהו בחשמל גרם לו להתעורר.
אחרי שהוא עלה והסוללה נטענה ל 15% ניסיתי שוב לבצע עדכון מערכת MIUI ושוב הוא ביקש Reboot ולא עלה
(אני יודע מה אומרים על מי שמצפה לתוצאה שונה על אותה פעולה).
אבל הפעם ידעתי מה לעשות: חיכיתי עוד יום שהסוללה תתרוקן ושוב העליתי אותו לחיים עם 3% סוללה אבל הפעם ביצעתי Wipe לכל הטלפון והתחלתי מהגדרות יצרן.
משם, התקנת הגרסה האחרונה של MIUI כן הצליחה.
אז יש לי מכשיר שעובד והמון עבודה להחזיר את כל ההגדרות הקודמות (אני משקיע בטלפון חדש שעות רבות עד שהוא מקבל את התצורה שמתאימה לי והכל נמחק).
אז בסופו של דבר זאת לא הייתה בעיית חומרה אלא משהוא בתצורה הקודמת דפק את ההתקנה בגלל איזה באג אצלם
עד כדי כך שהמכשיר לא הגיב לכלום כולל חיבור של שעתיים לחשמל. לא ברור למה הוא נטען בקצב של 3% ב 10 שעות.
תודה רבה לכל המגיבים, במיוחד ל yaronkle שהסכים לעזור מעבר למקובל (וגם היה הכי קרוב באבחנה שלו
)
לפני הטכנאי שמתי 10 שעות בטעינה בשביל לא לבוא אליו בלי סוללה כי היא התרוקנה שבוע.
למרבה הפלא הטלפון גילה אחרי 10 שעות בחשמל סימני חיים אבל רק 3% טעינה. ז"א: הוא לא באמת נטען אבל משהו בחשמל גרם לו להתעורר.
אחרי שהוא עלה והסוללה נטענה ל 15% ניסיתי שוב לבצע עדכון מערכת MIUI ושוב הוא ביקש Reboot ולא עלה
(אני יודע מה אומרים על מי שמצפה לתוצאה שונה על אותה פעולה).
אבל הפעם ידעתי מה לעשות: חיכיתי עוד יום שהסוללה תתרוקן ושוב העליתי אותו לחיים עם 3% סוללה אבל הפעם ביצעתי Wipe לכל הטלפון והתחלתי מהגדרות יצרן.
משם, התקנת הגרסה האחרונה של MIUI כן הצליחה.
אז יש לי מכשיר שעובד והמון עבודה להחזיר את כל ההגדרות הקודמות (אני משקיע בטלפון חדש שעות רבות עד שהוא מקבל את התצורה שמתאימה לי והכל נמחק).
אז בסופו של דבר זאת לא הייתה בעיית חומרה אלא משהוא בתצורה הקודמת דפק את ההתקנה בגלל איזה באג אצלם
עד כדי כך שהמכשיר לא הגיב לכלום כולל חיבור של שעתיים לחשמל. לא ברור למה הוא נטען בקצב של 3% ב 10 שעות.
תודה רבה לכל המגיבים, במיוחד ל yaronkle שהסכים לעזור מעבר למקובל (וגם היה הכי קרוב באבחנה שלו
אין לך מכשיר שעובד טוב.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנדלק בכל פעם שלוחצים על כפתור ההדלקה.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנטען תוך שעה.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנכנס לטעינה בכל פעם שמחברים לו את כבל המטען.
זה נראה לך הגיוני שאחרי 10 שעות הוא יתחיל להטען?
תכבה ותדליק אותו כמה פעמים. תראה אם הוא נדלק לך בכל פעם.
אם כן בהמשך יהיו לך בעיות בטעינה. כשהסוללה תתרוקן. לא תצליח להטעין אותו.
מסקנה >> את הסיכוך בכל מקרה תצטרך להוציא באיזשהו שלב....
תעדכן.
אין לך מכשיר שעובד טוב.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנדלק בכל פעם שלוחצים על כפתור ההדלקה.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנטען תוך שעה.
מכשיר שעובד זה מכשיר שנכנס לטעינה בכל פעם שמחברים לו את כבל המטען.
זה נראה לך הגיוני שאחרי 10 שעות הוא יתחיל להטען?
תכבה ותדליק אותו כמה פעמים. תראה אם הוא נדלק לך בכל פעם.
אם כן בהמשך יהיו לך בעיות בטעינה. כשהסוללה תתרוקן. לא תצליח להטעין אותו.
מסקנה >> את הסיכוך בכל מקרה תצטרך להוציא באיזשהו שלב....
תעדכן.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אצלי בהפרש מדהים של 3 ימים שבקו חיים שני מכשירי M3. בלי קשר לעדכון תכנה. פשוט לפתע.
