למה רוב המדפסות גרועות? מישהו יכול להמליץ על מדפסת?
יש ברשותי כרגע מדפסת של קנון (Pixma IP7280) וכל פעם שנשלחת אליה הדפסה היא מבצעת עבודת תחזוקה שלוקחת כמה דקות.
אני מחפש מדפסת עם:
* גודל סטנדרטי
* זמן תגובה מהיר (גם אם תדירות ההדפסה נמוכה, לדוגמא פעם בשבוע)
* דיו במחיר סביר.
* צבעונית
* עד 2000 ש״ח
מהירות ההדפסה עצמה פחות חשובה לי היות ובדרך כלל מודפס דף אחד או שניים.
מסתבר שזאת לא משימה קלה בכלל. כמעט כל מדפסת שהסתכלתי עליה גוררת אחריה תגובות זועמות ואין ממש קונצנזוס על דגם אחד שעושה את העבודה. ממדפסת לייזר יש לי סלידה בעיקר בגלל הגודל אבל אם יש דגם מומלץ שמשתמשי הפורום ממליצים אני יותר מאשמח.
אשמח לשמוע על דגמים מומלצים מנסיון אישי.
תודה
אני מחפש מדפסת עם:
* גודל סטנדרטי
* זמן תגובה מהיר (גם אם תדירות ההדפסה נמוכה, לדוגמא פעם בשבוע)
* דיו במחיר סביר.
* צבעונית
* עד 2000 ש״ח
מהירות ההדפסה עצמה פחות חשובה לי היות ובדרך כלל מודפס דף אחד או שניים.
מסתבר שזאת לא משימה קלה בכלל. כמעט כל מדפסת שהסתכלתי עליה גוררת אחריה תגובות זועמות ואין ממש קונצנזוס על דגם אחד שעושה את העבודה. ממדפסת לייזר יש לי סלידה בעיקר בגלל הגודל אבל אם יש דגם מומלץ שמשתמשי הפורום ממליצים אני יותר מאשמח.
אשמח לשמוע על דגמים מומלצים מנסיון אישי.
תודה
נערך לאחרונה על ידי Shasoosh ב 02/02/2022 12:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מניסיון שלי, אני יכול להמליץ לך על מדפסות של BROTHER
HL-2130 במקרה שלי משרתת אותי כבר 5 שנים ללא תקלה אחת! (בעצם פעם אחת בחמש השנים האלה נתקע לה דף , וזהו)
אני מדפיס לפחות 100 עמודים בחודש.
עלות הטונר (חליפי) - אולי 40 ש"ח, פעם בשנתיים לפי קצב ההדפסה שלי
נכון, היא לייזר, אבל היא לא גדולה במיוחד וגם לא כבדה מאוד.
המעבר מדיו ללייזר - זה עולם אחר לגמרי, אין מריחות, הכל מהיר ומדוייק, לא מבין איך הסתדרתי פעם עם המדפסות דיו המתייבשות למיניהן.
בהצלחה
HL-2130 במקרה שלי משרתת אותי כבר 5 שנים ללא תקלה אחת! (בעצם פעם אחת בחמש השנים האלה נתקע לה דף , וזהו)
אני מדפיס לפחות 100 עמודים בחודש.
עלות הטונר (חליפי) - אולי 40 ש"ח, פעם בשנתיים לפי קצב ההדפסה שלי
נכון, היא לייזר, אבל היא לא גדולה במיוחד וגם לא כבדה מאוד.
המעבר מדיו ללייזר - זה עולם אחר לגמרי, אין מריחות, הכל מהיר ומדוייק, לא מבין איך הסתדרתי פעם עם המדפסות דיו המתייבשות למיניהן.
בהצלחה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש גם לייזר צבעוני. העלות היא באזור ה-1500 ש"ח למדפסת All in one ממש סבבה, למשל HP M281fdw שיש לי, אצלי כבר מעל שנתיים ובינתיים ללא תקלות וטרם החלפתי טונר, אבל אני גם לא מדפיס הרבה. מניח שהיום יש דגמי המשך, ושעבור מדפסת בלבד ללא סורק, פקס ו-Feeder תשלם פחות. השאלה היא מה התקציב שלך.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
האם אין עדכוני תוכנה למדפסת?
