שאלה- יש המלצות להגדרות תמונה אידיאליות?
Mi Q1 75 התרשמות
- avivgutman1987
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 16
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי, רכשתי את הmi 75 אחרי שקראתי כאן את השרשור 
@shlomix @avivgutman1987
אתמול בדקתי ויצא עדכון תוכנה לטלוויזיה שבין היתר משפר את מהירות התגובה של הטלוויזיה ומוסיף עברית, ממליץ לעדכן.
אתמול בדקתי ויצא עדכון תוכנה לטלוויזיה שבין היתר משפר את מהירות התגובה של הטלוויזיה ומוסיף עברית, ממליץ לעדכן.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4810
- נתן תודות: 347 פעמים
- קיבל תודות: 771 פעמים
אשמח להסבר מהי מהירות תגובה של טלוויזיה. פעם ראשונה שאני נתקל במושג הזה. אתה מתכוון אולי למערכת ההפעלה שפועלת מהר/חלק יותר ?11/09/2021 12:03LiranV כתב: @shlomix @avivgutman1987
אתמול בדקתי ויצא עדכון תוכנה לטלוויזיה שבין היתר משפר את מהירות התגובה של הטלוויזיה ומוסיף עברית, ממליץ לעדכן....
@ChinggisKhan כן, לפני העדכון למשל היו מצבים שבניגון תוכן "כבד" 4K למשל, אם הייתי מגביר את הווליום או פותח תפריט הגדרות יכל לקחת לה כמה רגעים להגיב. עכשיו מרגיש לי חלק יותר.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
ביקורת חדשה בסיסית באנגלית:
ועוד אחת חדשה לדוברי הרוסית (הQ1 התחילה להמכר שם לפני בערך חודש וחצי):
מדריך כיול והגדרות תמונה לדוברי הספרדית (זאת המלצתו כמובן, כל אחד יגדיר אחרת):
וזאת הביקורת הלא רעה שלו (ניתן להפעיל תרגום):
והביקורת שלי? נו תגיע עם הזמן. בינתיים אני יכול להגיד שאני מרוצה והיא טובה מאוד למחיר, לא תחליף למי שמחפש את הטופ אך זה לא מאוד רחוק ומאוד מפתיע לקבל כזו תמונה בכזה מחיר לגודל (וכן, 75" זה ממש לא גדול). מה שכן דורש התעסקות עם ההגדרות תמונה כדי לקבל תמונה טובה.
ועוד אחת חדשה לדוברי הרוסית (הQ1 התחילה להמכר שם לפני בערך חודש וחצי):
מדריך כיול והגדרות תמונה לדוברי הספרדית (זאת המלצתו כמובן, כל אחד יגדיר אחרת):
וזאת הביקורת הלא רעה שלו (ניתן להפעיל תרגום):
והביקורת שלי? נו תגיע עם הזמן. בינתיים אני יכול להגיד שאני מרוצה והיא טובה מאוד למחיר, לא תחליף למי שמחפש את הטופ אך זה לא מאוד רחוק ומאוד מפתיע לקבל כזו תמונה בכזה מחיר לגודל (וכן, 75" זה ממש לא גדול). מה שכן דורש התעסקות עם ההגדרות תמונה כדי לקבל תמונה טובה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
עיבוד התמונה בסיסי ביותר, לפי ביקורות עיבוד התמונה בסמסונג SONY וLG טיפה יותר טוב.11/09/2021 0:14chenazran כתב: שלום @shlomix ,
אחלה דיווח..
האם תוכל לתת התרשמות גם לגבי צפיה בערוצים ישראלים 12, 13 וצפייה בערוצי הספורט?...
אבל בפועל רואים ממש טוב ערוצים רגילים, התנועה נראית טבעית, יחסית חד לרזולוציה והגודל, אין את המחלה של Dirty screen effect כמו בסמסוג שזה מעולה לספורט. הגדרות החלקה וצבע אצלי על standard.
