אינטרנט ב-1,000 מגה: בזק תודיע - נפעיל את רשת הסיבים האופטיים
וזו בדיוק היתה השאלה שלי. מתחילים מ0 ומתעקשים על חייגן? למה?17/03/2021 23:48oferlaor כתב: זה מאוד תלוי באיך הם בנו את הרשת.
אם הספקית יודעת לעבוד בלי חייגן זה כמובן עדיף כי זה מוסיף מורכבות ומאיט את התהליך....
לגבי הציוד - קטע מפגר של בזק שמתעקשים שהציוד יהיה שלהם ומנוהל על ידם. גם בשוק העסקי.
הם נותנים "פתרון מקצה לקצה". זו גם הסיבה שתמיד בחרתי במתחרות שנתנו לי להשתמש בציוד שרציתי וכמובן לנהל אותו.
- arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
נראה לי שבזק פשוט זורקים את הסיבים על רשת ה MPLS שלהם הקיימת ובכך לא משנים דבר בשיטת העבודה מול הספקים, נשארים חיבור ביתי עד הסוף. מקווה שלפחות ירחיבו רוחב פס מול ספקי האינטרנט או שלמעשה גם מפילים את עלות החיבור למערכת בזק על הספקים....
כמו שכתב ag43
יצא לי לא מזמן לעבוד מול שרות הטלפוניה של בזק IP Centrex והם עובדים בעולם שלהם מאובטח ולא מאפשרים לאף גורם לחבר ציוד קצה בלי אישור שלהם. לא מבין מה קשור הדרישות בעולם העסקי המאובטח של בזק לעולם הביתי , מתאם אופטי לרשת מקובל וידוע כדי למנוע בעיות תאימות והפלת רשת ה GPON המקומית אבל מה זה משנה לבזק אם איזה נתב עובדים ממש לא מבין?
כמו שכתב ag43
יצא לי לא מזמן לעבוד מול שרות הטלפוניה של בזק IP Centrex והם עובדים בעולם שלהם מאובטח ולא מאפשרים לאף גורם לחבר ציוד קצה בלי אישור שלהם. לא מבין מה קשור הדרישות בעולם העסקי המאובטח של בזק לעולם הביתי , מתאם אופטי לרשת מקובל וידוע כדי למנוע בעיות תאימות והפלת רשת ה GPON המקומית אבל מה זה משנה לבזק אם איזה נתב עובדים ממש לא מבין?
לגבי עלות ההתקנה - אני מעריך שמדובר בדרך צינית של בזק לנטרל את הרגולטור. כבר שנים שהם לא טורחים לפרוס בפריפריה כי זה לא משתלם.
הרגולטור ניסה לדחוף אותם בכל דרך אפשרית והם פשוט צפצפו. ההערה שלי היא שברגע שהמדינה תכפה עליהם לפרוס במקומות פחות משתלמים הם פשוט
יגלגו את עלות הפריסה על הצרכן.
הרגולטור ניסה לדחוף אותם בכל דרך אפשרית והם פשוט צפצפו. ההערה שלי היא שברגע שהמדינה תכפה עליהם לפרוס במקומות פחות משתלמים הם פשוט
יגלגו את עלות הפריסה על הצרכן.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
לפחות בקומות בבנינים בזק משלמת לקבלן ההתקנות כ250 ש"ח לקומה ומספקת את כל הציוד כמובן שזה לא מכסה את כל עלות ההתקנה והפריסה.18/03/2021 10:38ag43 כתב: לגבי עלות ההתקנה - אני מעריך שמדובר בדרך צינית של בזק לנטרל את הרגולטור. כבר שנים שהם לא טורחים לפרוס בפריפריה כי זה לא משתלם.
יגלגו את עלות הפריסה על הצרכן....
אבל אין קשר לפריפריה , בזק והוט קיבלו פטור מהפריסה האוניברסלית ולצורך מימון הפריסה בפריפריה משרד התקשרות אמור להקים קרן שאליה יתרמו כל הגורמים הפורסים אחוז מההכנסות כדי לכסות את עלות הפריסה.
