סיב בזק במהירות 2.5G עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 153 פעמים

שליחה #61 

28/01/2022 15:35  
mrgadgets כתב:
חיברתי לממיר מדיה (שקיבלתי מפרנטר), הכנסתי את הGBIC של בזק לכלוב SFP ואת האתרנט חיברתי לכרטיס רשת 1G, ונראה שאין חיבור.
יש מצב שזו בעיה בGBIC? כי בזק אמרו לי קודם שהם רואים שהוא מחובר לONT, אני קצת אבוד.
...
הסיב האופטי מחובר למודול של בזק?

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 868
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #62 

28/01/2022 15:55  
itfan כתב:
הסיב האופטי מחובר למודול של בזק?
...
אכן מחובר.
אחרי שהעברתי לממיר מדיה וחזרה למתאם של 10Gtek, אחת הנורות לא נדלקת יותר.

יכול להיות שדפקתי את הג׳יביק?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #63 

28/01/2022 15:59  
mrgadgets כתב:
אחרי שהעברתי לממיר מדיה וחזרה למתאם של 10Gtek, אחת הנורות לא נדלקת יותר.
...
למה העברת? זה כן עבד בסוף עם הממיר של פרטנר? לא נראה לי שכדאי להמשיך הלאה לפני שדברים יעבדו עם הממיר הבסיסי הזה.
יכול להיות שדפקתי את הג׳יביק?
...
הכל יכול להיות, אבל מה שהכי קל לדפוק זה את הסיב האופטי. בכל מקרה כשמשהו כזה קורה כדאי לנתק מהחשמל, להוציא את הג'יביק, להכניס חזרה וכו'...

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #64 

28/01/2022 16:10  
itfan כתב:
למה העברת? זה כן עבד בסוף עם הממיר של פרטנר? לא נראה לי שכדאי להמשיך הלאה לפני שדברים יעבדו עם הממיר הבסיסי הזה.

הכל יכול להיות, אבל מה שהכי קל לדפוק זה את הסיב האופטי. בכל מקרה כשמשהו כזה קורה כדאי לנתק מהחשמל, להוציא את הג'יביק, להכניס חזרה וכו'...
...

איזה באסה, הנורה לא נדלקת יותר גם לא במתאם של ה1G. יש דרך לבדוק אם דפקתי את הסיב?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #65 

28/01/2022 16:24  
mrgadgets כתב:
איזה באסה, הנורה לא נדלקת יותר גם לא במתאם של ה1G. יש דרך לבדוק אם דפקתי את הסיב?
...
למה הוא היה מחובר קודם? אין לך נתב של בזק שעבד איתו?

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #66 

28/01/2022 16:27  
itfan כתב:
למה הוא היה מחובר קודם? אין לך נתב של בזק שעבד איתו?
...
יש לי Be Fiber אבל לא היה לו כניסת SFP לWAN. היה לו חיבור סיב ישיר. לא יודע אם זה יעבוד כי הם שינו את הסריאלי אני מניח בONT?

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

28/01/2022 16:29  
mrgadgets כתב:
יש לי Be Fiber אבל לא היה לו כניסת SFP לWAN. היה לו חיבור סיב ישיר. לא יודע אם זה יעבוד כי הם שינו את הסריאלי אני מניח בONT?
...
אם אין לך סיב להחלפה או מד עוצמות שיכול לבדוק עם הסיב עדיין תקין, אז הדבר שנראה לי הכי הגיוני זה להחזיר את הסיב ל Be Fiber ולהתקשר לבזק שיחזירו את הסריאלי של החשבון לזה של ה- Be Fiber. אם הוא יעבוד, אז הסיב תקין, הג'יביק כנראה תקול ואז תדע שאתה צריך להחליף את הג'יביק לפני שתמשיך הלאה. אם הוא לא יעבוד, אז כנראה שהסיב נדפק וצריך להמשיך הלאה בהתאם.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #68 

