קבצי MKV
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
MKV איננו קובץ או פורמט סטנדרטי כמו שהיינו רגילים עד היום (עם קבצי AVI) למשל, והוא למעשה קובץ מעטפת, או קונטיינר, שמאפשר להכיל בתוכו תכני וידאו ואודיו בפורמטים שונים.
(אני יודע שהמדקדקים ימהרו לתקן אותי על המשפט הקודם אבל מעדיף להשתמש בהשוואה הזו לצורך הפשטות, אז תסלחו לי)
השימוש הנפוץ ביותר היום לקבצי MKV (במיוחד אם הורדת אותם מהנט) הוא בקומבינציה של H.264 + AC3, וכדי לנגן אותם תצטרך לוודא שמותקנים לך במחשב 3 דברים: רכיב שיודע לקרוא ולפצל את הקובץ לערוצים שלו (Haali Splitter בדר"כ עושה טובה למדי), רכיב לניגון H.264 כמו למשל CoreAVC או אפילו FFDSHOW (אם אני לא טועה), ורכיב לניגון AC3 כמו AC3Filter.
תוכל למצוא את כולם בחיפוש קליל בגוגל.
לפי מה שאתה מתאר אני מנחש שמותקנים לך רכיבים נוספים שמצטרפים לתהליך ה-Playback, מה שלפעמים לא רק שלא עוזר אלא אף פוגע בנגינה.
(אני יודע שהמדקדקים ימהרו לתקן אותי על המשפט הקודם אבל מעדיף להשתמש בהשוואה הזו לצורך הפשטות, אז תסלחו לי)
השימוש הנפוץ ביותר היום לקבצי MKV (במיוחד אם הורדת אותם מהנט) הוא בקומבינציה של H.264 + AC3, וכדי לנגן אותם תצטרך לוודא שמותקנים לך במחשב 3 דברים: רכיב שיודע לקרוא ולפצל את הקובץ לערוצים שלו (Haali Splitter בדר"כ עושה טובה למדי), רכיב לניגון H.264 כמו למשל CoreAVC או אפילו FFDSHOW (אם אני לא טועה), ורכיב לניגון AC3 כמו AC3Filter.
תוכל למצוא את כולם בחיפוש קליל בגוגל.
לפי מה שאתה מתאר אני מנחש שמותקנים לך רכיבים נוספים שמצטרפים לתהליך ה-Playback, מה שלפעמים לא רק שלא עוזר אלא אף פוגע בנגינה.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
dragonflyXXL ,
צדקת בהחלט
yoavmaor ,
תתחיל בכך שתסיר את כול המקודדים שהתקנת
תתקין רק HAALI , FFDSHOW, AC3FILTER
זהו... תראה אם זה מנגן
אם כן, תוכל לשדרג טיפה ביצועים על ידי התקנת COREAVC לניגון אבל בלי קשר FFDSHOW עושה עבודה מעולה
צדקת בהחלט
yoavmaor ,
תתחיל בכך שתסיר את כול המקודדים שהתקנת
תתקין רק HAALI , FFDSHOW, AC3FILTER
זהו... תראה אם זה מנגן
אם כן, תוכל לשדרג טיפה ביצועים על ידי התקנת COREAVC לניגון אבל בלי קשר FFDSHOW עושה עבודה מעולה
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

"איך מסירים" היא שאלת המיליון דולר והתשובה די בעייתית מכיוון שכמו שאין בדר"כ התקנה אחת שהתקינה את כולם (אלא אם כל מה שהתקנת הוא codec pack בודד עם אפשרות uninstall), ולכן אין גם אפשרות להסיר את כולם בלי בעיות. ברוב המקרים - ובמיוחד אם התקנת הרבה דברים בלי לשים יותר מדי לב לרכיבים הספציפיים - תאלץ להסיר באופן ידני, קודק אחד אחרי השני. אישית הייתי ממליץ להמנע ככל האפשר מהתקנות בומבסטיות שמתקינות פחות או יותר כל קודק אפשרי בעיקר משום שכמו שכבר אמרתי קודם - לא רק שזה לא עוזר, זה בדר"כ רק יוצר יותר בעיות.bsh כתב:איך מסירים את המקודדים,ואיך מקנפגים אותם אחרי ההתקנה ??...
