בית חכם מבוסס על openHAB המדריך השלם (מתעדכן)
- razserv2010
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 806
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בOH2 על רספברי פיי הITEMS לא הצליחו להתסנכרן חזרה לOFF/ON אחרי הפעלה מחדש של המערכת
מישהו יודע אם סידרו את זה בOH3?
הנה הפוסט שכתבתי בעבר שם על זה:
https://community.openhab.org/t/i-can-n ... on-restart
https://community.openhab.org/t/i-can-n ... on-restart
לא היתה לי מעולם בעיה אז אני לא יודע להגיד אם היה שינוי. אבל ביצעתי עכשיו בדיקה והכל שוחזר כמו שצריך לאחר הפעלה מחדש.14/04/2021 14:21razserv2010 כתב: בOH2 על רספברי פיי הITEMS לא הצליחו להתסנכרן חזרה לOFF/ON אחרי הפעלה מחדש של המערכת
https://community.openhab.org/t/i-can-n ... on-restart...
בפוסט שלך ראיתי שדיברת בעיקר על mqtt. אז וידאתי את זה עם מספר items מסוג switch ואחד מסוג number.
אני מריץ OH3 על RPI4
מקווה שזה עוזר
- razserv2010
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 806
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
תודה, עזרת לי15/04/2021 11:26chenta כתב:לא היתה לי מעולם בעיה אז אני לא יודע להגיד אם היה שינוי. אבל ביצעתי עכשיו בדיקה והכל שוחזר כמו שצריך לאחר הפעלה מחדש.14/04/2021 14:21razserv2010 כתב: בOH2 על רספברי פיי הITEMS לא הצליחו להתסנכרן חזרה לOFF/ON אחרי הפעלה מחדש של המערכת
https://community.openhab.org/t/i-can-n ... on-restart...
בפוסט שלך ראיתי שדיברת בעיקר על mqtt. אז וידאתי את זה עם מספר items מסוג switch ואחד מסוג number.
אני מריץ OH3 על RPI4
מקווה שזה עוזר...
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
Re: ewelink switch
אז החלטתי לבדוק את הנושא שוב, עבר לא מעט זמן מהפעם האחרונה. להפתעתי גיליתי שיש משתמש שלקח את זה לשלב הבא והנכון ויצר Binding לשליטה על מפסקי Sonoff/eWelink ב openHAB.13/04/2020 20:15didi_b כתב: קניתי מפסק WIFI של sonoff ללא קו 0 במחשבה לחבר אותו ל openhab בעזרת ifttt אך לצערי לא ניתן להוסיף דברים חדשים לiftt כיוון שזה גרם לעומס על השרתים והחליטו להפסיק את החיבור בניהם.
מישהו הצליח לשלוט במפסק ewelink דרך http או דרך binding אחר?
תודה...
ההתקנה כרגע של התוסף היא ידנית, העתקת קובץ ה JAR לתקיית ה addon של oh.
אין צורך לצרוב את המודולים ל tasmota והשליטה מבוססת על חיבור מקומי ברשת (ואולי לגיבוי גם דרך הענן, לא בדקתי), זה פשוט עובד.
הקישור להודעה בפורום:
https://community.openhab.org/t/ewelink ... ing/116141
בגדול יש שתי גרסאות, אחת ל 2.5 והשנייה ל 3 (אני עם 2.5.12).
נתחיל בלהוריד את קובץ ה JAR ולהעתיק אותו לתיקייה addon עם שינוי הרשאה ל openhab.
קוד: בחירת הכל
/usr/share/openhab2/addonsנעבור להוספת thing מסוג sonoff ונבחר Sonoff Account, נזין את שם המשתמש והססמה של חשבון ה eWelink.
מייד אחרי זה אפשר לראות ב LOG שהתוסף מריץ גילוי ברשת הפנימית לרכיבים מחוברים (שכבר הוגדרו עם האפליקציה של eWelink).
עכשיו אפשר ללכת ל INBOX ולראות את המכשירים שזוהו ולהוסיף אותם כ items.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אכן יש גישה גם לכל ה items.14/04/2021 9:14chenta כתב: @jagheadg
זאת אכן דרך מצויינת ללמוד וכך גם אני התחלתי.שכחתי מזה באמת- קראתי על זה אבל לא עשיתי בזה שימוש בסופו של דבר. שמח לשמוע שזה עובד טוב....
היו בעיות מיוחדות בגישה ל- Things מהמערכת החדשה?
האם רק ה- Things נגישים או גם items?...
עוד משהו מעניין שגיליתי לאחרונה: באפליקציית הנייד (על Android) לשליטה ב OH, נוספה אפשרות להתחבר ליותר משרת OH אחד ולראות את ה sitemap של השרת השני. מגניב. ככה אני עושה נסיונות עם OH3 על שרת אחר בלי להפריע ולשנות כלום בשרת ה production.
נערך לאחרונה על ידי jagheadg ב 16/05/2021 13:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה עובד עם האפליקציה לאנדרואיד?16/05/2021 9:54jagheadg כתב:אכן יש גישה גם לכל ה items.14/04/2021 9:14chenta כתב: @jagheadg
זאת אכן דרך מצויינת ללמוד וכך גם אני התחלתי.
שכחתי מזה באמת- קראתי על זה אבל לא עשיתי בזה שימוש בסופו של דבר. שמח לשמוע שזה עובד טוב.
היו בעיות מיוחדות בגישה ל- Things מהמערכת החדשה?
האם רק ה- Things נגישים או גם items?...
עוד משהו מעניין שגיליתי לאחרונה: באפליקציית הנייד לשליטה ב OH, נוספה אפשרות להתחבר ליותר משרת OH אחד ולראות את ה sitemap של השרת השני. מגניב. ככה אני עושה נסיונות עם OH3 על שרת אחר בלי להפריע ולשנות כלום בשרת ה production....
אני עובד עם אייפון ולצערי היא פחות מתקדמת. זנחו אותה אולי??
למשל אני לא יכול לפתוח ממנה את HABpanel ואין לי גישה משם לממשק של oh3.
מבאס...
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
קראתי את ההודעות הראשונות, שהמליצו לקנות dognle zwave אבל גם hub של Xiaomi וחיישנים של Zigbee.
אפשר הסבר למה צריך גם hub וגם dongle?
בנוסף, לפי מה שקראתי Zigbee עובד על תדר 2.4Ghz שעמוס כבר ככה (Wifi,BT, מיקרוגל ועוד), לעומת Zwave שעובד על תדר נמוך יותר 908 MHz.
אז למה שאני אקנה חיישני Zigbee אם יש לי dongle Zwave?
ולמה בכלל לעבוד עם Zigbee?
יש לציין, שאני מתכנן שה Raspberry Pi שאליו יתחבר הdongle יהיה 2 מטר מראוטר אלחוטי חזק (AX3 Pro), כך שלא חושב שמתאים לי Zigbee.
אפשר הסבר למה צריך גם hub וגם dongle?
בנוסף, לפי מה שקראתי Zigbee עובד על תדר 2.4Ghz שעמוס כבר ככה (Wifi,BT, מיקרוגל ועוד), לעומת Zwave שעובד על תדר נמוך יותר 908 MHz.
אז למה שאני אקנה חיישני Zigbee אם יש לי dongle Zwave?
יש לציין, שאני מתכנן שה Raspberry Pi שאליו יתחבר הdongle יהיה 2 מטר מראוטר אלחוטי חזק (AX3 Pro), כך שלא חושב שמתאים לי Zigbee.
- Darklord
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 213
- נתן תודות: 33 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ההמלצה היתה להשתמש ברכיבי Zwave עבור מתגים וברכיבי ZigBee עבור חיישנים. חיישני ZigBee יותר זולים ונפוצים. במידה ובחרת להשתמש בטכנולוגיה אחת אז כמובן שאין צורך ב-2 dongles24/11/2021 11:16kmvsbemjammmawhezw כתב: אז למה שאני אקנה חיישני Zigbee אם יש לי dongle Zwave?
יש לציין, שאני מתכנן שה Raspberry Pi שאליו יתחבר הdongle יהיה 2 מטר מראוטר אלחוטי חזק (AX3 Pro), כך שלא חושב שמתאים לי Zigbee....
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אני בעיקר מתעניין בחיישן עשן (לגילוי שריפה). אז לפי מה שאתה אומר אני צריך לבחור בZigbee.24/11/2021 14:30Darklord כתב: ההמלצה היתה להשתמש ברכיבי Zwave עבור מתגים וברכיבי ZigBee עבור חיישנים. חיישני ZigBee יותר זולים ונפוצים. במידה ובחרת להשתמש בטכנולוגיה אחת אז כמובן שאין צורך ב-2 dongles...
מפחד שלא יעבוד טוב, כי יש לי ראוטר חזק שיהיה די קרוב לדונגל Zigbee.
איך אתם מתגברים על הפרעות כמו WIFI?
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני מנסה לייצר ממשק דרך ה openhab3
חייב לציין שזה לא מוצלח במיוחד
אני ממש מאוכזב.
למרות הנסיון להעביר item מה conf לממשק
לא הולך
מסורבל מאוד
גורם לי לחשוב מחשבות עם כמה שאני אוהב את OH
חייב לציין שזה לא מוצלח במיוחד
אני ממש מאוכזב.
למרות הנסיון להעביר item מה conf לממשק
לא הולך
מסורבל מאוד
גורם לי לחשוב מחשבות עם כמה שאני אוהב את OH

מה הבעיה עם הfiles? להמשיך לערוך דרך שם את ה-items. וברקע זה מתממשק לכל המערכת גם ב-ui.05/12/2021 19:24zovirax כתב: אבל באיזה ממשק? כי לממשק החדש זה לא אידיאלי
גם מרגיש שconf כבר לא שייך ל OH3 למרות שנוח לנו, ואנחנו רגילים...
את ה-things תגדיר ב-ui...
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
כל הקטע של ה Semantic Model. חייב שיוגדר דרך הממשק05/12/2021 20:15ahiel כתב: מה הבעיה עם הfiles? להמשיך לערוך דרך שם את ה-items. וברקע זה מתממשק לכל המערכת גם ב-ui.
את ה-things תגדיר ב-ui......
וקבצי yaml
לא נכון... יש קונבנציה של איך יהיה השמות או תגים של המשתנים אבל עדיין הם יכולים להיות בקבצים. אצלי זה בקבצים ויצרתי חדרים וכד׳... וזה מנגן יפה...