פרייבט בוקס 2 כמודם בלבד
היי יש לי נתב פרייבט בוקס 2 ואני רוצה להפוך אותו רק למודם , קניתי AX6 חיברתי לWAN כבל רשת ללLAN ניטרלתי את האלחוטי כמובן בפרייבט בוקס
אבל השאלה הגדולה איך מגדירים אותו רק כמודם ומה צריך להגדיר בAX6
dhcp לבחור או PPPOE ?
אבל השאלה הגדולה איך מגדירים אותו רק כמודם ומה צריך להגדיר בAX6
dhcp לבחור או PPPOE ?
@koby50
עריכה: סליחה התגובה הראשונה שלי הייתה לגבי הפייברבוקס שמשום מה קראתי במקום "פרייבט בוקס"....
לגבי הפרייבט בוקס 2:
א. לא ברור האם בכלל אפשר להפוך אותו למצב מודם בלבד. מהניסיון שלי מלפני כמה שנים בזב"ל היו חוסמים את האופציה לעשות bridge אפילו בדגמים שהיה אפשר לעשות bridge בקושחה של בזק. אפילו בקונפיגורציה של double NAT עם ראוטר פרטי מאחורי הציוד שלהם מקונפג בדיוק כמו שהם רוצים הם סירבו לתת לי תמיכה.... לא ברור לי למה ההתנהגות הזאת, אבל בסופו של דבר אם אתה משתמש בציוד של הספק אתה מוגבל "לגחמות" שלהם.
בנוסף בתמונת המסך שצירפת בשירשור השני שפתחת אני לא רואה אופציה להגדיר bridge (אם אני מבין נכון יש אופציה להשתמש בפרייבט בוקס כראוטר בשביל מודם אחר אבל לא להפך):
viewtopic.php?p=3148605#p3148605
ב. בהנחה שאתה שאתה לא מוצא דרך להפוך אותו ל-bridge, אז האופציה העיקרית שלך לעבור למודם פרטי:
viewtopic.php?p=3145370#p3145370
ג. לגבי ה-pppoe, אכן ברגע בתשתית בזק החיבור צריך להיות מוגדר על pppoe עם השם משתמש וסיסמא שהספק נותן לך (השם משתמש צריך להיות מהצורה "user@014"). במידה שאתה מפריד בין המודם לראוטר, ההגדרה של החייגן נעשית בראוטר.
עריכה: סליחה התגובה הראשונה שלי הייתה לגבי הפייברבוקס שמשום מה קראתי במקום "פרייבט בוקס"....
לגבי הפרייבט בוקס 2:
א. לא ברור האם בכלל אפשר להפוך אותו למצב מודם בלבד. מהניסיון שלי מלפני כמה שנים בזב"ל היו חוסמים את האופציה לעשות bridge אפילו בדגמים שהיה אפשר לעשות bridge בקושחה של בזק. אפילו בקונפיגורציה של double NAT עם ראוטר פרטי מאחורי הציוד שלהם מקונפג בדיוק כמו שהם רוצים הם סירבו לתת לי תמיכה.... לא ברור לי למה ההתנהגות הזאת, אבל בסופו של דבר אם אתה משתמש בציוד של הספק אתה מוגבל "לגחמות" שלהם.
בנוסף בתמונת המסך שצירפת בשירשור השני שפתחת אני לא רואה אופציה להגדיר bridge (אם אני מבין נכון יש אופציה להשתמש בפרייבט בוקס כראוטר בשביל מודם אחר אבל לא להפך):
ב. בהנחה שאתה שאתה לא מוצא דרך להפוך אותו ל-bridge, אז האופציה העיקרית שלך לעבור למודם פרטי:
ג. לגבי ה-pppoe, אכן ברגע בתשתית בזק החיבור צריך להיות מוגדר על pppoe עם השם משתמש וסיסמא שהספק נותן לך (השם משתמש צריך להיות מהצורה "user@014"). במידה שאתה מפריד בין המודם לראוטר, ההגדרה של החייגן נעשית בראוטר.
