רשמים ראשונים ממטחנה ידנית 1Zpresso JX-Pro (עודכן)

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 200
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #21 

13/01/2021 18:43  
dbx22 כתב:
מעניין מאוד, יש למישהו ניסיון איך היא מול kinu m47?
...
מקריאה על הkinu פה לדעתי לא יהיו הפתעות. הkinu תעלה עליה. כל קליק אצלה הוא הבדל של 10 ננומטר למול 12.5 ב1zpresso. בנוסף הסכינים שלה איכותיות יותר מיוצרות באיטליה ולא בסין כמו אצל ה1zpresso שזה אגב מה שנתן לטייואנים את היכולת למכור אותה במחיר זול משמעותי. תוסיף לזה נפח עבודה של 40-50 גרם קפה למול 30 בערך ובנוסף איכות חומרים טובה יותר.
דעתי היא שאם אתה מוכן להשקיע את הכסף לך על kinu. צריך לזכור שאני השוותי ל lido שיצאה לשוק לפני כמה שנים טובות והיום לא הכי משתלמת ביחס למחיר. בנוסף ידועה בכך שהalignment אצלה מעט בעייתי. ועדיין לא הולך למכור אותה. אני אוהב אותה (;

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #22 

לפחות לפי השוואה של הופמן עם המון מטחנות ידניות, הוא לא ציין הבדל משמעותי באספרסו בין ה-Kinu לבין המטחנות האחרות שהוא סקר, ושאין סיבה לשדרג מאחת לאחרת. אמנם ה-JX Pro לא הופיעה בביקורת, אבל אני מניח שהיא יכולה בכיף להיכנס לרשימה הזו. בנוסף, לא בטוח שה-Kinu מתאימה כל כך לפילטר, במידה וזה רלוונטי.

אם הייתי מתכנן לשדרג מטחנה ידנית לאספרסו (כרגע אין לי כוונה כזו), הייתי משדרג ל-Apollo BPlus, שהבנתי שהיא מהירה משמעותית מרוב המטחנות הידניות לאספרסו, והיא גם קצת יותר זולה מה-Kinu, אבל לא יודע מתי היא תחזור למלאי.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

13/01/2021 20:25  
Clockwork_Orange כתב:
לפחות לפי השוואה של הופמן עם המון מטחנות ידניות, הוא לא ציין הבדל משמעותי באספרסו בין ה-Kinu לבין המטחנות האחרות שהוא סקר, ושאין סיבה לשדרג מאחת לאחרת. אמנם ה-JX Pro לא הופיעה בביקורת, אבל אני מניח שהיא יכולה בכיף להיכנס לרשימה הזו. בנוסף, לא בטוח שה-Kinu מתאימה כל כך לפילטר, במידה וזה רלוונטי.

אם הייתי מתכנן לשדרג מטחנה ידנית לאספרסו (כרגע אין לי כוונה כזו), הייתי משדרג ל-Apollo BPlus, שהבנתי שהיא מהירה משמעותית מרוב המטחנות הידניות לאספרסו, והיא גם קצת יותר זולה מה-Kinu, אבל לא יודע מתי היא תחזור למלאי.
...
נקודה חשובה. אני דיברתי על אספרסו בלבד אבל אני יודע שלkinu יש גם סכין brew לטחינות גסות יותר.
כן הapollo גם כן נראת איכותית מאוד
נקודה חשובה שיש להדגיש שוב- jx pro היא מהמטחנות המהירות בקטגוריה שזה בהחלט יתרון גם בהשוואה אבסולוטית. הlido מהאיטיות ביותר(הרבה בגלל הידית הקצרה שלא נותנת מספיק מנוף)

dbx22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 115
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #24 

לא יודע אם זה המקום לשאול את זה, אבל נראה לי שפה הקהל המתאים מסתובב
שתי שאלות:
1. לאיזה רמת מטחנות חשמליות, המטחנות הידניות האלה משתוות?
2. מה הסיבה שלא עושים מטחנות ידניות עם קוטר סכינים גדול יותר? לדוגמא הסכין שיש בניש או ה83ממ קוניות שיש במאצר רובור/HG1?

Clockwork_Orange
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #25 

ה-Lido E למשל מבחינתי מוצלחת בהרבה ממטחנת Compak K3 שהייתה לי בעבר. לעומת הניש היא פחות מוצלחת מן הסתם, וגם פחות סלחנית אם הכיול לא מדוייק, אבל זה נכון גם בהשוואה של הניש מול המטחנה הקודמת שלי, Rocket Fausto.

יש מטחנות עם להבים גדולים יותר, הן פשוט פחות ניידות, כרגע קופצות לי לראש Kinu m68 ו-Pharos, אבל אני פחות מכיר כדי לתת המלצות ספציפיות.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #26 

לעניין החשמל סטטי האם ניסית שפריץ מים/ ערבוב טיפת מים בפולים? לפי סרטון חדש של הופמן כולל צילומים ההבדל דרמטי למדי

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

Re: רשמים ראשונים ממטחנה ידנית 1Zresso JX Pro

שליחה #27 

@urich - כן, התייחסתי לזה קודם:
01/01/2021 9:00  
boren כתב:
עשיתי את זה באחד משני השוטים בדרגת טחינה 16 (בגלל זה יש שניים כאלה ברשימה). לא ראיתי הבדל.
...

