Foundation - סדרת מד"ב מבוססת על ספרים של אייזק אסימוב
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני חושב שיש פה הגזמה
אני גם קראתי את הספרים (מודה: בנערותי שהייתה מזמן), ואני נהנה מאוד מהסידרה
אי אפשר לצפות שאימוץ טלויזיוני ישחזר במדוייק את הספרים, תמיד יהיו שינויים שהם גם נגזרת של שיקולי הפקה מצד אחד כלכלי ומצד שני ואולי החשוב זה שהסידרה פונה ברובה לצופים שלא קראו את הספרים
מין הסתם מי שאהב מאוד את הספרים ככה יהיה לו יותר קשה לקבל את השינויים
אגב, אני אעמוד במבחן הזה בדיוק עם הסידרת הטלויזיה של מחזור כישור הזמן שלכבודה גם קראתי את כל סידרת הספרים ממש לאחרונה
כבר ברור לגמרי שהעלילה תיקח קווים עלילתיים שונים מהספרים, ויתמקדו בבדרים שלא ממש התעסקו איתם בספרים - במיוחד לא בספרים הראשונים
אני גם קראתי את הספרים (מודה: בנערותי שהייתה מזמן), ואני נהנה מאוד מהסידרה
אי אפשר לצפות שאימוץ טלויזיוני ישחזר במדוייק את הספרים, תמיד יהיו שינויים שהם גם נגזרת של שיקולי הפקה מצד אחד כלכלי ומצד שני ואולי החשוב זה שהסידרה פונה ברובה לצופים שלא קראו את הספרים
מין הסתם מי שאהב מאוד את הספרים ככה יהיה לו יותר קשה לקבל את השינויים
אגב, אני אעמוד במבחן הזה בדיוק עם הסידרת הטלויזיה של מחזור כישור הזמן שלכבודה גם קראתי את כל סידרת הספרים ממש לאחרונה
כבר ברור לגמרי שהעלילה תיקח קווים עלילתיים שונים מהספרים, ויתמקדו בבדרים שלא ממש התעסקו איתם בספרים - במיוחד לא בספרים הראשונים
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6050
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Re: Foundation - סדרת מד"ב מבוססת על ספר של אייזק אסימוב
RAISED יותר טובה, מוזרה, אבל יותר טובה מזו.24/09/2021 17:51oferlaor כתב: סדרה מצויינת. מזכיר את raised by wolves בוייב הכללי.
הפרק השני הפיל אותי לרצפה....
בכל זאת רידלי סקוט חתום עליה.
אני רואה שטוב שוויתרתי. מדהים איך לוקחים יצירות מופת ומעוותים אותם בשביל אג'נדה.
אני נטשתי אחרי פרק שש.
לקחו את השם של אסימוב והמוסד, וכתבו עלילה שלגמרי אין לה קשר עם המקור מלבד הרעיון הכללי. הדבר היחיד שהתאמצו לעשות זה להקפיד על PC. הרע זה כמובן גבר לבן, ופה החליטו להיות אקסטרה PC ולשים שלושה גברים לבנים. הטוב זה כמובן אשה שחורה, וגם כאן הגדילו ושמו שתי נשים שחורות. בכל שאר הדברים לא טרחו על שום הגיון ושום התייחסות לספרים.
*ספוילר*
הפרק השישי היה כ"כ מטומטם שהחלטתי לנטוש. שני ילדים מתגברים על חיילת. פתאום משום מקום יש מנהרה שיוצאת מתחת לעיר ומתחת למגן - ישר לתוך החללית המקורית משום מה. איכשהו שלושת החלליות של הפולשים חונות מעל איזה שדה לאבה, כולן ביחד, צפופות? ובאופן מוזר כל החיילים בחוץ מניחים מטענים מטר מהחלליות שלהם? עד עכשיו לא הבנתי מה הם בדיוק רצו לפוצץ שם, זרקו איזה מילה על משהו לא ברור. ואז, מטען אחד שמפוצצים אותו עם כפתור אדום גדול כאילו שזה סרט מצויר מפוצץ את שלושתן? אין יותר מטומטם מזה. בעצם יש - החזרה שלהם כדי לגנוב את החללית של הדביל בשביל "לתקוע את הפולשים על הכוכב עד שתגיע עזרה"...ואז מגלים שאף אחד לא יכול להמריא עם החללית כי היא "נעולה" ורק הבעלים יכול להטיס אותה - אז למה לא התחבאתם פשוט? ומה קורה אם בעלים של חללית מת במפתיע - זורקים אותה לפח? ומשום מה העברת בעלות זה פשוט להגיד לחללית שעכשיו יש לה בעלים חדש - כשאתה מחוץ לה, מאוד הגיוני. ואז הוא נשאר בחיים כי הוא צריך "לעזור" לה - ומה העזרה - לשבת לידה ולהגיד לה "תמשכי את הסטיק לאט"...זה היה פרק שכל סצנה בו הייתה יותר מטומטמת וחסרת הגיון מהסצנה הקודמת, ופשוט לא שרדתי.
