יש כאן חשמלאי שמכיר את טסלה?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
אולי הניסוח שלי לא תקני. מקרים מיוחדים - כלומר, לא הטעינה היומיומית.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני חושב שאתחיל לפעול להגדלת החשמל אצלי בבית ואזמין את חברת החשמל.
עוד שנה אזמין טסלה שמועד האספקה יהיה עוד שנה וחצי מהיום.
בתקווה שעוד שנה וחצי לא ישללו לי את הרשיון מבחינת הגיל
עוד שנה אזמין טסלה שמועד האספקה יהיה עוד שנה וחצי מהיום.
בתקווה שעוד שנה וחצי לא ישללו לי את הרשיון מבחינת הגיל

- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אוקיי, אנסה לשאול עוד יותר ספציפית:
יש אצלי בדירה תלת פאזי תקני (בשימוש רק ע"י מזגן מיני מרכזי 5 כ"ס, שאר המעגלים החד פאזיים בבית של 10A ו-16A מפוזרים על פני הפאזות), אני לא זוכר כמה אמפר יש לי, אבל מניח שמעגל חד פאזי נוסף של 16A לא יהווה נטל רציני על המקסימום הנוכחי שיש לי, ולא אצטרך להגדיל את המקסימום של החיבור הביתי שלי אצל חברת החשמל.
אני גר בקומה 3 של בניין 7 קומות.
הורדת צינור ממונה החשמל הפרטי בלובי קומה 3 אל הלובי בקומת הקרקע אמורה להיות קלה יחסית, יש ארונות תשתית ופירים רחבים בין הקומות. מהלובי ועד הדלת האחורית לחניון, גם לא בעייה, יש תקרת גבס נמוכה שאפשר להעביר דרכה את הקו עד אליה, ומהדלת האחורית ועד החנייה, מדובר בכמה מטרים של קיר (כאן יש עבודת חציבה) ואז רצפת החניון הבנוייה מאבני אקרשטיין שאפשר לפרק, להעביר מתחתיהן ולהרכיב מחדש.
הבנתי שהחברה שמתקינה את התשתית יכולה להתמודד עם זה (תשלום אקסטרה על עבודת החציבה?), השאלה היא אם צריך היתר מיוחד מחברת החשמל עבור העברת צינור חשמל של 16A מהקומה שלי עד לרצפת החנייה, או רק לדאוג שהכל ייעשה ע"י חשמלאי מוסמך (של חברת ההתקנה ככל הנראה)?
יש אצלי בדירה תלת פאזי תקני (בשימוש רק ע"י מזגן מיני מרכזי 5 כ"ס, שאר המעגלים החד פאזיים בבית של 10A ו-16A מפוזרים על פני הפאזות), אני לא זוכר כמה אמפר יש לי, אבל מניח שמעגל חד פאזי נוסף של 16A לא יהווה נטל רציני על המקסימום הנוכחי שיש לי, ולא אצטרך להגדיל את המקסימום של החיבור הביתי שלי אצל חברת החשמל.
הורדת צינור ממונה החשמל הפרטי בלובי קומה 3 אל הלובי בקומת הקרקע אמורה להיות קלה יחסית, יש ארונות תשתית ופירים רחבים בין הקומות. מהלובי ועד הדלת האחורית לחניון, גם לא בעייה, יש תקרת גבס נמוכה שאפשר להעביר דרכה את הקו עד אליה, ומהדלת האחורית ועד החנייה, מדובר בכמה מטרים של קיר (כאן יש עבודת חציבה) ואז רצפת החניון הבנוייה מאבני אקרשטיין שאפשר לפרק, להעביר מתחתיהן ולהרכיב מחדש.
הבנתי שהחברה שמתקינה את התשתית יכולה להתמודד עם זה (תשלום אקסטרה על עבודת החציבה?), השאלה היא אם צריך היתר מיוחד מחברת החשמל עבור העברת צינור חשמל של 16A מהקומה שלי עד לרצפת החנייה, או רק לדאוג שהכל ייעשה ע"י חשמלאי מוסמך (של חברת ההתקנה ככל הנראה)?
תראה, בהנחה ויש לך 3X25 בדירה, לא צריכה להיות בעיה היות והטעינות מתבצעות בלילה מהסיבה של עומסי חשמל02/08/2021 7:53pixies כתב: אוקיי, אנסה לשאול עוד יותר ספציפית:
הבנתי שהחברה שמתקינה את התשתית יכולה להתמודד עם זה (תשלום אקסטרה על עבודת החציבה?), השאלה היא אם צריך היתר מיוחד מחברת החשמל עבור העברת צינור חשמל של 16A מהקומה שלי עד לרצפת החנייה, או רק לדאוג שהכל ייעשה ע"י חשמלאי מוסמך (של חברת ההתקנה ככל הנראה)?...
