הזדרזו לכתוב פוסט ותוכלו לזכות!

מדהים!24/05/2021 22:56Chura כתב: אני משתמש בNAS של חברת Synology, דגם DS920+, בפנים 3 דיסקים של 2 טרה בSHR ועוד דיסק 12 טרה, מרוצה מעל הגג ומעבר.
הNAS משמש אותי לכמה דברים:
- אחסון מידע אישי (תמונות, מסמכים, גיבוי של גוגל דרייב)
על המחיצה המגובה של ה4 טרה אני מאחסן דברים שחשובים לי שיהיו זמינים, ומגובים, כמו תמונות משפחתיות, מסמכים, תוכניות של הבית ואפילו גיבוי של גוגל דרייב מקומי.
את המחיצה הזאת אני מגבה לדיסק חיצוני אחת לתקופה (אם יש שינויים), ע״י שימוש באפליקציות המצוינות של Synology.
על ה12 טרה יושב התוכן ה״זמני״ של תכני מדיה וכדומה, שלא ראיתי שום צורך לגבות, תמיד אפשר ״לרכוש״ מחדש
- אחסון מדיה ביתי
יש לנו בבית 2 מסכים, עם Kodi עליהם, שמוגדר להשתמש בDB מרכזי (שגם על הNAS) שומר את נתוני הצפייה תמיד מעודכנים.
בנוסף, מריץ שרת Jellyfin (מי אתם אנשי הPlex ???) שגם מסונכרן עם הDB של הקודי, להצגת המדיה בהתקנים ניידים (טלפון, טאבלט, מחשב נייד).
- תחנת אוטומציה
כאן החלק המעניין, מאחר והNAS תומך בוירטואליזציה, ניצלתי זאת לטובת שימוש בDocker לניהול האוטומציות בבית.
- Sabnzbd – הורדות Usenet
- Deluge – הורדות BitTorrent
- Sonarr – מעקב אחר סדרות
- Radarr – מעקב אחרי סרטים
- Bazarr – הורדת תרגומים אוטומטית
- iPerf – בדיקות מהירות
- MariaDB – ראו סעיף אחסון מדיה ביתית
- Portainer – ניהול Docker (פשוט כי משמעותית יותר קל לנהל דרכו שצריך לעשות עדכונים, ומצד שני אין צורך בגישת CLI לניהול. נוח ופשוט)
קשה לי להעריך מה הכי ״פעיל״ אצלי, אבל ללא ספק צריכת המדיה (סעיף 2) היא הפעילות היותר נפוצה אצלנו בבית
לפני הNAS היה לי מחשב שפשוט עבד 24/7, תפס מקום רב, צרך חשמל. הריץ וינדווז 10 ובמקום Raid חומרתי עבד על בסיס Windows Storage Spaces, אבל דורש לא מעט התעסקות. בעיות חומרה שצצות, עדכונים שונים ומשונים, מסכים כחולים ומה לא. אבל לרוב עבד בסדר.
המעבר לNAS פשוט עשה את החיים קלים יותר, ממשק ניהול נוח, עדכונים שצריך ולא מיקרוסופט Way. ללא Overhead של מערכת הפעלה והניהול הנדרש. רמת רעש נמוכה, פחות Footprint והמון כלים מובנים.
אחד מתוצרי הלוואי של המעבר לNAS היה ריפרוש של הדיסקים שברשותי. במחשב הייתי עם 6 דיסקים של 1 טרה, שנרכשו בזמנו זה היה הVFM הנכון, היום זה כבר לא כך (למרות שהChia מערער שוב את הכל) וניצלתי את העובדה לרכוש דיסק חדש של 12 טרה, ובהמשך גם שלישיית 2 טרה לטובת המחיצה היתירה
וסיפור קצר עם קצת מוסר השכל:
כשעברתי לNAS העברתי 2 דיסקים של 1 טרה מהמחשב הקודם שפורמטו, ואליהם הועתק התוכן ה״רגיש״
חלק מהניסיון של הכתיב לי לבצע גם Off-Site העתק של כל התוכן, למקרה של נזק פיזי כמו שריפה, הצפה, גניבה וכדומה.
עכשיו, אומרים תמיד שלי זה לא יקרה, אז. לי זה קרה, ובאשמתי.
ניסיתי להסב מטען של כלי עבודה מ110 ל220, ביצעתי את העבודה על סמך דברים שמצאתי באינטרנט. מפה לשם, החלפתי רכיבים על פי המדריכים, חיברתי לשקע בחדר העבודה, במקרה השקע הצמוד לNAS. 2 שניות הכל נראה תקין ואז פיצוצון, משהו נשרף במטען ואין חשמל בבית.
החזרתי את החשמל בבית. הNAS חזר לעבוד, אבל ללא ה1 טרה שלא זוהו, ה12 טרה עבד פיקס. שום ניסיון החייאה לא עזר (אלו דיסקים בני 10 לפחות שעבדו קשה).
למזלי, גיבוי שישב אצל ההורים הציל את כל המידע הזה. ותחשבו על זה.
על Chia והקשר למחיר הדיסקים
https://il.pcmag.com/khdshvt-1/33531/hm ... khym-v-ssd
image.png...