19/05/2021 13:12
JamesStone כתב:
2. הטמפר שלי תפוס לגוף המכונה.. לוחצים כלפי מעלה בחלק שרואים בצילום
...
אתה בטוח שהוא לא מחובר במגנט וניתן לשליפה (כמו במכונות של ברוויל)? אם לא, אז זו סיבה מצויינת לקנות טאמפר אחר. אי אפשר לדחוס כמו שצריך כלפי מעלה.
5. מבחינת זמן הזרימה, אני משתדל לא לעבור את חצי הדקה; מסתכל על צבע הזרימה בתור אינדיקציה.
...
תרגיש חופשי לעבור את החצי דקה. מניסיוני חליטה קצרה (אפילו 20 שניות) הרבה יותר בעייתית מחליטה ארוכה. יצא לי אפילו לקבל אספרסו טוב מחליטות של יותר מדקה. בכל מקרה שים לב שמודדים החל מרגע הפעלת המשאבה, לא מהרגע שהקפה מתחיל לזרום.
19/05/2021 13:24
shlomibe כתב:
כמו שאמרתי אם רואים את ההטבעה של המסך על הפאק זה אומר ששמת יותר מדי חומר או שלא לחצת אותו לפני.
...
לא בהכרח. הקפה מתנפח בזמן החליטה. אם בסופו של דבר הוא נוגע ברשת זה לא בעיה. אם הוא נוגע ברשת בזמן שמחברים את הידית אז צריך להקטין את הכמות.
כמו כך לדעתי 30 שניות זה הרבה יותר מדי לסינגל במכונה כזאת.
...
עוד לא נתקלתי במכונת אספרסו (כולל בסיסיות) שבה שוט של 20 שניות היה מוצלח יותר משוט של 30 שניות, כשבשני השוטים כמות הקפה בסלסלה ובכוס היו זהים (כלומר טחינה דקה יותר בשוט הארוך).
19/05/2021 13:29
shlomibe כתב:
@boren
https://ibb.co/K6wG99K
זאת הקלאסיקה.
...
הקלאסיקה גם דיברה על 7 גרם בסלסלת סינגל. התקדמנו מאז. בשביל להוציא אספרסו נורמלי מ-7 גרם צריך סלסלה מיוחדת ודוחסן מיוחד. בסלסלות סינגל רגילות (שמגיעות עם מכונות אספרסו) אי אפשר לקבל אספרסו נורמלי מכמות כזו של קפה.
10 או קצת מעל 10 זה בסדר, 11-12 לסינגל נשמע לי גבוה אבל הכל חוקי.
לגבי תזמון, המקובל 25-30 לדאבל ו-20-25 לסינגל, אבל כאמור מה שבא לך.
...
לא כל סלסלות הסינגל משתמשות באותה כמות. הדרך הפשוטה ביותר לדעת כמה לשים בסלסלה היא להגדיל את הכמות עד שמגיעים למצב שבו הרשת נוגעת בקפה כשסוגרים את הידית. בשלב הזה צריך להוריד בין חצי גרם לגרם.
לגבי התזמון, 20 שניות לדעתי זה מתכון לאספרסו גרוע, בכל מכונה. 30-35 שניות עובד מצויין, גם בסינגל וגם בדאבל. לפחות אם אתה אוהב אספרסו עשיר בטעם ועם הרבה גוף.