הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

הקפיצה להיי אנד - מה נדרש לפני ?

קופץ ונהנה בכיף
16
39%
לומד את התהליך בשביל להגיע מוכן, ואז קופץ
25
61%

סך הכול הצבעות: 41

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #281 

שלומי / ליאור - מה יש לכם ? תרגישו חופשי לחלוטין...
עופר - בוא, עשיתי לך מקום על הספסל לידי.

עדכונים לבינתיים: רן ואני דיברנו טלפונית לצורך ביצוע מדידה נוספת עם דגשים שנתן לי מניסיונו.
רצינו לבצע 3 נקודות אולם הספקנו רק אחת עקב השעה המאוחרת וכבר כולם ישנים פה.
המדידה הקודמת הייתה פחות מדוייקת בגלל הזוית של המיקרופון שכנראה זז בזמן ששלפתי את הגליל השקוף אחרי הפילוס.
בתמונה מטה מצד ימין המדידה הישנה ומשמאל החדשה.
מדהים בעיניי שהצלחתי למקם את המיקרופון בול באותו מרחק מהרמקולים ב-2 המדידות.

רן תיקן (למעשה יצר) עקומת מטרה חדשה על בסיס תוצאת המדידה שעשינו. אני נכנס להתקלח ואחרי זה אאזין לה לבטח בהנאה רבה... 😎

משהו מוזר (חיסרון ?), אין אפשרות לכבות את המכשיר מממשק השליטה ב-VNC. הכיבוי מתבצע אך ורק דרך הכפתור ע"ג הפאנל בחזית המכשיר.
זהו לבינתיים, שיהיה לילה טוב.
Picture1.jpg
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #282 

לדעתי צריך פחות להתחבר לחוות דעת שלא נגמרות.
ואם מתחברים למשהו אז פשוט להשאר איתו.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #283 

28/09/2021 12:24  
RanMoyal כתב:
היי ליאור.

ברוב הדברים בתחום התחביב הזה אין אמת אחת. יש כאן הרבה טעם אישי, פסיכולוגיה, אמונות (הרבה מהן תפלות) והרגלים.

היכולות של מערכת הכיול והפרוססינג לבצע את הפאנטום, זה רק צד אחד של המטבע ואומנם כל מערכת עושה את זה באיכות שונה .

הצד השני, או למעשה אותו צד, זה איכות הרמקולים שלך. וההסתכלות על זה היא בכמה אופנים:

האם הקדמיים שלך הם כאלו שמסוגלים לסחוב כרגע את כל האינפורמציה, למעט אפקט פה, אפקט שם, הקשורים לאחוריים/אטמוס.

ואם התשובה לכך היא חיובית, אין שום הגיון להפקיד את המשימה הזו אצל רמקול נחות יותר, כדוגמת סנטר, שגם יהיה יותר לוקאלי (לא יוכל למקם קולות במיקומים שונים במסך, תמיד יגיע מתוך קופסה, תמיד יהיה, באופן יחסי, נמוך מאפקט של פאנטום)-

כל אלו מהווים אנטי תיזה למקום שאנחנו מכירים היטב מהעבר הרחוק- קולנוע.

תחשוב על זה, גם לגישתך, רוב האינפורמציה מגיעה לסנטר, אז מי אתה רוצה שיקח עליו את המטלה הזו, רמקול עם פחות יכולות, או זוג רמקולים עם יותר יכולות?

אטמוסים. סראונדים. שניהם נועדו להעצים חוויה.

סנטר נועד לפתור בעיה, לא להעצים שום חוויה.

אז...אם אין לך בעיה, או רצון מיוחד שאשתך, או חמתך ישמעו מהמרכז, אין הגיון (מבחינתי) לקחת אותו בחשבון בכלל.

רן
...
סנטר לא נועד לפתור בעיה. רוב התכנים מוקלטים עם ערוץ סנטר, וברוב המכריע של החדרים שאנשים משתפים בפורומים בחו"ל כמעט תמיד יש סנטר.

האיכויות והיכולות של אותו רמקול זה נושא אחר.
אין לי בעיה עם מי שמעדיף עם או בלי , עניין של טעם. בהחלט יכול להישמע מצוין בלי.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #284 

כך נראים מצבי בחירת הפריסטים לאחר הכיול החדש שבוצע עם רן.
פריסט 3 - עקומת מטרה שרן "עיצב".
פריסטים 11-13 הם למעשה שכפולים שיונתן ביצע על פריסטים של 6-8 שטרינוב ביצעו לאחר המדידה הראשונה.
Picture1.jpg
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 03/10/2021 23:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #285 

דוגמא לאיך משנים את עקומת המטרה - כאן בצילום מוצג רמקול שמאל.
Picture4.jpg
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 03/10/2021 23:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #286 

29/09/2021 15:57  
mulder כתב:
28/09/2021 12:24  
RanMoyal כתב:

סנטר לא נועד לפתור בעיה. רוב התכנים מוקלטים עם ערוץ סנטר, וברוב המכריע של החדרים שאנשים משתפים בפורומים בחו"ל כמעט תמיד יש סנטר.

האיכויות והיכולות של אותו רמקול זה נושא אחר.
אין לי בעיה עם מי שמעדיף עם או בלי , עניין של טעם. בהחלט יכול להישמע מצוין בלי.
...
אין לי מושג מה מהדברים שכתבת אמור לסתור את מה שכתבתי.

יש איזה חידוש בציון העובדה שהכל מקודד עם סנטר?
יש איזה חידוש בעובדה שהרוב המוחלט משתמש בסנטר?
יש איזה יתרון לעובדה של איזכור תמונות מפורומים בחו'ל?

כל אלו לא מעלים ולא מורידים מהעובדה הפיזיקלית הפשוטה: סנטר תמיד ישמע לוקאלי ומתחת למסך. תמיד. בכל מצב. בכל עשרות עשרות המערכות ששמעתי. תמיד. ללא יוצא מן הכלל.

ועובדה פשוטה זו, היא אנטי תיזה לחוויה קולנועית, לפחות החוויה שהייתה לי באיימקס לפני כמה ימים..

לא הרגשתי שאני יכול לזהות את מיקום הסנטר ובטח לא הרגשתי ש-בונד מדבר לי מתחת למסך. .

רן
...