גם אם תפעיל מזגן 5 כוח עם טעינה לא תהיה בעיה,
מה גם שתמיד אפשר להגביל אמפר אם אתה יודע שאתה הולך להפעיל חצי בית בלילה, בקיצור תמיד אפשר לשחק עם זה.
לא מחברים שום כבל למונה חשמל, הכל צריך להתחבר ללוח החשמל הדירתי במקרה שלך (כי אתה רוצה לקחת מהדירה).
לכן צריך לבדוק אם יש לך מקום בלוח החשמל למאמת תלת פאזי והאם יש גישה מהלוח הדירתי עד לחניה.
בנוסף, קח בחשבון שכל "מיחשול" של חציבה, כל תקרת גבס, וכמובן אקרשטיין זה תוספת כסף, החברות הספיקו ב4 חודשים האלה לעלות מחירים.
לדעתי אפקון לא יעשו לך את העבודה הזו לפי הפרטים שכתבת.
אבל תמיד שווה לשאול.
כל החברות מביאות חשמלאים מוסמכים.
אתה תצטרך את חברת חשמל רק אם תעשה מונה נוסף או אם תצטרך להגדיל את הלוח הדירתי (נניח 3X40).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תודה על התשובה.
לא חשבתי על העניין של לוח החשמל הדירתי. כאן זה קצת בעייה כי אצלי הוא נמצא באמצע הדירה (ה"הול" שבין החדרים) ולא בכניסה לדירה, אז מקווה שאפשר להשחיל, מעריך שאפשר להסתדר.
בקיצור, זה פרוייקט לא זול שמעלה תהיות לכדאיות רכב חשמלי עבור דיירי בניינים, שאני מניח שזה רובנו במדינה.
לא חשבתי על העניין של לוח החשמל הדירתי. כאן זה קצת בעייה כי אצלי הוא נמצא באמצע הדירה (ה"הול" שבין החדרים) ולא בכניסה לדירה, אז מקווה שאפשר להשחיל, מעריך שאפשר להסתדר.
בקיצור, זה פרוייקט לא זול שמעלה תהיות לכדאיות רכב חשמלי עבור דיירי בניינים, שאני מניח שזה רובנו במדינה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4771
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
סיבים או טסלה ? חתיכת שאלה...
אם יש לך חיבור תלת פאזי, אז שווה לעשות חיבור תלת פאזי גם למטען של הרכב החשמלי. זה בעצם 5 חוטים של 2.5. כך במידה והצריכה בבית גבוהה בזמן הטעינה, היא מתחלקת בין 3 הפאזות.02/08/2021 7:53pixies כתב: מניח שמעגל חד פאזי נוסף של 16A לא יהווה נטל רציני על המקסימום הנוכחי שיש לי, ולא אצטרך להגדיל את המקסימום של החיבור הביתי שלי אצל חברת החשמל....
-
oferlaor
- מנהל

אני בדיוק בסיטואציה הזהה. להעביר את הכבל ללוח של הבניין לא מורכב. יש מעבר בין הלוח של הדירה לשם. ואם יש מעברים בין הקומות (ברוב הבתים יש) אז בעצם אין הבדל משמעותי בין משיכה מהדירה ללוח המשותף מבחינת מאמץ של החברה.
מצד שני, יש לי בבית תלת פאזי והבית הוא חד פאזי. זה חיסרון משמעותי מבחינת הספק לתוך הרכב. קצב הטעינה הוא בערך שליש בגלל זה. גם העלות גבוהה יותר כי צריך מונה.
הקושי שלי כרגע הוא בעיקר להבין איך להעביר את החשמל לחניה באופן הכי נסתר. השאלה גם כמה החברה של התשתית משתפת פעולה עם הצרכים והשגעונות שלי... מנסה למצוא חשמלאי שלפחות יעביר את ה תלת ושהחברה של התשתית רק יתחברו אליה. בינתיים החשמלאים בעיקר קובעים איתי ומבטלים או שמסבירים לי שהם לא מתעסקים בדברים כאלה.
מצד שני, יש לי בבית תלת פאזי והבית הוא חד פאזי. זה חיסרון משמעותי מבחינת הספק לתוך הרכב. קצב הטעינה הוא בערך שליש בגלל זה. גם העלות גבוהה יותר כי צריך מונה.