28/01/2022 16:40  
itfan כתב:
אם אין לך סיב להחלפה או מד עוצמות שיכול לבדוק עם הסיב עדיין תקין, אז הדבר שנראה לי הכי הגיוני זה להחזיר את הסיב ל Be Fiber ולהתקשר לבזק שיחזירו את הסריאלי של החשבון לזה של ה- Be Fiber. אם הוא יעבוד, אז הסיב תקין, הג'יביק כנראה תקול ואז תדע שאתה צריך להחליף את הג'יביק לפני שתמשיך הלאה. אם הוא לא יעבוד, אז כנראה שהסיב נדפק וצריך להמשיך הלאה בהתאם.
...
התקשרתי, נראה שהסיב נדפק.
למעשה, אני אפילו לא בטוח שזה קשור אליי, סלקום היו אלו שביצעו את ההתקנה וכשהטכנאי של בזק הגיע להתקין את הBe Fiber הוא אמר שלדעתו הסיב יישבר בקרוב בגלל שהם השאירו למטה גליל בארון מאוד נגיש.

בכל אופן, יגיע רק בשני לסדר את זה לצערי, ואז אמשיך.

תודה רבה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #69 

28/01/2022 16:54  
mrgadgets כתב:
התקשרתי, נראה שהסיב נדפק.
למעשה, אני אפילו לא בטוח שזה קשור אליי, סלקום היו אלו שביצעו את ההתקנה וכשהטכנאי של בזק הגיע להתקין את הBe Fiber הוא אמר שלדעתו הסיב יישבר בקרוב בגלל שהם השאירו למטה גליל בארון מאוד נגיש.

בכל אופן, יגיע רק בשני לסדר את זה לצערי, ואז אמשיך.

תודה רבה
...
הבדיקה הכי פשוטה שאתה יכול לעשות זה לחבר את כבל רקשת מהכרטיס רשת של מחשב שיש לך לשקע RG45 של מודול SFP ולהגדיר בכרטיס רשת של המחשב כתובת IP קבועה מתחום של 192.168.1.0, למשל: 192.168.1.9 ולנסות לבדוק ping למודול של Nokia, ל 192.168.1.10 . אם יש תשובה, אז יש תקשורת בין שני מודולים SFP ועד לכרטיס רשת שלך והבעיה היא באמת או בחיבור של סיב בין ONT ל OLT או ברישום של ONT ל OLT. אם אין לך בכלל Ping ל ONT, אז הבעיה היא בכלל לא קשורה לסיב.
כך צריך להיראות חיווי של מנורות על הממיר מדיה במקרה שהכל תקין:

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #70 

28/01/2022 18:29  
sys_admin כתב:
הבדיקה הכי פשוטה שאתה יכול לעשות זה לחבר את כבל רקשת מהכרטיס רשת של מחשב שיש לך לשקע RG45 של מודול SFP ולהגדיר בכרטיס רשת של המחשב כתובת IP קבועה מתחום של 192.168.1.0, למשל: 192.168.1.9 ולנסות לבדוק ping למודול של Nokia, ל 192.168.1.10 . אם יש תשובה, אז יש תקשורת בין שני מודולים SFP ועד לכרטיס רשת שלך והבעיה היא באמת או בחיבור של סיב בין ONT ל OLT או ברישום של ONT ל OLT. אם אין לך בכלל Ping ל ONT, אז הבעיה היא בכלל לא קשורה לסיב.
כך צריך להיראות חיווי של מנורות על הממיר מדיה במקרה שהכל תקין:
...
בהתחלה היה 3 נורות דולקות. כשהעברתי למתאם מדיה של הג'יגה, הוא לא הסתנכרן, וכשהחזרתי חזרה לSFP to SFP הוא פתאום גם לא הסתנכרן.
התקשרתי לבזק, ניסו להחזיר לBe Fiber ולא הסתנכרן גם כן, מה שכנראה נגרם מהסיב עצמו, לא יודע אם זה נגרם בגללי או שזה צירוף מקרים, צריך לבדוק עם השכנה שגם יש לה בזק סיבים אם עובד לה.

לגבי התקשורת - כש-3 הנורות דלקו לא היה לי פינג, כנראה בגלל שהSFP RJ45 Transceiver לא הסתנכרן עם הGBIC של בזק (אני מניח).
לצערי אוכל להמשיך לבדוק רק ביום שני כאשר יגיע טכנאי (רחוק למדי לצערי)..