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #287 

אז כבר כמה ימים מופעל עליי לחץ פיזי מתון מגורמים כאלו ואחרים על מנת שאשתף את הרשמים שלי ממסע הטרינוב שיצאתי אליו.
בעיקר מחברי קבוצת הווטסאפ, אך לא רק...
לגיטימי מאוד וכנראה אם הייתי במקומם גם הייתי חופר לא מעט על מנת להשקיט את הסקרנות הטבועה בי.
עד כה בחרתי לא לשתף אף אחד (עד היום בקושי נכחתי בבית ולא הגעתי לייצר מבחן ההאזנה כמו שצריך לאחר הכיול החדש שבוצע עם רן) וכן על מנת לשמור ככל שניתן על אובייקטיביות הרשמיים האישיים שלי מהתהליך.

חשבתי עם עצמי איך יהיה נכון לסכם התנסות של כמה ימים עם מכשיר קצה שבקצה והגעתי לתובנה שפשוט יהיה לי הכי קל להשוות אותו בחלק מהנקודות למכשיר קצה אחר שהתנסיתי איתו בעבר.

טרינוב ST2 (פרוססור קצה דו ערוצי) VS לינגדורף TDAI-3400 (מגבר קצה דו ערוצי).
שני המכשירים כוללים מערכות כיול RC מהמובילות בתחומן, שעובדות בקיצון אחת מול השנייה.

נתחיל מהעיצוב: הטרינוב מגיע עם פאנל אלומיניום (יש גם בשחור) שעליו חרוט בגדול לוגו החברה וכן ממוקם עליו (רק) כפתור הדלקה וכיבוי שהזכיר לי משום מה לחצן לפתיחת דלת של אינטרקום. כנראה המשורר התכוון לאנלוגיה שאנחנו הולכים להיכנס לעולם קסום של סאונד, חחח... המשקל שלו אגב הפתיע אותי כי לא ציפיתי למשהו כזה כבד.
הלינגדורף בעיצוב "מודרני" יותר עם יותר כפתורים, תצוגה וכו'.

איכות הבנייה
: מיותר לציין.

וויזארד הכיול / התקנה
: בשני המקרים מאוד נוח, אינטואיטיבי ופשוט.

מיקרופון הכיול: בלינגדורף מיקרופון בודדאל מול גליל בטרינוב שמורכב מ-4 מיקרופונים שלכל אחד יש את הכבל שלו לפרוססור.

תהליך הכיול: פה מדובר ב-2 קצוות הסקאלה. בעוד שהלינגדורף מעבר לנקודת הכיול הראשונה שנמדדת בדיוק בסוויט ולאחר מכן נמדדות נקודות רנדומאליות ככל שניתן בחלל (ממש "שכונה") הטרינוב דוגל בתהליך של "בית מרקחת". למעשה איכות המדידה תשפיע מאוד על התוצאה. עד לרמה כזו שהמיקרופון חייב להיות ממוקם ישירות מול אמצע הרמקולים וכן מפולס לחלוטין. כמובן בשני המכשירים רצוי להקפיד על סביבה שקטה בעת תהליך המדידה.

חווית הסאונד בעת הכיול: נקודה שאני חייב לציין כי זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו: בלינגדורף הקולות שיוצאים מהרמקולים בעת תהליך המדידה כאילו לקוחים מסרט אימה, בווליום גבוה ולוקחים יותר זמן מול הקולות "הרגילים" שכולנו מכירים מדגמי המיינסטרים שיוצאים מהטרינוב. משך תהליך מדידת הכיול עצמו קצר יותר בטרינוב.

ממשק / GUI: מבחינתי פה הלינגדורף מוביל לדעתי כאשר הטרינוב נותן את התחושה שהממשק עצמו נראה יחסית מיושן, אבל...

עומק הממשק – שמים וארץ !! אפשר לחפור ולחפור ולחפור בטרינוב המון, ברמת הרמקול הבודד !! ואחרי שחפרנו ונראה לנו שהגענו לנפט, גילינו שאפשר להמשיך לחפור עוד ולגלות שיש גם זהב תחת הנפט. במילים אחרות: עמוס מכל טוב בפיצ'רים ובאפשרויות לדייק את כמעט כל מה שאנחנו רוצים לגעת בו.

היכרות מקדימה של המוצר: בלינגדורף יש אפשרות לשחק עם אפליקציית דמו, מה שטרינוב לא מציעים (ככל שחיפשתי). על כן, כל תהליך הלמידה המקדימה מבוסס ברובו על המון קריאה מקדימה כאשר לאחרונה טרינוב אף הוציאו וובינרים למכשירים השונים שלהם שמראים איך עובדים עם המערכת אולם אין את האפשרות "לשחק" בצורה עצמית טרם רכישת מכשיר כזה או אחר.

יכולת שליטה: בלינגדורף יש שלט, אפליקציה וכן קיים ממשק WEBי באמצעות IP. בטרינוב רק באמצעות הורדת VNC שבו מכניסים את כתובת ה-IP של המכשיר.

נקודות נוספות שאפשר לדון בהם:

קיימים 29 מצבי זיכרון פריסט ייחודיים (בחייאת, לא יכלו לעגל ל-30 ?!) כאשר כל מצב ניתן כאמור לכוון כל דבר ברמת כל רמקול בודד ועד לכיוון "אזורי שמע" שונים בהתאם למספר המאזינים בחלל. בעיניי, גמישות מטורפת, אולי אפילו מוגזמת.

כיבוי והדלקה של המכשיר מבוצע ישירות מהכפתור ע"ג פאנל המכשיר. לא מצאתי אפשרות לבצע זאת ישירות מה-VNC. אני מעריך שקיימת אפשרות של שליטה באמצעות תוכנה צד ג'. קיימת אפשרות לתכנת בכל הדלקה חדשה את מצב הכניסה וכן את מצב הפריסט שאנחנו רוצים שהמכשיר יפעל בו.

משהו שלי הציק, מעבר בין הפריסטים השונים מחייב ללחוץ כל פעם מחדש על האייקון של הפריסט ואז נפתחים על הפריסטים לבחירה.
לחיצה על אחד מהם סוגרת למעשה את התפריט ואם אני רוצה לעבור שוב לפריסט אחר צריך ללחוץ שוב על אייקון הפריסט.
כלומר, יכולת "הדפדוף" מוגבלת והיה יותר נכון להשאיר את התפריט פתוח אלא אם לחצנו שוב על האייקון ואז התפריט היה נסגר (פחות קליקים).

המעבר בין הפריסטים הוא מאוד מהיר ומיידי – ברמת השנייה הבודדת.

