אני קצת סקפטי לגבי זה אבל אעדכן כמובן מחר בבוקר.01/02/2022 20:42itfan כתב: צר לי לשמוע. אני חושב שבזק אמורים להחליף לך אותו ללא תשלום (וזה, מן הסתם, יועיל לכולנו אם תספר לנו איך הלך לך מולם עם זה)....
סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי
עד כמה שהבנתי, לא עשית עם המודול שלך שום דבר שחורג ממה שאתה אמור לעשות איתו. אני מצפה שתהיה עליו אחריות (לא לנצח, אבל כן לשנה, או משהו כזה)....
אני שואל את עצמי אם יש מצב שהמערכות של בזק משדרגות למודולים האלה את הקושחה כחלק מהאקטיבציה הראשונית. אם כן, אולי זה מה שדפק לך את המודול (במקרה שניתקת אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה). ליתר בטחון, אני ממליץ שתנסה להתחבר למודול החדש (ואולי גם לשמור את התוצאות של הרצת הפקודה upgradestatus) לפני שאתה מתקשר לבזק לעשות לו אקטיבציה ושלא תנתק אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה (הייתי מחכה לפחות רבע שעה).
טוב החליפו לי את הGBIC. קניתי אחד נוסף לגיבוי.02/02/2022 6:05itfan כתב: עד כמה שהבנתי, לא עשית עם המודול שלך שום דבר שחורג ממה שאתה אמור לעשות איתו. אני מצפה שתהיה עליו אחריות (לא לנצח, אבל כן לשנה, או משהו כזה).
אני שואל את עצמי אם יש מצב שהמערכות של בזק משדרגות למודולים האלה את הקושחה כחלק מהאקטיבציה הראשונית. אם כן, אולי זה מה שדפק לך את המודול (במקרה שניתקת אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה). ליתר בטחון, אני ממליץ שתנסה להתחבר למודול החדש (ואולי גם לשמור את התוצאות של הרצת הפקודה upgradestatus) לפני שאתה מתקשר לבזק לעשות לו אקטיבציה ושלא תנתק אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה (הייתי מחכה לפחות רבע שעה)....
הגירסא שונה ממה שרשום בציוד מאושר שלהם, אז אני מתחיל לחשוב שהרשימה שרירותית או לא מתעדכנת.
שלום,02/02/2022 9:55mrgadgets כתב: טוב החליפו לי את הGBIC. קניתי אחד נוסף לגיבוי.
הגירסא שונה ממה שרשום בציוד מאושר שלהם, אז אני מתחיל לחשוב שהרשימה שרירותית או לא מתעדכנת....
יכול לציין בבקשה מה הגרסה? שיישאר כאן איזכור לזה לבאים.
טוב, יש הכל. יש SSH, עם הD-Link וחיבור 1Gbit, הPPPoE עובד.02/02/2022 6:05itfan כתב: עד כמה שהבנתי, לא עשית עם המודול שלך שום דבר שחורג ממה שאתה אמור לעשות איתו. אני מצפה שתהיה עליו אחריות (לא לנצח, אבל כן לשנה, או משהו כזה).
אני שואל את עצמי אם יש מצב שהמערכות של בזק משדרגות למודולים האלה את הקושחה כחלק מהאקטיבציה הראשונית. אם כן, אולי זה מה שדפק לך את המודול (במקרה שניתקת אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה). ליתר בטחון, אני ממליץ שתנסה להתחבר למודול החדש (ואולי גם לשמור את התוצאות של הרצת הפקודה upgradestatus) לפני שאתה מתקשר לבזק לעשות לו אקטיבציה ושלא תנתק אותו מהחשמל זמן קצר אחרי האקטיבציה (הייתי מחכה לפחות רבע שעה)....
מחר מגיע הRJ45 Transceiver, אעדכן בהתאם, מאמין שיעבוד.
01/02/2022 20:34itfan כתב: הפקודות הן:
upgradestatus
fw_printenv | grep sgmii
ובשביל בדיקת סנכרון מול ה-OLT
onu ploamsg...
קוד: בחירת הכל
ONTUSER@SFP:~# upgradestatus
***** get current running image *****
current running image is image0 !
***** get upgrade status ***********
image0_is_valid=1
image1_is_valid=1
next_active=0
commit=0
boot_fail=0
image0_version=3FE46398BGCB22
image1_version=3FE46398BGCB22
ONTUSER@SFP:~# fw_printenv | grep -i sgmii
ONTUSER@SFP:~#
ONTUSER@SFP:~# onu lanpsg 0
errorcode=0 pport=0 mode=15 enable=1 link_status=4 phy_duplex=1
יופי. אני שמח שהסתדר. תתחדש!02/02/2022 12:02mrgadgets כתב: טוב, יש הכל. יש SSH, עם הD-Link וחיבור 1Gbit, הPPPoE עובד.
מחר מגיע הRJ45 Transceiver, אעדכן בהתאם, מאמין שיעבוד....
זה לא מספר של גרסת קושחה אלא מספר המודל של המודול (שנקרא גם "גרסת חומרה")....
תודה! נראה יופי. מכאן גם רואים את גרסת הקושחה שלך: 3FE46398BGCB22 (שזו גרסה שנמצאת ברשימה של בזק כקושחה מאושרת והיא גם זו שרצה על המודול שלי).02/02/2022 12:08mrgadgets כתב:קוד: בחירת הכל
ONTUSER@SFP:~# upgradestatus ***** get current running image ***** current running image is image0 ! ***** get upgrade status *********** image0_is_valid=1 image1_is_valid=1 next_active=0 commit=0 boot_fail=0 image0_version=3FE46398BGCB22 image1_version=3FE46398BGCB22 ONTUSER@SFP:~# fw_printenv | grep -i sgmii ONTUSER@SFP:~# ONTUSER@SFP:~# onu lanpsg 0 errorcode=0 pport=0 mode=15 enable=1 link_status=4 phy_duplex=1...
אין מה לדאוג, ההפך, ככה זה גם אצלי!
אני קצת מודאג שאין את הsgmii בFW,...
הכל אצלך נראה כמו אצלי. סביר להניח שיעבוד לך בלי בעיות. (כמובן שה-link_status אמור להשתנות ל-5.)מקווה שזה לא ימנע ממני להשתמש ב2.5....
אעדכן כמובן לגבי ה2.5, אבל נתקלתי בבעיה מוזרה.02/02/2022 13:00itfan כתב: יופי. אני שמח שהסתדר. תתחדש!
זה לא מספר של גרסת קושחה אלא מספר המודל של המודול (שנקרא גם "גרסת חומרה").
תודה! נראה יופי. מכאן גם רואים את גרסת הקושחה שלך: 3FE46398BGCB22 (שזו גרסה שנמצאת ברשימה של בזק כקושחה מאושרת והיא גם זו שרצה על המודול שלי).
אין מה לדאוג, ההפך, ככה זה גם אצלי!
הכל אצלך נראה כמו אצלי. סביר להניח שיעבוד לך בלי בעיות. (כמובן שה-link_status אמור להשתנות ל-5.)...
לאחר שריסטתי את ממיר המדיה (חיכיתי דקה, ובדקתי שהGBIC לא מתעדכן), הלינק עולה, יש 3 נורות, יש לי פינג לGBIC ו-SSH עובד, ואני מקבל בPPPoE כתובת IP מבזק בינלאומי, אבל PfSense משוכנע שהGateway לא עובד, אין לי גם פינג לשום מקום כולל לGateway.
זו לא נשמעת כמו בעיה בציוד, נכון? מניח שזה משהו עם הספק? ממש מוזר.
אין לי נסיון עם pfsense, אבל אני ממליץ שתקרא את הפוסט הבא שלי:02/02/2022 15:52mrgadgets כתב: לאחר שריסטתי את ממיר המדיה (חיכיתי דקה, ובדקתי שהGBIC לא מתעדכן), הלינק עולה, יש 3 נורות, יש לי פינג לGBIC ו-SSH עובד, ואני מקבל בPPPoE כתובת IP מבזק בינלאומי, אבל PfSense משוכנע שהGateway לא עובד, אין לי גם פינג לשום מקום כולל לGateway.
זו לא נשמעת כמו בעיה בציוד, נכון? מניח שזה משהו עם הספק? ממש מוזר....
viewtopic.php?p=3166083#p3166083
נראה לי שבכל מקרה כדאי לך לבדוק אם גם לך יש את הבעייה הזו של חסימת חבילות IP עם ערכי DSCP מעל 15 (זה המצב אצלי מאז שהתחברתי) ולא בלתי אפשרי שזה המקור לבעיה שאתה מתאר.
תודה, זה לא היה זה.02/02/2022 16:18itfan כתב: אין לי נסיון עם pfsense, אבל אני ממליץ שתקרא את הפוסט הבא שלי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 3#p3166083
נראה לי שבכל מקרה כדאי לך לבדוק אם גם לך יש את הבעייה הזו של חסימת חבילות IP עם ערכי DSCP מעל 15 (זה המצב אצלי מאז שהתחברתי) ולא בלתי אפשרי שזה המקור לבעיה שאתה מתאר....
שיחקתי קצת עם הInterfaces וכנראה שתקעתי את הקליינט PPPoE. ריסטרט לקופסא סידרה את זה.
אני שמח לשמוע שהסתדר לך. בלי קשר, אני גם מאד אשמח אם תוכל לבדוק אצלך את הסיפור הזה עם DSCP שכתבתי עליו. אני מאד סקרן לדעת אם זו בעיה פרטית שלי או לא. תודה!...
אנסה לבדוק. לא ראיתי מגבלות.02/02/2022 17:26itfan כתב: אני שמח לשמוע שהסתדר לך. בלי קשר, אני גם מאד אשמח אם תוכל לבדוק אצלך את הסיפור הזה עם DSCP שכתבתי עליו. אני מאד סקרן לדעת אם זו בעיה פרטית שלי או לא. תודה!...
אגב כשקינפגתי את הBe Fiber לברידג׳ ראיתי שהוא היה מוגדר על VLAN 124. אני תוהה למה ואם זה QoS. מה אתה חושב?
תודה!...
נשמע מאד מעניין.אגב כשקינפגתי את הBe Fiber לברידג׳ ראיתי שהוא היה מוגדר על VLAN 124....
אין לי מושג. זה בהחלט נשמע כמו משהו ששווה לנסות לחקור.אני תוהה למה ואם זה QoS. מה אתה חושב?...
ניסיתי להתחבר ל-Nokia G-010S-A שלי עם VLAN 124 והוא כלל לא מגיב (אפילו לא לפינג). אני מנחש שאם נעשה שימוש ב-VLAN-ים זה קורה בצד של של הסיב האופטי בלי קשר לחיבור בצד שלנו (שכנראה צריך להיות untagged). ספק אם יש לנו איך לשלוט על זה.02/02/2022 17:27mrgadgets כתב: אגב כשקינפגתי את הBe Fiber לברידג׳ ראיתי שהוא היה מוגדר על VLAN 124....
ככה זה היה מוגדר:02/02/2022 18:30itfan כתב: ניסיתי להתחבר ל-Nokia G-010S-A שלי עם VLAN 124 והוא כלל לא מגיב (אפילו לא לפינג). אני מנחש שאם נעשה שימוש ב-VLAN-ים זה קורה בצד של של הסיב האופטי בלי קשר לחיבור בצד שלנו (שכנראה צריך להיות untagged). ספק אם יש לנו איך לשלוט על זה....
אגב, לפעמים יש לך דעיכה במהירות? היום בבוקר פתאום קיבלתי 550 מגה מבזק במקום 1000 (המתאם של ה2.5 מגיע היום), לא יודע אם זה קשור לתשתית או לספק, אני בבזק בינלאומי.02/02/2022 19:10itfan כתב: מעניין. יכול להיות שה-interface הזה שמוגדר בו 124 משמש לשליטה של ה-OLT על הנתב (או ליתר דיוק, על החלק של ה-ONT בנתב). סתם ניחוש. אני לא באמת יודע....