בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה. ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה.03/02/2022 19:00itfan כתב: אני שמח לשמוע. עכשיו רק נשאר לך להשלים את שיעורי הבית ולבדוק אם אין אצלך חסימה של חבילות IP עם ערכי TOS/DSCP גבוהים.![]()
הערה: אם תתקין OpenWrt במקום pfSense (בשביל הביצועים) אז גם יהיה לך קל מאד לבצע בדיקות כאלה....
סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4303
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 900 פעמים
תודה רבה! פעם ראשונה שאני מקבל אינדיקציה לכך שזו לא רק בעיה מקומית באיזור שלי. נחמד גם לראות ש-pfSense יודע להריץ ping עם האופציה של שליטה על ה-TOS (ב-syntax של FreeBSD, כמובן). האם זה בא ככה עם המערכת, או שהיה צריך להתקין בשביל זה משהו?04/02/2022 23:30sys_admin כתב: בכדי לשפוך קצת אור על התעלומה מסתורית זו אני מצרף בדיקת PING מקו של BFIBER במהירות של 2.5G בהתחלה עם ערך TOS דצימלי של 63 ואחרי זה עם TOS של 64 ( ששווה ערך ב DSCP ל 16 ) . ובחלון הבא בקו בזק לא GPON, ישר עם TOS של 64, ששם ניתן לראות שחבילות אלה עוברות ללא בעיה....
אני ממש שונא לנחש דברים, מה גם שאחד הניחושים האפשריים שלי עד עכשיו היה שמדובר על באג בתשתית שבאיזור שלי בלבד. אז מה התשובה הפשוטה שגם לא קשה לנחש אותה?ולשאלה למה בערך TOS של 63 המנות עוד עוברות ובערך של 64 לא יש תשובה פשוטה שגם לא קשה לנחש אותה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים.
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.
ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:
הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק.
ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:
שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?05/02/2022 2:27sys_admin כתב: טוב אנסה לתת כיוון. התופעה נובעת מכך שאחד הציודים ברשת של בזק ברגע שהמנה או מסגרת ארוכה מדי, פשוט משליך אותה. ובשדה של TOS אם נביט עליו בצורה בינארית על ערך של 64 , מתווסף BIT אחד נוסף מוביל. והוא נראה כך: 10000 . והערך הקודם ( 63 ), נראה כך: 1111 ( BIT אחד פחות ). בגלל זה סימון DSCP מסוג CS2 וכל הגבוהים יותר כבר לא עוברים....
חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.הציוד הבעיתי יכול להיות קרוב עליך, למשל אותו ה ONU של NOKIA ויכול להיות גם רחוק יותר, כמו למשל OLT שבארון של בזק ועוד יותר רחוק....
מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?ובכדי גם לסיים בנימה אופטימית את הסיפור העצוב על רשת PON של בזק אצרף צילום של בדיקת מהירות מחיבור במסגרת פיילוט של רשת מסוג NG-PON2 של בזק:...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמה נקודות. PPPoE זה למעשה כימוס דו שכבתי של מנות IP ולא רק של IPv4 בלבד, אלה גם של IPv6 (רק בצורה שונה מה IPv4) ובזק ובזק בינלאומי מעבירים את שניהם דרך חייוג PPPoE.05/02/2022 3:23itfan כתב: שדה ה-TOS הוא בדיוק ה-byte השני בכל חבילת IPv4 ולכן המשמעות הטכנית של ערך TOS נמוך מ-64 היא שגם הביט התשיעי וגם הביט העשירי בחבילה הם אפסים. אז מבחינה טכנית ברור שמשהו במערכות של בזק בודק את שני הביטים המסוימים האלה (התשיעי והעשירי) וזורק כל חבילה שבה לפחות אחד מהם הוא לא אפס. השאלה היא, למה לעשות כזה דבר? האם זה באג, או שהם עושים את זה בכוונה. ואם הם עושים את זה בכוונה, למה?
חיבור PPPoE זה בעצם סוג של tunnel ע"ג פרוטוקול ethernet וציודים שמעבירים אותו עד ל-Access Concentrator (שרת ה-PPPoE) לא אמורים להיות מודעים לפרוטוקול IPv4 שמועבר בתוכו. לכן נראה לי סביר להניח שהציוד הרלוונטי זה ה-Access Concentrator או משהו מעבר לו.
מה זה NG-PON2? איזה פרוטוקול זה אמור להיות? XG-PON?...
כך נראית המסגרת שכוללת מידע במבנה זה: ובגלל שבתקן כימוס זה מידע עובר לא מוצפן, אלה שרק מוסיפים לו תוויות נוספות, במסגרות ETHERNET שכוללות את תעבורה PPPoE המדוברת כל מכשירים L2 כמו גשר, מתג וכו' יכולים לראות מה נמצא בתוך השדה שכולל את המנת IP וכמובן את כל התוויות שרות שלה, כמו למשל את אותה התווית TOS\DSCP וציוד זה יכול לעשות מה שמגדירים לו עם מסגרת זו, כמו למשל להשליך, לשנות את התווית, להסיר אותה וכו'.
עכשיו לשאלה האם בזק עושים את מה שעושים בהקשר זה בכוונה. אז התשובה היא לא, הם אפילו לא מודעים לכך. וגם, אם יגידו להם להפסיק עם זה, הם לא יבינו לא עם מה להפסיק וגם לא איך.
ובקשר לשאלה של "מה זה NG-PON2".
NG-PON2 הוא תקן PON נוסף מלפני כשבע שנים. השם המלא שלו הוא: Next-Generation Passive Optical Network 2. ואם למשל GPON שמשתמשים בו בישראל זה תקן מתחילת שנות 2000, שמוגבל על 2.5G על 1.5G על פורט OLT שיכול להתחלק ל 128 לקוחות, אז NG-PON2 מסוגל לספק 10GBPS סימטרי ללקוח ו OLT יכול לספק 40GBPS סימטרי לכל ענף, שהחלוקה שלו היא גם עם מפצלים פסיביים.
וגם לתקן של NG-PON2 יש כבר יורש מלפני כמה שנים ושמו הוא HSP ובסימון ITU הזיהוי שלו הוא: G.9804. והוא כבר נותן אפשרות לספק ללקוח בודד כ 50GBPS ועל קו בודד כ 64 ערוצים של 400GBPS כל אחד.
זה דוגמה של טופולוגית רשת HSP:
- TomerBenGigi
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- שם מלא: TomerBenGigi
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?
תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?...
אין לי שום ניסיון אישי עם הנתב הזה, אבל מחיפוש קצר בגוגל הגעתי ל-FAQ באתר של Asus שניתן לראות בקישור הבא05/02/2022 12:35TomerBenGigi כתב: ה SFP של בזק נכל לעבוד בראוטר
Asus RT-AX89X ? (בכניסה שיש בראוטר) ?...
https://www.asus.com/support/FAQ/1045800
היות וכתוב שם, בין היתר,
"The SFP+ interface only operates at 10Gbps speed and is not compatible with the 1 Gigabit data rate."
נראה לי סביר להניח שהמודול SFP של בזק לא יכול לעבוד בפורט +SFP של הנתב הזה.
אני שמח לשמוע!...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

בגדול הניסויים שמתקיימים בבזק לא אומרים שטכנולוגיה זו שבניסוי תיכנס לשירות סדיר. למשל מלפני שנים ועד היום עוד מתקיימים במקביל מספר ניסויים של חיבורים של עד 10G סימטרי מעל זוגות נחושת של תשתית טלפון למרחקים של עד כמה מאות מטרים. מדובר על נגזרות של תקן G.mgfast . וזה לא אומר שבזק בשלב כלשה התכוונו להכניס את התקן זה לשימוש סדיר.05/02/2022 15:32itfan כתב: תודה על האינפורמציה! קראתי על זה עכשיו. האם הניסוי הזה אומר שבזק מתכננים לדלג על XG-PON ולקפוץ ישר ל-NG-PON2 או שהם עשו ניסויים גם עם XG-PON?...
יותר מזה, הפריסה המוגבלת של סיבים אופטיים ללקוחות הפרטיים בישראל בכל החברות תשתית עד כה יותר דומה לניסוי מאשר לשירות סדיר. והפריסה מתבצעת לרוב, אם יש במיקום ספציפי מי שיכול "לדאוג" לכך שהפריסה תתבצע הישוב שלו או אפילו בבניין שלו. למשל אני גר במצפה בגליל המערבי, שבו כל הבתים הם וילות ( בתי קרקע ) ומשום מה דווקא רק בישוב זה מכל הסביבה יש פריסת רשת סיבים של בזק.