הדובדבן שבקצפת מבחינתי – היכולת לראות ויזואלית את הגרף של החלל וכיצד כל רמקול (כן, בודד...) מושפע ומשפיע על הסאונד בהתאם למיקום שלו.

מניח שלאור השיתוף כעת לחלק מהדברים יונתן / בעלי טרינוב נוספים יוכלו להתייחס ביתר פירוט.

חווית השמע בפוסט הבא... 8)
.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #288 

רן,

הכוונה היא לטענה שסנטר פותר בעיה, אבל אין שום בעיה מלכתחילה. כך הפסקול מוקלט. הבעיה היא ספציפית לסט אפ אולי. בדיוק כמו שסאב לא פותר שום בעיה אלא עושה מה שהוא תוכנן לעשות, וכמו שסראונד ... טוב, הנקודה ברורה.

אתה רוצה לשמוע פאנטום, לבריאות! אני האחרון שיגיד לך איך לשמוע אצלך. זו החויה שלך בלבד, אתה קובע מה טוב לך. גם הסכמתי אתך שיש מצבים שזה יכול להשמע מצוין.

באמת אין שום חדש בדברים שציינתי אבל היה צריך לציין אותם שוב מול הקביעות בסלע שיש כאן .

אתה טוען שכל אלה עם החדרים היפים והמושקעים מאוד שרואים ב AVS וכו' ויש בהם סנטר, אז א. הם כולם טועים ואתה צודק , ב. שאין ספק שהסנטר אצלם נשמע מוגבל לוקאלי וקופסתי. זו הטענה?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #289 

אחד מחברי הקבוצה (במסגרת הדיונים, בדיקות והחפירות שלנו), זרק משפט שמאוד התחברתי אליו: מה שלא מגיע בחצי שעה הראשונה כנראה שלא יגיע גם אחר כך.

כזכור, אחרי הכיול הראשוני שביצעתי הטרינוב מייצר 5 פריסטים דיפולטיביים ראשוניים.
לטעמי ולאוזניי הם ברובם פחות קלעו לטעמי בעיקר בגלל החוסר בטווח הסאונד התחתון. רואים זאת גם בעקומות המטרה בצורת גרפית.

חייב לציין, מה שהפליא אותי מאוד... הרי איך יכול להיות שזה הסאונד שנשמע ממכשיר קצה שבקצה, היי אנד פר אקסלנס שנחשב בעיני רבים כחוד החנית של הפרוססורים עם מערכת הכיול המתקדמת בעולם.
היום, העזתי ושאלתי את השאלה – הכצעקתה ? התשובה שקיבלתי מאוד ברורה ומפורשת.
המצבים הללו הינם ביודעין ומכוונים ע"י טרינוב מראש כאשר כל המצבים הללו הינם "הנחת אבן פינה" להמשך הדרך.
בכל רכישה / עסקת קנייה של טרינוב כלול כחלק מהחבילה גם שירות של: התקנה, מדידות, כיול, תיקון גרפים והתאמה לאוזניי הלקוח באמצעות היבואן ו/או/גם טרינוב עצמם. אלה הם אלו שלמעשה עושים את הקסם של המערכת המופלאה הזו.

ייצור הכלאיים שאני יצרתי בניסיון שלי להצליח לבד (כביכול) אינו קיים בעולם האמיתי שכן שלב הביניים הזה בכלל מדלג מעל אוזניי הלקוח והוא לא שומע / חשוף אליהם כלל.
אז למה כביכול ? כי מי שיש בידיו קצת ניסיון, קצת למידה, קצת יוטיוב, קצת עזרה ממשתמשים אחרים יכול להגיע לתוצאה משביעת רצון ואף מעבר לה.

ככל שעברו הימים וככל שאני משחק עם המערכת וגם מבין את הראש של מי שתכנת אותה, אז אני לומד גם יותר ומתחיל לקלוט את הקטע ורק נפעם עוד ועוד מאין סוף האפשרויות שעומדות בפניי לחדד ולזקק את הסאונד המדויק שאני רוצה לקבל. כמובן שהשירות הזה של תמיכה בכיוונים נוספים, מלווה וקיים לכל אורך הדרך בכל מקרה / מצב שבו נדרש כיול חדש אם כתוצאה מהחלפה של רכיב כזה או אחר בסטאפ שלנו או מאיזשהו רצון לשמוע משהו אחר באוזניים שלנו.

נתכנס בחזרה לסאונד ולעקומות המטרה החדשות שנבעו כתוצאה של אמירה מאוד פשוטה שלי – תנו לי יותר תחום תחתון שיורגש מה-SB3000 שלי כפי שאני רגיל אליו. משם זה עניין של דקות בודדות (אחרי שמבינים את הקונספט ואת כוונת המשורר) לבצע את זה.

בצילום מטה מופיעות עקומות המטרה בהתאם לפריסטים שהוגדרו לפי הסדר להלן:
* מצב החלל לפני
* עקומה של רן
* 3 העקומות של יונתן / טרינוב

במבחן ההאזנה בדקתי את ההשפעה בדו ערוצי בלבד כי שם למעשה המערכת 100% משפיעה נטו ללא "הרעשים" של הימהה מסביב.
רן יצר עקומה מאוזנת להפליא בסאונד שלה בכל טווח סקאלת התדרים, פאנטום סנטר מטורף שמקבלים מהבמה הקדמית.
גם בווליום גבוה, הכל מדויק ומופרד באותה מידה, גבוה ומלא.
גילוי נאות, לקח לו להערכתי לא יותר מ-10 דקות כאשר השינוי שהוא ביצע (ככל שעקבתי) היה רק בעקומה עצמה בלי נגיעה בשאר הדברים שהמערכת מאפשרת.

העקומות הנוספות שיונתן / טרינוב יצרו הן יותר in your face ויותר אגרסיביות ודינאמיות.

בבחינת הסאונד שמתקבל ברב ערוצי (בשילוב של הימהה) בסרט רפרנס הבדיקה שלי שאני מאוד אוהב: שחקן מספר אחד, מתגלה חגיגה לאוזניים.
כיף אמיתי ותענוג גדול !!!

אין לי ספק שהדקות הבודדות שהושקעו כי בכיוון הפרמטרים במערכת על מנת שיקלעו לטעם האישי שלי בסאונד הן הקצה של הקצה של הקצה של הקרחון.
אם זה המצב אני רק יכול לדמיין מה ייקרה כאשר ניכנס לעובי הקורה.
אני חושב שבביקור שלי בעתיד אצל רן טרם בחינה נוספת של "האיש שנולד מחדש" אני אשים על עצמי קודם מצופים ואז נלחץ PLAY.