תודה על התגובה המפורטת אכן ניסתי לדבר עם בזק בינלאומי לא נתנו לי תמיכה , מה שכן הצלחתי לעשות דבר כזה ותגיד לי אם זה תקין .26/01/2021 23:54eran405 כתב: @koby50
לגבי הפרייבט בוקס 2:
ג. לגבי ה-pppoe, אכן ברגע בתשתית בזק החיבור צריך להיות מוגדר על pppoe עם השם משתמש וסיסמא שהספק נותן לך (השם משתמש צריך להיות מהצורה "user@014"). במידה שאתה מפריד בין המודם לראוטר, ההגדרה של החייגן נעשית בראוטר....
לקחתי כבל רשת חיברת לכניסת הLAN של הפרייבט בוקס וביצדו השני לAX6
לאחר מכן לקחתי סוויצר וחיברתי אותו לAX6 עכשיו אני רואה שכל המכשירים שמחוברים לסוויצ הם מחוברים לAX6
וזה נראה תקין
הצלחתי לפתור את הבעיה ? או שעדיין ישנה התערבות של הפרייבט ?
הפרייבט בוקס הוא הראוטר הראשי, החייגן לאינטרנט הרי עדיין בפרייבט בוקס, לא?...
אם אני מבין נכון אתה משתמש בתצורה של double NAT שפחות מומלצת (כלומר גם הפרייבט בוקס וגם ה-AX6 מתפקדים כראוטרים). בהינתן זה שאין אפשרות להפוך את הפרייבט בוקס ל-bridge, הייתי פשוט מעביר את ה-AX6 למצב של AP בלבד ומשתמש רק בשביל wifi (ואולי גם כסוויץ). במקרה כזה יש לך גם את הגמישות לחבר חיבורים ישירות לפרייבט בוקס.
המטרה ברכישת הAX6 הייתה כדי שאוכל לחבר הרבה מכשירים קווים אליו כי הוא תמוך ביותר חיבורים קווים27/01/2021 10:28eran405 כתב:הפרייבט בוקס הוא הראוטר הראשי, החייגן לאינטרנט הרי עדיין בפרייבט בוקס, לא?...
אם אני מבין נכון אתה משתמש בתצורה של double NAT שפחות מומלצת (כלומר גם הפרייבט בוקס וגם ה-AX6 מתפקדים כראוטרים). בהינתן זה שאין אפשרות להפוך את הפרייבט בוקס ל-bridge, הייתי פשוט מעביר את ה-AX6 למצב של AP בלבד ומשתמש רק בשביל wifi (ואולי גם כסוויץ). במקרה כזה יש לך גם את הגמישות לחבר חיבורים ישירות לפרייבט בוקס....
בתצורה שאתה מציע זה יצליח ? אני חייב את הפרייבט בוקס רק בגלל הקו טלפון
כמו שכתבתי לעיל, ברגע שאתה מעביר את ה-AX6 למצב AP בלבד אפשר לחבר מכשירים קווים גם ל-AX6 וגם לפרייבט בוקס ולכן אתה בעצם מריווח יותר פורטים. אם אין הוראות מסודרות איך להפוך אותו למצב AP תשתמש בהוראות הבאות:27/01/2021 12:08koby50 כתב: המטרה ברכישת הAX6 הייתה כדי שאוכל לחבר הרבה מכשירים קווים אליו כי הוא תמוך ביותר חיבורים קווים
בתצורה שאתה מציע זה יצליח ?...
viewtopic.php?p=3045112#p3045112
(שם לב שאם יש הוראות ומסודרות והם מציינות שאפשר להשאיר אותו מחובר בפורט WAN זה בסדר, זה אומר שברגע שאתה מעביר אותו למצב AP ה-WAN הופך להיות עוד פורט LAN בשביל שלא תאבד פורט; אני לא מצליח להבין האם זה המצב עם ה-AX6)
לידע הכללי אין שום צורך לקנות ראוטר בשביל להרחיב את החיבורים הקווים, פשוט להוסיף סוויצ' פשוט וזול (לדוגמא כזה או כזה).
שם לב שאם יש לך קו טלפון אז בכלל אין אפשרות להפוך את הציוד של הספק ל-bridge (זה נראה כמו שאת הפרייבט בוקס בין כה וכה אין אופציה אבל גם אם הייתה ברגע שהייתה עושה זאת הקו טלפון היה מפסיק לעבוד כי הפרייבט בוקס היה מאבד את החיבור אינטרנט שלו). אמור להיות אפשרי להשתמש במודם/ראוטר פרטי ולחבר את הציוד של בזב"ל מאחוריו (בפורט WAN כ-double NAT רק בשביל השימוש של קו טלפון) אבל אל תצפה מבזב"ל לתמוך בקונפיגורציה כזו....
אני הבנתי למה אתה מתכון לגבי AP אבל השאלה היא כזו רכשתי את הנתב הזה כי ניתן לחבר אליו עד 128 התקנים ובנתב הישן ברגע שהייתי מחבר יותר התקנים הוא היה מנתק אותם כי הוא מוגבל עד ל1028/01/2021 0:34eran405 כתב:כמו שכתבתי לעיל, ברגע שאתה מעביר את ה-AX6 למצב AP בלבד אפשר לחבר מכשירים קווים גם ל-AX6 וגם לפרייבט בוקס ולכן אתה בעצם מריווח יותר פורטים. אם אין הוראות מסודרות איך להפוך אותו למצב AP תשתמש בהוראות הבאות:27/01/2021 12:08koby50 כתב: המטרה ברכישת הAX6 הייתה כדי שאוכל לחבר הרבה מכשירים קווים אליו כי הוא תמוך ביותר חיבורים קווים
(שם לב שאם יש הוראות ומסודרות והם מציינות שאפשר להשאיר אותו מחובר בפורט WAN זה בסדר, זה אומר שברגע שאתה מעביר אותו למצב AP ה-WAN הופך להיות עוד פורט LAN בשביל שלא תאבד פורט; אני לא מצליח להבין האם זה המצב עם ה-AX6)
לידע הכללי אין שום צורך לקנות ראוטר בשביל להרחיב את החיבורים הקווים, פשוט להוסיף סוויצ' פשוט וזול (לדוגמא כזה או כזה).
שם לב שאם יש לך קו טלפון אז בכלל אין אפשרות להפוך את הציוד של הספק ל-bridge (זה נראה כמו שאת הפרייבט בוקס בין כה וכה אין אופציה אבל גם אם הייתה ברגע שהייתה עושה זאת הקו טלפון היה מפסיק לעבוד כי הפרייבט בוקס היה מאבד את החיבור אינטרנט שלו). אמור להיות אפשרי להשתמש במודם/ראוטר פרטי ולחבר את הציוד של בזב"ל מאחוריו (בפורט WAN כ-double NAT רק בשביל השימוש של קו טלפון) אבל אל תצפה מבזב"ל לתמוך בקונפיגורציה כזו.......
השאלה אם בשיטה הזו אני מנצל את היכלות של הAX6 או לא
או אופציה נוספת יש לי ראוטר מודם נוסף רגיל אני יכול להפוך את הפרייבט רק למתאם שיחות את לחבר אותו למודם ואז לAX6 השאלה אם כך זה תקין יותר ?
טוב התייאשתי מהפרייבט בוקס מנחית מהירות כל הזמן לבסוף לקחתי מודם dlink 6740u חיברתי ax6 והוא בסדר, רק איך אני מוסיף מתאם שיחות לכל זה?28/01/2021 0:34eran405 כתב:כמו שכתבתי לעיל, ברגע שאתה מעביר את ה-AX6 למצב AP בלבד אפשר לחבר מכשירים קווים גם ל-AX6 וגם לפרייבט בוקס ולכן אתה בעצם מריווח יותר פורטים. אם אין הוראות מסודרות איך להפוך אותו למצב AP תשתמש בהוראות הבאות:27/01/2021 12:08koby50 כתב: המטרה ברכישת הAX6 הייתה כדי שאוכל לחבר הרבה מכשירים קווים אליו כי הוא תמוך ביותר חיבורים קווים
שם לב שאם יש לך קו טלפון אז בכלל אין אפשרות להפוך את הציוד של הספק ל-bridge (זה נראה כמו שאת הפרייבט בוקס בין כה וכה אין אופציה אבל גם אם הייתה ברגע שהייתה עושה זאת הקו טלפון היה מפסיק לעבוד כי הפרייבט בוקס היה מאבד את החיבור אינטרנט שלו). אמור להיות אפשרי להשתמש במודם/ראוטר פרטי ולחבר את הציוד של בזב"ל מאחוריו (בפורט WAN כ-double NAT רק בשביל השימוש של קו טלפון) אבל אל תצפה מבזב"ל לתמוך בקונפיגורציה כזו.......
28/01/2021 22:07koby50 כתב: טוב התייאשתי מהפרייבט בוקס מנחית מהירות כל הזמן לבסוף לקחתי מודם dlink 6740u חיברתי ax6 והוא בסדר, רק איך אני מוסיף מתאם שיחות לכל זה?...
זה נשמע כמו כיוון הרבה יותר נכון (על אף שאני לא מבין את מה שכתבת לגבי ההגבלה רק ל-10 התקנים, לא אמורה להיות מגבלה טכנית כזאת, אם זה רלוונטי צריך לדבר עם בזב"ל שיפתרו את הבעיה כי זאת לא מגבלה הגיונית).
לגבי שימוש בפרייבט בוקס רק כמתאם שיחות צריך:
א. בהגדרות של הפרייבט בוקס תשנה את החיבור ל-"כבלים ללא חייגן / DHCP". אם עוד לא עשית זאת תכבה את ה-wifi בפרייבט בוקס.
ב. תחבר כבל מה-WAN של הפרייבט בוקס לפורט כלשהו בראוטר הראשי (ה-AX6 אמור להיות הראוטר הראשי שלך וה-6740u אמור להיות מודם בלבד, אז אתה מחבר אותו ל-AX6).
ג. לא כדאי לחבר מכשירים לפורטי ה-LAN של הפרייבט בוקס כי הם יהיו מאחורי double NAT (ומאחורי NAT בודד ביחס למכשירים אחרים שמחוברים ברשת המקומית).
הקו טלפון אמור לעבוד ככה. מניסיוני אם יש בעיות אי אפשר לפנות לבזב"ל בקונפיגורציה כזאת, אז בתקווה זה פשוט עובד ואם לא בעיקר צריך לעבור על השלבים שכתבתי לעיל ולוודא שהקפדת על הפרטים.
תודה לך אנסה את זה אבל זה הזוי כשהייתי מחבר לפרייבט בוקס מעל 10 התקנים אז אחד המכשיר היה מתנתק ולהבנתי ברגע שיש ראוטר יש לו זיכרון לכמות ההתקנים שניתן לחבר אליו לAX6 יש 128 לכן רכשתי אותו, בהמלצת אנשים שטענו שזו הבעיה שזה זורק אותי28/01/2021 23:00eran405 כתב:28/01/2021 22:07koby50 כתב: טוב התייאשתי מהפרייבט בוקס מנחית מהירות כל הזמן לבסוף לקחתי מודם dlink 6740u חיברתי ax6 והוא בסדר, רק איך אני מוסיף מתאם שיחות לכל זה?...
זה נשמע כמו כיוון הרבה יותר נכון (על אף שאני לא מבין את מה שכתבת לגבי ההגבלה רק ל-10 התקנים, לא אמורה להיות מגבלה טכנית כזאת, אם זה רלוונטי צריך לדבר עם בזב"ל שיפתרו את הבעיה כי זאת לא מגבלה הגיונית).
לגבי שימוש בפרייבט בוקס רק כמתאם שיחות צריך:
א. בהגדרות של הפרייבט בוקס תשנה את החיבור ל-"כבלים ללא חייגן / DHCP". אם עוד לא עשית זאת תכבה את ה-wifi בפרייבט בוקס.
ב. תחבר כבל מה-WAN של הפרייבט בוקס לפורט כלשהו בראוטר הראשי (ה-AX6 אמור להיות הראוטר הראשי שלך וה-6740u אמור להיות מודם בלבד, אז אתה מחבר אותו ל-AX6).
ג. לא כדאי לחבר מכשירים לפורטי ה-LAN של הפרייבט בוקס כי הם יהיו מאחורי double NAT (ומאחורי NAT בודד ביחס למכשירים אחרים שמחוברים ברשת המקומית).
הקו טלפון אמור לעבוד ככה. מניסיוני אם יש בעיות אי אפשר לפנות לבזב"ל בקונפיגורציה כזאת, אז בתקווה זה פשוט עובד ואם לא בעיקר צריך לעבור על השלבים שכתבתי לעיל ולוודא שהקפדת על הפרטים....
אם אתה אומר שאין לו מגבלה שכזו אז סתם קניתי את הנתב הזה
עריכה : בכל מקרה פעלתי על פי מה שרשמת וזה לא מתחבר לקו טלפון , הנורה בפרייבט בוקס נדלקת של האינטרנט לדקה ונכבת הנורה של הVOIP דולקת קבוע
והנורה הכי חשובה על האייקון טלפון לא נדלקת
יש משהו נוסף שצריך לעשות?
תוודא שחיברת את הפורט WAN של הפרייבט בוקס לראוטר הראשי ושהגדרת אותו על DHCP. כבדיקת שפיות, תבדוק אם יש אינטרנט במחשב שאתה מחבר זמנית לצד LAN של הפרייבט בוקס - אם אין אז לא הגדרת או חיברת נכון. אם יש אינטרנט אין לי מושג, זה אמור לעבוד (תוודא גם האם הקו טלפון עובד, אני לא יודע איך הנוריות בפרייבט בוקס עובדות אבל כרגיל נורית הטלפון אמורה להידלק אך ורק כשהקו השימוש).29/01/2021 7:34koby50 כתב: עריכה : בכל מקרה פעלתי על פי מה שרשמת וזה לא מתחבר לקו טלפון , הנורה בפרייבט בוקס נדלקת של האינטרנט לדקה ונכבת הנורה של הVOIP דולקת קבוע
יש משהו נוסף שצריך לעשות?...
לבסוף לאחר בדיקה עם טכנאי שטח הם הגבילו את האופציה הזו - ולא ניתן להשתמש בו רק למתאם , בסוף החלפתי למתאם אודיו קודס וזה הסתדר29/01/2021 9:55eran405 כתב:תוודא שחיברת את הפורט WAN של הפרייבט בוקס לראוטר הראשי ושהגדרת אותו על DHCP. כבדיקת שפיות, תבדוק אם יש אינטרנט במחשב שאתה מחבר זמנית לצד LAN של הפרייבט בוקס - אם אין אז לא הגדרת או חיברת נכון. אם יש אינטרנט אין לי מושג, זה אמור לעבוד (תוודא גם האם הקו טלפון עובד, אני לא יודע איך הנוריות בפרייבט בוקס עובדות אבל כרגיל נורית הטלפון אמורה להידלק אך ורק כשהקו השימוש).29/01/2021 7:34koby50 כתב: עריכה : בכל מקרה פעלתי על פי מה שרשמת וזה לא מתחבר לקו טלפון , הנורה בפרייבט בוקס נדלקת של האינטרנט לדקה ונכבת הנורה של הVOIP דולקת קבוע
יש משהו נוסף שצריך לעשות?......