הקושי שלי כרגע הוא בעיקר להבין איך להעביר את החשמל לחניה באופן הכי נסתר. השאלה גם כמה החברה של התשתית משתפת פעולה עם הצרכים והשגעונות שלי... מנסה למצוא חשמלאי שלפחות יעביר את ה תלת ושהחברה של התשתית רק יתחברו אליה. בינתיים החשמלאים בעיקר קובעים איתי ומבטלים או שמסבירים לי שהם לא מתעסקים בדברים כאלה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה לא "צרכים ושגעונות" בכלל.
בכל בניין חשוב מאוד להעביר בצורה יפה ונסתרת את קו החשמל, בעיקר גם כדי לא לעורר אנטגוניזם והתנגדויות אצל השכנים. הנושא הזה גם ככה עדין...
מניח שעם הזמן זה ייעשה יותר ויותר מקובל, אבל עד אז זה נראה כמו פרוייקט שהוא כאב ראש לא קטן לרוב דיירי הבניינים.
בכל בניין חשוב מאוד להעביר בצורה יפה ונסתרת את קו החשמל, בעיקר גם כדי לא לעורר אנטגוניזם והתנגדויות אצל השכנים. הנושא הזה גם ככה עדין...
מניח שעם הזמן זה ייעשה יותר ויותר מקובל, אבל עד אז זה נראה כמו פרוייקט שהוא כאב ראש לא קטן לרוב דיירי הבניינים.
-
oferlaor
- מנהל

חד משמעית. אני שותף בעצמי לרגישות הזו. אגב, יש הצעת חוק הסדרים שמאפשרת לדייר בבית משותף להעביר מהלוח שלו ללא אישור השכנים (אמור להיות מאושר בחודשיים הקרובים) ולאשר מהלוח המשותף עם רוב דיירים (כרגע זה או דרך הועד או אם כולם מאשרים). זה גם אמור לאלץ קבלנים להניח תשתיות מראש (קלי קלות כשבונים בניין כיום) בדיוק כמו תשתית סיבים.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני חושב שככל שהזמן עובר וככל שיותר ויותר אנשים מבינים שמהפכת החשמול של הרכב ממש בפתח, פחות ופחות אנשים יחשבו להתנגד למישהו שרוצה להתקין עמדת טעינה לרכב.
החוק שהולך ומתקרב רק יקל על מי שקונה רכב חשמלי\פלאגין.
החוק שהולך ומתקרב רק יקל על מי שקונה רכב חשמלי\פלאגין.
-
oferlaor
- מנהל

לא ממש ראלי
כל אחד רוצה לשמר את מה שי לו ואם זה הופך למכוער יותר או שעוברים לו כבלים מוך הפרצוף הוא לא יתעניין יותר מדי גם אם הוא בעצמו יקלע לאותה סיטואציה שנה אחר כך.
כל אחד רוצה לשמר את מה שי לו ואם זה הופך למכוער יותר או שעוברים לו כבלים מוך הפרצוף הוא לא יתעניין יותר מדי גם אם הוא בעצמו יקלע לאותה סיטואציה שנה אחר כך.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
להתחבר לתשתית של הבניין זה בעייתי, כי ייתכן ויש מספיק זרם עבור מכונית אחת או 2, אבל מה יקרה עם הדייר השלישי? הרביעי? אין מספיק רזרבות עבורם גם כן ואז תהיה מלחמה למה הדיירים הראשונים התחברו לתשתית של הבניין והם לא יכולים - ואין כמו מלחמות דיירים שמבזבזים יופי את הזמן שלכם.
מעבר לזה, יש גם את ההתחשבנות הקבועה החודשית של קריאת השעון הפרטי ואז תשלום לועד לפי הצריכה, עוד כאב ראש.
משיכת חשמל מהדירה זה גם בעייתי כי יש איבוד מתח לאורך כבלים ארוכים וגם התחממות של הכבלים שעלולה להיות מסוכנת בטעינות לאורך שעות רבות.
הפתרון הנוח (?) ביותר הוא שימוש בחברה חיצונית שמתקינה עמדות טעינה שכולן מסונכרות בינהן לגבי הצריכה המקסימלית שמותר להם למשוך מהתשתית של הבניין, הן גם מאזנות את הטעינה בין כל המכוניות החשמליות ויודעות לתת עדיפות למנהלים. חברות כאלו דואגות לכל הכאב ראש של ההתקנה, קריאת השעון היא דיגיטלית, גם התשלום, יש אפליקציה וזה 0 כאב ראש לאורך השימוש.
מעבר לזה, יש גם את ההתחשבנות הקבועה החודשית של קריאת השעון הפרטי ואז תשלום לועד לפי הצריכה, עוד כאב ראש.
