רדיו דיסק בפיג'ו 307 - עזרה בבקשה
כבעלים גאה של 307 אני חייב להודות שאין לי מושג
לא נראה לי כל כך שיש והספר רכב לא ממש מפרט בעניין, כמו כן הרדיודיסק אצלי הוא לא כמו בדגמים החדשים יותר.
לדעתי הכי טוב שתברר את העניין עם הסוכנות ואולי יש אפשרות לשדרג את הדגם לכזה שכן תומך.
לא נראה לי כל כך שיש והספר רכב לא ממש מפרט בעניין, כמו כן הרדיודיסק אצלי הוא לא כמו בדגמים החדשים יותר.
לדעתי הכי טוב שתברר את העניין עם הסוכנות ואולי יש אפשרות לשדרג את הדגם לכזה שכן תומך.
- אורי_ו
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7199
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אין לך שום בעיה.
אתה צריך לקנות או מנחת או לקנות מגבר שיש לו כניסות HIGH INPUT.
הרעיון הוא שאתה יכול לחבר את החוטים המקוריים שאמורים להתחבר לרמקולים בדלתות או מאחורה ישר למגבר או דרך המנחת לתוך המגבר.
בעקרון חיבור זה הוא פחות איכותי אך נוח מאוד.
לגבי בעיה השליטה על המגבר.
הרי בעצם יש לנו פה מכשיר שאנחנו לא בטוחים איך מחברים לו את הREMOTE של המגבר.
אז ככה.
א. יש מספיק מתקינים שיוגעים לחבר כזה REMOTE. מה שהם יעשו זה לפרק את היחידה ולבדוק בצורה הכי פשוטה עם טסטר מנורה איזה חוט שמתחבר לרדיו דיסק הוא REMOTE שיוצא מהמכשיר.
ב.אפילו לבד לחבר. מה שצריך לעשות בעיקרון הוא למצוא חוט סווטיץ' איפשהו ברכב.
ומה שעושים מחברים אותו ישר לתוך הREMOTE של המגבר. ככה כל פעם שמתנעים את הרכב המגבר נדלק וכל פעם שמכבים את הרכב המגבר נכבה.
ההבדל היחיד מחיבור רגיל הוא שהמגבר דלוק גם כשהרדיו דיסק סגור, אך כיוון שכאשר אין סיגנל הצריכה יורדת וכמו כן המגבר עובד רק כאשר הרכב מותנע איך סכנה למצבר.
אם תרצה המלצה על מתקין שאני מכיר אישית , שמתעסק בכאלו מערכות כל הזמן ואני יודע שהוא יודע איך לחבר ולסדר כאלו מערכות פנה אליי בהודעה פרטית.
אתה צריך לקנות או מנחת או לקנות מגבר שיש לו כניסות HIGH INPUT.
הרעיון הוא שאתה יכול לחבר את החוטים המקוריים שאמורים להתחבר לרמקולים בדלתות או מאחורה ישר למגבר או דרך המנחת לתוך המגבר.
בעקרון חיבור זה הוא פחות איכותי אך נוח מאוד.
לגבי בעיה השליטה על המגבר.
הרי בעצם יש לנו פה מכשיר שאנחנו לא בטוחים איך מחברים לו את הREMOTE של המגבר.
אז ככה.
א. יש מספיק מתקינים שיוגעים לחבר כזה REMOTE. מה שהם יעשו זה לפרק את היחידה ולבדוק בצורה הכי פשוטה עם טסטר מנורה איזה חוט שמתחבר לרדיו דיסק הוא REMOTE שיוצא מהמכשיר.
ב.אפילו לבד לחבר. מה שצריך לעשות בעיקרון הוא למצוא חוט סווטיץ' איפשהו ברכב.
ומה שעושים מחברים אותו ישר לתוך הREMOTE של המגבר. ככה כל פעם שמתנעים את הרכב המגבר נדלק וכל פעם שמכבים את הרכב המגבר נכבה.
ההבדל היחיד מחיבור רגיל הוא שהמגבר דלוק גם כשהרדיו דיסק סגור, אך כיוון שכאשר אין סיגנל הצריכה יורדת וכמו כן המגבר עובד רק כאשר הרכב מותנע איך סכנה למצבר.
