קירור זול לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #1 

הדנון שלי ידוע כרסיבר שפולט הרבה חום. מכיוון שהוא יושב אצלי בתוך מזנון מעוצב, הבעיה עוד יותר חמורה.
חום גורם לנזק לאורך זמן ומוריד מאורך החיים של הציוד.
פתרונות כמו AC Infinity עולים הרבה יותר מידי בשביל שני מאוררי מחשב עם בקר ולכן חיפשתי פתרון בעלות סבירה יותר.
בחיפוש באליאקספרס, מצאתי במקרה פד קירור ללפטופ, שהוא בדיוק במידות של הרסיבר ועושה בדיוק את העבודה הנדרשת.
הפד כולל שישיה מאוררים, עם חיבור USB (מחובר בכבל לחזית הרסיבר), יש בקר מהירות עם מסך קטן שמאפשר לקבוע את מהירות המאוררים, או לכבות/להדליק אותם.
שקט מאוד ועושה עבודה מעולה.
מחיר כ 100 ש"ח כולל משלוח.
לינק למוצר:
https://lite.bz/56aLpp

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #2 

נראה טוב.
יש משהו דומה בKSP אבל יותר בסיסי שניסיתי ועובד טוב רק לא אהבתי את האור הכחול. בסוף קניתי זוג מאווררים של AC Infinity. יש שרשור על זה כאן:
https://htmag.co.il/forum/?q=dmlld3RvcG ... MwOTkwNTc=
Jack of some trades, master of none

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

שני מאווררים גדולים ושקטים שיונקים אוויר החוצה.
חבל על כל שקל מעבר.
IMG_20140829_220255.jpg
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

למה לא אחד מכניס אוויר ואחד מוציא?

ייתן סירקולציה טובה
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #5 

07/02/2021 15:38  
OrenMizrav כתב:
למה לא אחד מכניס אוויר ואחד מוציא?

ייתן סירקולציה טובה
...
ממש לא בטוח.
תלוי במבנה בו מורכבים הכרטיסים והרכיבים בתוך המארז.
אם מאוורר בצד אחד מכניס אוויר והשני מוציא אוויר, יכול להיווצר מצב של שני סחרורי אוויר שלא משפיעים אחד על השני, והכי גרוע, איזור בו אין תנועת אוויר בין 2 המאווררים.
המארז מתוכנן לכניסת אוויר מלמטה ומהצדדים, כשהאוויר החם עולה למעלה באופן טבעי, ויוצא מגג המכשיר.
שאיבה של 2 מאווררים מגבירה את מהירות הסיקרולציה הזו ולכן מאוד לא סביר שתיצור בעיה.
הכנסה של אוויר מגג המכשיר בצד אחד בהחלט יכולה להיות יותר מזיקה ממועילה.
הדבר הראשון שהיא עושה במיקום כמו בתמונה, היא החזרת אוויר חם שכלוא מעל לרסיבר - בחזרה לתוכו.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

אתה צריך להיציא אוויר חם , במקומו יכנס אוויר בטמפ החדר. ממש לא אחד מכניס ואחד מוציא. שניהם צריכים להןציא. גם אחד מספיק ד״א. שניים זה בשביל הסימטריה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

שמוליק_טל פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #7 

03/02/2021 21:41  
Lior_M כתב:
שני מאווררים גדולים ושקטים שיונקים אוויר החוצה.
חבל על כל שקל מעבר.
...
מאווררים טובים לא מגיעים בחינם. מאורר מארז שקט 120ממ של Noctua עולה 80 ש"ח ליחידה. תוסיף ספק כוח, בקר מהירות, עוד כמה עשרות שקלים.
עכשיו צריך לעשות הלחמות וחיבורים. לא ממש מתאים לכל אחד, גם אם שוכבים אצלו בבית מאווררי מחשב איכותיים. צריך לדאוג לגומיות שירימו את המאורר וימנעו ויברציות ולמצוא דרך, לא פשוטה שתגרום למאוררים להדלק יחד עם הרסיבר.
למרות ששוכבים אצלי בבית כמה מאוררים איכותיים ,יש לי בקר מהירות וספק 12V, ויש לי ציוד להלחמה,שרינקים וכל מה שצריך, העדפתי ללכת על פתרון מוכן, עם חיבור USB. חיברתי ל USB של הטלויזיה, עם כבל מאריך ועכשיו המאוררים נדלקים וכבים יחד עם הרסיבר והטלויזיה.

בסה"כ עובד מעולה. קודם היה אפשר להרגיש שהרסיבר חם מאוד אחרי כמה דקות של פעולה, אפשר היה להרגיש באוויר חם מעל הרסיבר. עכשיו הרסיבר קר כל הזמן גם אחרי כמה שעות של עבודה ולא מרגישים אוויר חם מעל. המאווררים שקטים מאוד ואפשר לשמוע אותם רק ממרחק של כמה ס"מ.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 08/02/2021 11:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #8 

08/02/2021 10:58  
שמוליק_טל כתב:
מאווררים טובים לא מגיעים בחינם. מאורר מארז שקט 120ממ של Noctua עולה 80 ש"ח ליחידה. תוסיף ספק כוח, בקר מהירות, עוד כמה עשרות שקלים.
עכשיו צריך לעשות הלחמות וחיבורים. לא ממש מתאים לכל אחד, גם אם שוכבים אצלו בבית מאווררי מחשב איכותיים. צריך לדאוג לגומיות שירימו את המאורר וימנעו ויברציות ולמצוא דרך, לא פשוטה שתגרום למאוררים להדלק יחד עם הרסיבר.
למרות ששוכבים אצלי בבית כמה מאוררים איכותיים ,יש לי בקר מהירות וספק 12V, ויש לי ציוד להלחמה,שרינקים וכל מה שצריך, העדפתי ללכת על פתרון מוכן, עם חיבור USB. חיברתי ל USB של הטלויזיה, עם כבל מאריך ועכשיו המאוררים נדלקים וכבים יחד עם הרסיבר והטלויזיה.

בסה"כ עובד מעולה. קודם היה אפשר להרגיש שהרסיבר חם מאוד אחרי כמה דקות של פעולה, אפשר היה להרגיש באוויר חם מעל הרסיבר. עכשיו הרסיבר קר כל הזמן גם אחרי כמה שעות של עבודה ולא מרגישים אוויר חם מעל. המאווררים שקטים מאוד ואפר לשמוע אותם רק ממרחק של כמה ס"מ.
...
+1
Jack of some trades, master of none

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #9 

מישהו שהריץ תוכנת שחמט מצא פתרון זול :lol: :lol:
קירור זול :-)