אפליקציית PLEX על shield
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
אני לא מצליח לגשת לתיקיית קבצים שנמצאת על הדיסק שמחובר לשילד. ולנגן קבצים ע"י התוכנה.
היא לא אמורה לעבוד כמו קודי?
היא לא אמורה לעבוד כמו קודי?
לא חבר, פלקס עובד בתצורה אחרת של שרת-לקוח.08/02/2021 23:41big007 כתב: אני לא מצליח לגשת לתיקיית קבצים שנמצאת על הדיסק שמחובר לשילד. ולנגן קבצים ע"י התוכנה.
היא לא אמורה לעבוד כמו קודי?...
אתה צריך להתקין את plex media server על מחשב נגיד או שרת נאס ושם אתה מגדיר את התיקיות של הסרטים\סדרות שלך, כל אחת לפי הסוג שלה.
את הקליינט אתה מתקין על השילד ואז כל שנותר לעשות הוא לחבר בינהם (מראים לך בדיוק כיצד בצע זאת בתוך הפלקס בשילד) ולאחר מכן תראה את כל התיקיות שלך לפי הסדר שקבעת ולפי מה שהגדרת בשרת.
את הכונן החיצוני תוכל לחבר למחשב ולהגדיר את התכנים שיש בתוכו לאחת מתיקיות הסרטים שהגדרת בשרת הפלקס.
אם אתה מעוניין לנגן ישירות מהדיסק בלי כל ה"בלגאן" הזה, אתה צריך נגן כמו קודי או VLC או MX Player.
אני ממליץ להתקין Plex Server על השילד עצמו, אני משתמש בו מספר שנים עובד מצויין (כל התוכן נמצא ברשת הביתית כמובן ולא על השילד עצמו).14/02/2021 15:41Dannino כתב:לא חבר, פלקס עובד בתצורה אחרת של שרת-לקוח.08/02/2021 23:41big007 כתב: אני לא מצליח לגשת לתיקיית קבצים שנמצאת על הדיסק שמחובר לשילד. ולנגן קבצים ע"י התוכנה.
היא לא אמורה לעבוד כמו קודי?...
אתה צריך להתקין את plex media server על מחשב נגיד או שרת נאס ושם אתה מגדיר את התיקיות של הסרטים\סדרות שלך, כל אחת לפי הסוג שלה.
את הקליינט אתה מתקין על השילד ואז כל שנותר לעשות הוא לחבר בינהם (מראים לך בדיוק כיצד בצע זאת בתוך הפלקס בשילד) ולאחר מכן תראה את כל התיקיות שלך לפי הסדר שקבעת ולפי מה שהגדרת בשרת.
את הכונן החיצוני תוכל לחבר למחשב ולהגדיר את התכנים שיש בתוכו לאחת מתיקיות הסרטים שהגדרת בשרת הפלקס.
אם אתה מעוניין לנגן ישירות מהדיסק בלי כל ה"בלגאן" הזה, אתה צריך נגן כמו קודי או VLC או MX Player....
כשהקליינט הוא Plex plugin ב-Kodi שמותקן על השילד, עם תמיכה חומרתית ב-x265. עובד מדהים!
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
תודה.להבנתי אני צריך לחבר לשילד ארדיסק קבוע. מפני שאצלי הארדיסק מלא בתוכן והוא דורש לפרמט.
או שיש אופציה אחרת יותר נוחה הכוונה לחבר דיסק און קי שמאוחר יותר יהיה אפשר לנתק אותו מהשילד כדי לחבר עוד הארדיסק עם תוכן מבלי לפרמט?
או שיש אופציה אחרת יותר נוחה הכוונה לחבר דיסק און קי שמאוחר יותר יהיה אפשר לנתק אותו מהשילד כדי לחבר עוד הארדיסק עם תוכן מבלי לפרמט?
מדוע בדיוק זה לא מומלץ? אני עובד ככה כבר מעל לשנה: חיברתי דיסק 2 טרה שמשמש כאחסון פנימי. עליו יושבים כל התכנים שלי ושאר המכשירים צורכים ממנו את התכנים ע"י Plex. עובד מעולה!18/02/2021 22:15GalZohar כתב: למיטב הבנתי צריך לפרמט רק אם אתה רוצה שהוא יהווה חלק אינטגרלי מהאחסון הפנימי של השילד, שבגדול זה פחות מומלץ. אם זה סתם אחסון חיצוני לא נראה לי שצריך לפרמט....
לפי מה שהבנתי זה אומר שאתה לא יכול לנתק את הכונן ואתה גם לא יכול לשלוט על מה נשמר על הכונן ומה על הזכרון הפנימי, ובד"כ הכונן איטי יותר והזכרון הפנימי. וכמובן העניין שצריך לפרמט ואי אפשר להעביר את הדיסק למכשיר אחר כדי לקרוא את הנתונים (למשל אם השילד שובק חיים).
בשביל לקרוא ממנו עם plex הוא חייב להיות אחסון פנימי?
בלי קשר הבנתי שיש בעיות עם מצב שינה של הכונן אם זה כונן רגיל (דיסק שמסתובב), כי אנדרואיד לא כל כך בנוי לעניין הזה.
בשביל לקרוא ממנו עם plex הוא חייב להיות אחסון פנימי?
בלי קשר הבנתי שיש בעיות עם מצב שינה של הכונן אם זה כונן רגיל (דיסק שמסתובב), כי אנדרואיד לא כל כך בנוי לעניין הזה.
