האם ה- Shield הוא עדיין הסטרימר הטוב בעולם?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73273
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
Avi_Dagan - מה שאתה מתאר זה עוד יתרון של המוצר, הוא מקבל עדכונים תכופים שמשפרים אותו כל הזמן ומוסיפים לא מעט פיטצ'רים חדשים כל הזמן.
בהחלט. אני חושב שאפילו תיקנו סוף סוף את הauto refresh rate, לקח רק 4-5 שנים...28/12/2020 11:25Huber כתב: Avi_Dagan - מה שאתה מתאר זה עוד יתרון של המוצר, הוא מקבל עדכונים תכופים שמשפרים אותו כל הזמן ומוסיפים לא מעט פיטצ'רים חדשים כל הזמן....
באופן כללי כדאי לקחת בערבון מוגבל הרבה מהסקירות למיניהן ביוטיוב ובאתרים. יש בהם בחלק גדול מהמקרים אינטרס מסחרי כבד. אם זה להמשיך לקבל מוצרים לסקירה, אם זה תשלומי פרסום ואם זה רווחים מקניות שנעשו בaffiliate links. קשה לי לזכור מתי ראיתי ביקורת שלילית במקומות כאלו.
באופן אישי אני מעדיף להשתמש בCoreELEC כי אין לי שום שימוש באנדרוייד או בתמיכה רשמית באפליקציות סטרימינג. תמיכה מעולה ועידכונים גם כל יום אם יש צורך. אני משתמש בסטרימר יחסית יקר לזה אבל זה עובד מעולה גם בסטרימרים של $40.
27/12/2020 11:30GalZohar כתב:אחלה תודה, איך זה עובד? אתה אומר לתוכנה של הטורנט ישר לשמור את הקובץ לכונן רשת? ועדיין מנהל את ההורדות דרך המחשב? או שמוריד איכשהו טורנטים בשילד עצמו? יש דרישות מינימאליות מהדיסק מבחינת ביצועים?27/12/2020 4:30ozzz כתב: אענה לחלק השני:
אני מחובר עם דיסק חיצוני לשילד ולכן מוריד תכנים ישירות לשילד. נוח בטירוף....
כמה זה באמת יותר נוח מפשוט להזרים מהמחשב? בהנחה שלא באמת יושבים לראות סרטי Remux במקביל לעבודה על המחשב.
אם אפשר אני אתן פה את דעתי לשאלה שלך ואנסה לפשט ולעזור.
אני רכשתי את השילד פרו לפני כמה חודשים טובים ואני מבסוט ממנו מאד! רכשתי אותו כי הייתי צריך את חיבורי ה- USB כי אני מזרים סרטים מכונן חיצוני של 2 טרה. עם הזמן ובעזרת חבר, הוארו עיניי שזו שיטה די עקומה נראה לזה כדי לעבוד ככה - להוריד סרט, לחבר את הדיסק להעתיק לדיסק ולחבר אותו חזרה לשילד\טלוויזיה. בימינו יש לא מעט שיטות שיעזרו לך לפשט את הפעולות האלה. מילא אם היינו לפני 10 שנים אז הייתי אומר סבה זה מה יש.
אני אוהב להפריד רשויות מה שנקרא כדי לא להעמיס על המשאבים - יש לי מחשב נוק חזק שמשמש לי כשרת פלקס ושרת הורדות (הוא החליף מחשב pc חלש יותר שעשה את אותה העבודה בדיוק.
שילד פרו שמשמש כניגון והזרמה של סרטים באמצעות פלקס.
שרת NAS של Synology שבדרך אליי שישמש לאחסון הדאטה בלבד.
גם השילד פרו וגם הנאס יכולים לשמש כשרת פלקס אבל לא בא לי לאמץ אותם. הרי בכל מקרה אתה צריך מחשב כדי לנהל את הפלקס שלך וגם לנהל את הנאס כי הרי אין לו חיבור לתצוגה. הנאס יכול להיות גם מנהל הורדות אם אני לא טועה אבל אולי אגיע לשם בעתיד.
אם אתה עוד רחוק משם אז סבבה. אבל אם יש לך כבר מחשב, חבר את הדיסק אליו שיהיה קבוע ותגדיר על המחשב שיהיה שרת פלקס וחבר הכל ע"ג הרשת ולא תתעסק בחיבורים וניתוקים וכל הדברים האלה. יש שימליצו לך פה גם על קודי שלא צריך שרת וניגש ישירות ברשת ומנגן את הסרטים.
אז בקיצור כרגע יהיה קשה למצוא משהו שבאמת יכול לנצל את זה (ולא יכול גם ככה לרוץ ישירות מהטלויזיה בקלות)? אבל אולי בעתיד יהיה לזה פתרון ואז יהיה לזה שימוש?27/12/2020 9:55Avi_Dagan כתב: שילד תומך בsingle layer DV כמו שיש בסטרימינג, ולא בזה שיש בUHD BD. אבל בחודשים האחרונים makemkv הוציאו עדכון שמאפשר להפוך את הDV בדיסקים לסינגל לייר על MKV. ככל הידוע לי, כרגע רק תוכנות כמו PLEX תומכות בDV בפורמט הזה ו(אולי היתה התקדמות בינתיים). זה מצריך רימוקסים חדשים שכוללים אותו. רימוקס ישן כמו של הסרט שציינת לא יכלול DV. בעקרון אם יש לך שילד ומותקן עליו PLEX אתה אמור להיות מסוגל לנגן קבצי MKV עם single layer DV. הבנתי שעדיין יש באגים עם זה:
https://makemkv.com/forum/viewtopic.php ... 70#p102482...
יש יתרון להריץ את כל אפליקציות הסטרימינג על השילד לעומת הטלויזיה? או שהיתרונות היחידים שלו זה DV שלא באמת עוזר כרגע ויכולת לחבר אכסון חיצוני באופן ישיר?
פשוט אין לי פה ניסיון בזה, ורואה שכולם קונים שילד ואפילו פרו, אבל לא באמת מצליח להבין למה אם באמת אפשר ב-50$ להזרים הכל. מרגיש שמפספס פה משהו :/...
בצדק.01/01/2021 23:44GalZohar כתב: לגבי דיסק חיצוני שמחובר לשילד - ראיתי שיש תלונות שזה גורם לדיסק להתסובב 24/7, מה שכמובן לא מומלץ מבחינת אורך חיים וחסכון בחשמל. יש לזה פתרונות בדוקים? לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות ברשת....
אני בכל פעם שחיברתי את הדיסק לשילד, סיימתי לראות את הסרט שלי, ישר עשיתי בשילד הוצאה בטוחה וניתקתי את הדיסק פיזית. לא מספיק לעשות הוצאה בטוחה משום שהוא עדיין עובד. בקיצור - מתי שלא צריך אותו, שלא יהיה מחובר כי כמו שאמרת, לא מעוניינים לקצר לו את אורך החיים.
הדרך השניה והמומלצת הרבה יותר, היא לא לעבוד עם דיסק בתצורה הזאת ולהזרים לעצמך את הסרטים ע"ג הרשת - אם יש לך הרבה שטח אחסון במחשב או המומלצת ביותר היא על שרת NAS כמו שרוב החברים עושים פה.
אם אתה עדיין לא שם, אז אישית ממליץ לך לעשות הוצאה בטוחה **בכל פעם** שאתה מנתק אותו מהמחשב ומהשילד כאשר אתה לא משתמש בו.
זה יכול להיות ממש באסה אם הוא ידפק (מכל סיבה שהיא) וכל החומר עליו הולך. אז כמובן גם לדאוג שיהיה לו גיבוי במקום אחר.
אם צריך לנתק את הדיסק כל פעם והרשת עובדת מספיק טוב אז באמת שאני לא רואה סיבה לחבר לו דיסק בכלל.
כרגע יש לי מחשב שגם ככה דולק 24/7 אבל אם יש פתרון כלכלי שלא ידרוש אותו ולא יעלה את רמת הסיבוכיות אז זה אחלה. למשל אם אני צריך אחרי שאני מוריד טורנט להעתיק אותו לשרת ואז לנגן מהשרת אז לא באמת הרווחנו כלום וכבר עדיף לתקוע עוד דיסק במחשב - כרגע יש 2TB שבגדול מספיק כי אני לא באמת צריך לאגור - כשנגמר המקום אני מוחק דברים ישנים. וגם לא בעיה להוסיף לו עוד דיסק אם צריך, נשמע שעדיין יותר זול משרת (?), ואם השילד לא מוצלח אז אולי עדיף להוסיף דיסק למחשב וזהו (במידה שה-2TB יהיה מעיק ברגע שיצטברו כמה סרטי remux שהורדתי ועוד לא ראיתי).