מצאתי פה הסבר קצר יפה מאוד בעברית על איך רשת ההפצה האופטית ב GPON עובדת:
https://www.smbit.co.il/gpon
למי שרוצה קצת יותר להעמיק:
https://www.cisco.com/c/en/us/support/d ... ology.html
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
ag43 לא מאמין לרגע שישתנה כי יועז הנדל שר התקשרות לשעבר הבין שבלי שמוותרים לבזק ולהוט על חובת הפריסה האוניברסלית פרויקט הסיבים היה נתקע עוד 12 שנה
בזק היום חברה ציבורית בבעלות קרן סרצלייט ולא ניתן להכריח את בזק לעשות מעשה שאינו כלכלי במיוחד אם מדובר בפרוייקט שעלותו מילארדים.
יש פה כתה בדבר בדיוק על נושא הפריסה:
https://www.davar1.co.il/233586/
נטל המימון לפריסת סיבים אופטיים באיזורים הלא כלכליים (נתונים: משרד התקשורת, גרפיקה: אידאה) https://www.davar1.co.il/image/199380/post/233586/
בזק היום חברה ציבורית בבעלות קרן סרצלייט ולא ניתן להכריח את בזק לעשות מעשה שאינו כלכלי במיוחד אם מדובר בפרוייקט שעלותו מילארדים.
יש פה כתה בדבר בדיוק על נושא הפריסה:
https://www.davar1.co.il/233586/
נטל המימון לפריסת סיבים אופטיים באיזורים הלא כלכליים (נתונים: משרד התקשורת, גרפיקה: אידאה) https://www.davar1.co.il/image/199380/post/233586/
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 18/03/2021 12:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
יותר מדוייק דואופול בזק והוט...
שוב פעם אנחנו עדיין דמוקרטיה (למרות שיש כאלה שחושבים שלא) לא ניתן להכריח חברה ציבורית בבעלות פרטית לממן מכיסה פריסה בעלות של מילארדים בלי שיש לזה הצדקה כלכלית, במקרה כזה המדינה צריכה לממן את הפריסה בפריפריה וזו הסיבה שאמורה ליהיות קרן למטרה הזאת בדיוק.
זו התממות. כלל התשתיות של בזק נפרשו על ידי המדינה ועד היום הרבה לקוחות שלה הם שבויים בפועל עוד מהתקופה הנ"ל.
אי אפשר להתחבא מאחורי "חברה ציבורית" שאגב גם לה יש תנאים. העובדה היא שחלק מהתנאים שהחברות האלו התחייבו אליהן היה פרישה רוחבית והן פשוט צפצפו (ומצפצפות עד היום).
אי אפשר להתחבא מאחורי "חברה ציבורית" שאגב גם לה יש תנאים. העובדה היא שחלק מהתנאים שהחברות האלו התחייבו אליהן היה פרישה רוחבית והן פשוט צפצפו (ומצפצפות עד היום).
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
אתה מוזמן לפנות לשר או שרת תקשורת הבאה מי שיהיו ולהביע דעתך בנושא18/03/2021 12:38ag43 כתב: זו התממות. כלל התשתיות של בזק נפרשו על ידי המדינה ועד היום הרבה לקוחות שלה הם שבויים בפועל עוד מהתקופה הנ"ל.
אי אפשר להתחבא מאחורי "חברה ציבורית" שאגב גם לה יש תנאים. העובדה היא שחלק מהתנאים שהחברות האלו התחייבו אליהן היה פרישה רוחבית והן פשוט צפצפו (ומצפצפות עד היום)....
בשלב זה זה המצב אף אחד מאיתנו לא יכול לשנות זאת כעת לפני שיש ממשלה יציבה.
- yehuda-k
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 25
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 0
חובת הפריסה בכל המדינה היא מדיניות שאף פוליטיקאי לא התכווון לה ברצינות. הם ידעו מראש שהחברות יפרשו רק במקומות שצפוי להם רווח.18/03/2021 12:03arotman כתב: לא מאמין לרגע שישתנה כי יועז הנדל שר התקשרות לשעבר הבין שבלי שמוותרים לבזק ולהוט על חובת הפריסה האוניברסלית פרויקט הסיבים היה נתקע עוד 12 שנה...
