סמסונג Q90T, התרשמות ראשונית.

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

הטלוויזיה הותקנה היום בבוקר ואחרי כמה שעות של צפיה במגוון תכנים
אני יכול לומר שהיא אפילו יותר טובה ממה שתארתי לעצמי.
אני לא מבין גדול, והמקור להשוואה שלי היא הטלוויזיה הקודמת שלי LG עם פנל IPS .
אני יכול להגיד בבטחה שקבלתי שיפור בכל אספקט.

אני יתחיל מהחשש הכי גדול שהיה לי וזה ה DSE.
בדקתי את הנושא עם הסרטונים שיש ביוטיוב ואכן רואים פסים אנכיים ואופקיים אבל ממש בקטנה.
ראיתי כדורגל במשך חצי שעה וגם שם התופעה קיימת אבל מיזערית, זה לא דיל ברייקר ואפשר לראות משחק כדורגל בכיף.
יכול להיות שקיבלתי פנל נקי יחסית.

בתכני HDR ואפילו 720P רואים מצויין, בדקתי נטפליקס ויוטיוב גם דרך חיבור למחשב כשהמסך משמש כמוניטור
וגם באפליקציה של הטלוויזיה. האפליקציה המובנית נותנת תמונה יותר טובה אבל ניראה לי שזה קשור לזה שאין יותר מידי
אפשרויות כיוון כשהמסך משמש כמוניטור למחשב, יש רק רגיל ודינמי וגם במצבים האלה רוב האפשרויות במצב מומחה סגורות.

בתכני SD רואים סביר ולא יותר מזה. ערוץ 11 ניראה הכי טוב בעיני, אחריו ערוץ 13 ואחריו ערוץ 12.
שוב, רואים יותר טוב מהטלוויזיה הקודמת שלי כך שאני מרוצה גם מ SD.

הממשק של הטלוויזיה מהיר ועובד חלק.
נטפליקס ויוטיוב מגיע מובנה ועובד מצויין, ביוטיוב יש אפילו אפשרות לחפש בעיברית, מה שלא היה אפשרי בטלוויזיה הקודמת.
התקנתי גם מאקו טיוי אבל האפליקציה לא מצליחה להיפתח, רואים מסך פתיחה ואחר כך מסך שחור והאפליקציה לא מצליחה לעלות.
אני מניח שזה לא קשור לטלוויזיה אלה לאפליקציה עצמה.

בקיצור, לדעתי מדובר בטלויזיה איכותית, אין מריחות, אין תקיעות, רואים מצויין, הכל עובד חלק ואפשר להינות גם משידורי ספורט.

Slidead
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

בתור אחד שקיבל את ה Q95T בתחילת השבוע, בהחלט יכול להסכים עם מה שאתה מתאר. אגב, התמונה ב HDR, הבהירות והצבעים.. מרהיבים!

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

08/12/2020 17:56  
Slidead כתב:
בתור אחד שקיבל את ה Q95T בתחילת השבוע, בהחלט יכול להסכים עם מה שאתה מתאר. אגב, התמונה ב HDR, הבהירות והצבעים.. מרהיבים!
...
אכן מרהיב, הקודמת שלי הייתה רק FULL HD אז מגניב שסוף סוף יש לי הזדמנות להנות מהתכנים האלה.
אגב בדקתי מספר גרסת קושחה אצלי ומופיע לי 1304. בינתיים רואים מעולה אז בטלתי את האפשרות לעדכון אוטומטי.
האם עדכנת?

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

אחרי שתשחק עם ההגדרות עוד קצת (בין אם צבעים ובין אם חדות/הפחתת טשטוש וכו) תגיע למצב שתקבל תמונה מצויינת גם בערוצי HD רגילים כמו 12,13 וכו.

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

08/12/2020 18:15  
yuvalsap כתב:
אחרי שתשחק עם ההגדרות עוד קצת (בין אם צבעים ובין אם חדות/הפחתת טשטוש וכו) תגיע למצב שתקבל תמונה מצויינת גם בערוצי HD רגילים כמו 12,13 וכו.
...
כנראה שאתה צודק, כרגע אני לא מנוי לשום שירות חוץ מלנטפליקס ואת כל התכנים של עידן פלוס ראיתי דרך אתרים באינטרנט.
מחר אני מתכנן להיתחבר לסטינג אז כנראה שיהיה שיפור כלשהו.

amit_40
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

"ראיתי כדורגל במשך חצי שעה וגם שם התופעה קיימת אבל מיזערית, זה לא דיל ברייקר ואפשר לראות משחק כדורגל בכיף.
יכול להיות שקיבלתי פנל נקי יחסית."