ההנהלה החליטה על רכישת מכשירים חדשים ולא לנסות לתקן ע"י פתיחת המכשירים.
מאכזב אבל בשביל טלפונים שעלו קצת יותר מ-400 ש"ח ועבדו מצויין יותר משנתיים - אין תלונות.
ההנהלה החליטה על רכישת מכשירים חדשים ולא לנסות לתקן ע"י פתיחת המכשירים.
מאכזב אבל בשביל טלפונים שעלו קצת יותר מ-400 ש"ח ועבדו מצויין יותר משנתיים - אין תלונות.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
מאז שנפתרה בבעיה המכשיר שלי חזר לתפקוד מלא כולל עדכוני תוכנה וסוללה שמחזיקה ימים.
אבל הפתרון המוזר הזזה (לחכות שבוע שהסוללה תתרוקן בשביל שהטלפון יגיב ואז להחזיר למצב ייצרן) היה מבחינתי עניין של מזל.
לקנות מכשיר חדש זאת אופציה הגיונית
אבל הפתרון המוזר הזזה (לחכות שבוע שהסוללה תתרוקן בשביל שהטלפון יגיב ואז להחזיר למצב ייצרן) היה מבחינתי עניין של מזל.
לקנות מכשיר חדש זאת אופציה הגיונית
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
היות וטלפון זה כלי העבודה הכי משמעותי בחיי היום יום, זה מדהים שאנשים רוכשים מציאות בזול ואח"כ נאבקים ומבזבזים שעות וימים בתיקון ושחזור.
אולי טכנית זה נותן תחושת סיפוק, של הינה ניצחתי את המערכת אבל זה בטל בשישים לאומת עוגמת הנפש.
קונים טלפון איכותי, של מותג ידוע שורד לאורך זמן. זול וזוגלובק מתחילים ב ז׳ ושניהם תקבלו את הנקניק בסוף. השרשור הזה הוא הוכחה לכך.
אולי טכנית זה נותן תחושת סיפוק, של הינה ניצחתי את המערכת אבל זה בטל בשישים לאומת עוגמת הנפש.
קונים טלפון איכותי, של מותג ידוע שורד לאורך זמן. זול וזוגלובק מתחילים ב ז׳ ושניהם תקבלו את הנקניק בסוף. השרשור הזה הוא הוכחה לכך.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
הטלפונים שרתו אותנו נאמנה שנתיים (אחד את הבן הקטן, אחד את האישה).23/07/2022 10:21ahersko כתב: היות וטלפון זה כלי העבודה הכי משמעותי בחיי היום יום, זה מדהים שאנשים רוכשים מציאות בזול ואח"כ נאבקים ומבזבזים שעות וימים בתיקון ושחזור.
קונים טלפון איכותי, של מותג ידוע שורד לאורך זמן. זול וזוגלובק מתחילים ב ז׳ ושניהם תקבלו את הנקניק בסוף. השרשור הזה הוא הוכחה לכך....
לא בזבזנו שעות וימים בתיקון ושחזור. ברגע שהראשון שבק חיים - קפצנו ל-KSP חמש דקות מהבית וקנינו אחר. ברגע שהשני שבק חיים - אותו דבר.
אני לא רואה כאן הוכחה. מבחינתנו זו הייתה רכישה מוצלחת.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
ולהתקין הכל מחדש, להעביר גיבויים (בהנחה שיש)לא לוקח זמן?
אם זה בכיף שלך כל שנתיים להחליף טלפונים, שאתה יודע שהם לא בנויים לשרוד ויכולים למות בדיוק בטיול לחו"ל או ברגע שירתה ממש צריך אותם, כן אז זו קניה מוצלחת.
אם יש משהו שאני לא מתקמצן עליו כבר שנים זה טלפונים (במקרה שלי זה אייפון אבל גם לאנדרואיד יש דגמים איכותיים) לכל בני המשפחה. אפס פעמים בעשור האחרון שהמכשיר התקלקל (5 מכשירים), אורך חיים כמעט אינסופי מלבד סוללה שנדרשת מעת לעת.
אז כן, יצאתי פראייר ושילמתי פי עשר
אם זה בכיף שלך כל שנתיים להחליף טלפונים, שאתה יודע שהם לא בנויים לשרוד ויכולים למות בדיוק בטיול לחו"ל או ברגע שירתה ממש צריך אותם, כן אז זו קניה מוצלחת.
אם יש משהו שאני לא מתקמצן עליו כבר שנים זה טלפונים (במקרה שלי זה אייפון אבל גם לאנדרואיד יש דגמים איכותיים) לכל בני המשפחה. אפס פעמים בעשור האחרון שהמכשיר התקלקל (5 מכשירים), אורך חיים כמעט אינסופי מלבד סוללה שנדרשת מעת לעת.
אז כן, יצאתי פראייר ושילמתי פי עשר