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

קפצתי למסקנה מהירה מידי לגבי התוצאה הסופית בכוס ואני מרגיש חייב לתקן את ההשוואה.בכל זאת מבחן טעם הווא סובייקטיבי וקצת קשה ודורש זמן.
אחרי עוד כמה כוסות אספרסו משתיהן הייתי אומר שjx pro מדגישה יותר טעמים של ה"קצוות"-מרירות חמיצות וזה מה שתפס לי את הלשון. הלידו לעומתה יוצרת טעם מאוזן יותר ועדין יותר ובמבחן הכוס אני באופן אישי אעדיף אותה אבל אלה ניואנסים קטנים.
לגבי שאר הקריטריונים שכתבתי(אחידות,מהירות,קלות כיוונון וכו) הjxpro עדיפה והיא תמורה מדהימה לכסף.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

עוד הערה חשובה לגבי ה"אופי" של האספרסו שהיא יוצרת לעומת הלידו למי שחושב לקנות. בלידו האספרסו יוצא מלא גוף וסמיך ובjxpro חסר גוף, זה כמובן לא חיסרון בהכרח ותלוי בהעדפה האישית. אני באופן אישי אוהב הרבה גוף באספרסו. לאור המאפיין הזה יהיה מעניין לנסות אותה בpour over שם יכול להיות מעניין קפה עם גוף חלש יחסית וטעמים מודגשים יותר.

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

אני משתמש בה כמעט רק לפילטר, ומאוד מרוצה מהתוצאה. אם חסר לך גוף באספרסו נסה לטחון דק יותר כדי להאריך את החליטה ל-40 שניות או יותר.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

06/02/2021 17:57  
boren כתב:
אני משתמש בה כמעט רק לפילטר, ומאוד מרוצה מהתוצאה. אם חסר לך גוף באספרסו נסה לטחון דק יותר ולהאריך את החליטה ל-40 שניות או יותר.
...
אנסה את מה שכתבת.
ניסיתי רק אספרסו ושוב אני מרוצה ממנה גם לאספרסו כי היא מייצרת אספרסו שונה מהלידו(אחרת הייתי מוכר אחת מהן) ולפולים מסויימים יכולה להתאים.
אבל אורן לאחר תקופה שאתה משתמש בה לא הבחנת בשוני מהסטה? שוב בשבילי מייצרת משקה נקי יותר עם הפרדת טעמים טובה אבל חסר גוף

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

האמת שלא עשיתי השוואה ישירה מול הסטה. מעבר לטסטים בהודעה הראשונה כמעט כל השימוש שלי במטחנה הוא לפילטר, ושם אני מעדיף אותה על הברוויל 800 החשמלית ששימשה אותי עד כה לפילטר.

Razmaor
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
שם מלא: raz maor
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #33 

היי,

חדש בענייני האספרסו.
שוקל להזמין את המטחנה.
אשמח לראות תוצאות של שימוש בה ובאירופיקולה.

תודה,
רז

ron333
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 2 פעמים

Re: רשמים ראשונים ממטחנה ידנית 1Zresso JX Pro

שליחה #34 

09/01/2021 20:17  
rico2108 כתב:
06/01/2021 7:22  
boren כתב:
אני קניתי מכאן:

https://www.aliexpress.com/item/1005001329527193.html
...
גם אני קניתי מאותו המוכר
...
תודה על הסקירה הנהדרת,
האם יש סיבה לקנות מאלי אקספרס ולא דרך האתר הרשמי? שכן אני רואה שברשמי מעט יותר זול?

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

באליאקספרס יש מדי פעם מבצעים שמורידים את המחיר. אם המחיר אצל היצרן נמוך יותר אז אני לא רואה סיבה לא להזמין מהם.

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

אנחנו קנינו כשבזמנו, בחג הרווקים הסיני,המחיר בעליאקספרס היה סביב ה150 דולר כולל משלוח. בינתיים המחיר עלה מאוד אבל יש מצב שבזמן מבצע גדול ירד חזרה.
קח בחשבון שאם המטחנה תעצור במכס אתה מגיע בהזמנה מהיצרן למעל 200 דולר שזה כבר סכום גבוה יותר משמעותית

German10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
שם מלא: גיורא נוטקין
נתן תודות: 0

שליחה #37 

סרטון יסודי בנושא
1Zpresso JX-Pro: How much retention? How do you clean it?
יש התייחסות לנושא הסטטי במכונה ואיך ניתן למזער את ההשפעה

rico2108
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

עדכון שיכול להיות חשוב. יש יותר ויותר עדויות ברשת לכך שמהירות טחינה איטית יותר תוביל לטחינה דקה יותר משמעותית בהשוואה לטחינה מהירה. בפועל מה שזה אומר למשתמשים שימו לב לטחון במהירות אחידה פחות או יותר לקבל טחינה אחידה יותר.
הסבר אפשרי לתופעה שבטחינה איטית יש לחץ ממשקל הפולים שמעל הפולים שנטחנים בעוד בטחינה מהירה הפולים "משתקשקים" בגוף המכונה ולא יוצרים את הלחץ הזה. סוג של אפקט של פולים בהופר

boren פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

מעניין. אני טוחן תמיד במהירות די קבועה, בעקרון הכי מהר שלא גורם למטחנה לעוף לי מהיד ;-)

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #40 

אני שמתי לב שבטחינה מהירה מדי הפולים האחרונים לא נכנסים לסכינים ומרגישים שהכל מסתובב על ריק. לפעמים צריך להאט על מנת שכל הפולים יטחנו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”