השרשור הרישמי: נתב HUAWEI AX3 Wi-Fi 6
- Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 329
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אולי אני קצת מרחיק לכת אבל יש דרך לשנות את האייקונים של המכשירים שמוצגים כמחוברים לרשת?
הממשק מאוד נוח וזה נחמד שיש אייקונים ליד כל מכשיר, אם היה אפשר לבחור זה בכלל היה מושלם.
הממשק מאוד נוח וזה נחמד שיש אייקונים ליד כל מכשיר, אם היה אפשר לבחור זה בכלל היה מושלם.
- kalinium
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1315
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
Re: השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6
התקנתי אתמול ארבעה מכשירים. לא משנה כמה שיחקתי עם מיקומים, ה-mesh האלחוטי לא היה מספיק טוב. יש לי חיבור של 500 מגה בהוט, אז למה להסתפק ב-80 מגה לשניה, אם אפשר ב-450? הבית בנוי עם הרבה בטון וברזל, אז יש מצב שזאת הבעיה.
בקיצור, העברתי את ההוטבוקס למצב bridge, חיברתי אליו את ה-ax3 הראשי, אליו את את הסוויצ'ים שמתפצלים לכל הבית. בכל קומה חיברתי ax3 אחד לשקע בקיר, וזה מדהים. תוך דקה הם התאפסו על עצמם והפכו להיות יחידת משנה של הראשית, והמהירויות מטורפות. זה פשוט עובד פשוט וקל מעל לכל הציפיות!
כמה שאלות:
1. משום מה הוא העביר את כל הרשת ל-192.168.3.1-255 , האם זה יצור בעיה להחזיר אותו ל-192.168.1.1-255? יש לי מכשירים כמו בקרים של חשמל חכם, מצלמות וכו' שמעדיפים לחיות בסביבה הזאת...
2. מישהו הגדיר port forwarding? אני צריך להגדיר את הגישה אל הבית מבחוץ. התרגום האוטומטי קורא לזה port mapping , אבל תוך כדי התהליך במקום להגדיר מה ילך לאיזה פורט, הוא נותן לבחור מרשימה של מכשירים שהוא מכנה בכל מיני שמות מהגיהנום, ואי אפשר לזהות מה זה מה...
3. האם אפשר לשנות את השם ליחידות המשנה? שבתצוגת טיפולוגיה אפשר יהיה לדעת ישירות באיזו יחידה מדובר בלי לראות מה מחובר אליה ואז להסיק
תודה מראש.
בקיצור, העברתי את ההוטבוקס למצב bridge, חיברתי אליו את ה-ax3 הראשי, אליו את את הסוויצ'ים שמתפצלים לכל הבית. בכל קומה חיברתי ax3 אחד לשקע בקיר, וזה מדהים. תוך דקה הם התאפסו על עצמם והפכו להיות יחידת משנה של הראשית, והמהירויות מטורפות. זה פשוט עובד פשוט וקל מעל לכל הציפיות!
כמה שאלות:
1. משום מה הוא העביר את כל הרשת ל-192.168.3.1-255 , האם זה יצור בעיה להחזיר אותו ל-192.168.1.1-255? יש לי מכשירים כמו בקרים של חשמל חכם, מצלמות וכו' שמעדיפים לחיות בסביבה הזאת...
2. מישהו הגדיר port forwarding? אני צריך להגדיר את הגישה אל הבית מבחוץ. התרגום האוטומטי קורא לזה port mapping , אבל תוך כדי התהליך במקום להגדיר מה ילך לאיזה פורט, הוא נותן לבחור מרשימה של מכשירים שהוא מכנה בכל מיני שמות מהגיהנום, ואי אפשר לזהות מה זה מה...
3. האם אפשר לשנות את השם ליחידות המשנה? שבתצוגת טיפולוגיה אפשר יהיה לדעת ישירות באיזו יחידה מדובר בלי לראות מה מחובר אליה ואז להסיק
תודה מראש.