לקחו את השם של אסימוב והמוסד, וכתבו עלילה שלגמרי אין לה קשר עם המקור מלבד הרעיון הכללי. הדבר היחיד שהתאמצו לעשות זה להקפיד על PC. הרע זה כמובן גבר לבן, ופה החליטו להיות אקסטרה PC ולשים שלושה גברים לבנים. הטוב זה כמובן אשה שחורה, וגם כאן הגדילו ושמו שתי נשים שחורות. בכל שאר הדברים לא טרחו על שום הגיון ושום התייחסות לספרים.
*ספוילר*
הפרק השישי היה כ"כ מטומטם שהחלטתי לנטוש. שני ילדים מתגברים על חיילת. פתאום משום מקום יש מנהרה שיוצאת מתחת לעיר ומתחת למגן - ישר לתוך החללית המקורית משום מה. איכשהו שלושת החלליות של הפולשים חונות מעל איזה שדה לאבה, כולן ביחד, צפופות? ובאופן מוזר כל החיילים בחוץ מניחים מטענים מטר מהחלליות שלהם? עד עכשיו לא הבנתי מה הם בדיוק רצו לפוצץ שם, זרקו איזה מילה על משהו לא ברור. ואז, מטען אחד שמפוצצים אותו עם כפתור אדום גדול כאילו שזה סרט מצויר מפוצץ את שלושתן? אין יותר מטומטם מזה. בעצם יש - החזרה שלהם כדי לגנוב את החללית של הדביל בשביל "לתקוע את הפולשים על הכוכב עד שתגיע עזרה"...ואז מגלים שאף אחד לא יכול להמריא עם החללית כי היא "נעולה" ורק הבעלים יכול להטיס אותה - אז למה לא התחבאתם פשוט? ומה קורה אם בעלים של חללית מת במפתיע - זורקים אותה לפח? ומשום מה העברת בעלות זה פשוט להגיד לחללית שעכשיו יש לה בעלים חדש - כשאתה מחוץ לה, מאוד הגיוני. ואז הוא נשאר בחיים כי הוא צריך "לעזור" לה - ומה העזרה - לשבת לידה ולהגיד לה "תמשכי את הסטיק לאט"...זה היה פרק שכל סצנה בו הייתה יותר מטומטמת וחסרת הגיון מהסצנה הקודמת, ופשוט לא שרדתי.
זה לא PC, זה תיקון היסטורי.
מה הבעיה עם תיקון היסטורי?
מה הבעיה עם תיקון היסטורי?
במילה אחת כישלון...
ב 2 מילים גזענות הפוכה.
לא מתווכח על איכות הסידרה. גזענות הפוכה? תיקון אפליות של מאות שנים. למה להתנגד לזה? רק סיבה אחת. גזענות ישנה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
אין ל- nir11 יכולות לסגור שרשורים, כן יש לו יכולות להכניס לכל שרשור דיונים על גזע וגזענות - אני מסכים שזה מעייף.
מי שזה מפריע לו, שלא יגיב, ככה הדיון מצידו לא יתפתח.
מי שזה מפריע לו, שלא יגיב, ככה הדיון מצידו לא יתפתח.
HTMAG, לתשומת ליבך שאני לעולם לא פותח דיונים בנושא, או מעורר פרובוקציות יזומות. אני מגיב להודעות שאחרים כותבים. למה הודעות "פוליטיות" כאלה הם תקינות, ולענות להם זה לא (או לפחות לא מתקבל בעין יפה), - לי לא ברור. שינוי, מחאה, הם אף פעם לא תהליכים "נחמדים". זה תמיד יוצר חיכוך. שים לב שהדיון לא "מתפתח מצידי" הוא מתפתח מצד מי שכתב את ההערה הראשונה על כל אותם נושאים.
הובר, אני חושב שיש פחות שיח בין שנינו.
וכמובן שאין לי שום בעיה שאנשים לא יענו, כל עוד הקול נשמע.
הובר, אני חושב שיש פחות שיח בין שנינו.
וכמובן שאין לי שום בעיה שאנשים לא יענו, כל עוד הקול נשמע.
ההבדל פשוט מאוד - אנחנו מתלוננים על שינוי שהורס את איכות המקור. התלונה היא על הריסת נושא השרשור (סרט\ספר\מה שלא יהיה).
אתה מתערב ואומר שהתוכן לא מעניין, מעניינת אותך האג'נדה שלך ("לא מתווכח על איכות הסידרה.").
