שפצור / סידור הכבילה מחדש + Xbox X
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8998
- נתן תודות: 1566 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
שלשום התחדשתי (לילדים נראה לי...) בקונסולת XBOX חדשה (שעדיין לא הותקנה בפועל) ועל מנת לחבר אותה לסט אפ הייתי צריך לעשות כמה התאמות כבילה מחדש. על הדרך אמרתי שנסדר מחדש את הסידור הקודם של הכבילה .
התהליך כלל החלפה של 2 מפצלי 4+5 לאחד של 10, שהסתבר שהכבל מאריך שלו היה קצר אז הוא עבר הארכה.
חיבור של הכבל אולטרה HDMI וכבל רשת נוסף. סלילה וסידור של כל הכבלים האחרים.
הכל לקח כמה שעות טובות, אבל בסופו יצאתי מרוצה.
שורה תחתונה:
כרגע צריך להיערך עם כבל אולטרה HDMI נוסף שיעבור מהרסיבר ישר למסך. כרגע חיברתי את הכבל של הקונסולה לרסיבר.
ומסתבר שמשום מה ההגדרה במסך של "אופטי + רמקולים" לא משדרת לי DD אלא רק PCM.
רק אם אני שם אופטי בלבד, אני מקבל DD.
מה שלא היה קודם. יש לציין שלא ניתקתי כלום ולא שיניתי הגדרות.
אבל לפני כמה זמן היה עדכון של המסך אז יכול להיות שמשהו נדפק.
אנסה לחפור בזה שוב בהמשך כי לא הצלחתי לסדר אתמול בלילה.
ה- HDMI ARC לא עובד לי, מניח ענייני תאימות כבלים שכנראה צריכים החלפה.
מכאן ניתן לתמונות לדבר, אם מישהו ירצה השראה לסדר בעצמו (בעיניי חשוב שגם תהיה אסתטיקה כבלית).
התהליך כלל החלפה של 2 מפצלי 4+5 לאחד של 10, שהסתבר שהכבל מאריך שלו היה קצר אז הוא עבר הארכה.
שורה תחתונה:
כרגע צריך להיערך עם כבל אולטרה HDMI נוסף שיעבור מהרסיבר ישר למסך. כרגע חיברתי את הכבל של הקונסולה לרסיבר.
מכאן ניתן לתמונות לדבר, אם מישהו ירצה השראה לסדר בעצמו (בעיניי חשוב שגם תהיה אסתטיקה כבלית).
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 22/08/2021 0:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

Re: שפצור / סידור הכבילה מחדש
כמובן שניקינו גם אבק היכן שהיה נדרש.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

התמונות מועלות לפי קצב ההתקדמות
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ממשיכים
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עוד...
הכבילה לקונסולה מוכנה, כמובן שכמנהגנו - עשינו הדמיה למיקום המיועד מקרטון לראות שהכל נכנס.
שימו לב לבורג האודיופילי בכיסוי קשית שמרים את הכבלים מהרצפה.
הכבילה לקונסולה מוכנה, כמובן שכמנהגנו - עשינו הדמיה למיקום המיועד מקרטון לראות שהכל נכנס.
שימו לב לבורג האודיופילי בכיסוי קשית שמרים את הכבלים מהרצפה.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

והתוצאה הסופית.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

איזה אהבל יצאתי:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3174095
ועוד חידדתי אחר כך, חחח:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 9#p3174099
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3174095
ועוד חידדתי אחר כך, חחח:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 9#p3174099
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עם ברגים לעץ ויש חורי תלייה על המפצל עצמו.
היתרון בלשים את המפצל על המזנון ולא על הקיר הוא שככה הכל מרוכז במקום אחד ויוצא רק כבל חשמל אחד מהמזנון לקיר.
כנ"ל גם לגבי חיבור הרשת הקווית.
היתרון בלשים את המפצל על המזנון ולא על הקיר הוא שככה הכל מרוכז במקום אחד ויוצא רק כבל חשמל אחד מהמזנון לקיר.
כנ"ל גם לגבי חיבור הרשת הקווית.
.
.
נראה מעולה! אני בדיוק בשלבי תכנון מזנון אצל נגר כרגע, והתכנון שלי דומה למה שיש אצלך - להשאיר חלל בגב בשביל כל הכבלים והרבי שקע עם השנאים, ולהכניס למזנון רק את החוט באורך המינימלי הדרוש.