שואל ברצינות חברים - מסך כ"כ יקר, הגיוני להתמודד עם תופעות כאלה ולתאר אותן כ"לא דיל בייקר" ?
נשמע לי קצת מוזר

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

08/12/2020 18:25  
amit_40 כתב:
"ראיתי כדורגל במשך חצי שעה וגם שם התופעה קיימת אבל מיזערית, זה לא דיל ברייקר ואפשר לראות משחק כדורגל בכיף.

שואל ברצינות חברים - מסך כ"כ יקר, הגיוני להתמודד עם תופעות כאלה ולתאר אותן כ"לא דיל בייקר" ?
נשמע לי קצת מוזר
...
יכול לדבר רק בשמי.
כשראיתי את התופעה שאלתי את עצמי, על השטות הזאת כולם מדברים ?
זה ממש בקטנה וצריך להתאמץ לראות את זה, בחיים לא הייתי חושב להחזיר בגלל דבר כזה.
בכוונה לא רשמתי את זה מתוך התחשבות בחברים פה שאולי באמת קיבלו פאנל לא תקין.
אבל באמת שאם לא הייתי קורא פה שזה קיים בכלל לא הייתי שם לב.
על מה כן הייתי מתבאס? על כל מיני מריחות או תקיעות למינהם. מה שבאמת מפריע לראות באופן רציף.
ואת זה אין בטלויזיה הזאת.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 320
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #8 

@HAI18 תתחדש אחי. כיף לשמוע שאתה מרוצה וכיף לראות גם אנשים שמרוצים מהמסך הזה. זה מאזן קצת את כל השרשורים האחרונים. מבלי חלילה להוריד מהאכזבה של הרוגשים האחרים.
תהנה

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@HAI18 תתחדש אחי. כיף לשמוע שאתה מרוצה וכיף לראות גם אנשים שמרוצים מהמסך הזה. זה מאזן קצת את כל השרשורים האחרונים. מבלי חלילה להוריד מהאכזבה של הרוכשים האחרים.
תהנה

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

08/12/2020 19:15  
yondon כתב:
@HAI18 תתחדש אחי. כיף לשמוע שאתה מרוצה וכיף לראות גם אנשים שמרוצים מהמסך הזה. זה מאזן קצת את כל השרשורים האחרונים. מבלי חלילה להוריד מהאכזבה של הרוכשים האחרים.
תהנה
...
תודה רבה איש יקר.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

תתחדש...אני החלפתי לצערי 4 טלוויזיות עד שהגעתי למצב שלך :)

HAI18 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

08/12/2020 19:40  
HdrPro כתב:
...
תודה רבה

נשמע הזוי שהחלפת 4 טלויזיות, מעניין איך היית מגיב לתופעה המיזערית שקיימת אצלי? :D
אבל העיקר שאתה מרוצה מהרביעית.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

amit_40 כתב:

נשמע לי קצת מוזר
...
עונה ברצינות
כאשר התופעה מזערית ולא פוגמת בהנאה, כמו שהוא מתאר וכאשר ידוע שהפאנל הזה סובל מהבעייה הזאת בדרגות חומרה משתנות ואף לפעמים חמורות.
ובהתחשב בכל היתרונות שכן יש לטלויזיה הזאת, וקצת שכחנו לתת להם פוקוס לאחרונה, אז כן - לגמרי מתקבל שזה לא דיל ברייקר.
כבר למדתי שאין טלויזיה מושלמת. גם אם זו היתה אולד בעוד 2000 שח.

walla246
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

08/12/2020 20:07  
yondon כתב:
amit_40 כתב:

נשמע לי קצת מוזר
...
עונה ברצינות
כאשר התופעה מזערית ולא פוגמת בהנאה, כמו שהוא מתאר וכאשר ידוע שהפאנל הזה סובל מהבעייה הזאת בדרגות חומרה משתנות ואף לפעמים חמורות.
ובהתחשב בכל היתרונות שכן יש לטלויזיה הזאת, וקצת שכחנו לתת להם פוקוס לאחרונה, אז כן - לגמרי מתקבל שזה לא דיל ברייקר.
...
יש לך קשר לסמסונג ?

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

08/12/2020 20:37  
walla246 כתב:
08/12/2020 20:07  
yondon כתב:

עונה ברצינות
...
יש לך קשר לסמסונג ?
...
לא חבר. מוזמן לעבור על הודעות קודמות שלי.

