itfan כתב:
עוד הערה שיכולה להיות רלוונטית פה: יש ממירי מדיה SFP to rj45 שמישמים פונקציה שנקראת "Link Fault Pass Through" (או בקיצור LFP). הפונקציה הזאת מנתקת את החיבור של ה-rj45 במקרה שהממיר מקבל חיווי שהחיבור של המודול SFP לא תקין. (זה נועד לשפר את היכולת הדיאגנוסטית של מערכות לאבחן חיבורים לא תקינים.) זה דבר שלא אמור להיות רלוונטי כשמשתמשים בממיר SFP to SFP של 10Gtek, אבל יכול מאד להיות שהפונקציה הזו מיושמת בממיר מדיה שיש לך מפרטנר. אם זה המצב, אז בשביל להתחבר ל-Nokia G-010S-A עם הממיר הזה אתה מוכרח שהוא יהיה מחובר לסיב אופטי תקין בצד השני.
יכול להיות, אבל לא בטוח שיש לך ציוד שמאפשר לקבוע את זה בלי סיב אופטי תקין. נראה לי שהדרך הכי טבעית להמשיך היא לחכות שיהיה סיב תקין ואז לבדוק עם הממיר 1G שיש לך מפרטנר.
...
ניסיתי על שני ממירי מדיה, אחד מהם בוודאות עם LFP ולכן לא עבד.
עם 10GTek יכול מאוד להיות שהRJ45 Transciever לא מסתנכרן, אז קשה לדעת אם הג׳יביק לא עובד.
אנסה כשיתקנו את הסיב שוב, ואם לא אחליף ג׳יביק..
רק כדי לוודא שאני לא הורס את הג׳יביק - מוציא חשמל מהממיר ואז מוציא את הג׳יביק - האם זה תקין? צריך לחכות לפני שמכניס לממיר אחר?
mrgadgets כתב:
רשמתי לעצמי.
תגיד, עם PFsense אתה מקבל 2.5G מהחיבור של בזק? אני אומנם כרגע עם הראוטר שלהם כברידג' (מחר אוסף את הONT מבזק סטור), אבל אני מקבל רק 1000, למרות שאני על 2.5G Full Duplex בוודאות מול הראוטר/ברידג'. PPPOE מתוך הNetgate. תוהה לעצמי אם זה בגלל ביצועים של החומרה.
אתה לא עשית Tuning כלשהו?
...
אתה עם befiber בברידג'? איך הצלחת להכניס אותו לברידג'?
כשהייתי עם Be Fiber בDHCP במצב רגיל, קיבלתי מהירות יותר גבוהה, אני מניח שזה בגלל שהחומרה שלי לא הייתה מספיק חזקה בשביל להגיע למהירות 2.5G עם PPPOE, אבל אני מטפל בזה.
בכל אופן, הפתרון הזה עובד וברגע שהכנסתי את הסיב, הצלחתי לחייג בPPPOE בלי בעיה.
כשהייתי עם Be Fiber בDHCP במצב רגיל, קיבלתי מהירות יותר גבוהה, אני מניח שזה בגלל שהחומרה שלי לא הייתה מספיק חזקה בשביל להגיע למהירות 2.5G עם PPPOE, אבל אני מטפל בזה.
בכל אופן, הפתרון הזה עובד וברגע שהכנסתי את הסיב, הצלחתי לחייג בPPPOE בלי בעיה.
mrgadgets כתב:
עם 10GTek יכול מאוד להיות שהRJ45 Transciever לא מסתנכרן, אז קשה לדעת אם הג׳יביק לא עובד.
...
נראה לי שיש בדיקה פשוטה יחסית שאתה יכול לעשות בשביל להעריך את הסיכויים שהטרנסיבר rj45 הזה שלך באמת מתאים למה שמשתמע מהמפרט באתר של דגן: תכניס אותו לכלוב SFP של הממיר מדיה 1G שיש לך מפרטנר. ע"פ מה שמשתמע מהמפרט, הוא אמור להיות מסוגל להסתנכרן בקצב של 1G בממיר הזה ואם זה קורה, אתה אמור להיות מסוגל לקיים חיבור רשת במהירות 1G דרך ההתקן המתקבל של ממיר+טרנסיבר. אם זה עובד, אז זה אומר שהטרנסיבר שלך תומך לכל הפחות במהירות של 1G בצד של ה-SFP ויש סיכוי סביר שהוא יוכל גם להסתנכרן מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek (לפחות במהירות של 1G). אם זה לא עובד, אז קרוב לוודאי שהטרנסיבר הזה יכול לעבוד רק בכלובי +SFP. במקרה כזה, קרוב לוודאי שהוא לא יכול להסתנכרן מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek (בשום מהירות).
