*יש פתרון!* Q90t - מסך מתכהה עם הופעת כתוביות בתכני hdr. מנגנון local dimming בעייתי
ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
לדעתי זה עניין של ההגדרות תמונה שלך. תנסה לעשות Factory reset, עשיתי כבר 100 כאלה מתוך תקווה קלושה שזה יעזור בDSE (היו כמה שדיווחו אבל בטח פלסיבו).
אגב שתדעו, בכל owners thread של Q90T שבדקתי - לאנשים עם פאנל AA01 יש אפס תלונות בערך ולFA01 וFA02 יש הר של בעיות. סתם שתדעו.
לדעתי זה עניין של ההגדרות תמונה שלך. תנסה לעשות Factory reset, עשיתי כבר 100 כאלה מתוך תקווה קלושה שזה יעזור בDSE (היו כמה שדיווחו אבל בטח פלסיבו).
אגב שתדעו, בכל owners thread של Q90T שבדקתי - לאנשים עם פאנל AA01 יש אפס תלונות בערך ולFA01 וFA02 יש הר של בעיות. סתם שתדעו.
Re: *נערך. Q90t - מסך מתכהה עם הופעת כתוביות בתכני hdr. מנגנון local dimming בעייתי
תודה אחי20/12/2020 10:45skinnyq כתב: ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
אגב שתדעו, בכל owners thread של Q90T שבדקתי - לאנשים עם פאנל AA01 יש אפס תלונות בערך ולFA01 וFA02 יש הר של בעיות. סתם שתדעו....
וואי זה ממש מוזר. בא לי להגיד לכם שאתם לא רגישים לזה מספיק אבל קשה לי להאמין
לא חושב שFACTORY RESET קשור לעניין אבל אנסה...
מה הגדרות local dimming ו contrast enhancer אצלך?
אצלי פאנל FA01 אגב..
Re: *נערך. Q90t - מסך מתכהה עם הופעת כתוביות בתכני hdr. מנגנון local dimming בעייתי
Contrast Enhancer תמיד off אצלי.20/12/2020 10:54yondon כתב:תודה אחי20/12/2020 10:45skinnyq כתב: ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
אגב שתדעו, בכל owners thread של Q90T שבדקתי - לאנשים עם פאנל AA01 יש אפס תלונות בערך ולFA01 וFA02 יש הר של בעיות. סתם שתדעו....
אצלי פאנל FA01 אגב.....
Local Dimming הוא על Standard בSDR ועל High בHDR.
אתם צריכים להיות על אותן הגדרת כתוביות בנטפליקס לא?
לא ניתן לשנות הגדרות לשפה העברית בכל מקרה....
בלי קשר בדקתי גם באנגלית ולא משנה איזה שינוי עשיתי, התוצאה היתה זהה
בהמשך לדיון על הבלומינג של סוני ביחס לBLACK CRUSHING של סמסונג (זה אמנם טיפה אחר אבל מגיע מאותה אופטימיזציה).
למדתי לחיות בשלום עם המעט בלומינג, והוא מפריע לי פחות מההתכהויות המוזרות שסמסונג מפעילה.
אגב - זה די מדהים - עוד ב-D4000 שלי (!!) שהיתה ה-LED הראשונה שלי - דגם מלפני איזה עשור, היה כזה קטע מעצבן שכשרוב המסך היה שחור (למשל בכתוביות סיום) כל המסך היה מתכהה. זה עצבן אותי כבר אז... והאלגוריתם הזה עדיין שם.
למדתי לחיות בשלום עם המעט בלומינג, והוא מפריע לי פחות מההתכהויות המוזרות שסמסונג מפעילה.
אגב - זה די מדהים - עוד ב-D4000 שלי (!!) שהיתה ה-LED הראשונה שלי - דגם מלפני איזה עשור, היה כזה קטע מעצבן שכשרוב המסך היה שחור (למשל בכתוביות סיום) כל המסך היה מתכהה. זה עצבן אותי כבר אז... והאלגוריתם הזה עדיין שם.
שמע. אם הייתי יודע על התופעה הזאת לפני כנראה שלא הייתי רוכש אותה. פשוט בשום דיון זה לא עלה וגם כמו שאתה רואה מספר חברים אומרים פה שהם לא חווים את זה. זה ממש מוזר כי מצאתי עוד כמה דיווחי משתמשים על הבעיה הזאת.20/12/2020 17:48slarti כתב: בהמשך לדיון על הבלומינג של סוני ביחס לBLACK CRUSHING של סמסונג (זה אמנם טיפה אחר אבל מגיע מאותה אופטימיזציה).
אגב - זה די מדהים - עוד ב-D4000 שלי (!!) שהיתה ה-LED הראשונה שלי - דגם מלפני איזה עשור, היה כזה קטע מעצבן שכשרוב המסך היה שחור (למשל בכתוביות סיום) כל המסך היה מתכהה. זה עצבן אותי כבר אז... והאלגוריתם הזה עדיין שם....
מבאס אותי לשים ld על low בשביל להמנע מזה. זה מוציא את העוקץ מHDR ובסצינות חשוכות זה פוגם משמעותית.
@yondon20/12/2020 10:54yondon כתב:תודה אחי20/12/2020 10:45skinnyq כתב: ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
אצלי פאנל FA01 אגב.....
תוכל לבדוק לי אם סוג הפאנל כתוב גם על הקופסה? ולא רק מאחורי הטלוויזיה - כלומר האם ניתן לדעת את סוג הפאנל לפני שפותחים אותה.
מסכים שלשים LD על LOW מאבד את הפאונטה שלשמה נקנתה טלוויזיה עם FALD.
אני מציע שתיתן לזה חודש. אני מעריך שתתרגל.
אני מציע שתיתן לזה חודש. אני מעריך שתתרגל.
קשה לי להאמין שאתרגל להבהובים של בהירות. זה מציק מאוד. גם לא בטוח שאני רוצה להתרגל לזה. עצם העובדה שהחברים פה אומרים שאין להם את התופעה אמורה לכוון אותי למסקנה שאולי יש משהו תקול. אבל עדיין קשה לי להבין או להאמין שיש משהו יחודי אצלי. זה מרגיש כמו באג של הטכנולוגיה.20/12/2020 20:03slarti כתב: מסכים שלשים LD על LOW מאבד את הפאונטה שלשמה נקנתה טלוויזיה עם FALD.
אני מציע שתיתן לזה חודש. אני מעריך שתתרגל....
אני תוהה אם הבעיה הייתה קיימת במידה והייתי צופה דרך סטרימר חיצוני..אין לי לצערי. שכן ההגיון שלי אומר שאת את עבודת הפענוח של התמונה והכתוביות היה מבצע הסטרימר ועבור הטלויזיה היה מדובר בתמונה כאילו הכתוביות baked. הגיוני מה שאני אומר...?
הקופסא במחסן אבל למיטב זכרוני לא מופיע עליה20/12/2020 19:49dadaii כתב:@yondon20/12/2020 10:54yondon כתב:
תודה אחי
אצלי פאנל FA01 אגב.....
תוכל לבדוק לי אם סוג הפאנל כתוב גם על הקופסה? ולא רק מאחורי הטלוויזיה - כלומר האם ניתן לדעת את סוג הפאנל לפני שפותחים אותה....
בהחלט מבין. אבל תשאיל סטרימר ממישהו ותבדוק
איך עושים FACTORY RESET?20/12/2020 10:45skinnyq כתב: ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
זה בדיפולט יהיה לך אפור וDisabled בגלל SmartHub.21/12/2020 11:54yondon כתב:איך עושים FACTORY RESET?20/12/2020 10:45skinnyq כתב: ניסיתי גם לראות את הסצינה הזאת באמילי בפריז, לי זה גם נראה שזה לא קורה, או שאני לא רגיש לזה.
אגב שתדעו, בכל owners thread של Q90T שבדקתי - לאנשים עם פאנל AA01 יש אפס תלונות בערך ולFA01 וFA02 יש הר של בעיות. סתם שתדעו.......
בגדול אתה צריך ללחוץ בשלט על כפתור "חזור" לחיצה ארוכה ואז ללכת לSettings ולדעתי בGeneral יש Reset שם.
אגב היום יצא העדכון של 1460 לישראל, אצלי אין שום שינוי מורגש.
אחלה תודה!21/12/2020 12:01skinnyq כתב:זה בדיפולט יהיה לך אפור וDisabled בגלל SmartHub....
בגדול אתה צריך ללחוץ בשלט על כפתור "חזור" לחיצה ארוכה ואז ללכת לSettings ולדעתי בGeneral יש Reset שם.
אגב היום יצא העדכון של 1460 לישראל, אצלי אין שום שינוי מורגש....
רק מעדכן- אתמול היה אצלי טכנאי שהבחין וזיהה את העניין הנ"ל. אך היום התבשרתי שלאחר שיחה עם המנהל שלו, מבחינתם זה "תקין".
כאמור וכמו שחשבתי זו בעיה של המנגנון ולא בעיה ספציפית אצלי. אני גם יכול להגיד שזיהיתי את אותו הדבר בטלויזיה אצל חבר שקנה את אותו הדגם.
לשאר חברי הפורום שלא שמו לב לכך- מקנא בכם
אבל כנראה אתם לא רגישים לזה. זו תופעה מדווחת ומסתבר שמוכרת בדגם הנ"ל.
כאמור וכמו שחשבתי זו בעיה של המנגנון ולא בעיה ספציפית אצלי. אני גם יכול להגיד שזיהיתי את אותו הדבר בטלויזיה אצל חבר שקנה את אותו הדגם.
