כמי שמכיר את עולם תמחור המוצרים מבפנים, הנ"ל תלוי בשקלול של המון פרמטרים ברגע נתון, כדוגמת: מחזור החיים של המוצר, עלויות ייצור, עלויות חומרי גלם, שינוי מיסוי, הובלה, עמידה ביעדי שיווק, הפחתות מלאי לקראת סוף שנה לטובת רישום בספרים, בונוסים מהיצרן, עונתיות (מוצר שמתאים לקיץ / חורף בלבד), עודפי / חוסרי מלאי, מתחרים, ביקוש והיצע ועוד ועוד ועוד.
על כן מחירו הצרכני של מוצר מסוים צריך להיקבע ולהימדד רק
אל מול האלטרנטיבה שהייתה קיימת באותו רגע.
ההבדלים בין אותו מוצר יכולים להיות
תהומיים בעלות שלו ליצרן / מפיץ אפילו בפער של שבוע ימים !!
לכן, אין באמת סיבה אמיתית להתבאס מזה שמישהו קנה במחיר X וכעבור תקופה מסויימת, מחירו הוא נמוך יותר (באותה מידה יכל גם להיות גבוה יותר).
זה קיים בכל קשת המוצרים הקיימת. פרט כמובן לתחושה האישית שאיתה אי אפשר להתווכח כמובן וזה לגיטימי.
שאני ייבאתי אישית את ה-SB2000 שלי עלה לי מעל 4500 שקל וברגע שפיוצ'ר התחילו להביא את SVS בצורה מסודרת לארץ הם תמחרו אותו ב-1000 שקל פחות. לא התבאסתי כי נהניתי ממנו ברמה ששווה כל שקל. אגב, כל המוצרים של SVS הינם בעלי מחיר קשיח (כלומר אין שינוי בתמחור), פרט למבצעים נקודתיים שלרוב קורים בסמיכות לבלק פריידי ו/או לחג כזה או אחר.
כנ"ל גם לנושא עלויות מסך ה-OLED שיש לי (ויש לי 2) שעלו ים כסף והמחיר שלהם רק יורד ויורד.
ואני כל כך מרוצה על ההוצאה הזו כי אין מחיר לאושר...
מוצרי המזון שהמבצעים עליהם משתנים ברמה היומית והפערים נעים אפילו במאות אחוזים, כתוצאה מחלק מהסיבות שרשמתי לעיל.
מסכי OLED שמושקים אחת לשנה בעת ההשקה תמיד מחירם גבוה יותר אל מול מחירם לקראת סוף השנה ובעת השקת הדגם החדש.
וזה בתוך שנה. במקרה של סדרת ה-2000 אנחנו מדברים על life time של 5-6 שנים לפחות.
יש עוד ים דוגמאות...
בכל מקרה, הנושא של שיווק / מכירות הוא עולם מרתק בעיניי, יש לי מלא מה לרשום לגביו אבל זה לא המקום.
אישית, אני חושב שהמבצע הוא אפילו יותר ממצוין ולמחיר הנוכחי שהוא נמכר כרגע אין אלטרנטיבה טובה יותר. אגב, זו דעתי גם על מחיר המחירון שלו.
קיצ קיצור ולעניין, תתחדשו כל הרוכשים החדשים ושיהיה לכם בהצלחה. גם אם לא תזכו, לא נורא. אתם כל כך הולכים ליהנות שזה כבר לא יעניין.
מישהו חכם אמר לי פעם שכסף זה נייר עם מספר עליו. ת'כלס - צודק.
הוא אמצעי חשוב אבל לא המטרה.
דעת יחיד,
אבי...