[פוצל] - טסלה - יתרונות וחסרונות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #21 

12/10/2021 0:19  
oferlaor כתב:
החוויה של אנשים שנסעו בנסיעת מבחן מאוד שונה מהחוויה הפרטית שלי. זה לא רק ברעש. זה גם בגימור.

יש לי תחושה שיש איזה רכב שעבר עליו משהו או שבגלל תקלה הוא לא בר מכירה ומשתמשים בו לטובת נסיעות מבחן. ממש לא מפתיע כי בנאגלה הראשונה היו כמה רכבים עם דפקטים ממש גדולים, דלתות שלא נסגרו כראוי, גומיות רופפות, וכל מני פאנלים עם מרחקים שונים ומשונים. יש לי חבר שיש לו סטלה חודשיים לפני והגימור שלו ממש לא להיט. כל תקלה כזו הורגת את האטימות ומייצרת רעש.

גם במשלוחי אוגוסט יש תקלות, אם כי הרבה פחות. שתי התקלות הנפוצות זה תקתוק בגלגלים הקדמיים בסיבוב ובעיית איטום מזגן שהחברה עוברת בין הלקוחות ומתקנת באופן יזום.

אנחנו שלושה בעלי טסלה ברחוב הקטן שלי במודיעין ו שלושתינו לשמחתי נפלנו טוב... אין תקלות. לא גימור ולא רעש או כל דבר אחר. אני מניח שהרכבים הראשונים מהמפעל בגרמניה יסבלו גם הם בהתחלה מחבלי לידה.

צריך להבין שזה סטאראטפ ושהוא גדל בקצב מטורף. זה לא מרצדס. זה לא פורשה וזה לא לקסוס. מי שמחפש רכב יוקרה או מירוץ או שופוני יתאכזב קשות. זה רכב אך ורק לחובבי טכנולוגיה שמצפים לכל עדכון וכועסים כמוני, כשהם לא ב early testing.

אני מניח שיש כאלה שקונים בשביל מרוצים ושטויות כאלה. חד משמעית מסתכלים עלי בכביש ומנסים למשוך אותי לתחרות. אני תמיד מהנהן, הם טסים ואני בקצב שלי. נוח לי לתת גז פסיכי פעם ביום כשצריך לעקוף מישהו כמו שצריך. אבל גם הרכב היה נטול כל המומנטום הזה, הייתי נהנה מכל רגע.
...
אהבתי את הסיכום !

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #22 

אנשים חושבים שזו מרצדס ב 200 אלף, אז לא זה לא מרצדס ולא לקסוס ולא רכב מפואר, זה רכב משפחתי טיל עם אפס הוצאות במצטבר מעבר למחיר הקניה.
תמיד מחפשים מה לא טוב רעש צמיג, גומי שלא יושב טוב, הכל חירטוטים. ברגע שעושים את הסוויצ הזה של אפס הוצאות (כמו בשיר הידוע ב אפס מאמצ....) אז הכל משתנה.
רכב שלא רואה מוסך ובאמת לא רואה מוסך טסט 500 שקל רכב של 4 שניות,ו אפס הוצאות, מי יכול על טסלה בכלל ...
יום טוב.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #23 

12/10/2021 10:46  
Moshe984 כתב:
אנשים חושבים שזו מרצדס ב 200 אלף, אז לא זה לא מרצדס ולא לקסוס ולא רכב מפואר, זה רכב משפחתי טיל עם אפס הוצאות במצטבר מעבר למחיר הקניה.
תמיד מחפשים מה לא טוב רעש צמיג, גומי שלא יושב טוב, הכל חירטוטים. ברגע שעושים את הסוויצ הזה של אפס הוצאות (כמו בשיר הידוע ב אפס מאמצ....) אז הכל משתנה.
רכב שלא רואה מוסך ובאמת לא רואה מוסך טסט 500 שקל רכב של 4 שניות,ו אפס הוצאות, מי יכול על טסלה בכלל ...
יום טוב.
...
דעתי שונה משלך ...

לשלם כ 192,000 ש״ח ולקבל פגמים בסיסים לא מקובל עלי !

אם ברצונך לקבל אפס הוצאות כפי שציינת, סע במונית .