חיבור עם ההוטבוקס של הוט וקו טלפון
שלום
הבנתי מחיפוש פה שאם יש לי קו טלפון שמחובר להוטבוקס, לא ניתן להפוך את ההוטבוקס לברידג'.
מה כן אפשר לעשות? האם ניתן להשתמש ב AX3 גם כראוטר עבור שאר הרשת ולא רק כ AP?
תודה
הבנתי מחיפוש פה שאם יש לי קו טלפון שמחובר להוטבוקס, לא ניתן להפוך את ההוטבוקס לברידג'.
מה כן אפשר לעשות? האם ניתן להשתמש ב AX3 גם כראוטר עבור שאר הרשת ולא רק כ AP?
תודה
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
kalinium,
1. אין בעיה להחזיר חזרה ל- 192.168.1.1
2. תמצא את כתובת ה- IP של הקליינטים שלך ואז יהיה לך קל יותר להגדיר.
3. אין הגיון בזה, הרעיון הוא שכל הרשת עם שם אחד. מנסיון שלי של חצי שנה, לא צריך לבדוק את זה בכלל, הקליינטים עוברים טוב מאוד בין הנקודות, עבורך זה שקוף. אם תרצה לראות בכל זאת איזה קליינט מחובר לאיזה לווין, תציץ ב- Terminal Management.
זהו אחד היתרונות הגדולים של מערכת ה- AX3 עבורי, אני לא נכנס לעולם לממשק המשתמש, הכל עובד.
era1,
ניתן.
3. אין הגיון בזה, הרעיון הוא שכל הרשת עם שם אחד. מנסיון שלי של חצי שנה, לא צריך לבדוק את זה בכלל, הקליינטים עוברים טוב מאוד בין הנקודות, עבורך זה שקוף. אם תרצה לראות בכל זאת איזה קליינט מחובר לאיזה לווין, תציץ ב- Terminal Management.
זהו אחד היתרונות הגדולים של מערכת ה- AX3 עבורי, אני לא נכנס לעולם לממשק המשתמש, הכל עובד.
era1,
ניתן.
Re:
תודה, תוכל להנחות אותי בכמה מילים לגבי הישום בשטח? ההגדרות?05/02/2021 14:45ziv_r כתב: kalinium,
era1,
ניתן....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
כאן יש לך את הכתובת והססמה עבור הממשק בהוטבוקס:
viewtopic.php?f=44&t=194919
תבטל שם את ה- Wi-Fi אם ניתן. זהו למעשה.
זה לא אידיאלי, כי המכשירים שלך מחוברים מאחורי NAT כפול, אבל הכל אמור לעבוד לך בלי בעיה.
לאחר כמה זמן, אחרי שהמערכת תהיה יציבה, תנסה לבטל בהוטבוקס את ה- DHCP ולהגדיר כתובת IP קבועה ל- AX3 הראשי.
viewtopic.php?f=44&t=194919
תבטל שם את ה- Wi-Fi אם ניתן. זהו למעשה.
זה לא אידיאלי, כי המכשירים שלך מחוברים מאחורי NAT כפול, אבל הכל אמור לעבוד לך בלי בעיה.
לאחר כמה זמן, אחרי שהמערכת תהיה יציבה, תנסה לבטל בהוטבוקס את ה- DHCP ולהגדיר כתובת IP קבועה ל- AX3 הראשי.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
רק אם ההוט מקונפג על 192.168.1 אז מאוד לא רצוי לקנפג את ה AX3 על אותו סאבנט
- kalinium
-
- חבר ותיק

תודה, כמה תובנות.
החזרתי ל-192.168.1.1, וכל המכשירים של הבית החכם וכו' חזרו למקומם הטבעי.
אם מעבירים למצב List תחת terminal, רואים את ה-IP של כל מכשיר ברשת, ואת כמות הדאטה שהם צורכים באותו רגע, נתונים שלא מופיע בתצוגת טיפולוגיה. בנוסף, יש שם אפשרות לערוך את השמות של כל הרכיבים. כדי להציג רק את הראוטרים המשניים בוחרים Intelligent network equipment, ואז גם אפשר לתת להם שמות.
