המניע העיקרי היה הציפיה שתהיה התאמה מלאה לרסיבר הדנון שלי, מבחינת קישוריות של ה HDMI ARC, ואוכל לקבל שליטה מלאה על הכל ולקבל אטמוס מהנטפליקס של הטלויזיה, כפי שהיה עם הקודמת, הרי זה סך הכל דגם גדול יותר ומשופר יותר של סוני.
אפילו חבר שלי גם שידרג לאותו הדגם.
אבל התאוריה שלי התנפצה לרסיסים... וגם לחבר שלי...
התמונה טובה אבל אפס קישוריות עם ה HDMI ARC. מלא תקלות מכל הסוגים.
הכבל אותו כבל, הרסיבר אותו רסיבר. ועדיין לא מקבל קול בערוץ החוזר של הARC מהנטפליקס, ועוד ים תקלות... תסכול... שרפתי על זה אינספור שעות, בדקתי בכל הפורומים, ניסיתי כל דרך אפשרית וכלום.
אפילו הזמנתי מאמזון שני כבלי HDMI חדשים טובים יותר תומכים ב HDCP2.2 48GB אחד נחושת ואחד אופטי ו... כלום
הדבר היחיד שבאמת פותר את הבעיה היא שטיפת HDMI למי שמכיר. זה פותר את הבעיה והכל מנגן ועובד מושלם, אבל זה מחזיק שעה שעתיים והכל מתאפס...
תסכול...
קראתי בכמה שרשורים פה באתר שהממיר אולטרה מייצר תקלות מהסוג הזה אז פניתי ליס- המוקדנית אמרה שהיא שמעה על זה ותשלח טכנאי.
הגיע הטכנאי ולא היה לא מושג במה מדובר...
אני קראתי באחד השרשורים שאפשר להתקין על כבל האנטנה יחידת DC BLOCKER וזה פותר את הבעיה, אבל הוא הסביר לי שהיחידה הזו רק מונעת מתח על כבל האנטנה והבעיה כנראה מתח שקיים על כבל ה HDMI. בקיצור לא עזרה היחידה שהתקין לי.
פניתי לסוני (כמה פעמים) הופתעתי שהם ישר אמרו לי שמכירים את התקלה ויצור איתי קשר טכנאי מברימאג, תוך 10 דקות התקשר הטכנאי (אחלה שירות)- הוא ישר אמר שמכיר את התקלה והיא כבר שנתיים!!!
ישר אמרתי: מה שנתיים אתם מודעים לזה שיש תקלה ב ARC ועדיין אתם מוכרים טלוויזיות כאשר מופיע שיש ARC???
אמר שיחזרו אלי- ואז תיאמו לי טכנאי
כאשר הגיע הטכנאי, הוא גם אמר שהוא מכיר את התקלה (בעיקר למסכים עם מע' הפעלה של GOOGLE TV) ולאחר שלא הצליח לסדר את זה התקשר לבחור בשם רועי (כנראה מנהל המותג בסוני).
רועי ישר אמר שהוא מכיר את התקלה והמקור שלה זה ממיר האולטרה שמכניס זרם דרך ה HDMI ומשבש את ה ARC-והוא כבר מזמן בקשר עם יס.
אז עשינו ניסיון- ניתקתי את הממיר - איפסנו הכל ואכן נעלמה התקלה, הכל עבד כמו שעון שוויצרי, אבל... אין לי ממיר יס...
כל הממירים האחרים עובדים תקין עם הכל, חיברתי ממיר HD רגיל והכל עבד נהדר, אבל אני רוצה ממיר מקליט + 4K, כלומר האולטרה!
אז התקשרתי שוב ליס, והם כמובן פתאום לא יודעים על מה אני מדבר (בפעם הקודמת ידעו טוב מאוד), שוב הסברתי והבטיחו שישלחו לי טכנאי בכיר... (מת על ההגדרה הזו...
בקיצור אני אעדכן מה נסגר, אבל יש פה שתי סוגיות רציניות שלמדתי:
1. יס מודעים לתקלה שקיימת עם האולטרה ולא ברור לי אם עושים משהו בנידון
2. סוני (ואולי עוד חברות) מודעות לתקלות שקיימות עם ה ARC ולא טורחות לידע אף אחד