אני מוכן לשלם ולהנות מהנהיגה והנסיעה ואיכות ההרכבה והחומרים והשירות והסמל .

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #24 

דבר ראשון, אף אחד לא חייב לקבל את זה. קיבלת רכב עם תקלות (לא רק טסלה), תמיד שמורה לך הזכות להגיד שאתה רוצה רכב אחר כי יש תקלה וזכותם לדחות אותך למשלוח הבא אם אין להם "ספייר".

כל מי שקיבל רכב ידע על מה הוא חותם ואם לא, זה בעיה שלו.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6611
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #25 

12/10/2021 10:46  
Moshe984 כתב:
טסט 500 שקל רכב של 4 שניות, ו אפס הוצאות, מי יכול על טסלה בכלל ...
...
חכה חכה ... מתישהו מישהו במשרד התחבורה יתעורר
והמדינה תתחיל ללטוש עיניים על רכבים חשמליים
אני מתפלא שזה לא קרה עד עכשיו .. :מבולבל: 8O

הריי הכנסות המדינה ממיסוי על הדלק הן עצומות ובין הגבוהות בעולם
ולא הגיוני שאלפי ישראלים "מתחמקים" מההוצאות האלה
ועוד ממלאים חשמל בחינם מעמדות טסלה (אגב גם החגיגה הזו צפוייה להסתיים..)

כנ"ל לגבי טיפולים במוסך - המיסוי על חלקיי חילוף לרכב מכניס למדינה עשרות מיליוני שקלים בשנה
ורכב חשמלי מחליף רק נוזל בלמים :lol:

מקוה שתמשיכו לחגוג
אבל תתכוננו לרעם ביום בהיר

TheCoolest פותח השרשור
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #26 

ביבואנים האחרים כבר ימצאו איך לדחוף לך את האלמנט.
למשל האיוניק 5 דורשת טיפול שנתי. למה? מי? מו? מה? אף אחד לא יודע. שמעתי משהו על החלפת נוזל קירור למערכת ההנעה, חרטא.

בינתיים רכבים חשמליים מהווים אחוז קטן מהצי הישראלי הכולל. ורוצים בכל זאת להעביר חלק ממנו לחשמלי, ע"מ לעמוד בהסכמים מול אירופה.
לכן לא נראה לי שישנו משהו בזמן הממש קרוב.
במקום זה ידחפו לנו את מס הגודש במרכז.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

לגבי המדינה, אגרת גודש זה פיתרון אחד להם. פיתרון נוסף הוא לקחת אגרה דיפרנציאלית שתעלה לך לפי הקילומטראז' שמודדים לך בטסט השנתי (שבחשמליות בודק ברקס, אורות וזהו)

בינתיים ממשיכים להנות, כאשר נראה שנקודת האיזון היא 270,000 ק"מ - סביב המספר הזה טסלה הופכת לחינמית (החסכון בדלק מכסה את עלות הרכב).

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #28 

12/10/2021 16:06  
oferlaor כתב:
כאשר נראה שנקודת האיזון היא 270,000 ק"מ - סביב המספר הזה טסלה הופכת לחינמית (החסכון בדלק מכסה את עלות הרכב).
...
מענין, מהיכן הנתון הזה?

ד"א במידה והנתון מדוויק זה אומר שצריך להחזיק את הרכב כ 15 שנה בשביל להגיע לנקודת ה"חינם" (לפי ממוצע של 18K בשנה) :lol:

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6611
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #29 

12/10/2021 16:06  
oferlaor כתב:

נקודת האיזון היא 270,000 ק"מ -
סביב המספר הזה טסלה הופכת לחינמית (החסכון בדלק מכסה את עלות הרכב).
...
יכול לפרט איזה חישוב עשית כדי להגיע למספר הזה ?

אני עשיתי חישוב אחר :

ב 192,000 ש"ח (מחיר טסלה מודל 3 בסיסי) ניתן לרכוש כ 32,000 ליטר דלק .

לפי חישוב של כ 13 ק"מ לליטר זה אומר שתצטרך לעבור 416,000 ק"מ בערך

כדי לכסות את עלות הרכב . כמו כן תצטרך להחזיק את הרכב כ 21 שנים .

