ממסר תלת פאזי
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
יש לי מערכת חימום שמקבלת הזנה תלת פאזית. כרגע הדרך שלי להדליק/לכבות אותה היא להרים/להוריד את שלישיית הפקקים בארון. אני מעוניין לחבר לממסר חכם. האם יש משהו כזה? הוא אולי מגען תלת פאזי וממסר רגיל?
ליד המערכת יש גם פאקט תלת פאזי. אולי ניתן לחבר ממסר אליו?
ליד המערכת יש גם פאקט תלת פאזי. אולי ניתן לחבר ממסר אליו?
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, בוודאי שזה עובד כך. אני פשוט מחפש פתרון שיתן לי לשלוט בזה גם ללא גישה לארון החשמל.02/01/2021 18:44Grappa כתב: בעיקרון שלישית ה"פקקים" (מפסק חצי אוטומטי) אמורה להיות מגושרת מיכנית כך שתעבוד כמו מפסק אחד, באם זה לא כך אצלך ממליץ להחליף לכזה (לדעתי זו גם חובה).
ברור שיש גם מגענים תלת פאזיים שיתאימו....
יש לך אולי לינק למגען כזה?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אם כבר הייתי הולך על ממסר Solidstate זה ממש לא מצב טוב אם יש דיליי בין הפתיחה של שלושת המתגים.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לך המלצה לאחד כזה?03/01/2021 10:32oferlaor כתב: אם כבר הייתי הולך על ממסר Solidstate זה ממש לא מצב טוב אם יש דיליי בין הפתיחה של שלושת המתגים....
ולמה שיהיה דיליי בין שלושת המתגים?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לצערי לא מכיר את זה כל כך, אבל יש בוודאות כאלה.
אם זה 3 מתגים נפרדים אז אם תיתן להם פקודה אחד אחרי השני יהיה דיליי. זה לא כך בממסר solidstate שמראש בנוי לכמה חיבורים במקביל.
אם זה 3 מתגים נפרדים אז אם תיתן להם פקודה אחד אחרי השני יהיה דיליי. זה לא כך בממסר solidstate שמראש בנוי לכמה חיבורים במקביל.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

הכוונה היתה למגען תלת-פאזי יחיד שמחובר לממסר. כמו שהפאקט מעביר שלוש פאזות אבל יש לו מתג אחד. זה לא אמור לשנות אם זה EMR או solidstate.03/01/2021 16:19oferlaor כתב: לצערי לא מכיר את זה כל כך, אבל יש בוודאות כאלה.
אם זה 3 מתגים נפרדים אז אם תיתן להם פקודה אחד אחרי השני יהיה דיליי. זה לא כך בממסר solidstate שמראש בנוי לכמה חיבורים במקביל....
לגבי solidstate, קראתי על זה קצת, וזה לא נראה לי מתאים - בניגוד ל EMR הוא יכול להעביר קצת זרם גם כשהוא כבוי.
אפשר עם מגען. אני שולט ככה על משאבת סחרור חד פאזית.
שקלתי בעבר לשלוט באותה צורה גם על מערכת חימום תלת פאזית, אבל אחרי שהספק של המערכת הביע הסתייגות מהפתרון האגרסיבי (אם כי בנפנופי ידיים...), עברתי לפתרון מעט יותר עדין של לפתוח את הבקר ולהלחים חוטים לכפתור ON/OFF שלו. את החוטים חיברתי לממסר זי וויב, ובא לציון.
שקלתי בעבר לשלוט באותה צורה גם על מערכת חימום תלת פאזית, אבל אחרי שהספק של המערכת הביע הסתייגות מהפתרון האגרסיבי (אם כי בנפנופי ידיים...), עברתי לפתרון מעט יותר עדין של לפתוח את הבקר ולהלחים חוטים לכפתור ON/OFF שלו. את החוטים חיברתי לממסר זי וויב, ובא לציון.
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

יש לך לינק למגען שאתה משתמש בו? מכיוון שהממלצה של ספק המערכת היא להוריד/להרים את המפסק התלת, לא נראה לי שמגען שונה בהרבה.03/01/2021 22:39maorti כתב: אפשר עם מגען. אני שולט ככה על משאבת סחרור חד פאזית.
שקלתי בעבר לשלוט באותה צורה גם על מערכת חימום תלת פאזית, אבל אחרי שהספק של המערכת הביע הסתייגות מהפתרון האגרסיבי (אם כי בנפנופי ידיים...), עברתי לפתרון מעט יותר עדין של לפתוח את הבקר ולהלחים חוטים לכפתור ON/OFF שלו. את החוטים חיברתי לממסר זי וויב, ובא לציון....
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
מחיפוש מהיר בגוגל: לינק לקונטקטור תלת פאזי שמחבר את כל המגענים ע"י אותו מנגנון מיכני ללא דילי שיפריע למערכת החימום.
http://www.laky.co.il/product?c0=16317
Solidstate קצת overkill בשביל זה.
שים לב הקונטקטור חיב להיות בעל יכולת העברת זרם (A) זהה למפסקים שיש לך היום, כמובן שחובה להשאיר את המפסקים.
וכמובן שזו עבודה לחשמלאי!
http://www.laky.co.il/product?c0=16317
Solidstate קצת overkill בשביל זה.
שים לב הקונטקטור חיב להיות בעל יכולת העברת זרם (A) זהה למפסקים שיש לך היום, כמובן שחובה להשאיר את המפסקים.
וכמובן שזו עבודה לחשמלאי!
אם אתה רוצה נתקלתי במשהו מעניין מעליאקספרסס ממסר תלת פאזי שמחובר לאפליקציה לטלפון ועם הטלפון אתה יכול לשלוט על המפסק בצורה חכמה. כמובן זה מפסק חכם לכל דבר שנותן לך אפשרויות משחק יש שם גם ממסרים חד פאזי תלת פאזי וכו':
https://www.aliexpress.com/item/4000261888105.html
https://www.aliexpress.com/item/4000261888105.html
-
DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה. אפשרי לצרוב עליו Tasmota? הגיוני לשים משהו כזה בארון החשמל במקום הקיימים??04/01/2021 22:05shay3203 כתב: אם אתה רוצה נתקלתי במשהו מעניין מעליאקספרסס ממסר תלת פאזי שמחובר לאפליקציה לטלפון ועם הטלפון אתה יכול לשלוט על המפסק בצורה חכמה. כמובן זה מפסק חכם לכל דבר שנותן לך אפשרויות משחק יש שם גם ממסרים חד פאזי תלת פאזי וכו':
https://www.aliexpress.com/item/4000261888105.html...
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
@DudeShemesh אי אפשר לדעת. לאחרונה כמעט כל המפסקים של Tuya מבוססים על מעבדים חלופיים, כמו WinnerMicro.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם.
תראה גם אני לא סמכתי על הסינים כל כך אבל כמה שזה מפתיע קניתי לפני כבר שנתיים כמה שקעים חכמים מאותו מוכר גם של tuya והפלא ופלא כולם עדיין עובדים ומתפקדים אחרי שנתיים של שימוש רצוף...05/01/2021 13:50dr0r כתב: @DudeShemesh אי אפשר לדעת. לאחרונה כמעט כל המפסקים של Tuya מבוססים על מעבדים חלופיים, כמו WinnerMicro.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם....
לגבי הממסר לארון חשמל לא יודע אם אפשר להתקין עליו Tasmota אבל תראה בסרטון רשום שהוא יכול לעבוד במצב LAN בלבד ללא אינטרנט שזה כבר יתרון ענק כי לגבי אבטחה וכל זה לא יודע כמה אפשר לסמוך על הסינים.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
יש לי כמה וכמה שקעים ומודולים סיניים. חלקם שרדו, וחלקם מתו בשלב מסויים. יש גם כמה שלא עבדו מההתחלה. בסה״כ זה לרוב שווה את העלות הנמוכה. ככלל, השקעים במצב טוב, מודולים הרבה פחות. בכל מקרה, MCB זה כבר עניין רציני של בטיחות. עם זה לא משחקים.05/01/2021 14:04shay3203 כתב:תראה גם אני לא סמכתי על הסינים כל כך אבל כמה שזה מפתיע קניתי לפני כבר שנתיים כמה שקעים חכמים מאותו מוכר גם של tuya והפלא ופלא כולם עדיין עובדים ומתפקדים אחרי שנתיים של שימוש רצוף...05/01/2021 13:50dr0r כתב: @DudeShemesh אי אפשר לדעת. לאחרונה כמעט כל המפסקים של Tuya מבוססים על מעבדים חלופיים, כמו WinnerMicro.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם....
לגבי הממסר לארון חשמל לא יודע אם אפשר להתקין עליו Tasmota אבל תראה בסרטון רשום שהוא יכול לעבוד במצב LAN בלבד ללא אינטרנט שזה כבר יתרון ענק כי לגבי אבטחה וכל זה לא יודע כמה אפשר לסמוך על הסינים....