לשאר חברי הפורום שלא שמו לב לכך- מקנא בכם
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
התופעה לצערי לא קשורה ספציפית לסמסונג אלא באופן כללי קשורה לאיך שנטפליקס מציגה תרגום שמאיר בתאורה שיכולה להשבית בניין.
מבחינת סמסונג ושאר החברות (זו תופעה שקורית בהמון מסכים) יש אפשרות שהם פשוט יזהו את איזורי התרגום ויתעלמו מהם בעיבוד של ה-backlight כשמדובר ב-HDR. לא לגמרי ברור לי מדוע זה לא קורה, יתכן שיצרני הצ'יפים לא מודעים לסיפור הזה.
מבחינת סמסונג ושאר החברות (זו תופעה שקורית בהמון מסכים) יש אפשרות שהם פשוט יזהו את איזורי התרגום ויתעלמו מהם בעיבוד של ה-backlight כשמדובר ב-HDR. לא לגמרי ברור לי מדוע זה לא קורה, יתכן שיצרני הצ'יפים לא מודעים לסיפור הזה.
התעמקתי לא מעט בעניין בשבוע האחרון ומסתבר שהתופעה קיימת גם באפליקציות מובנות אחרות בטלויזיה (בדקתי בAMAZON PRIME) וגם אפילו מתרחשת בתכנים שהם לא HDR אם כי בעוצמה פחותה. התופעה לא קרתה באפליקצית נטפליקס המובנית של סוני למשל בשום תוכן.29/12/2020 10:22oferlaor כתב: התופעה לצערי לא קשורה ספציפית לסמסונג אלא באופן כללי קשורה לאיך שנטפליקס מציגה תרגום שמאיר בתאורה שיכולה להשבית בניין.
מבחינת סמסונג ושאר החברות (זו תופעה שקורית בהמון מסכים) יש אפשרות שהם פשוט יזהו את איזורי התרגום ויתעלמו מהם בעיבוד של ה-backlight כשמדובר ב-HDR. לא לגמרי ברור לי מדוע זה לא קורה, יתכן שיצרני הצ'יפים לא מודעים לסיפור הזה....
מה שגורם לי דווקא למסקנה שהבעיה כן טמונה עמוק באלגוריתם הלוקאל דיממינג של סמסונג שמתחרפן כאשר מזהה שיש תכנים עם תרגום.
זה היה אמור להיות בתאוריה פיצ'ר חכם שיודע להבדיל תרגום וUI מהתוכן עצמו כדי למזער בלומינג אבל ברור שלפי התוצאות זה לא נבדק מספיק טוב ולא ראו את כל תופעות הלוואי שזה מביא איתו...
מכיוון שזה שזה קורא בכל סוג של תרגום , בכל צבע, בכל שקיפות, עם או בלי מסגרת. זה אומר שהבעיה היא לאו דווקא בבהירות של התרגום, אלא בעצם זיהוי התרגום כשלעצמו..
ההגיון שלי אומר זה שאם אחבר סטרימר חיצוני אני אמנע מהתופעה הזאת כי אז הסטרימר יטפל בעצמו בתרגום.
אני רק תוהה אם סטרימר פשוט שתומך בHDR כמו כרומקאסט או רוקו יכול לתת תמונה באיכות טובה כמו האפליקציות המובנות.
מה דעתך?
טוב יש מצב שמצאתי פתרון לעניין!
מסתבר שכשאני עובר למצב standard במקום movie התופעה הזאת פוסקת . אין יותר שינויים לבהירות המסך בכתוביות גם כשהlocal dimming מוגדר על גבוה או רגיל! העברתי את כל הגדרות התמונה שהיו לי במצב movie כך שהתמונה על פניו נראית זהה ב100%. אני עדיין משהה את החגיגות כדי לראות שאין פה איזה קאצ' אבל זה מרגיש כאילו נפתרה הבעיה.
זה גם יכול להסביר למה חלק מבעלי הדגם הנ"ל לא הבחינו בבעיה הזאת אם הם לא היו על movie.
מקווה שיעזור למישהו בהמשך
מסתבר שכשאני עובר למצב standard במקום movie התופעה הזאת פוסקת . אין יותר שינויים לבהירות המסך בכתוביות גם כשהlocal dimming מוגדר על גבוה או רגיל! העברתי את כל הגדרות התמונה שהיו לי במצב movie כך שהתמונה על פניו נראית זהה ב100%. אני עדיין משהה את החגיגות כדי לראות שאין פה איזה קאצ' אבל זה מרגיש כאילו נפתרה הבעיה.
זה גם יכול להסביר למה חלק מבעלי הדגם הנ"ל לא הבחינו בבעיה הזאת אם הם לא היו על movie.
מקווה שיעזור למישהו בהמשך
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים