AVERMEDIA M785 vs. Hauppauge PVR150 MCE מה לקנות??
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
מחזק את אורן. אמנם אני קניתי M785 ואני מאוד מרוצה ממנו, אך לא הצלחתי להפעיל אותו, למשל, במדיה פורטל אלא רק בויסטה מדיה סנטר (ראו *). כנראה עניין של זמן עד שתהיה לו תמיכה בכל התוכנות (או שלא...).
iamtal, לדעתי לא היו כאן שום שתולים. אל תשכח שמסביב לצ'יפסט יש גם מעגלים אנלוגיים, קבלים, נגדים וסלילים שבהחלט עשויים לשפר או לגרוע מאיכות סיגנל הוידאו העובר דרכם. כנראה ש-AverMedia, שנחשבים עוד יותר ותיקים אפילו מ-Hauppauge והם חזקים גם בכרטיסי עריכה מקצועיים, יודעים לעשות את העבודה ואיכשהו יצא להם טיפה יותר טוב...
לסיכום - אם תאימות לכמה שיותר תוכנות חשובה + מחיר טיפה יותר זול - לך על ה-PVR150.
אם אתה רוצה טיפה יותר איכות אבל גם קצת אי ודאות בתמיכה בתוכנות נוספות - לך על ה-M785.
* - ניסיתי להתקין מדיה פורטל אחרי כמה "עיצבונים" שהיו לי בנגינת קבצי סרטים וסדרות במדיה סנטר, אבל הוא פעל לי עוד יותר גרוע, אז חזרתי למדיה סנטר, ובמאמץ נוסף של TWEAK-ים והתקנות קודקים הבאתי אותו להפעלה מלאה של כל סוגי הסרטים והיום אני די מרוצה מהתוכנה של מיקרוסופט, למרות שהיא סגורה וכמעט לא ניתנת לקינפוג.
iamtal, לדעתי לא היו כאן שום שתולים. אל תשכח שמסביב לצ'יפסט יש גם מעגלים אנלוגיים, קבלים, נגדים וסלילים שבהחלט עשויים לשפר או לגרוע מאיכות סיגנל הוידאו העובר דרכם. כנראה ש-AverMedia, שנחשבים עוד יותר ותיקים אפילו מ-Hauppauge והם חזקים גם בכרטיסי עריכה מקצועיים, יודעים לעשות את העבודה ואיכשהו יצא להם טיפה יותר טוב...
לסיכום - אם תאימות לכמה שיותר תוכנות חשובה + מחיר טיפה יותר זול - לך על ה-PVR150.
אם אתה רוצה טיפה יותר איכות אבל גם קצת אי ודאות בתמיכה בתוכנות נוספות - לך על ה-M785.
* - ניסיתי להתקין מדיה פורטל אחרי כמה "עיצבונים" שהיו לי בנגינת קבצי סרטים וסדרות במדיה סנטר, אבל הוא פעל לי עוד יותר גרוע, אז חזרתי למדיה סנטר, ובמאמץ נוסף של TWEAK-ים והתקנות קודקים הבאתי אותו להפעלה מלאה של כל סוגי הסרטים והיום אני די מרוצה מהתוכנה של מיקרוסופט, למרות שהיא סגורה וכמעט לא ניתנת לקינפוג.
-
ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 442
איזה "עיצבונים"???
תראה תמיכה בתוכנות לא מעניינת אותי בתכלס המדיה סנטר התעסקתי איתה קצת ונראה לי אחלה של דבר זה מספיק לי.
מעבר לזה תגדיר "עיצבונים"?
ויש לי שאלה נוספת האם אתה רואה בשידור חי גם דרך הכרטיס? כי גם בזה אני מתכנן להשתמש וחשוב לי לדעת אם האיכות של היס פחות או יותר נשמרת
ויש לי שאלה נוספת האם אתה רואה בשידור חי גם דרך הכרטיס? כי גם בזה אני מתכנן להשתמש וחשוב לי לדעת אם האיכות של היס פחות או יותר נשמרת
- iamtal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 262
Re: ראיתי פה יותר מדי ביקורות רעות על הPVR150
לא פרנואידי אבל גם לא כזה תמים...ssip96 כתב:תשמע תמיד אפשר להיות בפרנויה ולחשוד שמדובר בהודעות שתולות. אני מעדיף שלא.
...
א. בחודש האחרון יש פתאום כמות לא פרופורציונלית של הודעות נגד ה-PVR-150 ביחס לכל מה שהיה כאן בשנתיים האחרונות. איך זה יתכן? פתאום לאחר כמה שנים גילו שמדובר במוצר רע?
ב. הביקורות הללו לעיתים גם קיצוניות לחלוטין, כמו אחד שכתב כאן שמדובר בכרטיס איום ונורא ושמספק איכות תמונה איומה ובלתי מתקבלת.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... ht=pvr+150
מותר לבקר כל דבר, ואין ספק שלא מדובר בכרטיס מושלם, אבל כל מי שמכיר אותו, יודע שלכל הפחות איכות התמונה היא סבירה (ואף טובה), כך שזה מעלה ספק מאוד מבוסס לגבי "האוביקטיביות" של חוות הדעת הללו.
ג. כל ההודעות הללו הופיעו ממשתמשים חדשים שנרשמו בחודשיים האחרונים, מה ששוב מעלה את החשש שמדובר בהודעות שתולות, אולי אפילו של אותו המשתמש.
אז אני לא יודע אם כל חוות הדעת השליליות הן בהכרח שתולות, יכול להיות שבחלק מהמקרים בהחלט מדובר במשתמשים לא מרוצים, אבל אני בטוח שבחלק אחר מהמקרים לא מדובר בדעות כל כך אוביקטיביות.
חשוב לי להדגיש, אין לי שום דבר בעד ה-PVR-150, אין לי גם שום דבר נגד ה-M785, פשוט חבל לי שהפורום הזה, שהיה פעם 100 אחוז מקצועי, פתאום כולל לא מעט פרסום סמוי, חבל שכך, זה רק הורס את הפורום ואת האתר.
- theagc
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 374
אני חושב שאנחנו מפספסים פה משהו
ה- 150 פה כבר המון זמן.
כל כרטיס אחר לא נבחו לאורך זמן.
קח את זה בחשבון
(אמר משתמש 350 מרוצה)
כל כרטיס אחר לא נבחו לאורך זמן.
קח את זה בחשבון
(אמר משתמש 350 מרוצה)
There is a time to live
And a time to die
There is a time to meet your maker.
There is a time to live,
But isn’t strange…
As soon as you’re born, you’re dying.
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
-
ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