אסכם בכך שלנושא הקפיצה להיי אנד מבחינתי אני עדיין אקפוץ ואהנה כנראה בכיף.
יחד עם זאת, מניח שאגיע טיפונת (ממש טיפונת), קצת יותר מוכן לתהליך עם מחברת ממישהו שלמד שאוכל להעתיק את שיעורי הבית טרם תחילת השיעור...
יש לשים לב כי בטעות שמרתי את הגרף האחרון בקנ"מ שונה בהשוואה לשאר הגרפים מעליו
יש לשים לב כי בטעות שמרתי את הגרף האחרון בקנ"מ שונה בהשוואה לשאר הגרפים מעליו
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 04/10/2021 0:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #290 

03/10/2021 23:37  
avihuli כתב:
אז כבר כמה ימים מופעל עליי לחץ פיזי מתון מגורמים כאלו ואחרים על מנת שאשתף את הרשמים שלי ממסע הטרינוב שיצאתי אליו.
בעיקר מחברי קבוצת הווטסאפ, אך לא רק...
לגיטימי מאוד וכנראה אם הייתי במקומם גם הייתי חופר לא מעט על מנת להשקיט את הסקרנות הטבועה בי.
עד כה בחרתי לא לשתף אף אחד (עד היום בקושי נכחתי בבית ולא הגעתי לייצר מבחן ההאזנה כמו שצריך לאחר הכיול החדש שבוצע עם רן) וכן על מנת לשמור ככל שניתן על אובייקטיביות הרשמיים האישיים שלי מהתהליך.

חשבתי עם עצמי איך יהיה נכון לסכם התנסות של כמה ימים עם מכשיר קצה שבקצה והגעתי לתובנה שפשוט יהיה לי הכי קל להשוות אותו בחלק מהנקודות למכשיר קצה אחר שהתנסיתי איתו בעבר.

טרינוב ST2 (פרוססור קצה דו ערוצי) VS לינגדורף TDAI-3400 (מגבר קצה דו ערוצי).
שני המכשירים כוללים מערכות כיול RC מהמובילות בתחומן, שעובדות בקיצון אחת מול השנייה.

נתחיל מהעיצוב: הטרינוב מגיע עם פאנל אלומיניום (יש גם בשחור) שעליו חרוט בגדול לוגו החברה וכן ממוקם עליו (רק) כפתור הדלקה וכיבוי שהזכיר לי משום מה לחצן לפתיחת דלת של אינטרקום. כנראה המשורר התכוון לאנלוגיה שאנחנו הולכים להיכנס לעולם קסום של סאונד, חחח... המשקל שלו אגב הפתיע אותי כי לא ציפיתי למשהו כזה כבד.
הלינגדורף בעיצוב "מודרני" יותר עם יותר כפתורים, תצוגה וכו'.

איכות הבנייה
: מיותר לציין.

וויזארד הכיול / התקנה
: בשני המקרים מאוד נוח, אינטואיטיבי ופשוט.

מיקרופון הכיול: בלינגדורף מיקרופון בודדאל מול גליל בטרינוב שמורכב מ-4 מיקרופונים שלכל אחד יש את הכבל שלו לפרוססור.

תהליך הכיול: פה מדובר ב-2 קצוות הסקאלה. בעוד שהלינגדורף מעבר לנקודת הכיול הראשונה שנמדדת בדיוק בסוויט ולאחר מכן נמדדות נקודות רנדומאליות ככל שניתן בחלל (ממש "שכונה") הטרינוב דוגל בתהליך של "בית מרקחת". למעשה איכות המדידה תשפיע מאוד על התוצאה. עד לרמה כזו שהמיקרופון חייב להיות ממוקם ישירות מול אמצע הרמקולים וכן מפולס לחלוטין. כמובן בשני המכשירים רצוי להקפיד על סביבה שקטה בעת תהליך המדידה.

חווית הסאונד בעת הכיול: נקודה שאני חייב לציין כי זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו: בלינגדורף הקולות שיוצאים מהרמקולים בעת תהליך המדידה כאילו לקוחים מסרט אימה, בווליום גבוה ולוקחים יותר זמן מול הקולות "הרגילים" שכולנו מכירים מדגמי המיינסטרים שיוצאים מהטרינוב. משך תהליך מדידת הכיול עצמו קצר יותר בטרינוב.

ממשק / GUI: מבחינתי פה הלינגדורף מוביל לדעתי כאשר הטרינוב נותן את התחושה שהממשק עצמו נראה יחסית מיושן, אבל...

עומק הממשק – שמים וארץ !! אפשר לחפור ולחפור ולחפור בטרינוב המון, ברמת הרמקול הבודד !! ואחרי שחפרנו ונראה לנו שהגענו לנפט, גילינו שאפשר להמשיך לחפור עוד ולגלות שיש גם זהב תחת הנפט. במילים אחרות: עמוס מכל טוב בפיצ'רים ובאפשרויות לדייק את כמעט כל מה שאנחנו רוצים לגעת בו.

היכרות מקדימה של המוצר: בלינגדורף יש אפשרות לשחק עם אפליקציית דמו, מה שטרינוב לא מציעים (ככל שחיפשתי). על כן, כל תהליך הלמידה המקדימה מבוסס ברובו על המון קריאה מקדימה כאשר לאחרונה טרינוב אף הוציאו וובינרים למכשירים השונים שלהם שמראים איך עובדים עם המערכת אולם אין את האפשרות "לשחק" בצורה עצמית טרם רכישת מכשיר כזה או אחר.

יכולת שליטה: בלינגדורף יש שלט, אפליקציה וכן קיים ממשק WEBי באמצעות IP. בטרינוב רק באמצעות הורדת VNC שבו מכניסים את כתובת ה-IP של המכשיר.

נקודות נוספות שאפשר לדון בהם:

קיימים 29 מצבי זיכרון פריסט ייחודיים (בחייאת, לא יכלו לעגל ל-30 ?!) כאשר כל מצב ניתן כאמור לכוון כל דבר ברמת כל רמקול בודד ועד לכיוון "אזורי שמע" שונים בהתאם למספר המאזינים בחלל. בעיניי, גמישות מטורפת, אולי אפילו מוגזמת.