אגב, שמתי לב שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON. האם ידוע לך משהו בנושא?05/02/2022 18:47sys_admin כתב: בגדול הניסויים שמתקיימים בבזק לא אומרים שטכנולוגיה זו שבניסוי תיכנס לשירות סדיר. למשל מלפני שנים ועד היום עוד מתקיימים במקביל מספר ניסויים של חיבורים של עד 10G סימטרי מעל זוגות נחושת של תשתית טלפון למרחקים של עד כמה מאות מטרים. מדובר על נגזרות של תקן G.mgfast . וזה לא אומר שבזק בשלב כלשה התכוונו להכניס את התקן זה לשימוש סדיר.
יותר מזה, הפריסה המוגבלת של סיבים אופטיים ללקוחות הפרטיים בישראל בכל החברות תשתית עד כה יותר דומה לניסוי מאשר לשירות סדיר. והפריסה מתבצעת לרוב, אם יש במיקום ספציפי מי שיכול "לדאוג" לכך שהפריסה תתבצע הישוב שלו או אפילו בבניין שלו. למשל אני גר במצפה בגליל המערבי, שבו כל הבתים הם וילות ( בתי קרקע ) ומשום מה דווקא רק בישוב זה מכל הסביבה יש פריסת רשת סיבים של בזק.
...
ממה שהבנתי ,זה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P. לפחות מה שהבנתי ממס' אתרי אינטרנט בתחום הפייבר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מעניין איך שמת לב לזה. כי במציאות המצב הוא בדיוק הפוך ממה ששמת לב ובבזק "האפלואוד" הוא פי שניים וחצי יותר ממה שיש בפרטנר. אם בפרטנר עוד לפני חצי שנה עוד היו מוכנים לספק מהירות של הערוץ העולה כ 150M, אז היום הכי הרבה שהם מספקים זה 100M. ובבזק לעומת זאת, הערוץ העולה הוא 250M . גם החלק של החיבור לחו''ל, אם בספק של פרטנר לשרתים בחו''ל הערוץ העולה לא עלולה על כמה עשרות מגה, אז בבזק בינלאומי, לרוב הניתובים בחו''ל באמת מקבלים את אותם 250M.05/02/2022 23:40tzah כתב: אגב, שמתי לב שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON. האם ידוע לך משהו בנושא?
ממה שהבנתי ,זה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P. לפחות מה שהבנתי ממס' אתרי אינטרנט בתחום הפייבר....
גם בהקשר של "תשתיות מבוססות GPON" של בזק. המגבלה של 250M בערוץ העולה שהם מספקים, היא רק מגבלה ניהולית ואם מחר הם רוצים לבטלה, אז בלחיצת כפתור הם יכולים לספק כבר היום את הערוץ העולה במהירות של 1.5G אמתי. זה המצב.
מצד שני, שיטת P2P לא קיימת במונחים של טכנולוגיות וסוגי תקשורת והתקן תקשורת שפרטנר משתמשים, זה חיבור Ethernet רגיל ברשת שלהם, אפילו לא ב Metro Ethernet . ובנוסף לכך בדובר על כך שבניין שבו יש עשרות של לקוחות פעילים עם חבילת גלישה של 1G כל אחד, בפרטנר מחברים בדרך כלל למתג בבניין זה שה Uplink של מתג זה הוא גם 1G בלבד. וכך נוצר המצב, שמספיק שלקוח אחד מתוך עשרות הדיירים מנצל את הרוחב פס שמוקצה לו, אז שאר הדיירים בבניין נשארים עם חיבור שלא זז.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אז יש לכם בניין מיוחד 
מעבר לכך שאני נתקל בעניין זה חדשות לבקרים, אז גם הנושא זה עלה בעבר אפילו כאן ממש בפורום זה, כבר לפני מספר חודשים, כולל התמונות של המתגים המדוברים של פרטנר. ואם צריך להזכיר, או לא להעמיס על המנגנון החיפוש של האתר, אז אין בעיה ואני יכול לתת קישור ישיר לדיון הרלוונטי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7%99%D7%94

מעבר לכך שאני נתקל בעניין זה חדשות לבקרים, אז גם הנושא זה עלה בעבר אפילו כאן ממש בפורום זה, כבר לפני מספר חודשים, כולל התמונות של המתגים המדוברים של פרטנר. ואם צריך להזכיר, או לא להעמיס על המנגנון החיפוש של האתר, אז אין בעיה ואני יכול לתת קישור ישיר לדיון הרלוונטי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 7%99%D7%94
מעניין איך שמת לב לזה.06/02/2022 9:35sys_admin כתב: מעניין איך שמת לב לזה. כי במציאות המצב הוא בדיוק הפוך ממה ששמת לב ובבזק "האפלואוד" הוא פי שניים וחצי יותר ממה שיש בפרטנר. אם בפרטנר עוד לפני חצי שנה עוד היו מוכנים לספק מהירות של הערוץ העולה כ 150M, אז היום הכי הרבה שהם מספקים זה 100M. ובבזק לעומת זאת, הערוץ העולה הוא 250M . גם החלק של החיבור לחו''ל, אם בספק של פרטנר לשרתים בחו''ל הערוץ העולה לא עלולה על כמה עשרות מגה, אז בבזק בינלאומי, לרוב הניתובים בחו''ל באמת מקבלים את אותם 250M.