אם תרצה המלצה על מתקין שאני מכיר אישית , שמתעסק בכאלו מערכות כל הזמן ואני יודע שהוא יודע איך לחבר ולסדר כאלו מערכות פנה אליי בהודעה פרטית.
היי לכולם --אם פתרתם את הבעיה טוב ואם עדין יש משהו אז הנה כמה המלצות לפני שנוגעים במערכת
קודם כל אני צריך לדעת איזה שנת יצור הרכב אם זה הרדיודיסק הדגם הראשון או הדגם החדש יותר {full can}
הזיהוי פשוט בדגם הישן לחצן ההדלקה הוא קטן והוא רק מדליק---בחדש לחצן ההדלקה הוא גדול בולט מדליק וגם עצמו שולט בווליום
צריך לדעת טוב טוב שלא כל זרם שמגיע להרדיו עם פתיחת מתג הצתה{סוויטש} מותר להתחבר אלו {בפשטות שתוארה למעלה}
ברכב ישנה מערכת שנקראת "multiplexed system תקשורת מאוד רגישה שכולם חושבים שזה זרם בריא עד שהתקלות מתחילות
עוד לשים לב אם הרדיו דגם חדש ותרצה להחליפו במשהו אחר לא רק שתאבד את השליטה ברדיו מההגה אלא שאתה כבר לא תוכל לכוון את השעון והתאריך .
קודם כל אני צריך לדעת איזה שנת יצור הרכב אם זה הרדיודיסק הדגם הראשון או הדגם החדש יותר {full can}
הזיהוי פשוט בדגם הישן לחצן ההדלקה הוא קטן והוא רק מדליק---בחדש לחצן ההדלקה הוא גדול בולט מדליק וגם עצמו שולט בווליום
צריך לדעת טוב טוב שלא כל זרם שמגיע להרדיו עם פתיחת מתג הצתה{סוויטש} מותר להתחבר אלו {בפשטות שתוארה למעלה}
ברכב ישנה מערכת שנקראת "multiplexed system תקשורת מאוד רגישה שכולם חושבים שזה זרם בריא עד שהתקלות מתחילות
עוד לשים לב אם הרדיו דגם חדש ותרצה להחליפו במשהו אחר לא רק שתאבד את השליטה ברדיו מההגה אלא שאתה כבר לא תוכל לכוון את השעון והתאריך .
when you got nothing -you got nothing to lose
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
כמי שהיה לו 307 - גם בדגם החדש וגם בדגם הישן
אין יציאת RCA למגבר וצריך להוסיף מתאם חיצוני - ויש לוודא שכאשר
מתעסקים עם הרדיו זה מבוצע כאשר הרכב מחובר למחשב, משום שהרדיו
כמו כל הרכב הזה מחובר למחשב של האוטו ואפשר בקלות לדפוק את הסנכרון
מול המחשב ולכן מומלץ (ואף חובה לוודא) שהפירוק וההתקנה מתבצעים מול מישהו שיש
לו גישה למחשב של האוטו ומנסיון מישהו שכבר עשה את זה בעבר ושהרכב לא יהיה שפן
נסיונות (עדיף גם אם זה יותר יקר ללכת למתקין שעובד עם פיג'ו (או עם סוכנות / מוסך של פיג'ו)
אין יציאת RCA למגבר וצריך להוסיף מתאם חיצוני - ויש לוודא שכאשר
מתעסקים עם הרדיו זה מבוצע כאשר הרכב מחובר למחשב, משום שהרדיו
כמו כל הרכב הזה מחובר למחשב של האוטו ואפשר בקלות לדפוק את הסנכרון
מול המחשב ולכן מומלץ (ואף חובה לוודא) שהפירוק וההתקנה מתבצעים מול מישהו שיש
לו גישה למחשב של האוטו ומנסיון מישהו שכבר עשה את זה בעבר ושהרכב לא יהיה שפן
נסיונות (עדיף גם אם זה יותר יקר ללכת למתקין שעובד עם פיג'ו (או עם סוכנות / מוסך של פיג'ו)
אותו רדיו דיסק גם בC3 ו206 - ראיתי בebay אחד עם BT מובנה
אך לא היה ברור אם קורא MP3.
אם מישהו מצליח לברר (מול יבואן אולי?) - שיכתוב.
אם מישהו מצליח לברר (מול יבואן אולי?) - שיכתוב.