האם פיקדון המיסם יוחזר לי ? AMAZON.COM
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
המחיר הקובע מבחינת אמזון זה מחיר המוצר לפני קופונים והנחות
ולכן כל סל מוצרים שמחירו מעל 75$ מחוייב במס שסיכויים אפסיים לקבל חזרה
אפילו אם יש הנחות וקופונים שמורידים את המחיר זה לא משנה, רק אם מחיר המוצר יורד זה משנה
ולכן כל סל מוצרים שמחירו מעל 75$ מחוייב במס שסיכויים אפסיים לקבל חזרה
אפילו אם יש הנחות וקופונים שמורידים את המחיר זה לא משנה, רק אם מחיר המוצר יורד זה משנה
גם אם היית לך הנחה של 99.99$ והמחיר לתשלום היה 0$
עדיין היית משלם מס...
עדיין היית משלם מס...
@FLATFACE חישוב המיסים זה לא רק 17% מע"מ אלא כמעט תמיד יש במינימום אגרת מחשב שזה בערך 12-18 שקל אם אני זוכר נכון, אפשר לבדוק במדוייק במחשבון של הממשלה.
לגבי מיסים כמו שאמרו אמזון מחשבים מחיר מלא ללא התחשבות בקופונים.
לגבי מיסים כמו שאמרו אמזון מחשבים מחיר מלא ללא התחשבות בקופונים.
או עכשיו נשמע הגיוני עניין הסיבה למיסוי במכס27/12/2021 21:18jtk כתב: אמזון מצהירים ערך שגוי, ללא הנחה, ובגלל זה אין החזר.
החישוב הנכון הוא אחרי הנחה, וכבר קיבלתי החזרים מהמכס אחרי דיבור ישיר (וארוך) איתם....
עד כמה זה היה קשה ? אני אקח את הצ'אנס זה מבאס כי זה יוצא כאילו אני לא ממש את קופון המקס.
צריך כישורי מיקוח?
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
מתחשבים בקופונים שלהם, לא מתחשבים בקופונים חיצוניים- וזה הגיוני, כשאמזוןאו מוכר דרכה/איתה נותנים הנחה המחיר מופחת כשחברה חיצונית מעניקה הנחה ללקוחותיה אמזון מפחיתה המחיר לצרכן אבל ככל הנראה גובה אותו (כולו, רובו או חלקו) מהחברה החיצונית, כך שמבחינת המיסוי די בצדק מחיר המוצרים לצרכי תחשיב מיסוי ביבוא נשאר גבוה, לפני הנחת הקופון...
תוכל להרחיב? לא ראיתי הבדל בחישוב המס עם שימוש בהנחות או קופונים שניתנים ע"י אמזון עצמם....
לרוב האנשים לא הייתי ממליץ להכנס לזה....
עבר זמן מה מאז שעשיתי את זה, אז אולי דברים השתנו לחיוב או לשלילה.
עריכה:
@FLATFACE ביקש יותר פרטים, אז סיכום קצר לבסיס החוקי לכך שהמכס צריך להיות מחושב אחרי הנחה:
בתקנות המכס (חישוב ערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי), תשס"ז-2006, סעיף 2:
ההפניה היא לפקודת המכס, סעיף 132:2. (א) ערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי לצורך חישוב המסים החלים עליהם, יהיה ערך העסקה כמשמעותו בסעיף 132 לפקודה, אם הוכיח זאת מייבא הטובין להנחת דעתו של המנהל. ...
(ג) בהעדר אפשרות לקבוע את ערך הטובין כאמור בתקנת משנה (א) יקבע הפקיד את ערכם, תוך שימוש באמצעים סבירים ......
בהמשך שם יש התייחסות להנחות:132. (א) ערך עסקה הוא המחיר ששולם או שיש לשלמו בעד הטובין, בעת מכירתם לשם ייצוא לישראל ......
מהלאו נרמז מה כן: הנחות שניתנו לפני שזה הגיע למכס כן קבילות.(ה) הנחות במחיר טובין שיינתנו לאחר פדייתם מפיקוח רשות המכס, לא יובאו בחשבון לעניין קביעת ערך העסקה של אותם טובין....
אגב, לגבי יבוא מסחרי, באוגדן מכס (סחר-חוץ) פרק 2 - הערכה, מ-2017, יש יותר פרטים ב-חלק 2.2, ב., אימות של הנחות. זה מתייחס למסחרי, אז לא אמור לחול על יבוא אישי, אבל מזה אולי אפשר להבין את כיוון המחשבה של המכס. נראה שהם בעיקר רוצים לדעת שההנחות "אמיתיות" ושאפשר לוודא אותן.
ראה את תחילת הדיון כאן, וגם ההודעה לעיל.25/04/2022 7:24GMTK כתב: אני שם מוצרים בעגלה עד 70 דולר שיש להם משלוח חינם עד 49 דולר
ואז זה מחשב את המשלוח ואז עושה מינוס אבל מוסיף לי את המיסים לחשבון בגלל המשלוח
או שנגיד אני לוקח מוצר שהוא 100 דולר ואז יש עליו קופון של 30 דולר ומשלוח חינם לישראל המיסים מחושבים לי...
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
סליחה על ההתפרצות אבל בערך באותו עניין :
הזמנתי מוצר שחייב במס ושילמתי בעת המשלוח.
המוצר לא הגיע ואמזון זיכו אותי בעלות המוצר.
האם לא צריכים להחזיר מס ומשלוח ?
תודה
תודה
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
עיקרונית כמובן. אפשר לינק למוצר?25/04/2022 21:32רונן כתב: סליחה על ההתפרצות אבל בערך באותו עניין :
תודה...