אם יכולתי לקנות את ה350 בטוח הייתי מרוצה אין מה להשוותו ל150
ונכון ה150 פה כבר המון זמן... אבל זו גם נקודה לרעתו לא?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
Re: איזה "עיצבונים"???
ה"עיצבונים" - היו לי בעיות בנגינה של סרטי AVI ו-MKV דרך המדיה סנטר, שנוגנו עם מסגרת שחורה ומוזרה (ולא עזר ה-ZOOM בתפריט) בניגוד ל-BSPlayer, שניגן לי הכל מצויין. זה פתיר וניתן לגרום למדיה סנטר לנגן את הסרטים מצויין כמו ה-BSPlayer, צריך פשוט להיאבק עם התקנת קודקים עד שזה עובד כמו שצריך. עדיין יש לי בעייה שאין Thumbnail (תצוגה מקדימה בתפריטים) לסרטים ובמקום זה יש לי ריבועים שחורים, אך זה פחות מפריע לי כרגע. אלה בעיות שלא קשורות לכרטיס הטלוויזיה.ssip96 כתב:תראה תמיכה בתוכנות לא מעניינת אותי בתכלס המדיה סנטר התעסקתי איתה קצת ונראה לי אחלה של דבר זה מספיק לי.
ויש לי שאלה נוספת האם אתה רואה בשידור חי גם דרך הכרטיס? כי גם בזה אני מתכנן להשתמש וחשוב לי לדעת אם האיכות של היס פחות או יותר נשמרת...
לגבי הקלטות ו-Live TV - ה-M785 עובד לי מצויין במדיה סנטר (כולל Thumbnails), והאיכות טובה מאוד.
בסה"כ אני מרוצה מהמדיה סנטר של ויסטה.
- theagc
-
- חבר פעיל מאוד

Re: אם יכולתי לקנות את ה350 בטוח הייתי מרוצה אין מה להשוותו
ssip96 כתב:ונכון ה150 פה כבר המון זמן... אבל זו גם נקודה לרעתו לא?...
דווקא ה- 350 אכזב אותי בכך שהוא הגיע בלי בלסטר ואני בין כה וכה לא משתמש בו כדי לחבר את הפלזמה למחשב, אז ה- 150 היה לי מספיק (אבל זה מה שהיה בקוריאה באותה חנות)
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
-
ssip96
-
- חבר פעיל מאוד