החזרתי ל-192.168.1.1, וכל המכשירים של הבית החכם וכו' חזרו למקומם הטבעי.
אם מעבירים למצב List תחת terminal, רואים את ה-IP של כל מכשיר ברשת, ואת כמות הדאטה שהם צורכים באותו רגע, נתונים שלא מופיע בתצוגת טיפולוגיה. בנוסף, יש שם אפשרות לערוך את השמות של כל הרכיבים. כדי להציג רק את הראוטרים המשניים בוחרים Intelligent network equipment, ואז גם אפשר לתת להם שמות.
- kalinium
-
- חבר ותיק

עוד עדכון, אחרי שנתתי שמות לרכיבים לפי זיהוי ה-IP שלהם, אפשר היה בקלות להוסיף כללי ל-Port Forwarding. בניגוד להוטבוקס, כאן היה צריך לעשות ריסטרט למודם כדי שהכללים יכנסו לתוקף, אבל הכל עכשיו עובד מושלם. תענוג!
נראה לי אני מעמיס עוד כמה יחידות...
נראה לי אני מעמיס עוד כמה יחידות...
- HTmagDeals
- צייד דילים

- תגובות: 5249
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 472 פעמים
קבוצת יד 2: https://t.me/HTyad2
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat
ערוץ הדילים: https://t.me/HTDeals
הקבוצה להתייעצויות ובקשת קופונים: https://t.me/HTDealsChat
- אדי
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 10
- שם מלא: אדי מטיאש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום.
מהו ההבדל מבחינת הביצועים בין AX3 לבין AX3 PRO ?
בהזמנה לא שמתי לב שבצבע אפור חלש היה כתוב דגם AX3 בלבד.
שוקל להחזיר ולהזמין מחדש.
אדי
מהו ההבדל מבחינת הביצועים בין AX3 לבין AX3 PRO ?
בהזמנה לא שמתי לב שבצבע אפור חלש היה כתוב דגם AX3 בלבד.
שוקל להחזיר ולהזמין מחדש.
אדי
- kmvsbemjammmawhezw
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
ניסיתי את הנתב (ה ax3 pro דגם סיני) בבית פרטי עם שתי קומות, המהירות נחתכת ב2 בקומה התחתונה (הגדרתי שידור הכי חזק -throw wall).
אל תצפו לכיסוי של כמה קומות עם יחידה אחת. חיברתי אותו לנתב של בזק (מסלול 100 מגה, חיבור עם כבל מספק בין 70 ל85 מגה).
בכללי, נראה שההתנהגות של הנתב פחות טובה עם בזק וחייגן. ניסיתי להגדיר את הנתב של בזק כ bridge לא ראיתי הבדל משמעותי.
בדירה קטנה (60 מטר) עם מפלס אחד ומודם של הוט, מגיע לתוצאות טובות (ניצול כמעל של כל רוחב הפס של 100 מגה הורדה).
אל תצפו לכיסוי של כמה קומות עם יחידה אחת. חיברתי אותו לנתב של בזק (מסלול 100 מגה, חיבור עם כבל מספק בין 70 ל85 מגה).
בכללי, נראה שההתנהגות של הנתב פחות טובה עם בזק וחייגן. ניסיתי להגדיר את הנתב של בזק כ bridge לא ראיתי הבדל משמעותי.
בדירה קטנה (60 מטר) עם מפלס אחד ומודם של הוט, מגיע לתוצאות טובות (ניצול כמעל של כל רוחב הפס של 100 מגה הורדה).
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
התקנתי אותו כבר במספר בתים עם שתי קומות. צריך לחפש את המיקום הכי טוב. גם מבחינת הגובה בקומה בה הוא מוצב.
לגבי ארבעת הכניסות שלו מאחורה, ארבעתן הם LAN/WAN?
השאלה שלי נובעת מהצורך לחבר מודם פייבר (של אנלימיטד) וגם יחידת mesh לכניסת WAN.
השאלה שלי נובעת מהצורך לחבר מודם פייבר (של אנלימיטד) וגם יחידת mesh לכניסת WAN.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
לא יודע אם זה הוזכר:
בשביל לעבוד במבצב Bridge עם HOTBox יש צורך להגדיר ב I want to go online (הטאב עם הגלובוס)
MAC clone : Use your computer's MAC address
בלי זה לא מקבלים IP מהספק.
נשבר לי שכל כמה ימים יש בעיות אינטרנט בחלק מהמכשירים...
בשום אופן לא מצליח להתחבר עם האפליקציה. הגדרתי שאני בסין וכו.
אם אין לה ייתרונות על הדפדפן, עדיף בלי.
בשביל לעבוד במבצב Bridge עם HOTBox יש צורך להגדיר ב I want to go online (הטאב עם הגלובוס)
MAC clone : Use your computer's MAC address
בלי זה לא מקבלים IP מהספק.
נשבר לי שכל כמה ימים יש בעיות אינטרנט בחלק מהמכשירים...
בשום אופן לא מצליח להתחבר עם האפליקציה. הגדרתי שאני בסין וכו.
אם אין לה ייתרונות על הדפדפן, עדיף בלי.
- kalinium
-
- חבר ותיק

לא בטוח שזה נכון. אצלי זה על מצב Clone without MAC, וההוט בוקס על מצב Bridge. עובד פרפקט.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
שלום חברים יקרים ,
תודה רבה לפותח השרשור הנהדר הזה ולהמלצות ולמסייעים הרבים .
פרטנר סיימו .
עכשיו יש לי 2 GB ( גם סלקום שעוד לא נותק .... - יש זום בבית ספר מחר שלא אתקל בקשיים בהגדרות )
בא מתקין מאוד נחמד וסיים הכל בשעה .
חיבר אותי למתאם , הראה שעובד .
רכשתי את ה PRO - שני יחידות !
אשמח לשאלונת - גם לי מותר
אני עם דפדפן מוגדר בשפה האנגלית , ביצעתי עדכון קושחה + סיסמת WIFI
מפה איך אני ממשיך .
יש לי ראוטר נוסף כיצד אני משרשר אותו לראשון ע"מ ליצור MESH ?
היכן אני מכניס את סיסמת החייגן ?
רשמתי לי בצד את מספרי ההודעות החשובות - הכוללות תיפעול. כדי שאתעסק בזה ויהיה לי קל יותר - אך רישום זה אבד לי .
אין לי כוח שוב לברור על כל 63 הדפים .
אשמח לעזרה מה עושים מכאן .
תודה רבה
פרטנר סיימו .
עכשיו יש לי 2 GB ( גם סלקום שעוד לא נותק .... - יש זום בבית ספר מחר שלא אתקל בקשיים בהגדרות )
מפה איך אני ממשיך .
רשמתי לי בצד את מספרי ההודעות החשובות - הכוללות תיפעול. כדי שאתעסק בזה ויהיה לי קל יותר - אך רישום זה אבד לי .
תודה רבה
- Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

גם אצלי ככה. עובד מעולה07/02/2021 15:43kalinium כתב: לא בטוח שזה נכון. אצלי זה על מצב Clone without MAC, וההוט בוקס על מצב Bridge. עובד פרפקט....
- Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

אז עכשיו אחרי שאני כבר משתמש בראוטר הזה,
והפכתי את הראוטר של הוט(הוטבוקס) לbridge, אולי כדאי להחליף אותו בכלל ולקנות גם מודם אחר, לבטל את התלות בהשכרת המוצר של הוט?
האם כדאי והאם יש מודם מומלץ?
והפכתי את הראוטר של הוט(הוטבוקס) לbridge, אולי כדאי להחליף אותו בכלל ולקנות גם מודם אחר, לבטל את התלות בהשכרת המוצר של הוט?
האם כדאי והאם יש מודם מומלץ?
כאן תמצא הסבר על איך להגדיר mesh.07/02/2021 20:10shlomis1zzz כתב: שלום חברים יקרים ,
פרטנר סיימו .
מפה איך אני ממשיך .
תודה רבה...
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... MxMDkxMzc=