גם בהקשר של "תשתיות מבוססות GPON" של בזק. המגבלה של 250M בערוץ העולה שהם מספקים, היא רק מגבלה ניהולית ואם מחר הם רוצים לבטלה, אז בלחיצת כפתור הם יכולים לספק כבר היום את הערוץ העולה במהירות של 1.5G אמתי. זה המצב.
מצד שני, שיטת P2P לא קיימת במונחים של טכנולוגיות וסוגי תקשורת והתקן תקשורת שפרטנר משתמשים, זה חיבור Ethernet רגיל ברשת שלהם, אפילו לא ב Metro Ethernet . ובנוסף לכך בדובר על כך שבניין שבו יש עשרות של לקוחות פעילים עם חבילת גלישה של 1G כל אחד, בפרטנר מחברים בדרך כלל למתג בבניין זה שה Uplink של מתג זה הוא גם 1G בלבד. וכך נוצר המצב, שמספיק שלקוח אחד מתוך עשרות הדיירים מנצל את הרוחב פס שמוקצה לו, אז שאר הדיירים בבניין נשארים עם חיבור שלא זז....
תשובה: פשוט יצא לי לבדוק
לא יצא לי לבדוק את בזק בינלאומי כספק אינטרנט, אבל כן יצא לי לבדוק את אנלימיטד וסלקום והאפלואוד בפירוש יותר נמוך בשתי החברות לעומת פרטנר, בדגש על חבילת 1Gbps.
אתה יודע שזו לא חוכמה גדולה להשוות Upload של חבילת 2.5Gbps לחבילת 1Gbps של פרטנר. מן הסתם, חבילות שונות וכנ"ל גם המחירים:)
אני מתכוון להשוואה של חבילות 1Gbps בלבד! זה ברור שפרטנר "תקועים" עם חבילת 1Gbps וברגע שיהיה ביקוש גדול גדול הם גם יצטרכו להשקיע לא מעט כסף בציוד קצה על מנת לעבור את הסף של 1Gbps.
גם ליתר דיוק, רושמים -> 250Mbps ולא 250M
נראה לי מה שTZAH ניסה להגיד שבהשוואה לחבילות זהות מצד בזק\סלקום לעומת פרטנר, הסירוס של בזק ברוחב הפס עקבי יותר.
אני אישית הייתי בסלקום 1 גיגה וקיבלתי 100 עגול, ולא 1 מגה ביט מעל (באפלואד). גם ההורדה התקשתה מאוד להגיד ל900.
להורים היה 300 בסלקום , קיבלו כ270 הורדה, כ30 העלאה.
לאחי יש פרטנר 600 - מקבל כ650 הורדה וכ70 העלאה.
שמתי להורים שלי סיבים של פרטנר (במקום סלקום) - מקבלים בחבילה 1 גיגה: 945\115
גם לי יש סיבים של פרטנר - מקבל 940 הורדה וכ115 העלאה.
אני אישית הייתי בסלקום 1 גיגה וקיבלתי 100 עגול, ולא 1 מגה ביט מעל (באפלואד). גם ההורדה התקשתה מאוד להגיד ל900.
גם לי יש סיבים של פרטנר - מקבל 940 הורדה וכ115 העלאה.
אני גם לא הבנתי את המהירויות בפרטנר06/02/2022 23:48xsoft7 כתב: נראה לי מה שTZAH ניסה להגיד שבהשוואה לחבילות זהות מצד בזק\סלקום לעומת פרטנר, הסירוס של בזק ברוחב הפס עקבי יותר.