HdrPro
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 93
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #16 

08/12/2020 19:58  
HAI18 כתב:
08/12/2020 19:40  
HdrPro כתב:
...
תודה רבה

נשמע הזוי שהחלפת 4 טלויזיות, מעניין איך היית מגיב לתופעה המיזערית שקיימת אצלי? :D
אבל העיקר שאתה מרוצה מהרביעית.
...
במסך הרביעי יש את אותה התופעה רק ממש ממש בקטנה.
אני מוכן לקבל את זה (במצב שיש לי עכשיו כמובן ולא מה שהיה לי בהתחלה) ולא תופעות אחרות כמו בלומינג/ זליגות אור, יש לי חבר עם סוני xh95 שלו יש זליגות ובלומינג, אז ככה שכל אחד יעשה את החושבים שלו. לצערנו אין טלוויזיה מושלמת צריך להכיר בזה.

walla246
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 204
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #17 

08/12/2020 20:43  
yondon כתב:
08/12/2020 20:37  
walla246 כתב:

יש לך קשר לסמסונג ?
...
לא חבר. מוזמן לעבור על הודעות קודמות שלי.
...
שאלתי ,בזכות זה שקראתי את ההודעות הקודמות שלך,
כי רציתי לשמוע עצה אובייקטיבית שלך.
נכון להיום יש לי סמסונג qled9fn ואני מעוניין לשדרג לגודל 75 ,תקציב עד 10,000 ש"ח
מנסיונך ,מה היית מציע בעובדה שמול המסך יש ויטרינה שמכניסה אור ( זה לא הפריע למסך הנוכחי )
ההתלבטות,סוני,סמסונג 90t ( קראתי עליה פה ביקורות לא כ"כ מחמיאות ) וoled lg
תודה

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

לכבוד הוא לי שאתה שואל אותי :)
לא בטוח שאוכל לחדש לך.
על פניו האולד תיתן את התמונה הטובה ביותר אבל אם החדר מקבל הרבה אור ואתם מתכוונים לצפות הרבה בשעות האלה אז אתה יותר תהנה מטלויזיה בהירה שתוכל לתת פייט לאור בחדר. יכול להיות שהאולד תהיה לא מספיק בהירה בשבילך. וגם יש את העניין של החשש מצריבה.
הסמסונג תהיה כי בהירה . גם לה וגם לסוני יש ציפוי שאפקטיבי במיוחד בסוג ההשתקפות שדיברת עליו כמו אור יום מוטרינה (לעומת זאת השתקפות של נורות יכולה להציג אפקט rainbow שנמרח על כל המסך בגלל הציפוי לזויות צפייה רחבות שיכול להיות בלתי נסבל אז יש לקחת את זה בחשבון).
בסמסונג יש חשש למסך שסובל מDSE ואין תמיכה בדולבי ויזן (מה שלי אישית לא הרגיש חסרון כי לא אהבתי מה שראיתי בסוני xh9096) אבל אחרי כיול היא נותנת תמונה נהדרת.
הסוני תטפל יותר טוב בתנועה ותציג תמונה טבעית יותר ישר מהקופסא.

אני מניח שאת כל שאר ההבדלים אתה מכיר וכולן מעולות.

אבל תכלס הטיפ הכי הכי טוב שאני יכול לתת, זה ללכת לראות אותן. לקחת את הזמן, לבקש את השלט ולבדוק כמה שאתה יכול בחנות.
אני גיליתי בדרך הקשה שזה היה חוסך לי אין סוף חפירות פה בפורום מבלי לרגע להמעיט בערך של התשובות והעזרה שקיבלתי פה.
אבל חצי שעה עם הטלויזיה ואתה יכול לקבל תמונה יותר רחבה לגבי היתרונות והחסרונות של כל אחת.
תתחבר לחשבון נטפליקס שלך בטלויזיה ותתחיל להריץ תכנים. תנסה. כמה שיותר מגוון

Yuvalfrr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #19 

רק תיקון קל, גם אור יום מויטרינה כנראה ייצר את תופעת הריינבאוו, אם הוא נמצא בדיוק מול הטלויזיה.

yondon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

09/12/2020 1:06  
Yuvalfrr כתב:
רק תיקון קל, גם אור יום מויטרינה כנראה ייצר את תופעת הריינבאוו, אם הוא נמצא בדיוק מול הטלויזיה.
...
נכון. אבל בגלל שהוא לא כזה חד כמו תאורה מלאכותית זה פחות מעיק. לפחות ממה שראיתי ברחבי הרשת

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”