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #30 

השאלה מה קורה כשנגמרת האחריות של טסלה, כמה יעלה אז תיקון פשוט? לפי מה שראיתי ביוטיוב, המחירים בארה"ב על שעות עבודה הם אסטרונומיים. כמה עולה בארץ לתקן בעיית פחחות קטנה או החלפת מראה שניזוקה בטסלה? למישהו יש מושג?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

זה לא חישוב שלי אלא מישהו באחת הקבוצות. הוא הכניס לחישוב עוד דברים ולא רק חסכון בדלק. הוא חישב טיפולים ביטוח וטסט. הוא גם רכש את הרכב ב 180k כשזה רק התחיל.

החישוב שלו גם נגזר מצריכת הדלק שלו בפועל מלפני הרכישה (זוכר שהוא ציין שהוא על 30,000 קמ כרגע עם הרכב).

yoramw
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 225
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #32 

מסקרן אותי באמת למדוד את הרעש במהירות בין עירונית ולהשוות לאחרים. האם יש המלצה על אפליקציה לאנדרויד שתהיה מדויקת יחסית?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #33 

יהיה קשה בלי אותו מכשיר מודד (מיקרופונים שונים וכו').

idabari
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1880
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #34 

הריגוש מרכב חשמלי דומה לריגוש מטוסטר או מפזר חום. נהג פסיבי שמקבל פקודות ממסך.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #35 

13/10/2021 6:43  
idabari כתב:
הריגוש מרכב חשמלי דומה לריגוש מטוסטר או מפזר חום. נהג פסיבי שמקבל פקודות ממסך.
...
כי האדון נוהג ב911 טורבו 800 כח סוס תיבה ידנית וזה עושה לך ריגוש או שאתה נוהג ב3008 שלך ומקבל את אותן פקודות ממחשב?
אתה מתרגש מהכפתור הפיזי של הפשרת אדים?
או אולי מתרגש להפעיל לבדך את הטסרטר של ההנעה ?
פשוט שכחת לציין מה הריגוש שלך מרכב בנזין לפני שאתה זורק משפטים כאלה..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #36 

@nba
אלה הודעות שמטרתם לייצר תגובה רגשית אוטומטית. 😂

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #37 

כשמישהו כותב שכשהוא קונה מכונית אז מה שחשוב לו זה הפיצרים, זו הקיצוניות השניה. ג'רמי קלארקסון נשאל פעם מה ההבדל בין מכוניות של פעם למכוניות של היום, אז הוא אמר שלמכוניות עכשיוויות אין נשמה.
האבחנה נכונה. הטסלה היא אפליינס, לא מכונית. המתכננים שלה עשו הכל כדי להרחיק את הנהג מניהגה. למען השם אפילו ספידומטר מול הענייים אין שם.
היטיב לנסח את זה לאון, הרכב הזה לא מחזיר כלום בחזרה על מלאכת הנהיגה, ולפני שקופצים פה, נהגתי על אחת כזאת לפני שהן הגיעו לארץ.

הטסלה מקוממת חובבי נהיגה הרבה יותר מאשר מסך מתוצרת פיילוט מקומם פה ויאופילים.
את הקידמה לא ניתן לעצור, אבל ברור שהטסלה היא המכשיר הלבן שהרג את המכונית.
מישהו כתב (או שזה היה בביקורת וידאו, איני זוכר), שמה שמעניין אותו בטסלה זה המסך. צריך להמשיך?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #38 

13/10/2021 8:37  
nir11 כתב:
כשמישהו כותב שכשהוא קונה מכונית אז מה שחשוב לו זה הפיצרים, זו הקיצוניות השניה. ג'רמי קלארקסון נשאל פעם מה ההבדל בין מכוניות של פעם למכוניות של היום, אז הוא אמר שלמכוניות עכשיוויות אין נשמה.
האבחנה נכונה. הטסלה היא אפליינס, לא מכונית. המתכננים שלה עשו הכל כדי להרחיק את הנהג מניהגה. למען השם אפילו ספידומטר מול הענייים אין שם.
היטיב לנסח את זה לאון, הרכב הזה לא מחזיר כלום בחזרה על מלאכת הנהיגה, ולפני שקופצים פה, נהגתי על אחת כזאת לפני שהן הגיעו לארץ.

