מהירות העלאה - תשתית הוט + ספק בזק בינלאומי 500\10

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
elad144 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הלן חברים ,

לאחרונה הצטרפתי לתשתית הוט + ספק בזק בינלאומי 500\10 . ונתקלתי בכמה בעיות -

- הפינג שלי לא יציב לשרתים באירופה כמו בתשתית בזק .

בנוסף במהירות הורדה אני מקבל 450+

אך בהעלאה אני יציב על 2.8 (אמור להיות 10)

דיברתי עם הוט הם עשו לי 4 ריסאטרטים למודם ואז אמרו שאין להם מושג .

אני עם הוטבוקס 4 (בברידג' ) ונתב ASUS
מישהו נתקל בבעיה?

**עדכון**
אחרי שניסיתי להסביר לטכנית שלהם את מה שאתם אומרים ללא הצלחה, פניתי לנציג של הוט בפייסבוק עם כל ההסבר שנתתם לי פה , ונפתרה הבעיה.
נראה שזו הייתה בעיה של ערוצים כמו שאמרת , בupstream bonded channels יש עכשיו 3 ערוצים .

תודה רבה לכולכם!
:D
נערך לאחרונה על ידי elad144 ב 19/06/2022 17:53, נערך 3 פעמים בסך הכל.

jagheadg
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1185
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #2 

לא. אין בעיה.

LeoF1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: לאונל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

הייתה לי אותה בעיה (אני גר בקרית ביאליק), 500/12 אבל בערב הUPLOAD תוקע ב1MBPS.

כבר כמה חודשים ככה, בסוף התנתקתי.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 478
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #4 

11/03/2022 2:14  
elad144 כתב:
- הפינג שלי לא יציב לשרתים באירופה כמו בתשתית בזק .
...
הפינג בתשתיות DOCSIS כמו של הוט לא יכול אף פעם להגיע לאותה יציבות כמו בתשתיות אחרות. זה קשור לאופן שבו ה-upload מיושם בטכנולוגיה השיתופית הזו. לפני שמודם DOCSIS יכול לשלוח חבילת ethernet הוא צריך "להגיש בקשה" ואז הוא מקבל חלון זמן בעתיד שבו הוא צריך לשדר את החבילה. התוצאה היא ריצוד מסויים בכיוון ה-upload שהולך וגדל ככל שגדל העומס בכיוון הזה ע"י מודמים שונים שמתחרים על השימוש באותם ערוצי RF.

האם הריצוד שאתה רואה לשרתים באירופה באמת יותר גדול מאשר לשרתים בארץ? (תנסה, לדוגמה, את 1.1.1.1, שבבזב"ל זה שרת מקומי).
אם תפרט נתונים יותר קונקרטיים ("לא יציב" זה לא משהו כמותי) אז אולי אפשר יהיה להבין אם יש לך תקלה או שמה שאתה רואה זה פשוט הביצועים הנורמליים של תשתית הוט.
אך בהעלאה אני יציב על 2.8 (אמור להיות 10)
...
האם זה בדוק שזה קורה באופן יציב גם בשעות שאין בהן עומס (כמו מאוחר בלילה או השכם בבוקר)? אם כן, אז זה די מוזר (ואצלי לא נתקלתי בכזה דבר) אבל לא בהכרח רע. בעיה שנגרמת מעומס יתר אצלך בשכונה זה משהו שקרוב לוודאי לא ניתן לפתור, אבל בעיה שלא מושפעת מעומס יכולה להיגרם כתוצאה מבעיית תשתית פיזית (מפצל מקולקל, למשל) או ממודם בלתי תקין. במקרה כזה, יתכן שטכנאי של הוט יכול לסדר את זה.

elad144 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

12/03/2022 2:24  
itfan כתב:
הפינג בתשתיות DOCSIS כמו של הוט לא יכול אף פעם להגיע לאותה יציבות כמו בתשתיות אחרות. זה קשור לאופן שבו ה-upload מיושם בטכנולוגיה השיתופית הזו. לפני שמודם DOCSIS יכול לשלוח חבילת ethernet הוא צריך "להגיש בקשה" ואז הוא מקבל חלון זמן בעתיד שבו הוא צריך לשדר את החבילה. התוצאה היא ריצוד מסויים בכיוון ה-upload שהולך וגדל ככל שגדל העומס בכיוון הזה ע"י מודמים שונים שמתחרים על השימוש באותם ערוצי RF.

האם הריצוד שאתה רואה לשרתים באירופה באמת יותר גדול מאשר לשרתים בארץ? (תנסה, לדוגמה, את 1.1.1.1, שבבזב"ל זה שרת מקומי).
אם תפרט נתונים יותר קונקרטיים ("לא יציב" זה לא משהו כמותי) אז אולי אפשר יהיה להבין אם יש לך תקלה או שמה שאתה רואה זה פשוט הביצועים הנורמליים של תשתית הוט.

האם זה בדוק שזה קורה באופן יציב גם בשעות שאין בהן עומס (כמו מאוחר בלילה או השכם בבוקר)? אם כן, אז זה די מוזר (ואצלי לא נתקלתי בכזה דבר) אבל לא בהכרח רע. בעיה שנגרמת מעומס יתר אצלך בשכונה זה משהו שקרוב לוודאי לא ניתן לפתור, אבל בעיה שלא מושפעת מעומס יכולה להיגרם כתוצאה מבעיית תשתית פיזית (מפצל מקולקל, למשל) או ממודם בלתי תקין. במקרה כזה, יתכן שטכנאי של הוט יכול לסדר את זה.
...
קודם כל תודה על התשובה המפורטת ,
לגבי הפינג ל1.1.1.1 - האם זה נורמלי?

2. לגבי המהירות היא נראית אותו דבר בבוקר כמו בערב, בין 2.5 ל2.8 , היה לי הוט לפני כמה שנים וכן קיבלתי בסביבות 9 .. מאז עברתי ליס , לבזק ורק לאחרונה חזרתי.
את המודם החליפו לי כבר , מה שמשאיר את המפצל - אני אנסה לחבר את תשתית הוט ישירות למודם בלי מפצלים ואראה אם יש שינוי.
תודה =)

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

12/03/2022 12:23  
elad144 כתב:
האם זה נורמלי?
...
כן. זה נראה נורמלי לגמרי. ככה זה בתשתית הוט.

itfan
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

11/03/2022 2:14  
elad144 כתב:
אני עם הוטבוקס 4 (בברידג' ) ונתב ASUS
...
עוד משהו שכדאי לך לבדוק: תבדוק שלא מופעל לך QOS ב-ASUS. אם הוא היה מחובר לך קודם לתשתית בזק עם upload של 3 מגה אז יכול להיות שנשאר עליו קינפוג QOS שמגביל את ה-upload בהתאם.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #8 

לגבי העלאה, קשה להגיד, אבל תראה אם מצב ערוצי ההעלאה בממשק המודם נראה סביר:
http://192.168.100.1/reseau-pa3-frequencecable.html

כמה ערוצים מחוברים - אם רק 1, אולי מגביל את המהירות, למרות שנראה שגם עם ערוץ אחד זה לפעמים יכול להגיע ל-10Mb בערך.
ומה העוצמות - גם זה לא דבר מוחלט, אבל אם עוצמות במקסימום זה יכול לרמוז על בעיה (58dBmV עם ערוץ בודד, 52.2 עם ארבעה).

elad144 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

12/03/2022 14:58  
itfan כתב:
עוד משהו שכדאי לך לבדוק: תבדוק שלא מופעל לך QOS ב-ASUS. אם הוא היה מחובר לך קודם לתשתית בזק עם upload של 3 מגה אז יכול להיות שנשאר עליו קינפוג QOS שמגביל את ה-upload בהתאם.
...
עשיתי פקטורי ריסט לראוטר וודיאתי שלא מופעל QOS.
12/03/2022 19:05  
jtk כתב:
לגבי העלאה, קשה להגיד, אבל תראה אם מצב ערוצי ההעלאה בממשק המודם נראה סביר:
http://192.168.100.1/reseau-pa3-frequencecable.html

כמה ערוצים מחוברים - אם רק 1, אולי מגביל את המהירות, למרות שנראה שגם עם ערוץ אחד זה לפעמים יכול להגיע ל-10Mb בערך.
ומה העוצמות - גם זה לא דבר מוחלט, אבל אם עוצמות במקסימום זה יכול לרמוז על בעיה (58dBmV עם ערוץ בודד, 52.2 עם ארבעה).
...
יש ערוץ אחד זה נראה, העוצמה בסדר?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4310
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 904 פעמים

שליחה #10 

העוצמות של הלוך בסדר, השגיאות לא וגם SLOPE לא בסדר.
בגלל שיש רק ערוץ חזור אחד, זו הסיבה למהירות Upload של כרבע ממה שמקבלים בחבילה זו, שנדרשים בה 4 ערוצי חזור פעילים בפרופיל רגיל או כ 3 במכשירי CMTS ישנים יותר.
כך נראה מצב תקין של ערוצי חזור:

elad144 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

13/03/2022 10:22  
sys_admin כתב:
העוצמות של הלוך בסדר, השגיאות לא וגם SLOPE לא בסדר.
בגלל שיש רק ערוץ חזור אחד, זו הסיבה למהירות Upload של כרבע ממה שמקבלים בחבילה זו, שנדרשים בה 4 ערוצי חזור פעילים בפרופיל רגיל או כ 3 במכשירי CMTS ישנים יותר.
כך נראה מצב תקין של ערוצי חזור:
...
זאת אומרת הבעיה בתשתית ,
כנראה אין קשר לספק?

הורדתי את המפצל וחיברתי ישר למודם עם כזה עשיתי פקטורי ריסט ועדיין העלאה 2.8 , אמנם העוצמה השתנתה -

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

כפי שזה נראה, זו בעית תשתית או הגדרות של פרופיל ב CMTS. תתחיל מכך שיבנו לך מחדש את הפרופיל מרחוק, אם זה לא יעזור נדרש ביקור של איש מקצוע שיכול לבדוק את התשתית.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

13/03/2022 12:58  
elad144 כתב:
עשיתי פקטורי ריסט ועדיין העלאה 2.8 , אמנם העוצמה השתנתה
...
כדאי לשאול את הוט לגבי זה שיש רק ערוץ העלאה בודד.

ובחיבור מחדש שלך, להבנתי העוצמות בהורדה גבוהות ממה שנחשב תקין, אולי בגלל שהורדת את המפצל. אבל נראה לי שזה מסתדר אוטומטית. תראה איך זה נראה עוד כמה שעות, או מחר, או אחרי התחברות מחדש נוספת.
sys_admin כתב:
...
אמנם לרוב יש 4 ערוצים (או יותר, היו לי גם מקרים של 5), אבל במקרים ספורים היו לי מצבים של ערוץ העלאה אחד, והמהירות כן היתה כ-10Mbps.

נראה שרוחב הערוץ גמיש. אולי תלוי במה תפוס ע"י שכנים?
sys_admin כתב:
השגיאות לא וגם SLOPE לא בסדר.
...
מה זה slope?

לגבי שגיאות בערוצי ההורדה, יש הבדל בין הרצוי למצוי. :) כל עוד זה לא קיצוני, אפשר לחיות עם זה. מה גם שהן correctable כאן.
רק 15K בצילום מסך לעיל, אם כי לא ברור לאורך כמה זמן.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

13/03/2022 22:44  
jtk כתב:
ובחיבור מחדש שלך, להבנתי העוצמות בהורדה גבוהות ממה שנחשב תקין, אולי בגלל שהורדת את המפצל. אבל נראה לי שזה מסתדר אוטומטית. תראה איך זה נראה עוד כמה שעות, או מחר, או אחרי התחברות מחדש נוספת.
...
לא, העוצמות "בהורדה" אצלו הן לא "גבוהות ממה שנחשב תקין". התקינות הן בין 21 ל 15 DB, מתחת ל 10DB הן כבר נמוכות ובשלב הן יורדות ל 0DB זה כבר לא תקין. כך למשל נראה קו עם עוצמות תקינות לגמרי:
jtk כתב:
אמנם לרוב יש 4 ערוצים (או יותר, היו לי גם מקרים של 5), אבל במקרים ספורים היו לי מצבים של ערוץ העלאה אחד, והמהירות כן היתה כ-10Mbps.
נראה שרוחב הערוץ גמיש. אולי תלוי במה תפוס ע"י שכנים?
...
כפי שכבר הסברתי את זה, בכל ההגדרות של רשת DOCSIS של הוט לצורך של הערוץ העולה במהירות של 10M נדרשים היום 4 ערוצי חזור. בהתקנות ישנות היה אפשרי 3 ערוצים. בשום מקרה ערוץ בודד או 5 ערוצי חזור ברשת הוט לא יכולים לתפקד בצורה תקינה.

jtk כתב:
מה זה slope?
...
slope זו תופה שנוצרת בגלל ניחות לא אחיד כתלות בתדר בתוך הכבל. ככל שהתדר גבוהה יותר, כך גם הניחות רב יותר. כך נוצר המצב שאם משדרים בתוך הכבל כמה תדרי נושא בתדרים שונים ובעוצמות זהות, אז אחרי מרחק מסוים תדרי נושא בתדרים הגבוהים יקלטו בעוצמה נמוכה יותר מהתדרי נושא בתדרים נמוכים. ובמכשיר נתח תדרים התופעה זו תראה כשיפוע ( SLOPE ) . כך זה נראה במסך של נתח תדרים. הקו האדום מדמה את העוצמות אחרי הניחות של הכבל באורך של 100FT:
ובכדי למנוע את הבעיה משתמים ב equalizer שהקו הכחול בתמונה מדגים את הפעולה שלו.