זו היתה שיטה קבועה ברוסיה הקומוניסטית לאמור: כרגע לא כל כך טוב אבל בתמורה העתיד יהיה נהדר.
הבעיה שבאופן קבוע העתיד הזה לא הגיע.
שר התקשורת הנדל חזר על השיטה הקומוניסטית, כלומר הבטחות שלא יתקיימו תמורת הטבה גדולה לחברות התקשורת.
אנחנו כידוע תמיד מוכנים להאמין להבטחות ריקות.
השיטה הנכונה היא ביצוע מידי, כלומר על כל נאמר 3 בנינים באיזור רווחי, החברות יפרשו במקביל בבנין באיזור לא רווחי, אבל לפוליטיקאים תמיד נוח להבטיח משהו עתידי , ואם תהיה מחאה, היא כבר תהיה בעיה של השר הבא.
הפתרון לכך היא להעביר את משרד התקשורת לרשות תקשורת, שאופק פעולתה לא קשור למועד הבחירות הקרובות.
- RachelChan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 107
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
מכר שלי בשם אבי וייס שהוא מומחה בתחום שלח לי את זה בעקבות הטענות שלך אני חס וחלילה אומרת שאתה משקר אבל אשמח לתגובה17/03/2021 11:58sys_admin כתב: arotman@
עד כה במשך שנים תמיד הסתקרנתי למה לקוחות הפרטיים מתרגשים מעצם הרעיון שהסיבים אופטיים יגיעו אליהם לתוך הדירה בשלב כלשהוא בעתיד, כפי שאתה מתאר את זה. כנראה שזה יכול להיות שזה בגלל שהם מתבלבלים ומדמיינים לעצמם שחיבור של סיב זה בבית שלהם יהיה דומה לרשת סיבים שמשמשת לחיבורים עסקיים ולא מבינים שלא הסוג הכבל שמגיע להם לתוך הדירה יקבע את הנתונים כמו מהירות, אמינות, חוסר ניתוקים או תקלות ושאר המאפיינים של החיבור. אם הם היו מודעים שלא הסוג של הכבל שנכנס לביתם הוא הקובע את הנתונים אלה, אלה דברים אחרים לגמרי, כנראה שהם היו הרבה פחות להוטים על כך.
למשל יש פרוייקט תשתיות שניהלתי בחו''ל לפני כמה שנים, שבמסגרתו הותקנה רשת של G.fast על אותם הזוגות נחושת שהיו פרוסים שנים רבות לבתי לקוחות וספק תשתית רצה לשמר את ההשקעה זו שלו ולקוחות שלו קיבלו קווים סימטריים של 1G. ולפני פחות משנה הרשת זו עברה שידרוג ל G.mgfast, שבמסגרתו כבר מסופקים חיבורים של 5 ג'יגה ושל 10 ג'יגה בשלב הבא. וכל זה מעל זוגות שזורים ששימשו לפני זה לטלפון אנלוגי. גם בזק במשך שנים אחרונות חיברה מספר רב של לקוחות שהם בעלי תפקידים בארגונים שצריכים לעבוד מהבית וזה גם באמצעות חיבורי G.fast של 1G סימטרי על גבי אותם קווי טלפון שלה.
כמו כן, גם יש לי כמה פרויקטים בחו''ל שבהם על רשת של כבלי קואקס של טלוויזיה בכבלים, לאחר השדרוג ל docsis 4.0 הלקוחות מקבלים חיבורים של 1G וגם בשנה אחרונה של 10G סימטרי.
הדבר זהה גם עם חיבורים אלחוטיים במקומות שזה נדרש.
מצד שני ברשת סיבים אופטיים בטכנולוגיית G.PON, שעלייה מדובר כרגע בהקשר זה בבזק, ברשת זו שהשתמשו בה בחו''ל בתחילת שנות אלפיים, בה בכדי לספק שירות סביר כלשהוא אפשר לתת רק חבילות של 100 על 50 מגה, אחרת, אם מנסים להשתמש ברשת זו לחיבורים של 1G, כמו שבזק מנסה לעשות, שני שתמשים באזור מסויים כבר משביתים את חיבור של אותו האזור. זו בדיוק הסיבה שבזק בחיבורים אלה מבטיחה מהירות מינימלית של 10K.
על האמינות וחולשות המובנות של G.PON אני כבר לא מדבר. למשל ONU אחד שמשתגע גורם לכל מי שמחובר לאותו ה ONT להישאר ללא חיבור לרשת.
וגם בקשר לדור 5. רוב המשתמשים הביתיים לא מודעים לכך שאם בעוד כמה שנים הם יראו על הצג של המכשיר הנייד שלהם חיווי של דור חמש עם קליטה מלאה אפילו, זה לא יבטיח להם שהם יקבלו יותר מכמה עשרות MBPS בודדים, ולא כפי שהם חלמו על מהירות של ג'יגה מפרסומות של דור 5. וזה מסיבה מאוד פשוטה שעל מהירות גישה לרשת דור חמש משפיעים כמה וכמה גורמים שלא מוכרים למי שלא עוסק בנושא זה. ואלה אותם הגורמים ואילוצים שבגללם היום בישראל אפשר לראות במכשיר נייד חיווי של LTE+ עם קליטה מלאה ולקבל מהירות של עד 20M....
זה בהקשר לטענות שלך על GPON
https://www.telecomnews.co.il/%D7%94%D7 ... twork.html
כמו כן הוא טוען שמה שאמרת על G.fast אינו נכון והטכנולוגיה זה רק 400 מטר ועד 1 גי'גה כפי שרשום כאן:
https://he.m.wikipedia.org/wiki/G.fast
נערך לאחרונה על ידי RachelChan ב 19/03/2021 11:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
[/quote]
הפתרון לכך היא להעביר את משרד התקשורת לרשות תקשורת, שאופק פעולתה לא קשור למועד הבחירות הקרובות.
[/quote]
מסכים זה משהוא שהיה אמור לקרות כבר לפני שנים הפיכת משרד התקשורת לרשות עצמאית לפי מודל ה FCC האמריקאי.
לשמחתי אנחנו עדיין דמוקרטיה לפחות עוד יום שלישי הקרוב, אחרי הבחירות נראה מה יקרה....
[/quote]
מסכים זה משהוא שהיה אמור לקרות כבר לפני שנים הפיכת משרד התקשורת לרשות עצמאית לפי מודל ה FCC האמריקאי.
לשמחתי אנחנו עדיין דמוקרטיה לפחות עוד יום שלישי הקרוב, אחרי הבחירות נראה מה יקרה....
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
בגדול לא! ועדיף שכך מבחינת שרות אנחנו מעדיפים תמיד ציוד גישה של הספק, קרי מתאם אופטי לרשת כדי שהספק לא יוכל לומר" ציוד פרטי לא תומך" ושהלקוח תמיד יוכל לחחבר מחשב עם חייגן למתאם כדי לוודא שאכן אין תקלה בציוד לקוח....
לצערי צורת העבודה הנ"ל הוכיחה את עצמה מאות פעמים בשבע שנים האחרונות מול בזק,הוט, סלקום ופרטנר בין אם בסיב, כבלים או VDSL.
בתאוריה ניתן לקחת את מתאם הGBIC שהספק מספק בקופסאת ההמרה ,אם ניתן להוציא את המתאם בכלל , אגב סלקום ופרטנר לא ממש מתלהבים לספק מתאם אלא מתעקשים לספק נתב משולב, עם קצת התעקשות במיוחד סלקום הם לבסוף מספקים מתאם אופטי לרשת שתוכל לחבר לכל נתב פרטי אבל אז מחייבים אותך לקחת גם כן נתב בהתקנה , את הנתב ניתן לאחר מכן להחזיר לסלקום.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
ag43 אז מה הפתרון לדעתך? איך מנתקים את משרד התקשרות מהפוליטיקה ?