כיבוי והדלקה של המכשיר מבוצע ישירות מהכפתור ע"ג פאנל המכשיר. לא מצאתי אפשרות לבצע זאת ישירות מה-VNC. אני מעריך שקיימת אפשרות של שליטה באמצעות תוכנה צד ג'. קיימת אפשרות לתכנת בכל הדלקה חדשה את מצב הכניסה וכן את מצב הפריסט שאנחנו רוצים שהמכשיר יפעל בו.

משהו שלי הציק, מעבר בין הפריסטים השונים מחייב ללחוץ כל פעם מחדש על האייקון של הפריסט ואז נפתחים על הפריסטים לבחירה.
לחיצה על אחד מהם סוגרת למעשה את התפריט ואם אני רוצה לעבור שוב לפריסט אחר צריך ללחוץ שוב על אייקון הפריסט.
כלומר, יכולת "הדפדוף" מוגבלת והיה יותר נכון להשאיר את התפריט פתוח אלא אם לחצנו שוב על האייקון ואז התפריט היה נסגר (פחות קליקים).

המעבר בין הפריסטים הוא מאוד מהיר ומיידי – ברמת השנייה הבודדת.

הדובדבן שבקצפת מבחינתי – היכולת לראות ויזואלית את הגרף של החלל וכיצד כל רמקול (כן, בודד...) מושפע ומשפיע על הסאונד בהתאם למיקום שלו.

מניח שלאור השיתוף כעת לחלק מהדברים יונתן / בעלי טרינוב נוספים יוכלו להתייחס ביתר פירוט.

חווית השמע בפוסט הבא... 8)
...
קצת הבהרות מה כולל האלטיטיוד, שנועד לסטריאו ושמע רב ערוצי, ביחס ל ST2 שנועד לסטריאו בלבד, איתו התנסה אבי.

1. ה Interface וה Gui שונים לחלוטין. ה ST2  מרגיש מיושן, מסורבל וחסר הגיון, ביחס לממשק של האלטיטיוד.

2. לאלטיטיוד יש שלט רחוק ואין שום בעיה להדליק ולכבות את המכשיר מהשלט.

3. אפשר לשלוט על המכשיר עם שלט, באמצעות ה- WEB או באמצעות VNC, כאשר האופציה האחרונה תאפשר שליטה מלאה ומוחלטת, בניגוד לאחרות.

4. המיקרופון המיוחד של טרינוב מורכב מ 4 קפסולות ייחודיות, אשר מאפשרות לקבל אינדיקציה לגביי אזימוט וזוויות של כל רמקול ורמקול, קרי מדידה במימד התלת מימד, בניגוד למיקרופונים שאנחנו מכירים.
טרינוב משתמשת במידע הייחודי הזה עבור מספר דברים שונה.

5. לאחר שהשתלטתי מרחוק על ה ST2, נוכחתי להבין שלמרות המורכבות שלו, כפי שאבי ציין, זה עדיין חסר מרכיבים שונים ומהותיים הקיימים באלטיטיוד.

מדובר בשני מכשירים שונים לגמרי.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #291 

04/10/2021 0:36  
avihuli כתב:
אחד מחברי הקבוצה (במסגרת הדיונים, בדיקות והחפירות שלנו), זרק משפט שמאוד התחברתי אליו: מה שלא מגיע בחצי שעה הראשונה כנראה שלא יגיע גם אחר כך.

לטעמי ולאוזניי הם ברובם פחות קלעו לטעמי בעיקר בגלל החוסר בטווח הסאונד התחתון. רואים זאת גם בעקומות המטרה בצורת גרפית.

חייב לציין, מה שהפליא אותי מאוד... הרי איך יכול להיות שזה הסאונד שנשמע ממכשיר קצה שבקצה, היי אנד פר אקסלנס שנחשב בעיני רבים כחוד החנית של הפרוססורים עם מערכת הכיול המתקדמת בעולם.
המצבים הללו הינם ביודעין ומכוונים ע"י טרינוב מראש כאשר כל המצבים הללו הינם "הנחת אבן פינה" להמשך הדרך.
בכל רכישה / עסקת קנייה של טרינוב כלול כחלק מהחבילה גם שירות של: התקנה, מדידות, כיול, תיקון גרפים והתאמה לאוזניי הלקוח באמצעות היבואן ו/או/גם טרינוב עצמם.
אלה הם אלו שלמעשה עושים את הקסם של המערכת המופלאה הזו.

ייצור הכלאיים שאני יצרתי בניסיון שלי להצליח לבד (כביכול) אינו קיים בעולם האמיתי שכן שלב הביניים הזה בכלל מדלג מעל אוזניי הלקוח והוא לא שומע / חשוף אליהם כלל.
אז למה כביכול ? כי מי שיש בידיו קצת ניסיון, קצת למידה, קצת יוטיוב, קצת עזרה ממשתמשים אחרים יכול להגיע לתוצאה משביעת רצון ואף מעבר לה.

ככל שעברו הימים וככל שאני משחק עם המערכת וגם מבין את הראש של מי שתכנת אותה, אז אני לומד גם יותר ומתחיל לקלוט את הקטע ורק נפעם עוד ועוד מאין סוף האפשרויות שעומדות בפניי לחדד ולזקק את הסאונד המדויק שאני רוצה לקבל. כמובן שהשירות הזה מלווה וקיים לכל אורך הדרך בכל מקרה / מצב שנדרש כיול חדש אם כתוצאה מהחלפה של רכיב כזה או אחר בסטאפ שלנו או מאיזשהו רצון לשמוע משהו אחר באוזניים שלנו.

נתכנס בחזרה לסאונד ולעקומות המטרה החדשות שנבעו כתוצאה של אמירה מאוד פשוטה שלי – תנו לי יותר תחום תחתון שיורגש מה-SB3000 שלי כפי שאני רגיל אליו.
משם זה עניין של דקות בודדות (אחרי שמבינים את הקונספט ואת כוונת המשורר) לבצע את זה.

* מצב החלל לפני
* עקומה של רן

במבחן ההאזנה בדקתי את ההשפעה בדו ערוצי בלבד כי שם למעשה המערכת 100% משפיעה נטו ללא "הרעשים" של הימהה מסביב.
רן יצר עקומה מאוזנת להפליא בסאונד שלה בכל טווח סקאלת התדרים, פאנטום סנטר מטורף שמקבלים מהבמה הקדמית.
גילוי נאות, לקח לו להערכתי לא יותר מ-10 דקות כאשר השינוי שהוא ביצע (ככל שעקבתי) היה רק בעקומה עצמה בלי נגיעה בשאר הדברים שהמערכת מאפשרת.