גם לי יש סיבים של פרטנר - מקבל 940 הורדה וכ115 העלאה....
יש לי 600/60 בפועל מקבל 563 על 70 - לא שאני מתלונן
אבל סתם מתוך סקרנות מעניין אותי לדעת למה זה לא 600 הורדה 60 העלאה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אז אתה מבין עכשיו שבעצם יצא לך לבדוק כלום ושום דבר?06/02/2022 20:47tzah כתב: מעניין איך שמת לב לזה.
תשובה: פשוט יצא לי לבדוק
לא יצא לי לבדוק את בזק בינלאומי כספק אינטרנט, אבל כן יצא לי לבדוק את אנלימיטד וסלקום והאפלואוד בפירוש יותר נמוך בשתי החברות לעומת פרטנר, בדגש על חבילת 1Gbps.
אתה יודע שזו לא חוכמה גדולה להשוות Upload של חבילת 2.5Gbps לחבילת 1Gbps של פרטנר. מן הסתם, חבילות שונות וכנ"ל גם המחירים:)
אני מתכוון להשוואה של חבילות 1Gbps בלבד! זה ברור שפרטנר "תקועים" עם חבילת 1Gbps וברגע שיהיה ביקוש גדול גדול הם גם יצטרכו להשקיע לא מעט כסף בציוד קצה על מנת לעבור את הסף של 1Gbps.
גם ליתר דיוק, רושמים -> 250Mbps ולא 250M...
וזה מסיבה פשוטה והיא שאתה מתחיל מזה שאתה משווה "שהאפלואוד בפרטנר גבוה יותר מזה של תשתיות מבוססות GPON" ושזה בגלל שהבנת: "שזה כנראה קשור לתוצרת פריסת הסיבים של פרטנר בשיטת P2P" ( שקיימת דרך אגב רק במוחם הקודח של אנשי מכירות של פרטנר ) ובסוף אחרי שמסבירים לך שכבר היום בחבילות המשווקות על ידי בזק ה"האפלואוד" ב"תשתיות מבוססות GPON" גבוהה פי שניים וחצי מזה שפרטנר מציעים וגם, אם פרטנר ירצו לעבור את "תשתיות מבוססות GPON" מבחינת מהירות של הערוץ העולה, לא תהייה להם שום אפשרות לעשות את זה ללא החלפה של כל הרשת שלהם, אז פתאום מסתבר שאתה בכלל משווה לא את המהירות של "האפלואוד" של פרטנר מול "תשתיות מבוססות GPON", אלה בכלל דבר אחר לגמרי.
ואני אספר לך סוד גלוי, מה שאתה משווה זה לא קשור כלל לסוג התשתית שבשימוש, אלה למשהו אחר לגמרי וזה למערכת של traffic shaping ולחבילות שמוגדרות במערכת billing של ספקים שונים, שאין בהן שום קשר לסוג התשתית שבשימוש. וזה יותר קשור אפילו להחלטות ניהוליות במערכות אלה ובחבילות גלישה שהוגדרו בהן ואם רוצים לשנות אותן ניתן לבצע את זה בלחיצת כפתור ללא החלפות של ציוד זה או אחר ובטח לא של טכנולוגיית חיבור.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כפי שכבר כתבתי לפני זה, זה קשור אך ורק לזה איך הוגדר פרופיל של חבילת גלישה במערכת שמבצעת את traffic shaping. אם מחר פרטנר היה רוצה לכל מי שמזמין חבילה של 600/60, לספק בפועל את מהירות של 700/70, אז לא תהיה לו שום בעיה בכך. אבל, אם פרטנר למשל ירצו לספק חבילת גלישה שהיא יותר מ 1000 ולא משנה, אם זה בערוץ עולה או ביורד, אז זה לא יהיה אפשרי ללא החלפה של כל הציוד רשת שלהם.07/02/2022 9:01MrYair כתב: אני גם לא הבנתי את המהירויות בפרטנר
יש לי 600/60 בפועל מקבל 563 על 70 - לא שאני מתלונן
אבל סתם מתוך סקרנות מעניין אותי לדעת למה זה לא 600 הורדה 60 העלאה....
מצד שני, בבזק למשל, אם מחר ירצו לספק חבילה של 2500 על 1500, לא תהיה להם שום בעיה לעשות את זה בלחיצת כפתור וללא החלפה של רכיב רשת אחד אפילו.