כרגע יש לי מחשב שגם ככה דולק 24/7 אבל אם יש פתרון כלכלי שלא ידרוש אותו ולא יעלה את רמת הסיבוכיות אז זה אחלה. למשל אם אני צריך אחרי שאני מוריד טורנט להעתיק אותו לשרת ואז לנגן מהשרת אז לא באמת הרווחנו כלום וכבר עדיף לתקוע עוד דיסק במחשב - כרגע יש 2TB שבגדול מספיק כי אני לא באמת צריך לאגור - כשנגמר המקום אני מוחק דברים ישנים. וגם לא בעיה להוסיף לו עוד דיסק אם צריך, נשמע שעדיין יותר זול משרת (?), ואם השילד לא מוצלח אז אולי עדיף להוסיף דיסק למחשב וזהו (במידה שה-2TB יהיה מעיק ברגע שיצטברו כמה סרטי remux שהורדתי ועוד לא ראיתי).
יש כוננים שיש להם תוכנה שאפשר לקבוע בה טיימר, למשל:
https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=171
חיבור למחשב עם שטח איחסון דרך הרשת יותר נוח לטעמי.
https://support.wdc.com/downloads.aspx?p=171
חיבור למחשב עם שטח איחסון דרך הרשת יותר נוח לטעמי.
Jack of some trades, master of none
יש כאלה שכתבו שזה פותר את העניין.03/01/2021 16:01GalZohar כתב: ראיתי שיש תלונות על זה שהאנדרואיד כל פעם "סורק" את הכונן ובכך מפעיל אותו כל הזמן גם אם מגדירים טיימר. אבל אולי יש לזה פתרונות. שוב - הפוסטים שמצאתי לא היו הכי ברורים לגבי כמה זה פתרון מוצלח....
למי שיש כונן יכול לנסות ולראות.
Jack of some trades, master of none
אני אישית לא הייתי הולך על זה. כנ"ל לגבי מחשב - אם סיימתי את השימוש בדיסק החיצוני, אני מנתק. שיעבוד כמה שפחות ללא צורך.03/01/2021 16:01GalZohar כתב: ראיתי שיש תלונות על זה שהאנדרואיד כל פעם "סורק" את הכונן ובכך מפעיל אותו כל הזמן גם אם מגדירים טיימר. אבל אולי יש לזה פתרונות. שוב - הפוסטים שמצאתי לא היו הכי ברורים לגבי כמה זה פתרון מוצלח....
אולי אני מפספס משהו אבל עד כמה שאני זוכר יש בהגדרות של שילד אפשרות לקבוע לכל יציאת USB אם ישאר שם מתח או לא כשהוא במצב שינה\כבוי ואז כל מה שצריך זה לוודא שהוא נכנס למצב שינה כשמסיימים. אפשר לוודא בקלות על ידי חיבור כבל הטענה לטלפון נניח ולראות שהוא לא מטעין כשהוא במצב שינה.01/01/2021 23:44GalZohar כתב: לגבי דיסק חיצוני שמחובר לשילד - ראיתי שיש תלונות שזה גורם לדיסק להסתובב 24/7, מה שכמובן לא מומלץ מבחינת אורך חיים וחסכון בחשמל. יש לזה פתרונות בדוקים? לא הצלחתי למצוא תשובות חד משמעיות ברשת....
גם כשהוא לא במצב שינה הייתי רוצה שלא יסובב את הדיסק אם הדיסק לא בשימוש...05/01/2021 15:41gildmor כתב: אולי אני מפספס משהו אבל עד כמה שאני זוכר יש בהגדרות של שילד אפשרות לקבוע לכל יציאת USB אם ישאר שם מתח או לא כשהוא במצב שינה\כבוי ואז כל מה שצריך זה לוודא שהוא נכנס למצב שינה כשמסיימים. אפשר לוודא בקלות על ידי חיבור כבל הטענה לטלפון נניח ולראות שהוא לא מטעין כשהוא במצב שינה....
- ObiWanAloni
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
זו שאלה מצוינת. אני משתמש באקסבוקס בתור סטרימר ועדיין מתלבט בטירוף אם לקנות שילד או לא.
כרגע אני מבסוט מאד, אבל הדבר היחיד שחסר לי זה בסטאפ שלי זו תמיכה ב ChromeCastֿ, שהיתה משפרת לי את איכות החיים... MirrorShare / ScreenShare שמובנה בטלויזית הlg cx שלי לא מספק את הסחורה כמו שכרומקאסט יודע לעשות... וזה, כאמור, יתרון בסיסי, אבל מאד משמעותי מבחינתי...
כרגע אני מבסוט מאד, אבל הדבר היחיד שחסר לי זה בסטאפ שלי זו תמיכה ב ChromeCastֿ, שהיתה משפרת לי את איכות החיים... MirrorShare / ScreenShare שמובנה בטלויזית הlg cx שלי לא מספק את הסחורה כמו שכרומקאסט יודע לעשות... וזה, כאמור, יתרון בסיסי, אבל מאד משמעותי מבחינתי...