המודל של ה FCC כרשות עצמאית שלא תלויה בממשל הוא בעיני מודל לחיקוי.
משרד התקשרות כבר עבר לא מעט שינויים לטובה כולל ייעול האישורים לייבוא והוצאות כל מיני רעות חולות מטעם הפוליטיקה.
רשות הדואר תקועה עם עובדים עמוסים לעייפה שהוכשרו לדואר של המאה הקודמת , לקחו מהם את כל קוי הדואר הרווחיים והעמיסו עליהם כמות מטורפת של חבילות.
ברור שברשות הדואר נדרש תיקון עומק ואולי פשוט בניית רשות דואר חדשה מהתחלה עם תוכנית עסקית ברורה וישימה ותוכנית פרישה לעובדים הוותיקים.
הייתי מתחיל בהעברה של כל נושא הטיפול בחבילות המגיעות מחול לארץ לחברות פרטיות השאלה איזה חברה פרטית תרצה להפסיד כסף....
המודל של ה FCC כרשות עצמאית שלא תלויה בממשל הוא בעיני מודל לחיקוי.
משרד התקשרות כבר עבר לא מעט שינויים לטובה כולל ייעול האישורים לייבוא והוצאות כל מיני רעות חולות מטעם הפוליטיקה.
רשות הדואר תקועה עם עובדים עמוסים לעייפה שהוכשרו לדואר של המאה הקודמת , לקחו מהם את כל קוי הדואר הרווחיים והעמיסו עליהם כמות מטורפת של חבילות.
ברור שברשות הדואר נדרש תיקון עומק ואולי פשוט בניית רשות דואר חדשה מהתחלה עם תוכנית עסקית ברורה וישימה ותוכנית פרישה לעובדים הוותיקים.
הייתי מתחיל בהעברה של כל נושא הטיפול בחבילות המגיעות מחול לארץ לחברות פרטיות השאלה איזה חברה פרטית תרצה להפסיד כסף....
זו בדיוק הנקודה. לקחו מנגנון יקר על חשבון המדינה שפעל בצורה סבירה. העבירו אותו לבעלות חצי פרטית והרגו אותו.
לפני הרפורמה הייתי שולח מכתב רגיל בבוקר מתל אביב ולמחרת הוא כבר היה מתקבל בחיפה. היום שולחים דואר 24 ומקווים שיגיע בפחות מחודש.
איך לפתור את הבעיה הנוכחית - ע"י מקלות. חד וחלק. הובהר כבר שהגזר לא עובד.
לפני הרפורמה הייתי שולח מכתב רגיל בבוקר מתל אביב ולמחרת הוא כבר היה מתקבל בחיפה. היום שולחים דואר 24 ומקווים שיגיע בפחות מחודש.
איך לפתור את הבעיה הנוכחית - ע"י מקלות. חד וחלק. הובהר כבר שהגזר לא עובד.
- arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
איזה מקלות בדיוק ? תתחיל לקנוס את הדואר ? תתחיל לקנוס את משרד התקשרות על חוסר יעילות, הרי כרגע עיצומים כספיים משולמים על ידינו... כדי לפתור בעיות למשל של פריסת סיבים אופטיים בכל המדינה אינך יכול פשוט לקנוס את חברות התקשרות שלא משקיעות בפריפריה, הנה פורסם לפני כמה ימים שחברת סלקום הפסידה בשנה שעברה 160 מיליון ש"ח או שאולי שאתה חושב שסלקום כחברה פרטית לא מספיק יעילה ואז צריך לקנוס אותם על זה.19/03/2021 13:09ag43 כתב: זו בדיוק הנקודה. לקחו מנגנון יקר על חשבון המדינה שפעל בצורה סבירה. העבירו אותו לבעלות חצי פרטית והרגו אותו.
איך לפתור את הבעיה הנוכחית - ע"י מקלות. חד וחלק. הובהר כבר שהגזר לא עובד....
לא מספיק לזרוק באויר סיסמאות צריך תוכנית פעולה איך משפרים את שירות הדואר, משרד התקשרות, אינטרנט מהיר בכל הארץ?