משיכת חשמל מהדירה זה גם בעייתי כי יש איבוד מתח לאורך כבלים ארוכים וגם התחממות של הכבלים שעלולה להיות מסוכנת בטעינות לאורך שעות רבות.
הפתרון הנוח (?) ביותר הוא שימוש בחברה חיצונית שמתקינה עמדות טעינה שכולן מסונכרות בינהן לגבי הצריכה המקסימלית שמותר להם למשוך מהתשתית של הבניין, הן גם מאזנות את הטעינה בין כל המכוניות החשמליות ויודעות לתת עדיפות למנהלים. חברות כאלו דואגות לכל הכאב ראש של ההתקנה, קריאת השעון היא דיגיטלית, גם התשלום, יש אפליקציה וזה 0 כאב ראש לאורך השימוש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מדוייק! והאמת שגם אני חשבתי על עניין התחממות הכבלים הארוכים - ואולי הפתרון הוא פשוט להשקיע בחוטים עבים יותר מ-2.5 ממ"ר (4 ממ"ר, למשל)?
חברות כאלה להתקנת מטענים צריכות להגדיל ראש ולשים מונה חשמל משלהן בלובי שיתחבר ישירות לכניסת החשמל הראשית של הבניין, וכמובן לחייב דיגיטלית ע"י אפליקציה, כמו שפרטנר, סלקום או בזק מתקינות קופסת הסתעפות בלובי הבניין לסיבים האופטיים.
אבל כל זה כמובן עולה כסף ובסוף יגולם עלינו - דמי שימוש תקופתיים נוספים מחברת החשמל וכו, שנשלם בצורת דמי שימוש חודשיים לחברות הללו בנוסף לתשלום עבור הטעינות עצמן.
זה אומר שכנראה הפתרון שהכי זול לטווח ארוך עבורנו, הצרכנים, זה בכל זאת להשקיע חד פעמית במשיכת חוטים מספיק עבים ובחציבות והשחלות מהדירה שלנו עד לחנייה.
חברות כאלה להתקנת מטענים צריכות להגדיל ראש ולשים מונה חשמל משלהן בלובי שיתחבר ישירות לכניסת החשמל הראשית של הבניין, וכמובן לחייב דיגיטלית ע"י אפליקציה, כמו שפרטנר, סלקום או בזק מתקינות קופסת הסתעפות בלובי הבניין לסיבים האופטיים.
אבל כל זה כמובן עולה כסף ובסוף יגולם עלינו - דמי שימוש תקופתיים נוספים מחברת החשמל וכו, שנשלם בצורת דמי שימוש חודשיים לחברות הללו בנוסף לתשלום עבור הטעינות עצמן.
זה אומר שכנראה הפתרון שהכי זול לטווח ארוך עבורנו, הצרכנים, זה בכל זאת להשקיע חד פעמית במשיכת חוטים מספיק עבים ובחציבות והשחלות מהדירה שלנו עד לחנייה.
בהקשר של עובי הכבלים, אין פה עניין של להגדיל ראש, יש פה עניין של חוקי חשמל.
יש חישובים שעושים על מרחק-אמפר ולפי כך יודעים איזה כבלים לפרוס.
כאשר זה יבוצע לפי התקן, שום כבל לא יתחמם גם במרחקים גדולים ולא תיהיה בעיה להטעין במשך שעות.
יש חישובים שעושים על מרחק-אמפר ולפי כך יודעים איזה כבלים לפרוס.
כאשר זה יבוצע לפי התקן, שום כבל לא יתחמם גם במרחקים גדולים ולא תיהיה בעיה להטעין במשך שעות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
אמת. אבל יהיה די קשה למצוא חשמלאי שיודע לעשות חישובי העמסת כבלים ומפלי מתח. הרוב יגלגלו עיניים ויתחבאו מאחורי הניסיון שלהם.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
חבר חשמלאי הציע לי לפרוס 5x10 על מנת לאפשר טעינה של שני רכבים בהמשך.
מדובר על סכום לא מבוטל למטר, עוד לא החלטתי.
מדובר על סכום לא מבוטל למטר, עוד לא החלטתי.
לכמה מטר?04/08/2021 11:12PCingAddict כתב: חבר חשמלאי הציע לי לפרוס 5x10 על מנת לאפשר טעינה של שני רכבים בהמשך.
מדובר על סכום לא מבוטל למטר, עוד לא החלטתי....
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
לא מדדתי עדיין במדוייק, מעריך שמדובר על 25 מטר בערך.
לגבי המחיר - ראיתי שמדובר על איזור ה 40 שח למטר לכבל בלבד.
לגבי המחיר - ראיתי שמדובר על איזור ה 40 שח למטר לכבל בלבד.