Yamaha חושפת 3 רסיברים לסדרת AVENTAGE עם תמיכה ב- HDMI 2.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #21 

26/05/2021 18:56  
istarmini כתב:
26/05/2021 18:37  
Avi_Dagan כתב:

מדוייק. מקרה קלאסי של העדפת עיצוב על פני פונקציונאליות.
...
מי צריך היום כפתורים ברסיבר ?

אתם חיים בהסטוריה מי בכלל נוגע במכשיר ? הכל נשלט מרחוק.

הכל מוצג על גבי מסך הנייד/טאבלט או על המסך בעזרת OSD.
...
כבר העליתי את זה מקודם, אבל כנראה אין סיכוי שאחד כמוך יבין שזה טיפשי להפעיל מכשיר אחד כדי להפעיל מכשיר אחר.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #22 

26/05/2021 17:45  
masteraudio כתב:
פייי...איזה אדם ממורמר.
סתם DRAGON שיורק אש.
...
אז מרוב שאתה חולה על ימאהה אתה מחזיק אנת'ם? בסדר הבנו.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

26/05/2021 18:37  
Avi_Dagan כתב:
26/05/2021 17:39  
dragon כתב:
מה כל כך מדהים בדונמים של פח שחור ללא כל תכלית פונקציונלית - לא כפתורים, לא תצוגה, לא חיבורים. גם החלק הקטן שכן מנוצל מחזית המכשיר עמוס בשגיאות - כפתור ווליום גדול מדי, כפתורי מגע קטנים מדי, תצוגה סמלית וחסרת ערך ממשי. בעיצוב הציון נכשל. יש לקוות שבאיכות טוב יותר.
...
מדוייק. מקרה קלאסי של העדפת עיצוב על פני פונקציונאליות.
...
מילא העדפת עיצוב, למה עיצוב כזה גרוע? אם נותנים את זכות הקדימה לעיצוב והוא מוצלח, מקורי, אסטתי, ארגונומי וכו' - ניחא. אבל זה? הטעם הרע שכתבתי עליו הוא גם של המתכננים וגם של המתלהבים.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #24 

מישהו נכנס עצבני לפורום היום...
אני מהפאן בויז של ימהה וגם לי יש ביקורת על העיצוב אבל מנקודה זאת ועל ההשתלחות שלך פה על חברים יש מרחק גדול.
למרות הביקורת שיש לי על התצוגה הקטנה זאת ביקורת חסרת משמעות, תומך בדעה של יואב, התקדמנו טכנולוגית והכל זמין בנייד.
בנוסף, אצלי, הרסיבר עצמו בתוך המזנון.
בקיצר פרופורצית.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #25 

במקום שיתפתח כאן דיון מיקצועי כמו בימים הטובים כיאה להשקה של מותג אכותיבעל שם ומוניטין מוכח בתחום האודיו ניכנסים לשירשור כל מיני מעצבי-פנים ממורמרים שלא תורמים כלום ושום דבר לפורום שזוהי מטרתו.
עצוב שכך.
ומה הקשר לזה שיש לי אנת'ם תסביר בבקשה?
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #26 

26/05/2021 20:51  
Mad כתב:
אני מהפאן בויז של ימהה וגם לי יש ביקורת על העיצוב אבל מנקודה זאת ועל ההשתלחות שלך פה על חברים יש מרחק גדול.
למרות הביקורת שיש לי על התצוגה הקטנה זאת ביקורת חסרת משמעות, תומך בדעה של יואב, התקדמנו טכנולוגית והכל זמין בנייד.
בקיצר פרופורצית.
...
שלומי היקר שחרר...הוא פשוט לא ראה את הסרט How to Train Your Dragon.
TRINNOV ALT-16
DALI RUBIKORE ONWALL
DALI RUBIKORE CINEMA
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #27 

26/05/2021 20:54  
masteraudio כתב:
26/05/2021 20:51  
Mad כתב:
בקיצר פרופורצית.
...
שלומי היקר שחרר...הוא פשוט לא ראה את הסרט How to Train Your Dragon.
...
צודק משה
יאללה שיחררתי
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #28 

26/05/2021 19:13  
istarmini כתב:
שמים מינימום לצורך תפעול בסיסי לא מעבר זה באמת מיותר כל הכפתורים האלו ובוא נחשוב רגע כמה בכלל זקוקים להם ? כל רגע אתה צריך לשנות כניסות ? הדמיות dsp ??

