19/09/2021 8:22
pixies כתב:
מקפיץ את השרשור לשאלה טכנית.
כאמור, אני גר בבניין משותף עם חנייה פרטית שלי ומשתעשע ברעיון של העברת תשתית לעמדת טעינה פרטית בחנייה.
מונה החשמל והנתיכים של חברת החשמל נמצאים מחוץ לדירה בלובי הקומה בה אני גר (ליד המעליות).
לוח החשמל שלי, בו נמצאים המפסק האוטומטי הראשי (כרגע זה 3x25A) ומפסק הפחת נגד התחשמלות, נמצא במרכז הבית במבואת חדרי השינה (כלומר, לא בכניסה לדירה כפי שנהוג היום אלא ליד חדרי השינה).
השאלה שלי היא: האם ניתן לפצל את לוח החשמל לשני מוקדים?
כלומר: להעביר את המפסק האוטומטי הראשי ומפסק הפחת נגד התחשמלות לארונית קטנה חדשה מתחת למונה החשמל שמחוץ לדירה (יש המון מקום פנוי שם) + מפסק אוטומטי לעמדת הטעינה, ומשם לצאת בשני קווים תלת פאזיים - אחד כלפי הדירה בתשתית הקיימת לשאר המפסקים בלוח החשמל הקיים (מזגן, תאורה וכו) והשני לכיוון לובי קומת קרקע ומשם לחנייה הפרטית, כלומר:
נתיכי חברת חשמל ומונה חברת חשמל---מפסק ראשי + פחת שהועברו----------לוח החשמל בבית
|
מפסק אוטומטי לעמדת הטעינה
|
לובי קומת קרקע וחנייה פרטית
מניח שזה כמובן אפשרי מבחינה טכנית, אבל האם זה מותר ותקני? האם חברת החשמל אוסרת על כזה פיצול של לוח החשמל הדירתי?
למה אני שואל? כי אני רוצה לנסות לחסוך את קטע ההשחלה בין לובי הקומה בה אני גר אל לוח החשמל שבתוך הדירה, שעלול להיות מורכב.
...