ככה דיונים על איכות התוכן מדרדרים לויכוח פוליטי מיותר ונסגרים\מתייאשים.
אתה מתערב ואומר שהתוכן לא מעניין, מעניינת אותך האג'נדה שלך ("לא מתווכח על איכות הסידרה.").
ככה דיונים על איכות התוכן מדרדרים לויכוח פוליטי מיותר ונסגרים\מתייאשים.
אהבתי את הספרים (בא לי לחזור ולקרוא אותם מתישהו בקרוב) וכמובן מאד שמחתי כשנודע לי שעומדת לצאת סדרה על זה, אבל כאן עם יותר מדי שיט של פיסי מוגזם לא החזקתי מעמד ונשברתי באמצע הפרק הרביעי (בעצם כבר מהפרק הראשון התחלתי להרגיש בחילה)
התוכן מאוד מעניין, פשוט לא התייחסתי אליו. קראתי את כל הספרים בסידרה, לפני שנים רבות. לא טוען שהתוכן לא מעניין.09/11/2021 11:26ag43 כתב: ההבדל פשוט מאוד - אנחנו מתלוננים על שינוי שהורס את איכות המקור. התלונה היא על הריסת נושא השרשור (סרט\ספר\מה שלא יהיה).
ככה דיונים על איכות התוכן מדרדרים לויכוח פוליטי מיותר ונסגרים\מתייאשים....
מדבריך אני מבין שאתה תומך בהחלפה גזעית או מגדרית של דמויות קאנוניות כחלק מ"תיקון היסטורי" (whatever that means),...
אז אני מבין שלא תהיה לך שום בעיה שהגיבור בסרט הבא של "הפנתר השחור" יראה כך:
אתה חושב שהפנתר השחור כדמות קאנונית זה משהו שדורש תיקון?
מרגיש שהדמות הזו מקפחת מגזר כלשהו באוכלוסיה?
שנעשה סרט כשרוזי פארקס מגולמת על ידי גבר לבן?
מרגיש שהדמות הזו מקפחת מגזר כלשהו באוכלוסיה?
שנעשה סרט כשרוזי פארקס מגולמת על ידי גבר לבן?
לא ברור לי למה אתה רוצה לתקן דמויות קאנוניות, כאילו שיש איזו בעיה איתן למרות שהן לרוב גבר לבן וסטרייט (או כמו שמכנים אותו היום בארה"ב: האנטי-כרייסט...)
במקום פשוט ליצור דמויות חדשות שיהיו מגוונות וסרטים/סדרות חדשים בשבילן. אבל זה כנראה הרבה יותר קשה מאשר פשוט לקחת גיבורי תרבות
של הרבה מאוד אנשים ולהפוך אותן לנשים, או לבעלי אתניות אחרת, או לגייז. בסופו של יום זה נובע מעצלנות רעיונית ומשכרון כוח, זה כל הסיפור.
במקום פשוט ליצור דמויות חדשות שיהיו מגוונות וסרטים/סדרות חדשים בשבילן. אבל זה כנראה הרבה יותר קשה מאשר פשוט לקחת גיבורי תרבות
של הרבה מאוד אנשים ולהפוך אותן לנשים, או לבעלי אתניות אחרת, או לגייז. בסופו של יום זה נובע מעצלנות רעיונית ומשכרון כוח, זה כל הסיפור.
עצלנות אני עוד יכול להבין, אבל שיכרון כח? לא מבין.
הרי בטלוויזיה ובקולנוע יש חוק פשוט - מי שלא מוכר כרטיסים\ לא מביא רייטינג גבוה - נכשל ומועף לאלתר. אפל טי וי (כדוגמה) זה מיזם לכוונות רווח. אם החברים שם היו חושבים שמה שאתה קורא החלפה גזעית יוריד להם את הרייטינג - הם לא היו עושים את זה. הם קפיטליסטים, הם רוצים להרווח כסף. אז איזה שיכרון כח יש פה? אתה פשוט תמיד יכול להעביר ערוץ, או להעביר לספק VOD אחר. אתה יכול לבטל את המינוי. איזה כח יש להם עליך?
הרי בטלוויזיה ובקולנוע יש חוק פשוט - מי שלא מוכר כרטיסים\ לא מביא רייטינג גבוה - נכשל ומועף לאלתר. אפל טי וי (כדוגמה) זה מיזם לכוונות רווח. אם החברים שם היו חושבים שמה שאתה קורא החלפה גזעית יוריד להם את הרייטינג - הם לא היו עושים את זה. הם קפיטליסטים, הם רוצים להרווח כסף. אז איזה שיכרון כח יש פה? אתה פשוט תמיד יכול להעביר ערוץ, או להעביר לספק VOD אחר. אתה יכול לבטל את המינוי. איזה כח יש להם עליך?