אני יכול לבדוק את הGBIC והSFP בלי סיב מחובר לGBIC, או שזה חובה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #71 

28/01/2022 19:57  
mrgadgets כתב:
אני יכול לבדוק את הGBIC והSFP בלי סיב מחובר לGBIC, או שזה חובה?
...
אתה יכול לבדוק את התקשורת בין מחשב ל ONT, גם, אם ל ONT לא מחובר סיב. אתה צריך לקבל ממנו Ping בכל מקרה וגם צריכה להיות לך אפשרות בכל מקרה להגיע לממשק SSH ולממשק וובי שלו.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #72 

28/01/2022 20:52  
sys_admin כתב:
אתה יכול לבדוק את התקשורת בין מחשב ל ONT, גם, אם ל ONT לא מחובר סיב. אתה צריך לקבל ממנו Ping בכל מקרה.
...
נראה שאני לא מקבל. כנראה הTransciever לא מצליח להסתנכרן מולו, אפילו שחיברתי לכרטיס של ג׳יגה.
הנורה של המתאם אמורה לדלוק גם אם אין סיב?
כי היא הפסיקה לדלוק והנחתי שזה בגלל שהסיב לא עובד, אבל אולי גם הGBIC נדפק.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #73 

28/01/2022 20:54  
mrgadgets כתב:
נראה שאני לא מקבל. כנראה הTransciever לא מצליח להסתנכרן מולו, אפילו שחיברתי לכרטיס של ג׳יגה.
...
כתבת שיש לך גם מכשיר של בזק שלתוכו ניתן להכניס את ה SFP של NOKIA. תבדוק האם ברגע שהוא מחובר בתוך המכשיר של בזק, האם אתה רואה את הממשק שלו.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #74 

28/01/2022 20:57  
sys_admin כתב:
כתבת שיש לך גם מכשיר של בזק שלתוכו ניתן להכניס את ה SFP של NOKIA. תבדוק האם ברגע שהוא מחובר בתוך המכשיר של בזק, האם אתה רואה את הממשק שלו.
...
אבדוק, אבל גם במכשיר הזה הנורות של הSFP לא דולקות, מה שגורם לי לחשוב שאולי נדפק הGBIC. או שהנורות מעידות על סנכרון?

אני מתחיל לחשוב שאולי הוא לא עבד מההתחלה, לא היה לי פינג אליו אף פעם.
נערך לאחרונה על ידי mrgadgets ב 28/01/2022 21:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #75 

28/01/2022 20:59  
mrgadgets כתב:
אבדוק, אבל גם במכשיר הזה הנורות של הSFP לא דולקות, מה שגורם לי לחשוב שאולי נדפק הGBIC. או שהנורות מעידות על סנכרון?
...
הנורות מייצגות LINK UP .

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #76 

28/01/2022 21:18  
sys_admin כתב:
הנורות מייצגות LINK UP .
...
LINK UP זה סנכרון מול הOLT במקרה הזה?
בכל מקרה נראה שאין חיבור מהכרטיס רשת למכשיר, וכל הנורות (מדי פעם נדלקות ונכבות) כבויות חוץ מהPWR.
זה ממיר מדיה שהגיע עם פרטנר ואני משתמש בו כדי לבדוק. מה שהגיע עם בזק זה הBe Fiber ויש לו חיבור ישיר לסיב, אין לו SFP Cage (רק לLAN למיטב ידיעתי).

אני מתחיל לחשוב שאולי הGBIC שנתנו לי לא עבד מההתחלה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #77 

28/01/2022 21:19  
mrgadgets כתב:
LINK UP זה סנכרון מול הOLT במקרה הזה?
...
כן.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #78 

28/01/2022 20:52  
sys_admin כתב:
אתה יכול לבדוק את התקשורת בין מחשב ל ONT, גם, אם ל ONT לא מחובר סיב. אתה צריך לקבל ממנו Ping בכל מקרה וגם צריכה להיות לך אפשרות בכל מקרה להגיע לממשק SSH ולממשק וובי שלו.
...
זה נכון ולכן צריך להיות אפשרי לבדוק את ה-Nokia G-010S-A ואת הסינכרון שלו דרך הממיר גם בלי סיב תקין, אבל יש שני דברים שחשוב לשים אליהם לב:

1) בלי חיבור תקין לסיב, אחת מהנורות בממיר מדיה נשארת כבויה ולכן מה ש-mrgadgets תיאר לגבי הנורות תואם בהחלט מצב שהסיב נדפק אבל הג'יביק תקין. אני מצרף תמונה שמראה איך זה נראה אצלי בלי חיבור לסיב (ואפשר במצב הזה להתחבר עם ssh וכו'...).