העקומות הנוספות שיונתן / טרינוב יצרו הן יותר in your face ויותר אגרסיביות ודינאמיות.

בבחינת הסאונד שמתקבל ברב ערוצי (בשילוב של הימהה) בסרט רפרנס הבדיקה שלי שאני מאוד אוהב: שחקן מספר אחד, מתגלה חגיגה לאוזניים.

אין לי ספק שהדקות הבודדות שהושקעו כי בכיוון הפרמטרים במערכת על מנת שיקלעו לטעם האישי שלי בסאונד הן הקצה של הקצה של הקצה של הקרחון.
אני חושב שבביקור שלי בעתיד אצל רן טרם בחינה נוספת של "האיש שנולד מחדש" אני אשים על עצמי קודם מצופים ואז נלחץ PLAY.

יחד עם זאת, מניח שאגיע טיפונת (ממש טיפונת), קצת יותר מוכן לתהליך עם מחברת ממישהו שלמד שאוכל להעתיק את שיעורי הבית טרם תחילת השיעור...
...
השקעתי בזה 10 דק , שמתוכם 8 דק היה להבין ולנווט בתוך interface שאני לא ממש מכיר, היות והאלטיטיוד שונה מה ST2.

העקומות בטרינוב הן מתוחכמות מאוד והרעיון הוא בעצם להשתמש בהן ככלי נוסף לביצוע תיקונים ולא רק לתפירה של סגנון הסאונד הסופי.

ב דקות הספורות שהיו לי , שיניתי מספר פרמטרים (לא שמת לב...) והעליתי עקומה שחשבתי שתתחבר אליה מבחינת מרכיבי הסאונד שלה.
כמובן שזה אפילו לא קצה המזלג.

ואל תתבייש, תגיד ששמעו יותר טוב ממה שטרינוב עשו לך...

רן

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #292 

@RanMoyal
לא יודע אם יש לך את הממשק הזה גם ככה אצלך, חחח... :P
Picture3.jpg
.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 221 פעמים

שליחה #293 

אבי,

מה שמפליא בטרינוב זה שככל שהתוכנה היא בור ללא תחתית היא חוויה בהתעסקות איתה.

אני לא מכיר את ה ST2 אבל יכול לומר על האלטיטיוד שכל שינוי הוא בדקות ואפילו שניות ואינו מצריך כיול חדש לעומת מכשירים אחרים.
....

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #294 

אבי תודה על השיתוף.
💪
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #295 

04/10/2021 0:18  
mulder כתב:
רן,

הכוונה היא לטענה שסנטר פותר בעיה, אבל אין שום בעיה מלכתחילה. כך הפסקול מוקלט. הבעיה היא ספציפית לסט אפ אולי. בדיוק כמו שסאב לא פותר שום בעיה אלא עושה מה שהוא תוכנן לעשות, וכמו שסראונד ... טוב, הנקודה ברורה.

אתה רוצה לשמוע פאנטום, לבריאות! אני האחרון שיגיד לך איך לשמוע אצלך. זו החויה שלך בלבד, אתה קובע מה טוב לך. גם הסכמתי אתך שיש מצבים שזה יכול להשמע מצוין.

באמת אין שום חדש בדברים שציינתי אבל היה צריך לציין אותם שוב מול הקביעות בסלע שיש כאן .

אתה טוען שכל אלה עם החדרים היפים והמושקעים מאוד שרואים ב AVS וכו' ויש בהם סנטר, אז א. הם כולם טועים ואתה צודק , ב. שאין ספק שהסנטר אצלם נשמע מוגבל לוקאלי וקופסתי. זו הטענה?
...
אין כאן עניין של טועים וצודקים, או נכון ולא נכון, או תמונות כאלה ואחרות של מערכות.

זה בכלל לא במישור הזה.

יש כאן 2 טענות פשוטות ועובדיות:

1. רמקול בודד, שמוצב מתחת למסך, ישמע לוקאלי והסאונד שלו יבקע מתחת למסך. זו עובדה.

הבעיה תמיד תהיה שם, החריפות שלה תשתנה, כפונקציה של מרחק מהרמקול, הטייתו וכיוצ"ב, אך היא תמיד תהיה שם, גם אם הרמקול יעלה מליון דולר.

זו תחושה שלא קיימת בקולנוע. אין דבר כזה בקולנוע.

2. רמקול סנטר, באחוז מאוד גדול מהמקרים, יהיה נחות מהרמקולים הקדמיים.

למרות זאת, יפקידו בידיו אחוז גדול יותר ומהותי יותר מפס הקול, ביחס לרמקולים הקדמיים, שיהיו אכותיים יותר.
זוהי החלטה מוזרה בלשון עדינה.

למעלה מכך. באחוז גדול מהמקרים, רמקול הסנטר לא יהיה רק נחות מהקדמיים, הוא יהיה אף שונה מהם טונאלית, לא אותה סדרה, לא אותם קומפוננטים, לפעמים אפילו לא אותו יצרן.

מצב דברים זה יגרום לבעיות שונות של חתימת צליל ושונות טונאלית ובין השאר, היא תהפוך את בעיית הלוקאליות של הסנטר לחריפה עוד יותר.

אלו הן העובדות היבשות, בדיוק כמו העובדה היבשה שהרוב משתמש בסנטר ויש קידוד מיוחד לסנטר.

נראה לי שנחזור, ברשותך, לשירשור וכל אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה עם אותן עובדות יבשות.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #296 

04/10/2021 0:36  
avihuli כתב:

בכל רכישה / עסקת קנייה של טרינוב כלול כחלק מהחבילה גם שירות של: התקנה, מדידות, כיול, תיקון גרפים והתאמה לאוזניי הלקוח באמצעות היבואן ו/או/גם טרינוב עצמם. אלה הם אלו שלמעשה עושים את הקסם של המערכת המופלאה הזו.

ככל שעברו הימים וככל שאני משחק עם המערכת וגם מבין את הראש של מי שתכנת אותה, אז אני לומד גם יותר ומתחיל לקלוט את הקטע ורק נפעם עוד ועוד מאין סוף האפשרויות שעומדות בפניי לחדד ולזקק את הסאונד המדויק שאני רוצה לקבל. כמובן שהשירות הזה של תמיכה בכיוונים נוספים, מלווה וקיים לכל אורך הדרך בכל מקרה / מצב שבו נדרש כיול חדש אם כתוצאה מהחלפה של רכיב כזה או אחר בסטאפ שלנו או מאיזשהו רצון לשמוע משהו אחר באוזניים שלנו.

נתכנס בחזרה לסאונד ולעקומות המטרה החדשות שנבעו כתוצאה של אמירה מאוד פשוטה שלי – תנו לי יותר תחום תחתון שיורגש מה-SB3000 שלי כפי שאני רגיל אליו. משם זה עניין של דקות בודדות (אחרי שמבינים את הקונספט ואת כוונת המשורר) לבצע את זה.

* מצב החלל לפני
* עקומה של רן

...
קצת קשה להבין מהגרפים שצרפת איך הם מתקשרים לעקומות המטרה השונות, אז ברשותך אנסה להסביר.

טרינוב, בניגוד לכל החברות האחרות המכיילות לעקומת בית כלשהי,  מכיילת למצב Flat , כאשר הכיול מתבצע במצב Full Range, ללא קשר ליכולות הרמקולים.

לאחר ביצוע הכיול, אתה לא אמור ללחוץ על Play, וטרינוב מתריעה על כך, היות ומצב דברים זה יוביל לסאונד חד ודל בבאס.
זה מה שחווית.

ולכן, ההערה של :" אם דברים לא מסתדרים בחצי שעה הראשונה, הם לא יסתדרו לעולם...",  היא לא רלוונטית במקרה שלנו והיא בערך אנטי תיזה לכל מה שנקרא טרינוב.

טרינוב מצפה ממך (או מהדילר ו/או מכייל מקצועי) להגיע למערכת שלה עם ידע בתחום, תוך שהיא מעניקה לאותו משתמש סט בלתי נתפס ובלתי נגמר של כלים, המוגבל רק בידע ובדמיון שלך.

בשלב הבא, לפני לחיצה על Play, המשתמש אמור לבצע את החיתוכים של הרמקולים ולהעלות עקומת מטרה אשר אמורה לשרת 2 מטרות:

1. טעם אישי.
2. לעקוב אחרי הריספונס של הרמקולים שלך בחדר, תוך ביצוע תיקונים נוספים.

לחיצה על קומפיוט בשלב הזה,  תגרום לטרינוב להתאים את כל מערך התיקונים שבוצעו על ידה, לנתונים החדשים שהועלו על ידי המשתמש.

לאור זאת , מצב ה After,  שמוצג בגרפים שצרפת, אותו מצב תיקון, ישתדל לעקוב קרוב ככל האפשר אחרי אותה עקומה של המשתמש.
לאור זאת, השוני הגדול בגרפים שצורפו.

הכיול הוא זהה. התיקון שמבצעת המערכת לעומת זאת,  הוא שונה ומותאם לעקומה ולפרמטרים הנוספים שהכניס המשתמש.

ניתן לראות בגרפים את הגרף האדום (הגרף של הסאב) אשר עוקב אחרי העקומה החדשה שהעלו טרינוב ויונתן אשר ניסו לטפל בבקשה שלך "להרגיש את הסאב", אני טיפלתי בזה בצורה קצת שונה, תוך שאני לוקח בחשבון את היכולות של הרמקולים שלך, היכולות של הסאב ומנסה ליצור משהו קוהרנטי ושלם יותר, מאשר סתם עוד באס.

כיול שונה גם נוגע לתפיסה שלך מהו סאונד נכון.

אתה לא אמור להרגיש שום סאב במהלך הסרט, הסאב אמור לעבוד כחלק בלתי נפרד מכל סט הרמקולים שלך.

ברגע שהרגשת את הסאב במהלך שיר, או סרט, ברגע שהסאב משך את תשומת ליבך, ברגע זה הוא הפך להיות לוקאלי מדיי ולא חלק מתוך מערך שלם של רמקולים, זה מצביע על העובדה שהסאב לא מספיק טוב ו/או הכיול לא מספיק טוב ו/או יצרת חוסר איזון במכוון.

כל זאת מבלי להמעיט מהעובדה הברורה, שאתה כן אמור להיות עם מערכת שתוכל להתמודד לשביעות רצונך עם קטעי הבאס, באופן בו היא תוכל לדמות ולהעביר חוויה ספציפית בסרט, שהיא מכוונת באס, מכוונת LFE ובאותו שבריר שנייה, להיות מסוגלת להעביר לך בצורה ריאליסטית, עמוקה, Tactile,  את אותו פיצוץ.

רן

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #297 

אבי,
תודה על הזמן וההשקעה בחוויה עם הטרינוב.

רן,
המשפט הזה לא נקשר עם מוצרי טרינוב, או
פרוססורים אחרים.

אלא על האזנה לסטריאו בלבד.
"צליל של רמקול, מגבר וכו, לא ישתנה אחרי חצי
שעה"
אם לא אהבת שחרר ותעבור הלאה.
הדבר היחיד שקורה זה שהאוזן מתרגלת לצליל
ומפרשים את זה כ Break in אח"כ.

או גרוע מכך, שכנוע עצמי.

יום טוב

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #298 

04/10/2021 9:15  
RanMoyal כתב:
04/10/2021 0:18  
mulder כתב:
רן,

...
אין כאן עניין של טועים וצודקים, או נכון ולא נכון, או תמונות כאלה ואחרות של מערכות.

זה בכלל לא במישור הזה.

יש כאן 2 טענות פשוטות ועובדיות:

1. רמקול בודד, שמוצב מתחת למסך, ישמע לוקאלי והסאונד שלו יבקע מתחת למסך. זו עובדה.

הבעיה תמיד תהיה שם, החריפות שלה תשתנה, כפונקציה של מרחק מהרמקול, הטייתו וכיוצ"ב, אך היא תמיד תהיה שם, גם אם הרמקול יעלה מליון דולר.

זו תחושה שלא קיימת בקולנוע. אין דבר כזה בקולנוע.

2. רמקול סנטר, באחוז מאוד גדול מהמקרים, יהיה נחות מהרמקולים הקדמיים.

למרות זאת, יפקידו בידיו אחוז גדול יותר ומהותי יותר מפס הקול, ביחס לרמקולים הקדמיים, שיהיו אכותיים יותר.
זוהי החלטה מוזרה בלשון עדינה.

למעלה מכך. באחוז גדול מהמקרים, רמקול הסנטר לא יהיה רק נחות מהקדמיים, הוא יהיה אף שונה מהם טונאלית, לא אותה סדרה, לא אותם קומפוננטים, לפעמים אפילו לא אותו יצרן.

מצב דברים זה יגרום לבעיות שונות של חתימת צליל ושונות טונאלית ובין השאר, היא תהפוך את בעיית הלוקאליות של הסנטר לחריפה עוד יותר.

אלו הן העובדות היבשות, בדיוק כמו העובדה היבשה שהרוב משתמש בסנטר ויש קידוד מיוחד לסנטר.

נראה לי שנחזור, ברשותך, לשירשור וכל אחד מוזמן לעשות מה שהוא רוצה עם אותן עובדות יבשות.

רן
...
נזכיר שהגבת יותר מפעם אחת כאן בנושא הסנטר כבר לפני 2-3 עמודים, והיות ואתה לא פותח השרשור אז בבקשה אל תקבע את הכיוון לכולם. ברשותך נניח לשיחות כאן להתנהל באופן טבעי כל עוד אין הגזמות.

אתה שוב מכניס השוואה בין אולם קולנוע לבית. למה אתה מתכוון כאן טרם הבנתי. אתה משווה בין אולם ענק אקוסטי שבנוי בצורה מקצועית ועם ציוד שמע שונה לגמרי, למערכת בבית. היות ואנחנו מדברים על המצב בבית בלבד אז זה לא רלבנטי.

נמשיך הלאה לעובדות שהצגת :

1 - יישמע לוקלי - ממש לא, לא בהכרח. יישמע שונה מפאנטום - בהחלט. הבעיה עם פאנטום, אלא אם אתה יושב במצב קבוע כמו פסל במשך שעתיים, תזוזה לכאן או לכאן והפאנטום מאבד את האפקט.

2 - זה שהרבה מהפסקול נוחת על הסנטר לא מוזר בכלל. קשה לי להאמין שהבמאים, האולפנים, וכל טכנאי הסאונד בתעשייה למעשה טועים ולא מבינים דבר מחייהם. לאיזה רמקולים אמור להגיע הדיאלוג? או מה שקורה במרכז התרחשויות ? כמו שיש אפקטים שמגיעים רק לסראונד או לקדמיים אבל לא לסנטר. הדרך שבה אתה מעוניין לשמוע את זה אצלך, היא החלטה אישית.

שונה טונאלית מהקדמיים - הסיכוי גדול מאוד. אבל כנראה לא נשים לזה לב. לרוב הם לא יעבדו יחד ולא ינגנו את אותו התוכן יחד.

ורק אציין שוב, אני לא במחנה זה או אחר ולא מחפש עובדות או בעיות. בודק מה מתאים לי לפי השמיעה. אם אתה דוגל בפאנטום - אשריך . כרגע אצלי מעדיף עם סנטר למרות שיש לי פאנטום באמת מעולה. אבל משהו בכל זאת לא מרגיש לי "שלם" . אם בעתיד המצב ישתנה, למה לא.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #299 

אתה חוזר וטוען שאתה לא שייך לשום מחנה, אבל חוזר וטוען לפגמים בשיטת הפאנטום סנטר ולעובדה שאתה חושב שהחוויה "לא שלמה"...זה לא ממש מעיד על אדישות כלשהי בין המחנות..

בכל אופן, הערתי את מה שהערתי כי אני חושב שדיי מיצינו את הנושא, אבל היות והעלית 3 נקודות חדשות, אני אתייחס אליהן:

1. התחביב הוא קולנוע ביתי, המטרה של התחביב, בין השאר, זה להעביר, ככל האפשר, את החוויה של הקולנוע הביתה.

העובדה שמדובר בחללים אחרים ואלקטרוניקה אחרת, לא מעלה ולא מורידה, מעבר לעובדה הברורה שקיימות מגבלות ו/או אילוצים שנוצרים כתוצאה מהאמור, הדיון הנוגע לסנטר הוא לא אחד מהם.

חלק מהחוויה של הסאונד הקולנוע, זו העובדה שקיימת אילוזיה מאוד חזקה, לפיה הדיאלוג בוקע מפיות השחקנים, לא משנה היכן מצוי השחקן על המסך, בין אם זה למטה, או בין אם זה מצד ימין למעלה.
זה נובע כמובן ממערך של רמקולים המצוי מאחורי המסך האקוסטי.

סנטר, שהוא בעצם רמקול בודד, לא יכול לדמות את אותה אילוזיה, אם אתה חושב שהסנטר שלך מסוגל לדמות את זה, אז סבבה.
תמונת סאונד המורכבת משני רמקולים, קרי פאנטום סנטר, יכולה ליצור את זה בקלות.

2. הנקודה השנייה קשורה לצורך לדעתך להיות "פסל", אחרת מאבדים את האמצע במצב פאנטום.

זה כמובן לא בהכרח נכון, רחוק מאוד מכך וקשור לאיכות הרמקולים שיש ברשות המאזין, לאופן הפיזור שלהם והמרחק שלהם מהמאזין.
אצלי לדוגמא, אין שום בעיה לזוז ממצב של "פסל" ועדיין לקבל פאנטום סנטר מאוד מאוד חזק.

3. אם אתה חושב שאין אפשרות לשמוע הבדלים טונאלים בין יצרן א' (רמקולים קדמיים) ליצרן ב' (רמקול סנטר) אז המחלוקת בנינו עמוקה ממה שחשבתי.

שים בבקשה את ההתחלה של Gravity (דוגמא אחת מיני רבות) ותקשיב לקול של ג'ורג' קלוני שהוא משוחח עם חדר הבקרה והאסטרונאוטים לידו, הקול שלו עובר מלמעלה, למטה, ימינה, שמאלה, אחורה, קדימה...

..קל לזהות במצב הזה הבדלים טונאלים. מאוד קל.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17935
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #300 

לענין הסנטר של כן או לא או אולי אני גם חושב שהסנטר מוסיף לחוויה הקולנועית אצלי בבית, נכון שהוא לוקאלי אבל? בלעדיו זה נשמע אחרת ולטעמי פחות טוב , יש לו איזו שהיא עוצמה ומיקוד בסאונד, שאני אוהב, במיוחד שגם הגדרתי לו EQ לטווח תדרים ספציפי, שמכסה את הקול האנושי (גברי/נשי).

בשבת צפיתי בבונד באיימקס ראשון וישבתי שורה 9 , בדיוק מול אמצע המסך.

לי ב 80% מהזמן הדיאלוג נשמע כמגיע מתחתית המסך .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”