רק כדי לוודא שאני לא הורס את הג׳יביק - מוציא חשמל מהממיר ואז מוציא את הג׳יביק - האם זה תקין?
...
כן.
צריך לחכות לפני שמכניס לממיר אחר?
...
עדיף לחכות משהו כמו 30 שניות לפני שמוציאים מהממיר שנותק מהחשמל (לוודא שכל הקבלים התרוקנו).
itfan כתב:
נראה לי שיש בדיקה פשוטה יחסית שאתה יכול לעשות בשביל להעריך את הסיכויים שהטרנסיבר rj45 הזה שלך באמת מתאים למה שמשתמע מהמפרט באתר של דגן: תכניס אותו לכלוב SFP של הממיר מדיה 1G שיש לך מפרטנר. ע"פ מה שמשתמע מהמפרט, הוא אמור להיות מסוגל להסתנכרן בקצב של 1G בממיר הזה ואם זה קורה, אתה אמור להיות מסוגל לקיים חיבור רשת במהירות 1G דרך ההתקן המתקבל של ממיר+טרנסיבר. אם זה עובד, אז זה אומר שהטרנסיבר שלך תומך לכל הפחות במהירות של 1G בצד של ה-SFP ויש סיכוי סביר שהוא יוכל גם להסתנכרן מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek (לפחות במהירות של 1G). אם זה לא עובד, אז קרוב לוודאי שהטרנסיבר הזה יכול לעבוד רק בכלובי +SFP. במקרה כזה, קרוב לוודאי שהוא לא יכול להסתנכרן מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek (בשום מהירות).
כן.
עדיף לחכות משהו כמו 30 שניות לפני שמוציאים מהממיר שנותק מהחשמל (לוודא שכל הקבלים התרוקנו).
@itfan
טוב, משהו מוזר בגדול.
ניסיתי על 2 ממירי מדיה - אחד D-Link DMC-G01LC (שיש לו LFP בוודאות אבל לא יודע אם זה קשור), ועוד אחד על זה שפרטנר הביאו לי.
בשניהם - יש לי חיבור פעיל אל מול הRJ45 Transciever (הסתנכרן על 2.5 בהתחלה והעברתי גם לפורט של 1000 והסתנכרן בסדר), אבל לא אל מול הממיר עצמו. זה נשמע כאילו הGBIC עובד בכלוב SFP, לא? אז לא יודע מה יכולה להיות הבעיה, או שזה תקין?
mrgadgets כתב:
@itfan
טוב, משהו מוזר בגדול.
ניסיתי על 2 ממירי מדיה - אחד D-Link DMC-G01LC (שיש לו LFP בוודאות אבל לא יודע אם זה קשור), ועוד אחד על זה שפרטנר הביאו לי.
בשניהם - יש לי חיבור פעיל אל מול הRJ45 Transciever (הסתנכרן על 2.5 בהתחלה והעברתי גם לפורט של 1000 והסתנכרן בסדר), אבל לא אל מול הממיר עצמו. זה נשמע כאילו הGBIC עובד בכלוב SFP, לא? אז לא יודע מה יכולה להיות הבעיה, או שזה תקין?
...
לא הבנתי מה זה "חיבור פעיל" ומה זה "מול הממיר עצמו." אתה אמור לחבר את הפורט rj45 של הממיר למכשיר אחד (נגיד מחשב) ואת הפורט rj45 של הטרנסיבר למכשיר אחר (נגיד נתב) ולבדוק אם מתקיים בפועל חיבור רשת בין שני המכשירים. אם לא, אז כנראה שהטרנסיבר לא מצליח להסתנכרן מול הממיר (זה שהצד rj45 שלו מסונכרן מול מכשיר כלשהו לא אומר לך מה קורה בצד ה-SFP שלו). במקרה כזה כמעט בטוח שהטרנסיבר הזה גם לא יעבוד לך מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek.
itfan כתב:
לא הבנתי מה זה "חיבור פעיל" ומה זה "מול הממיר עצמו." אתה אמור לחבר את הפורט rj45 של הממיר למכשיר אחד (נגיד מחשב) ואת הפורט rj45 של הטרנסיבר למכשיר אחר (נגיד נתב) ולבדוק אם מתקיים בפועל חיבור רשת בין שני המכשירים. אם לא, אז כנראה שהטרנסיבר לא מצליח להסתנכרן מול הממיר (זה שהצד rj45 שלו מסונכרן מול מכשיר כלשהו לא אומר לך מה קורה בצד ה-SFP שלו). במקרה כזה כמעט בטוח שהטרנסיבר הזה גם לא יעבוד לך מול ה- Nokia G-010S-A בממיר של 10Gtek.
...
עשיתי את זה. חיברתי את הSFP Transciever למחשב ומתאם הרשת הראה שיש חיבור פעיל.