2) לוקח ל-Nokia G-010S-A משהו כמו דקה וחצי מהזמן שמחברים אותו לחשמל ועד שהוא משלים את ה-boot וניתן לקבל ממנו תגובה ב-פינג. היות ובלי סיב אין חיווי של נורה שנדלקת, צריך לחכות בסבלנות לפני שמחליטים שאין חיבור (מומלץ למדוד זמן; שתי דקות לפחות).
נערך לאחרונה על ידי itfan ב 29/01/2022 1:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

itfan פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #79 

28/01/2022 21:19  
mrgadgets כתב:
בכל מקרה נראה שאין חיבור מהכרטיס רשת למכשיר, וכל הנורות (מדי פעם נדלקות ונכבות) כבויות חוץ מהPWR.
זה ממיר מדיה שהגיע עם פרטנר ואני משתמש בו כדי לבדוק.
...
עוד הערה שיכולה להיות רלוונטית פה: יש ממירי מדיה SFP to rj45 שמישמים פונקציה שנקראת "Link Fault Pass Through" (או בקיצור LFP). הפונקציה הזאת מנתקת את החיבור של ה-rj45 במקרה שהממיר מקבל חיווי שהחיבור של המודול SFP לא תקין. (זה נועד לשפר את היכולת הדיאגנוסטית של מערכות לאבחן חיבורים לא תקינים.) זה דבר שלא אמור להיות רלוונטי כשמשתמשים בממיר SFP to SFP של 10Gtek, אבל יכול מאד להיות שהפונקציה הזו מיושמת בממיר מדיה שיש לך מפרטנר. אם זה המצב, אז בשביל להתחבר ל-Nokia G-010S-A עם הממיר הזה אתה מוכרח שהוא יהיה מחובר לסיב אופטי תקין בצד השני.
אני מתחיל לחשוב שאולי הGBIC שנתנו לי לא עבד מההתחלה.
...
יכול להיות, אבל לא בטוח שיש לך ציוד שמאפשר לקבוע את זה בלי סיב אופטי תקין. נראה לי שהדרך הכי טבעית להמשיך היא לחכות שיהיה סיב תקין ואז לבדוק עם הממיר 1G שיש לך מפרטנר.

mrgadgets
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #80 

29/01/2022 0:43  
itfan כתב:
עוד הערה שיכולה להיות רלוונטית פה: יש ממירי מדיה SFP to rj45 שמישמים פונקציה שנקראת "Link Fault Pass Through" (או בקיצור LFP). הפונקציה הזאת מנתקת את החיבור של ה-rj45 במקרה שהממיר מקבל חיווי שהחיבור של המודול SFP לא תקין. (זה נועד לשפר את היכולת הדיאגנוסטית של מערכות לאבחן חיבורים לא תקינים.) זה דבר שלא אמור להיות רלוונטי כשמשתמשים בממיר SFP to SFP של 10Gtek, אבל יכול מאד להיות שהפונקציה הזו מיושמת בממיר מדיה שיש לך מפרטנר. אם זה המצב, אז בשביל להתחבר ל-Nokia G-010S-A עם הממיר הזה אתה מוכרח שהוא יהיה מחובר לסיב אופטי תקין בצד השני.

יכול להיות, אבל לא בטוח שיש לך ציוד שמאפשר לקבוע את זה בלי סיב אופטי תקין. נראה לי שהדרך הכי טבעית להמשיך היא לחכות שיהיה סיב תקין ואז לבדוק עם הממיר 1G שיש לך מפרטנר.
...
טוב לדעת. אנסה לבדוק עם מתאם נוסף.

לגבי הסיב - בדקתי אתמול מול הארון והפורט עובד (בליווי של מישהו מהנדסת בזק), אז זה אכן הכבל שמגיע הביתה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”