לכל מפרט של כבל יש את הנתונים הרלוונטיים של הניחות שלו בתדרי עבודה שונים. זו אחת הדוגמאות של מפרט ניחות של כבל TRUNK:
jtk כתב:
לגבי שגיאות בערוצי ההורדה, יש הבדל בין הרצוי למצוי. :) כל עוד זה לא קיצוני, אפשר לחיות עם זה. מה גם שהן correctable כאן.
רק 15K בצילום מסך לעיל, אם כי לא ברור לאורך כמה זמן.
...
שגיאות correctable שבתמונה, ברגע שהן מתרחשות גורמות לתופעות כמו Jitter, דבר שבעיתי ביותר ביישומים כמו משחקי רשת, שיחות VOIP וכו'. ושגיאות uncorrectable עוד יותר בעיתיות בגלל שהן גורמות לתופעות של packet loss.
כמובן שאם אחרי כמה ימים שהקו מסונכרן יש כמה עשרות של שגיאות, זה מצב תקין. אבל, אם מדובר כבר על מאות או אלפים של שגיאות, אז בטח שזה מתבטא כבר בביצועי הקו.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

14/03/2022 19:34  
sys_admin כתב:
התקינות הן בין 21 ל 15 DB, מתחת ל10DB הן כבר נמוכות ובשלב הן יורדות ל 0DB זה כבר לא תקין.
...
מקריאה, נראה שהטווח ב-EuroDOCSIS (בגרסה 3.0) הוא -13 עד +17 ב-QAM256?
למשל, בטבלה בעמוד 140, סעיף B.6.3, מהסטנדרט כאן:
תמונה

וגם בהתייחסות כלשהי כאן בארץ, בעמודים 5 ו-8 במסמך כאן, שמדבר על -/+ 15.

מעבר לעניין הטווח, לגבי האופטימום, מקומות שונים טוענים שהאופטימלי הוא 0, או לפחות קרוב ל-0 משני הצדדים. אם כי מקורות לא אוטוריטטיביים, ומנקודת מבט של DOCSIS בארה"ב (כנראה). כגון:
‎* -7 dBmV to +7 dBmV are "Recommended" values.
‎* -8 dBmV to -10 dBmV / +8 dBmV to +10 dBmV are "Acceptable" values but out of spec from ISP.
‎* -11 dBmV to -15 dBmV / +11 dBmV to +15 dBmV are "Maximum" values ...
...
או:
‎0 dBmV is the "optimal" level.
...

אבל מה שקצת מחזק את זה, זה שרואים נטייה להראות קרוב-ל-0 בצילומי מסך בדוגמאות של יצרניות חומרה שונות, כגון:
תמונה
האם יש הבדל בסטנדרט השימוש בארץ?

נדרשים היום 4 ערוצי חזור. ... בשום מקרה ערוץ בודד או 5 ערוצי חזור ברשת הוט לא יכולים לתפקד בצורה תקינה.
...
אני לוקח כנקודת ייחוס את הקו אצלי, שאכן לא תקין ברמה העקרונית, אבל פרקטית לרוב הוא מספיק לשימוש בפועל, ובחלק מהימים אפילו בלי בעיות בכלל. :)

בקו הזה היו מקרים, לא רבים, שבהם ערוץ העלאה בודד הגיע בפועל לכ-10Mb. אולי הוט מאפשרים זאת בתנאים מסוימים? (בתיאוריה, רוחב הפס המקסימלי לערוץ העלאה בודד ב-DOCSIS3 הוא יותר מ-10Mb, לא?)
לגבי 5 ערוצים, זה הסטנדרט אצלי לאחרונה, ב-10Mb. כאמור, משהו מוזר עובר על הקו לאחרונה, אבל כרגע זה המצב בפועל. אולי כך הוט מחפים על קווים באיכות נמוכה.

ניחות לא אחיד כתלות בתדר בתוך הכבל
...
תודה על ההסבר. אצלי רואים בבירור את האיכות הנמוכה יותר של ערוצי הורדה בתדרים הגבוהים, הרגישים יותר. הערוצים הנקיים יותר הם עד כ-300MHz, לעומת אלה שבאזור 700MHz עם SNR נמוך יותר, עוצמות שונות, ויותר שגיאות.

האם זה משהו שהוט יכולים לאזן, או שזה כבר בטווח המגבלות הפיזיקליות (בשילוב החומרה הקיימת)?

ושגיאות uncorrectable עוד יותר בעיתיות בגלל שהן גורמות לתופעות של packet loss.
...
אכן לא אידיאלי, אבל כל עוד זה לא קיצוני אפשר לחיות עם זה (ולצערי זה מה שאני עושה), כל עוד רמות הפרוטוקול הגבוהות יותר מצליחות לתקן.

elad144 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

jtk כתב:
כדאי לשאול את הוט לגבי זה שיש רק ערוץ העלאה בודד.

...
אחרי שניסיתי להסביר לטכנית שלהם את מה שאתם אומרים , פניתי לנציג של הוט בפייסבוק עם כל ההסבר שנתתם לי פה , ונפתרה הבעיה.
נראה שזו הייתה בעיה של ערוצים כמו שאמרת , בupstream bonded channels יש עכשיו 3 ערוצים .

תודה רבה לכולכם! :D

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”