בצד השני חיברתי את הNetgate והוא הראה שכלום לא מחובר. לכן זה היה נראה לי מוזר, שהTransciever כן מראה חיבור פעיל למחשב ואפשר לשלוח פאקטות, אבל בצד של הממיר עצמו, בNetgate, אין חיבור. מעיד על חוסר סנכרון?
אני יכול גם לבדוק עם ה10Gtek ועם הGBIC של פרטנר (יש לי 2 סיבים פעילים) זה ייתן אינדיקציה?
mrgadgets כתב:
עשיתי את זה. חיברתי את הSFP Transciever למחשב ומתאם הרשת הראה שיש חיבור פעיל.
בצד השני חיברתי את הNetgate והוא הראה שכלום לא מחובר. לכן זה היה נראה לי מוזר, שהTransciever כן מראה חיבור פעיל למחשב ואפשר לשלוח פאקטות, אבל בצד של הממיר עצמו, בNetgate, אין חיבור.
...
לא מוזר בכלל. זה שהטרניסבר מסתנכרן מול המחשב אומר שהוא שהוא מחובר לחשמל. לא משהו מעבר לזה.
מעיד על חוסר סנכרון?
...
אם הממיר תקין, אז כן. (קרוב לוודאי שזה מעיד על חוסר סינכרון + הפעלה של LFP.)
אני יכול גם לבדוק עם ה10Gtek ועם הGBIC של פרטנר (יש לי 2 סיבים פעילים) זה ייתן אינדיקציה?
...
לא יזיק לבדוק גם את זה, אבל אני כבר די בטוח שזה ייתן לך בדיוק את אותה התוצאה: הטרנסיבר שלך לא יודע להסתנכרן בצד של ה-SFP על מהירות של 1G (ולכן כמעט בטוח שהוא גם לא יודע להסתנכרן על מהירות של 2.5G).
itfan כתב:
לא מוזר בכלל. זה שהטרניסבר מסתנכרן מול המחשב אומר שהוא שהוא מחובר לחשמל. לא משהו מעבר לזה.
אם הממיר תקין, אז כן. (קרוב לוודאי שזה מעיד על חוסר סינכרון + הפעלה של LFP.)
לא יזיק לבדוק גם את זה, אבל אני כבר די בטוח שזה ייתן לך בדיוק את אותה התוצאה: הטרנסיבר שלך לא יודע להסתנכרן בצד של ה-SFP על מהירות של 1G (ולכן כמעט בטוח שהוא גם לא יודע להסתנכרן על מהירות של 2.5G).
...
נשמע שאתה צודק.
אשתמש בTransciever כמתאם אתרנט רגיל בNetgate, ואחכה לזה שהזמנתי מNVOC בשביל המתווה מול בזק.
itfan כתב:
...
היי, יש לי 2 שאלות ברשותך. מחר מגיע לי הRJ45 Transciever ותיקנו לי את הסיב.
עיינתי קצת בשרשור מdslreports שצירפת וראיתי שם שני דברים:
1. הנוקיה לא מגיע עם 2.5 בדי פולט וצריך להדליק אותו עם eDiag
2. צריך שינוי חומרתי בנוקיה כי הוא לא מדווח לSFP שהוא הוכנס.
לא יודע אם זה רלוונטי למתווה שאתה הצעת, כנראה רלוונטי לשימוש עם SFP של Broadcom ישירות.
אבל רק מוודא - האם זה עבד לך Out of the box ולא היית צריך לשנות כלום בנוקיה? יש סיכוי שזה לא יעבוד לי כי הם משנים קונפיגורציה או שמה שבזק נותנים מגיע אותו הדבר תמיד?
mrgadgets כתב:
אבל רק מוודא - האם זה עבד לך Out of the box ולא היית צריך לשנות כלום בנוקיה?
...
כן. המודול שקיבלתי מבזק (שמריץ גרסת קושחה 3FE46398BGCB22 ) יודע להתחבר במהירות 2.5G באופן אוטומטי (ברגע שהוא מחובר לציוד מתאים) ולא הייתי צריך לשנות בו שום דבר. אותו כנ"ל לגבי מודול גיבוי שקניתי מ-eBay ושמריץ גרסת קושחה 3FE47111BFHB32 (הגרסה הזו לא נתמכת רשמית ע"י בזק, אבל היא עובדת, אז עוד לא ניסיתי לשדרג אותה). יכול להיות שהצורך להתחבר ולשנות פרמטרים זה משהו שהיה רלוונטי לגרסאות קושחה ישנות, אבל כבר לא צריך אותו עם גרסאות קושחה עדכניות.
יש סיכוי שזה לא יעבוד לי כי הם משנים קונפיגורציה או שמה שבזק נותנים מגיע אותו הדבר תמיד?