אחרי שהסרת והתקנת רק את מה שצריך, לכל אחד מהרכיבים ישנו מסך options שניתן לגישה מתוך הנגן לצרכי config.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

בעיקרון, כל נגן מבוסס directshow, למרות שיש נגנים מומלצים יותר כמו Core Media Player או Media Player Classic שהם קלים במיוחד ועושים עבודה נפלאה.
Haali Splitter
איך גורמים ל Haali Splitter לעבוד רק עם קבצים מסויימים
ולא לעבוד עם TS ???
איך אפשר אחרי התקנה לשנות לו עם מה כן או לא לעבוד ?
ולא לעבוד עם TS ???
איך אפשר אחרי התקנה לשנות לו עם מה כן או לא לעבוד ?
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
Re: Haali Splitter
אחרי ההתקנה אני לא יודע אבל בזמן ההתקנה ניתן לבחורhanand כתב:איך גורמים ל Haali Splitter לעבוד רק עם קבצים מסויימים
ולא לעבוד עם TS ???
איך אפשר אחרי התקנה לשנות לו עם מה כן או לא לעבוד ?...
מקסימום תסיר ותתקין שוב
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78909
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
פורמט מכה.
הלוואי ויגווע וימות. כשהוא עובד אצלי שום דבר אחר לא עובד...
הלוואי ויגווע וימות. כשהוא עובד אצלי שום דבר אחר לא עובד...
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
בעייה ספציפית. לרגע אחד לא נתקלתי בבעיות איתו בארבעה מחשבים. סיפורים דומים שומעים גם עם כל קונטיינר או פורמט אחר. כיוון שהוא רק קונטיינר צריך שהמחשב יוכל לנגן הכל (כי יכול להיות בו הכל) אבל זו כבר בעיה שלא קשורה ל MKV.
דווקא הפורמט (קונטיינר) נהדר, חופשי ומתוחכם יותר מכל פורמט אחר שפותח ע"י חברה מסחרית , הוא באמת מאפשר לשלב הכל עם הכל מה שאותן חברות מסחריות לא שואפות לעשות עקב אינטרסים אישיים או לחץ מחברות בעלות אינטרסים אישיים. אף גורם מסחרי כמעט לא תומך במשהו שיקדם בלעדית את תחום הפירטיות (עם כל הכבוד לביטויים של התחמנים כמו "גיבוי וידאו" שגם ככה הוא לא אינטרס של חברות הסרטים והחברות השפוטות שלהן).
חסרונו הגדול כמובן הוא כניסה איטית למעגל התמיכה (בדיוק כמו שיותר קל לנגן AVI שמכיל DIVX ו MP3 מאשר TS שמכיל H264 עם DTS) וחבלי לידה שאולי כבר עברו אך כנראה עדיין נשארים בזכרון מהעבר של אנשים.
דווקא הפורמט (קונטיינר) נהדר, חופשי ומתוחכם יותר מכל פורמט אחר שפותח ע"י חברה מסחרית , הוא באמת מאפשר לשלב הכל עם הכל מה שאותן חברות מסחריות לא שואפות לעשות עקב אינטרסים אישיים או לחץ מחברות בעלות אינטרסים אישיים. אף גורם מסחרי כמעט לא תומך במשהו שיקדם בלעדית את תחום הפירטיות (עם כל הכבוד לביטויים של התחמנים כמו "גיבוי וידאו" שגם ככה הוא לא אינטרס של חברות הסרטים והחברות השפוטות שלהן).
חסרונו הגדול כמובן הוא כניסה איטית למעגל התמיכה (בדיוק כמו שיותר קל לנגן AVI שמכיל DIVX ו MP3 מאשר TS שמכיל H264 עם DTS) וחבלי לידה שאולי כבר עברו אך כנראה עדיין נשארים בזכרון מהעבר של אנשים.