- theagc
-
- חבר פעיל מאוד

שניה... בוא נבין משהו.
הכרטיסים שאתה מדבר עליהם הם כרטיסי לכידת וידאו.
אתה לא חייב להשתמש בהם כדי להוציא תמונה ל- LCD שלך... אתה יכול להשתמש בכל כרטיס מסך בשביל זה.
רוב האנשים שאני מכיר לפחות עובדים ככה (כלומר - ה- 150 בחיבור למפענח והכרטיס מסך לטלויזיה).
ל-350 יש ייתרון בכך שאת כל דחיסת ה- MPEG הוא מבצע בחומרה ולא בתוכנה, לכן יש ייתרון מסויים בחיבור מסך הטלויזיה ל- 350, בעיקר עם מעניין אותך השהיה בזמן צפיה.
אבל סך הכל, לרוב השימושים הייתי מציא לך לחבר את המחשב בחיבור VGA או דומה לטלויזיה.
אני הבנתי שהשאלה שלך אחרת - איזה כרטיס ייתן איכות לכידה יותר טובה. אז פה הדיעות חלוקות וכל מה שאמרתי הוא שכל כרטיס חדש עוד לא נמדדה אמינותו לאורך זמן.
כל האנשים שאני מכיר שמשתמשים ב- 150/250/350 מרוצים מאוד לאורך זמן.
ובכל מקרה, בהצלחה !
הכרטיסים שאתה מדבר עליהם הם כרטיסי לכידת וידאו.
אתה לא חייב להשתמש בהם כדי להוציא תמונה ל- LCD שלך... אתה יכול להשתמש בכל כרטיס מסך בשביל זה.
רוב האנשים שאני מכיר לפחות עובדים ככה (כלומר - ה- 150 בחיבור למפענח והכרטיס מסך לטלויזיה).
ל-350 יש ייתרון בכך שאת כל דחיסת ה- MPEG הוא מבצע בחומרה ולא בתוכנה, לכן יש ייתרון מסויים בחיבור מסך הטלויזיה ל- 350, בעיקר עם מעניין אותך השהיה בזמן צפיה.
אבל סך הכל, לרוב השימושים הייתי מציא לך לחבר את המחשב בחיבור VGA או דומה לטלויזיה.
אני הבנתי שהשאלה שלך אחרת - איזה כרטיס ייתן איכות לכידה יותר טובה. אז פה הדיעות חלוקות וכל מה שאמרתי הוא שכל כרטיס חדש עוד לא נמדדה אמינותו לאורך זמן.
כל האנשים שאני מכיר שמשתמשים ב- 150/250/350 מרוצים מאוד לאורך זמן.
ובכל מקרה, בהצלחה !
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
- iamtal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 262
Re: אם יכולתי לקנות את ה350 בטוח הייתי מרוצה אין מה להשוותו
לא להתבלבל מהמספר הגדול יותר, ה-350 הוא כרטיס ישן יותר, שאינו מציע איכות תמונה טובה יותר. הדבר העיקרי שיש לו ואין ל-150 הוא יציאת וידאו ולא רק כניסת וידאו (אבל אם יש כרטיס מסך עם יציאת וידאו, אז זה מן הסתם לא רלוונטי).theagc כתב:ssip96 כתב:ונכון ה150 פה כבר המון זמן... אבל זו גם נקודה לרעתו לא?...
דווקא ה- 350 אכזב אותי בכך שהוא הגיע בלי בלסטר ואני בין כה וכה לא משתמש בו כדי לחבר את הפלזמה למחשב, אז ה- 150 היה לי מספיק (אבל זה מה שהיה בקוריאה באותה חנות)...
ה-150 עדיף בכך שהוא כולל דרייברים לכל התוכנות העדכניות כולל Vista, וגם קיים בגרסה מיוחדת ל-MCE (שנקראת מן הסתם 150MCE) שגם מגיעה עם שלט תואם ל-XP MCE ו-Vista MCE.
- theagc
-
- חבר פעיל מאוד

אבל צריך לציין גם את ההיפך - ה- 150 אינו מספק תמונה יותר טובה מה- 350.
ודרך אגב, יש גם גרסאות MCE ל- 350.
וחוץ מזה ה- 150 מעמיס על המחשב והמעבד הרבה יותר מה- 350 וזאת מכיוון שה- 350 מבצע חלק מדחיסות/פענוח הוידאו על הכרטיס ולא שולח את העבודה למעבד.
לא מדובר בהבדל משמעותי עם המחשבים החזקים שיש היום אבל עם המחשב קצת עמוס, המדובר ביתרון.
ודרך אגב, יש גם גרסאות MCE ל- 350.
וחוץ מזה ה- 150 מעמיס על המחשב והמעבד הרבה יותר מה- 350 וזאת מכיוון שה- 350 מבצע חלק מדחיסות/פענוח הוידאו על הכרטיס ולא שולח את העבודה למעבד.
לא מדובר בהבדל משמעותי עם המחשבים החזקים שיש היום אבל עם המחשב קצת עמוס, המדובר ביתרון.
There is a time to live
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
And a time to die
There is a time to live,
But isn’t strange…
- oshapir
-
- גורו

- תגובות: 4019
אין ל-350 שום יתרון על ה-150 אם לא משתמשים ביציאת הוידאו שלו!
שניהם מקודדים בחומרה ל-MPEG.
רק אם משתמשים ביציאת הוידאו של ה-350 (שאפשר לצפות בה רק! ב-MPEG) אז זה מקל על המעבד. אבל היום זה כלכך לא רלונטי היות וכרטיסי המסך כוללים פריסה בחומרה ל-MPEG ומקלים על המעבד.
אורן.
שניהם מקודדים בחומרה ל-MPEG.
רק אם משתמשים ביציאת הוידאו של ה-350 (שאפשר לצפות בה רק! ב-MPEG) אז זה מקל על המעבד. אבל היום זה כלכך לא רלונטי היות וכרטיסי המסך כוללים פריסה בחומרה ל-MPEG ומקלים על המעבד.
אורן.