...
שאלה מצויינת. למה שלא תעזור לכולנו לברר? האם אתה כבר יכול להתחבר ל-Nokia G-010S-A באמצעות ssh? אם כן, אני אשמח אם תוכל להריץ כמה פקודות שיעזרו לנו לדעת אם קיבלת מודול עם קונפיגורציה שונה משלי ולהעריך את הסיכויים שמשהו אצלך יעבוד אחרת. מדובר על פקודות שלא משנות כלום אלא רק נותנות אינפורמציה ומדובר על אינפורמציה (כמו גרסת הקושחה) שלא אמורה להיות בעיה לפרסם באינטרנט (יש דברים, כמו המספר הסריאלי שלך, שאסור לפרסם). אגב, אני ממליץ להזהר מאד עם פקודות שכן משנות דברים במודול ולא להריץ כאלה אם לא ברור שזה הכרחי.
הערה: בשביל להתחבר ל-Nokia G-010S-A באמצעות ממיר מדיה עם LFP אתה אמנם צריך חיבור פעיל לסיב אופטי אבל לא צריך שבזק ישנו את הסריאלי של החשבון (במקרה שהסריאלי של החשבון עוד לא מתאים למודול, אתה לא תוכל להפעיל חייגן pppoe, אבל כן תוכל להתחבר עם ssh ולבדוק סינכרון בסיסי מול ה-OLT).
itfan כתב:
כן. המודול שקיבלתי מבזק (שמריץ גרסת קושחה 3FE46398BGCB22 ) יודע להתחבר במהירות 2.5G באופן אוטומטי (ברגע שהוא מחובר לציוד מתאים) ולא הייתי צריך לשנות בו שום דבר. אותו כנ"ל לגבי מודול גיבוי שקניתי מ-eBay ושמריץ גרסת קושחה 3FE47111BFHB32 (הגרסה הזו לא נתמכת רשמית ע"י בזק, אבל היא עובדת, אז עוד לא ניסיתי לשדרג אותה). יכול להיות שהצורך להתחבר ולשנות פרמטרים זה משהו שהיה רלוונטי לגרסאות קושחה ישנות, אבל כבר לא צריך אותו עם גרסאות קושחה עדכניות.
שאלה מצויינת. למה שלא תעזור לכולנו לברר? האם אתה כבר יכול להתחבר ל-Nokia G-010S-A באמצעות ssh? אם כן, אני אשמח אם תוכל להריץ כמה פקודות שיעזרו לנו לדעת אם קיבלת מודול עם קונפיגורציה שונה משלי ולהעריך את הסיכויים שמשהו אצלך יעבוד אחרת. מדובר על פקודות שלא משנות כלום אלא רק נותנות אינפורמציה ומדובר על אינפורמציה (כמו גרסת הקושחה) שלא אמורה להיות בעיה לפרסם באינטרנט (יש דברים, כמו המספר הסריאלי שלך, שאסור לפרסם). אגב, אני ממליץ להזהר מאד עם פקודות שכן משנות דברים במודול ולא להריץ כאלה אם לא ברור שזה הכרחי.
הערה: בשביל להתחבר ל-Nokia G-010S-A באמצעות ממיר מדיה עם LFP אתה אמנם צריך חיבור פעיל לסיב אופטי אבל לא צריך שבזק ישנו את הסריאלי של החשבון (במקרה שהסריאלי של החשבון עוד לא מתאים למודול, אתה לא תוכל להפעיל חייגן pppoe, אבל כן תוכל להתחבר עם ssh ולבדוק סינכרון בסיסי מול ה-OLT).
...
תודה על ההערה.
שלח את הפקודות, אנסה עכשיו עם ממיר המדיה.
itfan כתב:
הפקודות הן:
upgradestatus
fw_printenv | grep sgmii
ובשביל בדיקת סנכרון מול ה-OLT
onu ploamsg
...
הD-Link שלי (ממיר המדיה) לא מסתנכרן, האור של הPower הוא היחיד שדלוק, למרות שהכנסתי את הGBIC עם סיב ואת האתרנט.
חיכיתי מעל 10 דקות. אני משער שהGBIC נדפק, מחר אלך לקנות אחד.
mrgadgets כתב:
הD-Link שלי (ממיר המדיה) לא מסתנכרן, האור של הPower הוא היחיד שדלוק, למרות שהכנסתי את הGBIC עם סיב ואת האתרנט.
חיכיתי מעל 10 דקות. אני משער שהGBIC נדפק, מחר אלך לקנות אחד.
...
צר לי לשמוע. אני חושב שבזק אמורים להחליף לך אותו ללא תשלום (וזה, מן הסתם, יועיל לכולנו אם תספר לנו איך הלך לך מולם עם זה).