אני גם הייתי ככה עד לא מזמן - צמוריד תכנים > מחבר את הדיסק החיצוני למחשב ומעתיק > מחבר לשילד וצופה.18/02/2021 23:07ozzz כתב:מדוע בדיוק זה לא מומלץ? אני עובד ככה כבר מעל לשנה: חיברתי דיסק 2 טרה שמשמש כאחסון פנימי. עליו יושבים כל התכנים שלי ושאר המכשירים צורכים ממנו את התכנים ע"י Plex. עובד מעולה!18/02/2021 22:15GalZohar כתב: למיטב הבנתי צריך לפרמט רק אם אתה רוצה שהוא יהווה חלק אינטגרלי מהאחסון הפנימי של השילד, שבגדול זה פחות מומלץ. אם זה סתם אחסון חיצוני לא נראה לי שצריך לפרמט.......
כך חוזר חלילה ודי "עקום" נקרא לזה. לאחרונה התחדשתי בשרת NAS שעליו נמצא כל החומר שלי ומוזרם לשילד ע"ג הרשת הפנימית ואני יותר לא מתעסק בדיסקים, חיבורים ושאר ירקות. פשוט מדליק את השילד, בוחר סרט ומתחיל להנות.
כמובן שמדובר פה בהוצאה לא קטנה...אבל מומלץ מאד.
בחנתי בעבר את האופציה הזו אבל לא רציתי להעמיס על השילד כל כך.18/02/2021 11:13GoldenAce כתב:אני ממליץ להתקין Plex Server על השילד עצמו, אני משתמש בו מספר שנים עובד מצויין (כל התוכן נמצא ברשת הביתית כמובן ולא על השילד עצמו).14/02/2021 15:41Dannino כתב:
לא חבר, פלקס עובד בתצורה אחרת של שרת-לקוח.
אם אתה מעוניין לנגן ישירות מהדיסק בלי כל ה"בלגאן" הזה, אתה צריך נגן כמו קודי או VLC או MX Player....
כשהקליינט הוא Plex plugin ב-Kodi שמותקן על השילד, עם תמיכה חומרתית ב-x265. עובד מדהים!...
כיום אני עם שרת NAS של סינולוג'י שהוא גם שרת הפלקס שלי, נהנה ממנו כל רגע ורגע
אין לי שום התעסקות עם הדיסק החיצוני: הוא פשוט מחובר כל הזמן לשילד. זה לא שאני צריך לחבר אותו למחשב ומשם לשילד כפי שתואר כאן.
דיסק חיצוני של 2 טרה מחובר באופן קבוע לשילד ומשמש גם כשרת ה Plex שלי (גם עבור המכשירים האחרים).
עובד מעולה ולא מרגיש שום בעיה של מהירות.
מיותר לציין שהפתרון הזה זול משמעותית מפתרון של NAS...
למי שמספיק נפח של 2 טרה אני ממליץ.
אגב, הדיסק שאני משתמש בו הוא WD 2TB Elements Portable External Hard Drive HDD, USB 3.0 (פחות מ 65 דולר באמזון)
דיסק חיצוני של 2 טרה מחובר באופן קבוע לשילד ומשמש גם כשרת ה Plex שלי (גם עבור המכשירים האחרים).
אגב, הדיסק שאני משתמש בו הוא WD 2TB Elements Portable External Hard Drive HDD, USB 3.0 (פחות מ 65 דולר באמזון)
אחלה, כן ברור שזה זול משמעותית מ- NAS ועל העסק.21/02/2021 11:34ozzz כתב: אין לי שום התעסקות עם הדיסק החיצוני: הוא פשוט מחובר כל הזמן לשילד. זה לא שאני צריך לחבר אותו למחשב ומשם לשילד כפי שתואר כאן.
אגב, הדיסק שאני משתמש בו הוא WD 2TB Elements Portable External Hard Drive HDD, USB 3.0 (פחות מ 65 דולר באמזון)...
אבל אין אתה "מעדכן" את הדיסק בתוכן? אתה גם מוריד דרך השילד?
כן. הכל מתבצע על השילד. אין לי בכלל מחשב...21/02/2021 15:05Dannino כתב:אחלה, כן ברור שזה זול משמעותית מ- NAS ועל העסק.21/02/2021 11:34ozzz כתב: אין לי שום התעסקות עם הדיסק החיצוני: הוא פשוט מחובר כל הזמן לשילד. זה לא שאני צריך לחבר אותו למחשב ומשם לשילד כפי שתואר כאן.
אגב, הדיסק שאני משתמש בו הוא WD 2TB Elements Portable External Hard Drive HDD, USB 3.0 (פחות מ 65 דולר באמזון)...
אבל אין אתה "מעדכן" את הדיסק בתוכן? אתה גם מוריד דרך השילד?...
מגניב, יפה. אז איך אתה מנהל את פלקס?21/02/2021 15:36ozzz כתב:כן. הכל מתבצע על השילד. אין לי בכלל מחשב...21/02/2021 15:05Dannino כתב:
אחלה, כן ברור שזה זול משמעותית מ- NAS ועל העסק.
אבל אין אתה "מעדכן" את הדיסק בתוכן? אתה גם מוריד דרך השילד?......
אני אמרתי לעצמי, שגם ככה כך או כך צריך מחשב - להורדות וגם לנהל את הפלקס...
הוספת תיקיות או קרה לי כמה פעמים שהסוכן לא מצא תמונות לקיר הסרטים אז נאלצתי "לחנך" אותו מחדש....שינוייי הגדרות למיניהם מידיי עם ועוד.21/02/2021 17:56ozzz כתב: מה הכוונה ב"איך אתה מנהל את פלקס"?
פעם אחת אתה מגדיר לו איזה תיקיות לסרוק וזהו....
עדכונים!...