התקציב הוא עד 2000 ש״ח. ראיתי מספר דגמי לייזר צבעוני של HP אבל רובם מ 2017. לא מצאתי דגם מהשנתיים האחרונות שמישהו המליץ עליו.02/02/2022 8:36pixies כתב: יש גם לייזר צבעוני. העלות היא באזור ה-1500 ש"ח למדפסת All in one ממש סבבה, למשל HP M281fdw שיש לי, אצלי כבר מעל שנתיים ובינתיים ללא תקלות וטרם החלפתי טונר, אבל אני גם לא מדפיס הרבה. מניח שהיום יש דגמי המשך, ושעבור מדפסת בלבד ללא סורק, פקס ו-Feeder תשלם פחות. השאלה היא מה התקציב שלך....
אני לא באמת צריך All In One אבל אם זה דגם מומלץ זה לא Deal breaker מבחינתי. כמובן שכל חברה היא אופציה ולא רק HP.
היה לי נסיון בעבר עם HL-3170CDW של Brother (מדפסת לייזר צבעונית) שחזרה לחנות עקב איכות הדפסה גרועה.
- elad919
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 216
- שם מלא: אלעד אלעד
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
מניסיון דווקא המדפסות לייזר - צבעוניות או לא מהדגמים הישנים יותר - איכותיות ואמינות יותר
ככל שהמודלים עולים - ככה גם המורכבות, הצ'יפים, החסימות שהיצרנים שמים כדי שלא תוכל להשתמש בטונר חלופי - ראה למשל מדפסות OKI בארץ שהן מעולות
אבל אין שום דרך להשיג להן טונר חלופי שיתאים, ואם מביאים מאליאקספרס בזול מגלים שהיצרן בארץ כנראה חסם את האפשרות להשתמש בטונר מחו"ל.
לדעתי עדיף אפילו מדפסת לייזר צבעונית מחודשת מהשנים הקודמות.
ככל שהמודלים עולים - ככה גם המורכבות, הצ'יפים, החסימות שהיצרנים שמים כדי שלא תוכל להשתמש בטונר חלופי - ראה למשל מדפסות OKI בארץ שהן מעולות
אבל אין שום דרך להשיג להן טונר חלופי שיתאים, ואם מביאים מאליאקספרס בזול מגלים שהיצרן בארץ כנראה חסם את האפשרות להשתמש בטונר מחו"ל.
לדעתי עדיף אפילו מדפסת לייזר צבעונית מחודשת מהשנים הקודמות.
בוקר טוב!
יש לי כמה שנים canon mg 2455 עם היקף שימוש דומה .
היו לי מדפסות לייזר, hp ועוד , וזו שורדת תקופה של שנים , ועולה מחיר סמלי ועובדת מצוין.
"עבודות התחזוקה" שאתה מתאר, מתרחשות אצלי רק (!) אחרי החלפת דיו. אולי בדגם שלך זה אחרת , או , ניתוק שקע החשמל גורם לזה.
לא סביר להשקיע בשימוש בהיקף כזה יותר מכ 300 ש"ח (..כולל סורק מובנה).
יש לי כמה שנים canon mg 2455 עם היקף שימוש דומה .
היו לי מדפסות לייזר, hp ועוד , וזו שורדת תקופה של שנים , ועולה מחיר סמלי ועובדת מצוין.
"עבודות התחזוקה" שאתה מתאר, מתרחשות אצלי רק (!) אחרי החלפת דיו. אולי בדגם שלך זה אחרת , או , ניתוק שקע החשמל גורם לזה.
לא סביר להשקיע בשימוש בהיקף כזה יותר מכ 300 ש"ח (..כולל סורק מובנה).
- Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
יש את מדפסת הצבע המשולבת של אפסון מדגם L3160 שאולי תתאים לדרישותיך :
https://www.bug.co.il/brand/epson/ecota ... 0%E2%80%8E
יש לה חיבור אלחוטי או USB (ללא חיבור רשת במידה וזה חשוב לך).
לא מצאתי פרטים לגבי מהירות הדפסה של דף ראשון, אבל אני משער שזה כמו בדגם L3156 - שחור 10 שניות וצבעוני 16 שניות.