מידע טכני על התוכן המנוגן מופיע לך בנייד טאבלט או במסך הטלויזיה/מקרן.

תתקדמו , נשארתם מאחור.
...
הבעייה שאין פה מינימום לתפעול בסיסי, אלא אם כפתור ווליום ענק זה המדד לתפעול בסיסי. כל השאר זעיר ולא פונקציונלי לטעמי. בתור מישהו שהראייה שלו כבר לא מה שהיתה פעם, אני אצטרך זכוכית מגדלת כדי להשתמש בשאר.
אין לי שום עניין לתפעל מכשיר מטלפון סלולרי וטאבלט זה מוצר מיותר בעיני (ולא רק בעיני). השלט מספיק טוב 99% מהזמן.

הנקודה אבל היא אחרת: אם כבר היצרן החליט לתת לאנשים מאותגרים אפשרות גישה on board, אז שתהיה פונקציונאלית ברמה שמאותגרים ימצאו קלה ונוחה לשימוש.
26/05/2021 20:37  
dragon כתב:
מילא העדפת עיצוב, למה עיצוב כזה גרוע? אם נותנים את זכות הקדימה לעיצוב והוא מוצלח, מקורי, אסטתי, ארגונומי וכו' - ניחא. אבל זה? הטעם הרע שכתבתי עליו הוא גם של המתכננים וגם של המתלהבים.
...
אסתטיקה ועיצוב זה כבר עניין של טעם אישי.
Jack of some trades, master of none

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

אגב, לאלה שתוקפים אותי (שפוטים של אופנה חלולה), ידוע לי היטב שהסגנון הזה הוא הקו השליט היום במערכות סטריאו וקולנוע ביתי, ומה שאני כותב כנראה לא ישכנע את מעצבי המוצר לשנות אותו, אבל לבקר - מותר. ואפילו חובה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #30 

@dragonמה היית עושה אחרת ?
אני לא חושב שברמת הפונקציונאליות התפעולית, אין מענה.
יש כפתור ווליום ולחצני טאצ' לצורך החלפת כניסות (שאמורות להיות מוגדרות בסטאפ הראשוני).
כל שאר הדברים לטעמי בכל מקרה מתופעלים מרחוק, אם באמצעות השלט, האפליקציה, נייד, טאבלט וכו'...

מה שכן, נושא התצוגה שהוקטנה מעורר הדים וגלים לא רק בפורום שלנו אלא גם מעבר לים. הדעות חלוקות ונוטות לקיצוניות מוחלטת.
או שאוהבים או שלא, אין יותר מדיי אדישות לכאלה שנמצאים באמצע.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

שחו
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1354
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #31 

העיצוב בעיני המתבונן, לגבי תצוגה גדולה לדעתי זה nice to have לא מעבר.
נגיעה במכשיר זה משהו שלפחות אצלי הוא מאוד נדיר, אני חושב שזה רק לצורק חיבור מיק' לכיול אחת לתקופה.

מעניין כבר לקרוא ביקורות .
שחר

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #32 

ממש מוזרה לי ההתנגדות כאן לתצוגה גדולה וצבעונית ברסיבר כאילו שאנחנו בשנות ה 70.
למי שצריך הסברים, לרסיבר שלי יש אפליקציה וזה אחד הדברים הכי לא נוחים לתפעול שיש.
ראשית, אני צריך שהטלפון או הטאבלט יהיו לידי, אחר כך צריך לחפש את האפליקציה בתוך עשרות האפליקציות שמותקנות בטלפון.
בעיה נוספת היא שלדנון לפחות יש אפליקציה אחת להזרמה של מוסיקה ואחת אחרת לשליטה ברסיבר שמחליפה חלקית את השלט.
בנוסף לכל אלה, הטלויזיה צריכה להיות דולקת כל הזמן, רק כדי שאוכל לראות מה מתנגן.
מכל הסיבות האלה, יצא שהשתמשתי באפליקציה לתפעול הרסיבר פעמים בודדות, רוב הפעולות נעשות בעזרת השלט והטלויזיה.
זה נכון גם ל Nvidia Shield שאני מתפעל רק דרך השלט, למרות שיש לי אפשרות לתפעל דרך אפליקציה או דרך ה Plex כשלט רחוק.
המינימום זה תצוגה צבעונית גדולה שתאפשר לראות מנקודת הישיבה מה מתנגן בלי להדליק את הטלויזיה, שאוכל לראות מרחוק באיזה מוד אני נמצא בלי משקפת ושתאפשר תפעול מלא וקל.

אין שום סיבה שב 2021 יצרנים יתקינו בציוד אודיו/וידאו תצוגת נקודות ירוקה משנות ה 70, בטח לא במכשיר דגל שעולה 3000$.
אין גם שום סיבה לשים כפתור ווליום ענק במרכז המכשיר כשכל השליטה נעשית היום עם שלט רחוק.
בתמונה Naim unity atom, עיצוב מינימאליסטי ופונקציונאלי בו זמנית.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #33 

אחלה עיצוב.

לא אצל כולם זה שגר ושכח
או נמצא באיזה rack רחוק מהעין, רחוק מהלב.

לא מוצא שום חן בעיצוב הזה שימאהה בחרו.
מי שכן, מפרגן.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #34 

27/05/2021 9:03  
שמוליק_טל כתב:
ממש מוזרה לי ההתנגדות כאן לתצוגה גדולה וצבעונית ברסיבר כאילו שאנחנו בשנות ה 70.
למי שצריך הסברים, לרסיבר שלי יש אפליקציה וזה אחד הדברים הכי לא נוחים לתפעול שיש.
ראשית, אני צריך שהטלפון או הטאבלט יהיו לידי, אחר כך צריך לחפש את האפליקציה בתוך עשרות האפליקציות שמותקנות בטלפון.
בעיה נוספת היא שלדנון לפחות יש אפליקציה אחת להזרמה של מוסיקה ואחת אחרת לשליטה ברסיבר שמחליפה חלקית את השלט.
בנוסף לכל אלה, הטלויזיה צריכה להיות דולקת כל הזמן, רק כדי שאוכל לראות מה מתנגן.
מכל הסיבות האלה, יצא שהשתמשתי באפליקציה לתפעול הרסיבר פעמים בודדות, רוב הפעולות נעשות בעזרת השלט והטלויזיה.
זה נכון גם ל Nvidia Shield שאני מתפעל רק דרך השלט, למרות שיש לי אפשרות לתפעל דרך אפליקציה או דרך ה Plex כשלט רחוק.
המינימום זה תצוגה צבעונית גדולה שתאפשר לראות מנקודת הישיבה מה מתנגן בלי להדליק את הטלויזיה, שאוכל לראות מרחוק באיזה מוד אני נמצא בלי משקפת ושתאפשר תפעול מלא וקל.

אין שום סיבה שב 2021 יצרנים יתקינו בציוד אודיו/וידאו תצוגת נקודות ירוקה משנות ה 70, בטח לא במכשיר דגל שעולה 3000$.
אין גם שום סיבה לשים כפתור ווליום ענק במרכז המכשיר כשכל השליטה נעשית היום עם שלט רחוק.
בתמונה Naim unity atom, עיצוב מינימאליסטי ופונקציונאלי בו זמנית.
...
נקודות מצויינות.
גם הדגמים הזולים יותר של יאמהה עם תצוגה כזאת נדמה לי, כמו גם הדגמים החדשים של אנת'ם גם ממה שראיתי (חוץ מעוצמת ההגברה שבולטת בתצוגה), ומרנץ חובבי הדיסטורשן כבר שנים עם העיגול המגוחך שלהם.
Jack of some trades, master of none

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #35 

בהחלט רוח מרעננת. ימהה עם AURO 3D נשמע מצויין. גם העובדה שה A6A כמעט זהה ל A8A עם שני הבדלים בלבד (פחות DAC אחד) ורק 9.2 ערוצי הגברה, זה מאד מפתיע ולא כמו בסדרות קודמות שהיה פער גדול יותר.

האמת לא ממש ברור לי השינוי שבוצע ב YPAO. רשום LOW FREQ MODE. האם זה BASS MANAGMENT מלא או סתם עוד קונפיגורציה של YPAO? האם יש כיול תזמונים לכל סאב בנפרד ואז טיפול ב EQ של שניהם כאילו היו יחידה אחת? בכל מקרה, זה לא ממש משנה, כי תמיד אפשר להוסיף minidsp לניהול הסאבים שתמיד יעשה עבודה יותר טובה מכל רסיבר כמעט.

אם רק היה IMAX ENHANCED אז לא היה צריך יותר את דנון ומרנץ. אגב המחירים בהשקה בארץ (1 לספוטמבר) לא יהיו קלים לעיכול. 9800 ל A6A ו 14900 ל A8A לפי מה שחנות מתמחה אמרה לי. נקווה שכעבור שנה המחיר ירד לאזור ה 8500 ו 10000 כמו הסדרה העכשוית.

נראה לי שה A6A יהיה הרסיבר הבא שיחליף את הדנון X4400H שלי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #36 

30/05/2021 22:32  
ildonaldo כתב:
בהחלט רוח מרעננת. ימהה עם AURO 3D נשמע מצויין. גם העובדה שה A6A כמעט זהה ל A8A עם שני הבדלים בלבד (פחות DAC אחד) ורק 9.2 ערוצי הגברה, זה מאד מפתיע ולא כמו בסדרות קודמות שהיה פער גדול יותר.
...
יש לך טעות טכנית...
ה A8A לא החליף שום דגם... הרסיבר הקודם שהיה ליאמהה עם 11 ערוצים מוגברים, היה ה Z11 האגדי.
ה A6A בעצם מקביל/מחליף ל 3080...
והם גם תומחרו בדיוק באותו מחיר בהשקה שלהם (כ $2,200 בחו"ל).

ildonaldo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 242
שם מלא: ildonaldo trumpo
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #37 

30/05/2021 22:59  
טלHD כתב:
30/05/2021 22:32  
ildonaldo כתב:
...
יש לך טעות טכנית...
ה A8A לא החליף שום דגם... הרסיבר הקודם שהיה ליאמהה עם 11 ערוצים מוגברים, היה ה Z11 האגדי.
...
אכן שכחתי שגם ה A3080 לא היה 11.2. אבל שים לב שה A2080 הוא 9.2 וה A4A הוא 7.2, לכן ה A6A קרוב יותר ל A2080 מאשר ל A3080. גם התמחור הצפוי בארץ של 9800 דומה מאד לתמחור ההתחלתי של ה A2080, רק לאחר שנה וחצי היה אפשר למצוא אותו ב 8000 וגם בפחות.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #38 

30/05/2021 23:13  
ildonaldo כתב:
30/05/2021 22:59  
טלHD כתב:

יש לך טעות טכנית...
...
אכן שכחתי שגם ה A3080 לא היה 11.2. אבל שים לב שה A2080 הוא 9.2 וה A4A הוא 7.2, לכן ה A6A קרוב יותר ל A2080 מאשר ל A3080. גם התמחור הצפוי בארץ של 9800 דומה מאד לתמחור ההתחלתי של ה A2080, רק לאחר שנה וחצי היה אפשר למצוא אותו ב 8000 וגם בפחות.
...
לא דיברתי על A4A.
כתבתי (ועדיין אומר) שה A6A הוא הרבה יותר דומה ומקביל ל A3080 ועובדה שגם תומחרו זהה בחו"ל (וסביר להניח שגם בארץ).
למי שהיה A20XX, ה A6A הוא שידרוג לכל דבר ועניין.
ה A8A הוא ספינת דגל חדשה וקפיצת מדרגה למה שהוצג בעשור האחרון.
לגבי תמחורו, אפילו היבואן עוד לא החליט סופית מה יהיה, אז מציע להיעזר בסבלנות לתמחור הרשמי.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #39 

25/05/2021 23:30  
avihuli כתב:
רסיבר הצגה !!
לדעתי ימהה שיחקו אותה בגדול / ביג טיים עם הסדרה החדשה ממותגי המיינסטרים.
פרט ל-2 דברים שמפריעים לי והם: נושא התצוגה ע"ג הרסיבר שנעלמה והיכולת לשלוט על המכשיר רק באמצעות אפליקציית המיוזיקאסט ולא האפליקציה הרגילה והכל כך נהדרת שלהם.
יש גם את נושא צימצום מצבי הסצינות מ-12 ל-8 וכן ביטול כניסת ה-HDMI אבל זה בוצע כבר לפני כמה דורות ולצערי לא חזר בסדרה החדשה.

החלק העליון של הסבכה, מדהים.
כפתורי טאצ', מינימאליזם במיטבו בקיצור. מבפנים בנוי לתפארת.
והכי חשוב, שדרוג ניהול התחום התחתון במערכת הכיול.
...
בתחילת הדרך היה קצת קשה לעכל את העיצוב ובייחוד את הצג הקטן שהעלה תהיות... למה צג בגודל כזה כשיש כל כך הרבה מקום לצג גדול לפחות כמו בדגמים הקודמים. בהמשך, עם הופעת סרטוני וידאו אמיתיים, "מתרגלים" לעיצוב המינימליסטי שמתחיל להיות מובן...
1. כל נגיעה בשלט "מקפיצה" בטקסט ענק על הצג מה שמשתנה.
2. השליטה באפליקציית מיוזיקאסט משנה לשנה נהיית אינטואיטיבית, כיפית ונוחה יותר... וממילא אצלי כל הזמן פתוחה לניהול של כל מקורות והזרמת האודיו לכל/בכל החדרים והאזורים בבית.

ואבי, שמח שלא רק אני שם לב לניואנס הקטן הזה של הסבכה העליונה שנותנת נוכחות וטאץ מאוד מיוחד לעיצוב :wink: .
premium build - more steel heatsink mounting brackets, heavier amplifier section, new transformer design, heavier gauge internal wiring, 2x thicker copper foil patterns on circuit boards, 4-layer circuit boards in audio section, 2x heavier top-cover (under the ABS vented top), thicker double bottom plate, iron feet (not plastic)
premium build - more steel heatsink mounting brackets, heavier amplifier section, new transformer design, heavier gauge internal wiring, 2x thicker copper foil patterns on circuit boards, 4-layer circuit boards in audio section, 2x heavier top-cover (under the ABS vented top), thicker double bottom plate, iron feet (not plastic)

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9619
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 353 פעמים

Re:

שליחה #40 

25/05/2021 20:25  
ziv_r כתב:
שימו לב לספק הכח במרכז בחזית:

זה גם עוזר להצדיק את מיקום הרגל החמישית:

קוביה עצומה.

התמיכה ב- 8K60Hz \ 4K120Hz תגיע דרך עדכון קושחה בהמשך השנה.
...
יש לי את ה rxa3010 Yamaha אותו שנאי בדיוק למיטב ידיעתי
IMG-20210530-WA0032.jpg

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”