הטסלה מקוממת חובבי נהיגה הרבה יותר מאשר מסך מתוצרת פיילוט מקומם פה ויאופילים.
את הקידמה לא ניתן לעצור, אבל ברור שהטסלה היא המכשיר הלבן שהרג את המכונית.
מישהו כתב (או שזה היה בביקורת וידאו, איני זוכר), שמה שמעניין אותו בטסלה זה המסך. צריך להמשיך?
...
כנראה שכל שרשור אני ארשום לך מחדש

כל עוד אתה נוהג בכביש ולא במסלול כל הפילוסופיות האלה לא תופסות
זה אולי נכון לגבי המסלול
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

brillix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #39 

אני קורא פה ונהנה, חשבתי טוב אם להגיב אבל לא יכולתי להתאפק, כמי שנסע המון בטסלה אבל ביום יום נוסע עם audi a4, תנו לי להסביר משהוא פשוט, טסלה מביאה מהפכה, היכולת לשלוח עדכונים לרכב, לנטר אותו מרחוק, לתקשר ישירות עם הלקוחות ללא צורך ביבואן / מוסך וכדומה זאת חוויה שאף אחד אחר לא מספק ואין לה תחרות פה.
הייתרון והבעיה של טסלה היא שזאת חברת טכנולוגיה ולא חברת רכבים, יש הרבה סרטונים ב-Youtube אשר מראים מה קורה שמפרקים טסלה ומדגישים שהבניה שלה היא בעייתית לתחזוקה ב-Long Run. שימו לב שכבר היום קונצרנים כמו WV / Hunday מדביקים את הפער ואפילו מייצרים יחידות הנעה וסוללות טובות יותר משל טסלה, לדעתי (וזאת דעתי בלבד) קונצרני הרכב יעקלו את מה שהשוק דורש ויישרו קו עם טסלה בכל הנוגע לעדכונים וטכנולוגיה ואז תיהיה לטסלה "בעיה".
השיקול אם לקנות טסלה או לא הוא סובייקטיבי בלבד, המעבר מ-Audi A4 (הגימור, איכות הנסיעה והמחשבה על הפרטים הקטנים) לטסלה סידרה 3 היתה לי קשה מאוד ולכן לעת עתה נשארתי עם רכב מיושן ויבואן חזיר, מקווה שישתנה בעתיד הקרוב !!!.

לסיכום טסלה רכב פצצה, משנה סידרי עולם ונותן לכל ה-Early Adapters (אני בינהם) סיפוק יום יומי, אין דבר יותר מגניב מלקום בבוקר ולראות שהרכב עדכן את עצמו !!!, לצערי הם עדין צריכים ללמוד איך לייצר רכבי Primium במחירים סבירים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #40 

13/10/2021 9:05  
Nba כתב:
כנראה שכל שרשור אני ארשום לך מחדש

כל עוד אתה נוהג בכביש ולא במסלול כל הפילוסופיות האלה לא תופסות
זה אולי נכון לגבי המסלול
...
זאת אומרת שכל מי שיש לו מכונית נהיגה, איזו מיאטה, או מכונית ספורט יוקרתית, ולא עולה על המסלול - זה לחינם. תפיסה מעניינת. יש כמה מיליוני בעלים של פורשה (סתם דוגמה), שכנראה יחלקו עליך קצת. ובכלל לא אמרתי גולף GTI.
ואני אומר לך, מנסיוני הדל, מאוד דל, שבין טויוטה קורולה, לפולקסווגן גולף, על כל כביש שהוא לא פקוק, ולא ישר - יש הבדל אסטרונומי מבחינת הנאה מנהיגה. לא צריך ללכת רחוק עד פורשה.
בישראל המכוניות יקרות בטרוף, ולכן השיקול העיקרי של קונים הוא אמינות וסחירות, ממש לא מאשים אותם.
במקומות אחרים בעולם מכוניות עולות חצי, לפעמים פחות, וזה מאפשר לאנשים להפעיל סט אחרי לגמרי של שיקולים.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”