תודה רבה , אתה יכול להגיד מה הגרסה אצלך? ניסיתי לעדכן ולא מצא לי גרסה חדשה.11/09/2021 12:03LiranV כתב: @shlomix @avivgutman1987
אתמול בדקתי ויצא עדכון תוכנה לטלוויזיה שבין היתר משפר את מהירות התגובה של הטלוויזיה ומוסיף עברית, ממליץ לעדכן....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

זו גם הגירסה אצלי, עדכון אבטחה של גוגל ממרץ וקרנל מחודש מאי. זה ישר הגיע לי כשהתקנתי את הטלווזיה, אז אני מניח שזה לא עדכון חדש. אני לא בונה על שיואמי לגבי עדכונים וחבל. לצערי הכל נראה ממש, אבל ממש טוב מהנגן הפנימי. בחיבור של המחשב בסלון זה כאב ראש לנגן HDR, לא עובד טוב ולא נראה טוב כמו הנגן הפנימי שהוא די מוגבל, חבל. אני לא מנוי לשום שירות טלווזיה, אבל התקנתי את האפליקציות של שלושת ערוצי הטלווזיה בישראל, ולאחר כיול הגדרות זה נראה לא רע בכלל, לא מה שתיארו בביקורות. לקבל את קרן מרציאנו ב120 פריימים לשנייה ובהירות גבוהה זה תענוג
לא יודע מה יש לאנשים נגד מנגנון החלקת תמונה, הפחד משינויים גורם להם להתקע בפרימיטיביות, בדיוק כמו הCD מול התקליט, המצלמה הדיגיטלית מול מצלמות הפילים. וככה גם נראים הסרטים אל מול הדמואים של היצרניות שמראים מה הטכנולוגיה יכולה לעשות, אין צבעים עזים, אין חדות, אין רזולוציה גבוהה בתנועה חדה (FPS) וזה אומר שממש מתסכל לראות את הSTUTTERING כשצופים ב24 FPS. מנגנון ההחלקת תמונה גורם לעסק להראות פשוט הרבה יותר טוב, גם על מינימום.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
העניין הוא קצת פחות 120 עצמו ויותר המספרים שבאמצע... כלומר אם אין 120 אתה נעול ל 60.27/08/2021 0:47ice2k כתב: הטלווזיה כן נותנת 120HZ ב 1440P ומטה, חשוב לזכור את זה (רזולוציה הרבה יותר ריאלית לPC, עם כל הכבוד ל DLSS)....
אני לא יודע למה הקביעה ש 4K לא ריאלי, אני מקבל את זה ב DLSS במשחקים הכבדים יותר ובנייטיב במשחקי ESPORT וקלילים (וזה עם מחשב נייד! מי שמחובר לטלויזיה עם שולחני שיש בו RTX3080 או משהו יקבל בנייטיב במספיק משחקים)
סתם לדוגמה, את רוקט ליג אני מריץ על 4K 120, משחקים מאוד כבדים כמו CONTROL רצים על 70~ ב 4K DLSS עם גבוהים שנוגעים ב 80 ונמוכים ב 60.
משחקים "כבדים" אבל לא היסטריים, לדוגמה DOOM ETERNAL, מגיעים באופן כללי למעל 100 ב 4K DLSS QUALITY.
בשורה התחתונה, זה שאין VRR קריטי בהרבה- אבל חבל שבאופן כללי אין גישה לכל התחום שמעל 60, כי הוא בהחלט בר השגה.
חבל, הטלויזיה דווקא נשמעת מעניינת. הייתי שמח לראות בעצמי
זה נכון.26/08/2021 22:31gildmor כתב: הכוונה מי שמתכוון לשחק מ-PC? כי אני חושב ש-XBOX לדוגמה מוציא קבוע 60 ואז לא אמורה להיות הבעיה של חוסר התאמה שהם מדברים עליה.
שנים שיחקנו בקונסולות שונות מחוברות לטלויזיה ולא שמתי לב לשום בעיה עד שהמציאו את ה-VRR
...
רק שבזמו המשחקים היו נעולים על איכות תמונה מסויימת, ותאורתית יכלו לרוץ על הרבה יותר פריימים מ-60 לשניה, אבל ברגע שאתה מגביל ל-60 (כמו שאפשר לעשות עם vsync למשל) אז המשחק רץ באותו קצת רענון קבוע, ולא יווצר tearing.
כיום, המשחקים הרבה יותר מרשימים גרפית, ויש להם הרבה יותר אופציות לאיכות תמונה (אפילו בקונסולות), לכן משחקים גם לא תמיד רצים ב-60 פריימים.
יכולים למשל לרוץ ב-50 פריימים לשניה.
או בקצב בין 40 ל-60 פריימים, שמתשנה בהתאם לסצנה ספציפית והתרחשות ספציפית במשחק.
לכן נוצר מצב שאתה צריך לבחור בין VRR לבין איכות תמונה גרועה יותר במשחק.
אגב, כתבתי פעם פוסט פה שנכנס בדיוק לדקויות האלה:
viewtopic.php?f=2&t=351415
לטעמיי VRR לא כזה קריטי ושוב כאמור אני לא גיימר כבד.
השיקול פשוט והוא מתחבא במה שאמרת, אם רוב הזמן אתה מצליח לשמור על 60 פריים והדרופים ל50 40 הרץ מועטים אז כמעט לא תבחין בקריעות עם vsync. אם הדרופים מתחת ל60 יותר תכופים ויותר רציניים אז כבר לא כיף לשחק בכל מקרה, במקרה כזה גם עם VRR צריך להוריד קצת איכות.
השיקול פשוט והוא מתחבא במה שאמרת, אם רוב הזמן אתה מצליח לשמור על 60 פריים והדרופים ל50 40 הרץ מועטים אז כמעט לא תבחין בקריעות עם vsync. אם הדרופים מתחת ל60 יותר תכופים ויותר רציניים אז כבר לא כיף לשחק בכל מקרה, במקרה כזה גם עם VRR צריך להוריד קצת איכות.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

אני מהבודדים ששינמך את הגרפקיה כי הוא כבר לא משחק ועכשיו אני עם GTX1050 2GB (לא לצחוק). אבל היתי חייב לבדוק משהו אז הבאתי את הQUAKE 1 REMASTERED או ENHENCED או איך שלא קוראים לזה. אגב, משחק מעולה. נראה שאין משחקיות ואווירה כזאת היום, מאוד ארקיידי והניסתרים הם להיט, הוא פשוט אוכל לי את הזמן הפנוי. אבל לעניינינו, ניסתי להגדיר 1440P ב 120HZ ולפחות בINFO של הטלווזיה הוא רשם 1440P ב 85HZ, קצת מאכזב. ב1080P הוא בכלל לא רושם את הHZ, אבל נראה שמריץ 120. בכל מקרה אין הבדל גדול ברזולוציות. אני מאוד ממליץ על זה למי שאוהב משחקים, זה שווה את ה10$ (למרות שיש לי את הCD המקורי איפה שהו).
לגבי הTEARING, אני בהחלט רואה את זה, אי אפשר לפספס. האם זה מפריע? לא ממש, בטח ברגע שאתה בתוך המשחק, אבל נחמד אם היה VRR. בכל מקרה בשביל 6000 שקל האיכות תמונה שווה את זה, וזה בעיקר בגלל החסרונות של הטלווזיות ב 15000
. אני עדיין שם את הסכום הזה בצד ואנצל אותו כשיהיה משהו ראוי באמת.
לגבי הTEARING, אני בהחלט רואה את זה, אי אפשר לפספס. האם זה מפריע? לא ממש, בטח ברגע שאתה בתוך המשחק, אבל נחמד אם היה VRR. בכל מקרה בשביל 6000 שקל האיכות תמונה שווה את זה, וזה בעיקר בגלל החסרונות של הטלווזיות ב 15000
. אני עדיין שם את הסכום הזה בצד ואנצל אותו כשיהיה משהו ראוי באמת.DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9465
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1149 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים