ממסר תלת פאזי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #1 

יש לי מערכת חימום שמקבלת הזנה תלת פאזית. כרגע הדרך שלי להדליק/לכבות אותה היא להרים/להוריד את שלישיית הפקקים בארון. אני מעוניין לחבר לממסר חכם. האם יש משהו כזה? הוא אולי מגען תלת פאזי וממסר רגיל?
ליד המערכת יש גם פאקט תלת פאזי. אולי ניתן לחבר ממסר אליו?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

בעיקרון שלישית ה"פקקים" (מפסק חצי אוטומטי) אמורה להיות מגושרת מיכנית כך שתעבוד כמו מפסק אחד, באם זה לא כך אצלך ממליץ להחליף לכזה (לדעתי זו גם חובה).

ברור שיש גם מגענים תלת פאזיים שיתאימו.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

02/01/2021 18:44  
Grappa כתב:
בעיקרון שלישית ה"פקקים" (מפסק חצי אוטומטי) אמורה להיות מגושרת מיכנית כך שתעבוד כמו מפסק אחד, באם זה לא כך אצלך ממליץ להחליף לכזה (לדעתי זו גם חובה).

ברור שיש גם מגענים תלת פאזיים שיתאימו.
...
כן, בוודאי שזה עובד כך. אני פשוט מחפש פתרון שיתן לי לשלוט בזה גם ללא גישה לארון החשמל.

יש לך אולי לינק למגען כזה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #4 

אם כבר הייתי הולך על ממסר Solidstate זה ממש לא מצב טוב אם יש דיליי בין הפתיחה של שלושת המתגים.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

03/01/2021 10:32  
oferlaor כתב:
אם כבר הייתי הולך על ממסר Solidstate זה ממש לא מצב טוב אם יש דיליי בין הפתיחה של שלושת המתגים.
...
יש לך המלצה לאחד כזה?
ולמה שיהיה דיליי בין שלושת המתגים?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78904
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

לצערי לא מכיר את זה כל כך, אבל יש בוודאות כאלה.

אם זה 3 מתגים נפרדים אז אם תיתן להם פקודה אחד אחרי השני יהיה דיליי. זה לא כך בממסר solidstate שמראש בנוי לכמה חיבורים במקביל.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

03/01/2021 16:19  
oferlaor כתב:
לצערי לא מכיר את זה כל כך, אבל יש בוודאות כאלה.

אם זה 3 מתגים נפרדים אז אם תיתן להם פקודה אחד אחרי השני יהיה דיליי. זה לא כך בממסר solidstate שמראש בנוי לכמה חיבורים במקביל.
...
הכוונה היתה למגען תלת-פאזי יחיד שמחובר לממסר. כמו שהפאקט מעביר שלוש פאזות אבל יש לו מתג אחד. זה לא אמור לשנות אם זה EMR או solidstate.
לגבי solidstate, קראתי על זה קצת, וזה לא נראה לי מתאים - בניגוד ל EMR הוא יכול להעביר קצת זרם גם כשהוא כבוי.

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

אפשר עם מגען. אני שולט ככה על משאבת סחרור חד פאזית.

שקלתי בעבר לשלוט באותה צורה גם על מערכת חימום תלת פאזית, אבל אחרי שהספק של המערכת הביע הסתייגות מהפתרון האגרסיבי (אם כי בנפנופי ידיים...), עברתי לפתרון מעט יותר עדין של לפתוח את הבקר ולהלחים חוטים לכפתור ON/OFF שלו. את החוטים חיברתי לממסר זי וויב, ובא לציון.

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

03/01/2021 22:39  
maorti כתב:
אפשר עם מגען. אני שולט ככה על משאבת סחרור חד פאזית.

שקלתי בעבר לשלוט באותה צורה גם על מערכת חימום תלת פאזית, אבל אחרי שהספק של המערכת הביע הסתייגות מהפתרון האגרסיבי (אם כי בנפנופי ידיים...), עברתי לפתרון מעט יותר עדין של לפתוח את הבקר ולהלחים חוטים לכפתור ON/OFF שלו. את החוטים חיברתי לממסר זי וויב, ובא לציון.
...
יש לך לינק למגען שאתה משתמש בו? מכיוון שהממלצה של ספק המערכת היא להוריד/להרים את המפסק התלת, לא נראה לי שמגען שונה בהרבה.

maorti
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #10 

ממליץ לך לצלם את הממט המדובר ולקפוץ לחשמל ישיר או כל חנות גדולה אחרת.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #11 

מחיפוש מהיר בגוגל: לינק לקונטקטור תלת פאזי שמחבר את כל המגענים ע"י אותו מנגנון מיכני ללא דילי שיפריע למערכת החימום.

http://www.laky.co.il/product?c0=16317

Solidstate קצת overkill בשביל זה.

שים לב הקונטקטור חיב להיות בעל יכולת העברת זרם (A) זהה למפסקים שיש לך היום, כמובן שחובה להשאיר את המפסקים.

וכמובן שזו עבודה לחשמלאי!

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #12 

אם אתה רוצה נתקלתי במשהו מעניין מעליאקספרסס ממסר תלת פאזי שמחובר לאפליקציה לטלפון ועם הטלפון אתה יכול לשלוט על המפסק בצורה חכמה. כמובן זה מפסק חכם לכל דבר שנותן לך אפשרויות משחק יש שם גם ממסרים חד פאזי תלת פאזי וכו':

https://www.aliexpress.com/item/4000261888105.html

DudeShemesh פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

04/01/2021 22:05  
shay3203 כתב:
אם אתה רוצה נתקלתי במשהו מעניין מעליאקספרסס ממסר תלת פאזי שמחובר לאפליקציה לטלפון ועם הטלפון אתה יכול לשלוט על המפסק בצורה חכמה. כמובן זה מפסק חכם לכל דבר שנותן לך אפשרויות משחק יש שם גם ממסרים חד פאזי תלת פאזי וכו':

https://www.aliexpress.com/item/4000261888105.html
...
תודה. אפשרי לצרוב עליו Tasmota? הגיוני לשים משהו כזה בארון החשמל במקום הקיימים??

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #14 

@DudeShemesh אי אפשר לדעת. לאחרונה כמעט כל המפסקים של Tuya מבוססים על מעבדים חלופיים, כמו WinnerMicro.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם.

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #15 

05/01/2021 13:50  
dr0r כתב:
@DudeShemesh אי אפשר לדעת. לאחרונה כמעט כל המפסקים של Tuya מבוססים על מעבדים חלופיים, כמו WinnerMicro.
בכל מקרה, אני לא כל כך סומך על המפסקים האלה שיקפצו במקרה הצורך. אני מעדיף MCB של חברה רצינית, ואת הצעצועים לשים מאחוריהם.
...
תראה גם אני לא סמכתי על הסינים כל כך אבל כמה שזה מפתיע קניתי לפני כבר שנתיים כמה שקעים חכמים מאותו מוכר גם של tuya והפלא ופלא כולם עדיין עובדים ומתפקדים אחרי שנתיים של שימוש רצוף...

לגבי הממסר לארון חשמל לא יודע אם אפשר להתקין עליו Tasmota אבל תראה בסרטון רשום שהוא יכול לעבוד במצב LAN בלבד ללא אינטרנט שזה כבר יתרון ענק כי לגבי אבטחה וכל זה לא יודע כמה אפשר לסמוך על הסינים.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #16 

05/01/2021 14:04  
shay3203 כתב:
05/01/2021 13:50  
dr0r כתב:
...
תראה גם אני לא סמכתי על הסינים כל כך אבל כמה שזה מפתיע קניתי לפני כבר שנתיים כמה שקעים חכמים מאותו מוכר גם של tuya והפלא ופלא כולם עדיין עובדים ומתפקדים אחרי שנתיים של שימוש רצוף...

לגבי הממסר לארון חשמל לא יודע אם אפשר להתקין עליו Tasmota אבל תראה בסרטון רשום שהוא יכול לעבוד במצב LAN בלבד ללא אינטרנט שזה כבר יתרון ענק כי לגבי אבטחה וכל זה לא יודע כמה אפשר לסמוך על הסינים.
...
יש לי כמה וכמה שקעים ומודולים סיניים. חלקם שרדו, וחלקם מתו בשלב מסויים. יש גם כמה שלא עבדו מההתחלה. בסה״כ זה לרוב שווה את העלות הנמוכה. ככלל, השקעים במצב טוב, מודולים הרבה פחות. בכל מקרה, MCB זה כבר עניין רציני של בטיחות. עם זה לא משחקים.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”