אני חשבתי על עומק של 12 ס"מ לחלק האחורי של המזנון, כדי שיכנסו גם שנאים גדולים יחסית ויהיה מקום בלי לחץ לכל החוטים. כמה זה אצלך? האם כשאתה מצמיד לקיר המזנון נשאר בלי רווח מהקיר בפלטה העליונה?
איך המבנה הפנימי? אוורור וכו'? איך החזית? דלתות עץ/פתוח/זכוכיות?
מה היית משנה בתכנון אם היית עושה מחדש עכשיו?
אני חשבתי על עומק של 12 ס"מ לחלק האחורי של המזנון, כדי שיכנסו גם שנאים גדולים יחסית ויהיה מקום בלי לחץ לכל החוטים. כמה זה אצלך? האם כשאתה מצמיד לקיר המזנון נשאר בלי רווח מהקיר בפלטה העליונה?
איך המבנה הפנימי? אוורור וכו'? איך החזית? דלתות עץ/פתוח/זכוכיות?
מה היית משנה בתכנון אם היית עושה מחדש עכשיו?
כל הכבוד אבי! תערנוג לראות עבודות שלך.07/08/2021 16:23avihuli כתב: שלשום התחדשתי (לילדים נראה לי...) בקונסולת XBOX חדשה (שעדיין לא הותקנה בפועל) ועל מנת לחבר אותה לסט אפ הייתי צריך לעשות כמה התאמות כבילה מחדש. על הדרך אמרתי שנסדר מחדש את הסידור הקודם של הכבילה .
שורה תחתונה:
מכאן ניתן לתמונות לדבר, אם מישהו ירצה השראה לסדר בעצמו (בעיניי חשוב שגם תהיה אסתטיקה כבלית)....
לגבי עניין ה- HDMI ARC - גם לי יש LG (אמנם LED ולא OLED) וגם לי לאחרונה ה- ARC החליט שלא בא לו לעבוד ואני חושב שזה בעקבות עדכון גרסה שיצא לאחרונה בטלוויזיה. אני אשכרה שומע מהרמקולים של הטלוויזיה כשאני צופה הסלקום או משהו מובנה.
כמובן שסרטים\נטפליקס אני רואה דרך הסרטימר שמחובר לרסיבר
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@karpe
הרווח מהקיר מהפלטה הוא 7 ס"מ לערך, כאשר יש תוספת הלבשה עליה כך שרווח נטו הוא סביבות 8-9 ס"מ לערך.
כך ש-12 ס"מ נראה לי בסדר גמור.
מבחינת אחרת עיצובית, לא הייתי עושה משהו שונה. אפשר לייצר תעלות נפרדות לחשמל ולכל השאר בשביל שלא הכל יעבור באותו "צינור".
כל הציוד יושב "בחוץ" כאשר מעליו יש מדף צף עם חריץ איוורור מאחורה לפיזור החום (למרות שפתוח מהצד לחלוטין.
המזנון נמוך עם מגירות נסתרות.
בתא הכי ימני מוחבאים מהעין סטרימר קטן + הארד דיסק שעליו יש כמה סרטים בקטנה. שאגיע לזה בהמשך אשים שם NAS כמו שצריך במקום.
שלפתי תמונות ממה שהיה לי בפלאפון.
לפני הרכישה מידלתי את הגודל של הקונסולה על מנת שנוודא שהכל נכנס פיקס, היא נמצאת מצד ימין לרמקול שמאל בתמונה מטה.
לא רואים שם את החלק של הקדמיים הגבוהים כך שאם תרצה עוד כמה תמונות להבין את כל הלוק של הבמה הקדמית - יש כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3011545
הרווח מהקיר מהפלטה הוא 7 ס"מ לערך, כאשר יש תוספת הלבשה עליה כך שרווח נטו הוא סביבות 8-9 ס"מ לערך.
כך ש-12 ס"מ נראה לי בסדר גמור.
מבחינת אחרת עיצובית, לא הייתי עושה משהו שונה. אפשר לייצר תעלות נפרדות לחשמל ולכל השאר בשביל שלא הכל יעבור באותו "צינור".
כל הציוד יושב "בחוץ" כאשר מעליו יש מדף צף עם חריץ איוורור מאחורה לפיזור החום (למרות שפתוח מהצד לחלוטין.
המזנון נמוך עם מגירות נסתרות.
בתא הכי ימני מוחבאים מהעין סטרימר קטן + הארד דיסק שעליו יש כמה סרטים בקטנה. שאגיע לזה בהמשך אשים שם NAS כמו שצריך במקום.
שלפתי תמונות ממה שהיה לי בפלאפון.
לפני הרכישה מידלתי את הגודל של הקונסולה על מנת שנוודא שהכל נכנס פיקס, היא נמצאת מצד ימין לרמקול שמאל בתמונה מטה.
לא רואים שם את החלק של הקדמיים הגבוהים כך שאם תרצה עוד כמה תמונות להבין את כל הלוק של הבמה הקדמית - יש כאן: https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... 5#p3011545
.
.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
בדיוק מה שעבר לי בראש.....
לפני כמה שנים עשיתי את זה אצלי (רחוק מהרמה הזו) כאשר החלפתי מזנון. אגב - מזנון פתוח מאחור זו דרך מעולה לסידור כבלים (ולאוורור)
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה על המחמאה.
ממש אפשר לעשות את זה לבד עם קצת סבלנות ותכנון מקדים (כמו כל דבר למעשה).
ממש אפשר לעשות את זה לבד עם קצת סבלנות ותכנון מקדים (כמו כל דבר למעשה).
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

היום חיברתי את הקונסולה.
וואלה, ההדמייה עם המידול שעשיתי יצאה לי בול על המילימטר.
איכות הייצור של המוצר, מרגיש ממש וואו. כבד, מאסיבי ומהוקצע. התלבש יופי על המזנון.
בתור אחד כזה שכמה שנים טובות (מאוד) לא שיחק בקונסולות, הגדרנו יחסית בסדר את מה שצריך התחלתית בשביל להתחיל לשחק (תודה ליוטיוב על סרטוני ההדרכה).
הכי קטע שמשהו כמו 5 דקות שלמות אני לא מוצא איך חוזרים אחורה למסך הבית.
נראה לי העליתי וצילמתי מיליון צילומי מסך שהועלו לשיתוף אפילו אין לי שמץ של מושג איפה.
בסוף מסתבר לחיצה עיל לחצן ההדלקה ואז אפשר לחזור למסך הבית.
בסדר - לומדים...
מה "שמטריד" אותי עכשיו זה איך אני מונע כניסה של אבק לפתח מלמעלה.
אני אחשוב על איזה שפצור מעניין לזה.
וואלה, ההדמייה עם המידול שעשיתי יצאה לי בול על המילימטר.
איכות הייצור של המוצר, מרגיש ממש וואו. כבד, מאסיבי ומהוקצע. התלבש יופי על המזנון.
בתור אחד כזה שכמה שנים טובות (מאוד) לא שיחק בקונסולות, הגדרנו יחסית בסדר את מה שצריך התחלתית בשביל להתחיל לשחק (תודה ליוטיוב על סרטוני ההדרכה).
הכי קטע שמשהו כמו 5 דקות שלמות אני לא מוצא איך חוזרים אחורה למסך הבית.
נראה לי העליתי וצילמתי מיליון צילומי מסך שהועלו לשיתוף אפילו אין לי שמץ של מושג איפה.
בסוף מסתבר לחיצה עיל לחצן ההדלקה ואז אפשר לחזור למסך הבית.
בסדר - לומדים...
מה "שמטריד" אותי עכשיו זה איך אני מונע כניסה של אבק לפתח מלמעלה.
אני אחשוב על איזה שפצור מעניין לזה.
.
.
תקשיב...אתה אלוף! עבודה יפה! תתחדשו ותהנו מהקונסולה החדשה
אור
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אם כבר, אז כבר (לפני ואחרי...):
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כזכור / כאמור, למי שלא עוקב... כבילת ה- HDMI אצלי מחוברת כך:
ממיר YES מחובר ישירות למסך הטלוויזיה.
נגן BD, סטרימר והאקסבוקס מחוברים לרסיבר ומשם כבל HDMI למסך ליציאת ה-ARC.
אין שימוש ביכולות הפיענוח של הרסיבר לצורך וידיאו.
נשארו לי 2 פינות אחרונות לסגור בפרויקט הנ"ל על מנת שנוכל לסמן V מלא על המשימה:
1. לארגן כבילת HDMI חדשה בין הרסיבר למסך על מנת ליהנות מהיכולת של האקסבוקס X מבחינת הוידיאו. הכבל 2.1 שמגיע עם האקסבוקס קצר מדיי ולא יכול לעבור מהאקסבוקס עד למסך דרך התעלות.
למען גילוי נאות, דור אמר מראש שזה לא יעבוד אבל אני עקשן פרד, חייב לנסות לבד...
2. שה-ARC יעבוד סוף סוף ואני אקבל ערוץ סאונד חוזר מהמסך לרסיבר (בעיקר לטובת נטפליקס במקום החיבור האופטי).
לצורך המשימה וכחלק מבדיקות הטרינוב שעשיתי בעת הפירוק שלו מהסטאפ ניצלתי את ההזדמנות שבה המזנון פתוח וניגשתי לעבודה.
הוזמן כבל HDMI ("קצה" מבחינתי) של חברת RuiPro שהוא אופטי / אקטיבי, תומך 2.1 עם 8K בשביל שנהיה מסודרים הרבה קדימה אם יבוא שדרוג לרסיבר בעתיד (כנראה שאני לא אצליח להימנע מזה. ימהה A8 - הנה אני בא ???).
הכבל מגיע במארז מהודר, עם אזיקונים מדליקים כאלה מסקווטש (שמזה הכי התלהבתי, חחח...) ועוד מחבר HDMI לחיבור USB שנותן בוסט מתח נוסף אם צריך.
עוד דבר שלא הייתי מוכן אליו זה שהמחברים עצמם נראים בתמונה כמו משהו מפלסטיק אבל ברגע שנוגעים בהם זה בכלל קרמי. כן, קרמי...
לא מכיר כזה. אבל בינינו אף פעם לא קניתי כבל שעלה יותר מכמה עשרות בודדות של שקלים.
קיצור, הכל סופר איכותי, יושב כמו שצריך ומרגיש מאוד "הדוק" ביד.
ממיר YES מחובר ישירות למסך הטלוויזיה.
נגן BD, סטרימר והאקסבוקס מחוברים לרסיבר ומשם כבל HDMI למסך ליציאת ה-ARC.
אין שימוש ביכולות הפיענוח של הרסיבר לצורך וידיאו.
נשארו לי 2 פינות אחרונות לסגור בפרויקט הנ"ל על מנת שנוכל לסמן V מלא על המשימה:
1. לארגן כבילת HDMI חדשה בין הרסיבר למסך על מנת ליהנות מהיכולת של האקסבוקס X מבחינת הוידיאו. הכבל 2.1 שמגיע עם האקסבוקס קצר מדיי ולא יכול לעבור מהאקסבוקס עד למסך דרך התעלות.
למען גילוי נאות, דור אמר מראש שזה לא יעבוד אבל אני עקשן פרד, חייב לנסות לבד...
2. שה-ARC יעבוד סוף סוף ואני אקבל ערוץ סאונד חוזר מהמסך לרסיבר (בעיקר לטובת נטפליקס במקום החיבור האופטי).
לצורך המשימה וכחלק מבדיקות הטרינוב שעשיתי בעת הפירוק שלו מהסטאפ ניצלתי את ההזדמנות שבה המזנון פתוח וניגשתי לעבודה.
הוזמן כבל HDMI ("קצה" מבחינתי) של חברת RuiPro שהוא אופטי / אקטיבי, תומך 2.1 עם 8K בשביל שנהיה מסודרים הרבה קדימה אם יבוא שדרוג לרסיבר בעתיד (כנראה שאני לא אצליח להימנע מזה. ימהה A8 - הנה אני בא ???).
הכבל מגיע במארז מהודר, עם אזיקונים מדליקים כאלה מסקווטש (שמזה הכי התלהבתי, חחח...) ועוד מחבר HDMI לחיבור USB שנותן בוסט מתח נוסף אם צריך.
עוד דבר שלא הייתי מוכן אליו זה שהמחברים עצמם נראים בתמונה כמו משהו מפלסטיק אבל ברגע שנוגעים בהם זה בכלל קרמי. כן, קרמי...
לא מכיר כזה. אבל בינינו אף פעם לא קניתי כבל שעלה יותר מכמה עשרות בודדות של שקלים.
קיצור, הכל סופר איכותי, יושב כמו שצריך ומרגיש מאוד "הדוק" ביד.
.
.