הדיו המקורי זול יחסית, וחלופי זול מאוד וכל מילוי מספיק לאלפי דפים. אחריות 3 שנים (שנה באתר הלקוח ושנתיים במעבדה).
דיו לדוגמה :
https://dyo4u.co.il/product-category/ep ... artridges/
מנגנון המוצר בנוי בצורה פשוטה (הסורק ללא מזין) ואמור לעבוד בצורה אמינה (רכשתי דגמים פשוטים יותר של EPSON ללא מסך).
https://www.bug.co.il/brand/epson/ecota ... 0%E2%80%8E
יש לה חיבור אלחוטי או USB (ללא חיבור רשת במידה וזה חשוב לך).
לא מצאתי פרטים לגבי מהירות הדפסה של דף ראשון, אבל אני משער שזה כמו בדגם L3156 - שחור 10 שניות וצבעוני 16 שניות.
הדיו המקורי זול יחסית, וחלופי זול מאוד וכל מילוי מספיק לאלפי דפים. אחריות 3 שנים (שנה באתר הלקוח ושנתיים במעבדה).
דיו לדוגמה :
https://dyo4u.co.il/product-category/ep ... artridges/
מנגנון המוצר בנוי בצורה פשוטה (הסורק ללא מזין) ואמור לעבוד בצורה אמינה (רכשתי דגמים פשוטים יותר של EPSON ללא מסך).
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1292
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
היתה לי מדפסת 6700 HP מסוג הזרקת דיו שעשתה לי הרבה בעיות תמיד כשרציתי להדפיס היא נכנסה למצב של ניקוי עצמי
כמו כן הראשי דיו היו מאוד יקרים ולא הספיקו להרבה הדפסות גם היה מצב של הדפסה בצבעים לא נכונים ועוד ועוד .....
עד שהחלטתי ליזרוק אותה ולעבור למדפסת בשיטה של מכלי דיו מהסוג החדש ....
המכלים מספיקים להמון הדפסות ( כ-3000 לפי היצרן ) והדיו לא מתיבש במכלים וממש לא נגמר מהר ,
עד כה אני מאוד מרוצה מהפעולה שלה בחודשים הראשונים ....
זאת מדפסת מדגם - HP Smart Tank 750 ראה בתמונה המדפסת והמכלי מילוי שלה .
כמו כן הראשי דיו היו מאוד יקרים ולא הספיקו להרבה הדפסות גם היה מצב של הדפסה בצבעים לא נכונים ועוד ועוד .....
עד שהחלטתי ליזרוק אותה ולעבור למדפסת בשיטה של מכלי דיו מהסוג החדש ....
המכלים מספיקים להמון הדפסות ( כ-3000 לפי היצרן ) והדיו לא מתיבש במכלים וממש לא נגמר מהר ,
עד כה אני מאוד מרוצה מהפעולה שלה בחודשים הראשונים ....
זאת מדפסת מדגם - HP Smart Tank 750 ראה בתמונה המדפסת והמכלי מילוי שלה .
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 21/02/2022 16:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
אני עובד עם מדפסת HP 3788 ואני קורע לה את הצורה בכמויות הדפסה
היא אלחוטית, קומפקטית, זריזה וחסכונית - אפשר להדפיס בה עם מיכל בודד של שחור במקום לקנות צבעוני והיא תעבוד בסדר גמור. יש גם סורק ויכולת צילום.
בכל אופן לא הייתי זורק סתם המלצה באוויר אם לא הייתי בודק בעצמי וזו מדפסת שיודעת להדפיס ועד כה אין הפתעות ממנה והיא ברשותי כבר קרוב לשנה ועברתי את ה-500 עמודים בכיף - לפעמים אני מדפיס ללא הפסקה גם 30-40 עמודים אם צריך וזה לא מזיז לה.
היא אלחוטית, קומפקטית, זריזה וחסכונית - אפשר להדפיס בה עם מיכל בודד של שחור במקום לקנות צבעוני והיא תעבוד בסדר גמור. יש גם סורק ויכולת צילום.
בכל אופן לא הייתי זורק סתם המלצה באוויר אם לא הייתי בודק בעצמי וזו מדפסת שיודעת להדפיס ועד כה אין הפתעות ממנה והיא ברשותי כבר קרוב לשנה ועברתי את ה-500 עמודים בכיף - לפעמים אני מדפיס ללא הפסקה גם 30-40 עמודים אם צריך וזה לא מזיז לה.
- mulderfox
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
אני פחות מתלהב ממדפסות של HP - בגלל שהן נוטות להתקלקל (אני מדבר על הזרקת הדיו ומנסיון), ובגלל שהתוכנה שלהן כבדה מסורבלת ופשוט לא טובה. (היא גם מעלה המון דברים לזכרון ולא עברה אופטימיזציה כמו שצריך)
בשנים האחרונות השתמשתי בעיקר במדפסות INK TANK של קנון ואפסון. גם חסכוניות, גם יעילות, ובדרך כלל הדרייברים עובדים כמו שצריך ולא מכבידים על המערכת.
עם זאת... וכמו בכל מדפסת הזרקת דיו (אגב, יוצאים דגמים חדשים כל הזמן) - יש בעיה מובנית של התייבשות דיו וסתימת ראשי הדפסה. זה צפוי במכשיר שתלוי בצנרת פנימית ונוזלים.
אם לא תשתמש במדפסת שבועיים (למשל), סביר להניח שההדפסה תצא מטושטשת או שהצבעים יהיו דהויים או חסרים. ואז צריך לבצע ניקוי רגיל או עמוק דרך הדרייברים.
אם אתה לא רוצה להתקל בזה, תיאלץ לעבור ללייזר צבעונית. וגם לה יש בעיות משלה. למשל, תחזוקה יקרה. אבל היות והטונר הוא אבקה יבשה - גם אם תדפיס אחרי חודשיים ההדפסה כנראה תצא בסדר גמור.
בשנים האחרונות השתמשתי בעיקר במדפסות INK TANK של קנון ואפסון. גם חסכוניות, גם יעילות, ובדרך כלל הדרייברים עובדים כמו שצריך ולא מכבידים על המערכת.
עם זאת... וכמו בכל מדפסת הזרקת דיו (אגב, יוצאים דגמים חדשים כל הזמן) - יש בעיה מובנית של התייבשות דיו וסתימת ראשי הדפסה. זה צפוי במכשיר שתלוי בצנרת פנימית ונוזלים.
אם לא תשתמש במדפסת שבועיים (למשל), סביר להניח שההדפסה תצא מטושטשת או שהצבעים יהיו דהויים או חסרים. ואז צריך לבצע ניקוי רגיל או עמוק דרך הדרייברים.
אם אתה לא רוצה להתקל בזה, תיאלץ לעבור ללייזר צבעונית. וגם לה יש בעיות משלה. למשל, תחזוקה יקרה. אבל היות והטונר הוא אבקה יבשה - גם אם תדפיס אחרי חודשיים ההדפסה כנראה תצא בסדר גמור.
- benny123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6111
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 994 פעמים
mulderfox דווקא החוויה שלי הינה די חיובית עם מדפסות HP ואני מדפיס בכמויות, סורק, מצלם.. לא התאכזבתי מעולם.
אני דואג לקנות רק מכליות מקוריות ולרוב משתמש בשחור-לבן ובכך חוסך עלויות הדפסה כי אני לא קונה בכלל צבעוני (לעיתים נדירות).
כמובן יש דגמים פחות טובים ויותר טובים בהתאם לתקציב אבל לדעתי במדפסות שגם ככה לרוב האחריות הינה לשנה, לא צריך לקרוע את הכיס אלא לקנות משהו ממוצע שיחזיק את הפרק זמן+ ואז לפח וקונים חדשה וכך הלאה.
אני דואג לקנות רק מכליות מקוריות ולרוב משתמש בשחור-לבן ובכך חוסך עלויות הדפסה כי אני לא קונה בכלל צבעוני (לעיתים נדירות).
כמובן יש דגמים פחות טובים ויותר טובים בהתאם לתקציב אבל לדעתי במדפסות שגם ככה לרוב האחריות הינה לשנה, לא צריך לקרוע את הכיס אלא לקנות משהו ממוצע שיחזיק את הפרק זמן+ ואז לפח וקונים חדשה וכך הלאה.