בעיה במהירות האינטרנט.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שדרגתי ממהירות 200 MB ל 500 MB הוטבוקס 4
וכרגע שמתי לב למשהו מוזר,
הכל עובד כרגיל אבל אם אני בודק מהירות אני שם לב שהמהירות משתנה וגם בהתאם המהירות העלאה.

בצילום מסך אפשר ליראות שברגיל אני מקבל 259MB והעלאה 10.2
לאחר זמן מה אני מרגיש האטה בגלישה שזה ממש מרגיש בהתיחסות כאשר אין את הבעיה הזו
אז אני מנסה לעשות בדיקת מהירות וכמובן אני מקבל 142 MB הורדה ו0.71 העלאה

חשוב לציין שכאשר אני מאתחל את ההוטבוקס 4 מחדש הוא חוזר למהירות הרגילה אבל כעבור שעה פחות או יותר המהירות צונחת.
פניתי לספק ואין שום תקלה אצלם,
אך לא פניתי לתשתית
יש משהו בהוטבוקס 4 שצריך לשנות ?
אשמח לעזרה.
לפניי.
 לפניי.
אחריי.
 אחריי.
נערך לאחרונה על ידי Dave-18 ב 16/08/2020 22:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #2 

אתה יודע איך האינטרנט של הוט עובד?
בצורה שיתופית.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@vivi
·
הכוונה בצורה שיתופית כמו של בזק שמאשרים לשתף את המהירות עם האנשים באזור המגורים ?
מדוע זה כך והאם אפשר לעשות במשהו בנידון ?

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

@vivi
·

אם מקור הבעיה היה בשיתוף, אתחול שלל ההוטבוקס לא היה מחזיר את המהירות לתקינה כמו שנטען.

Idopo25
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

לא בהכרח למרות שהרשת הינה שיתופית מתי שיש עומס על הראוטר של הוט במיוחד בטורנטים (קודי סטרמיו פופקורן טיים) הרבה חיבורים טלויזיות טלפונים וכו הוא מתחיל לקרטע ולאבד מהירות למרות שלא הגעת למהירות המקסימלית בתאכלס דרעאק של ראוטר אחלה- מודם הכי טוב לקנות ראוטר פרטי 10/100/1000 ולהתשמש בו כראוטר ולהפוך את המודם של הוט למודם בלבד כברידג עלות של ראוטר זול עולה כ220-280 שקל יש לחבר רק כלב אחד למודם של הוט ליציאה מספר 1 ולחבר את הכבל לראוטר לכניסת wan ולהגדיר אותו כראוטר

Knight669
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #6 

תפנה להוט לתמיכה טכנית ותשמע מה יש להם לומר בנידון

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

עליתי על משהו נוסף, שמתי לב שהוא מתקן את המהירות אבל אי אפשר לדעת מתי ולמה, בלילה הוא חזר למהירות מקסימלית ובבוקר עוד פעם נפילה...

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

פניתי לתשתית (הוט) הם טענו שיש תקלה באזור וזה משפיע על המהירות אבל לא מנתק אותי לחלוטין, אמרו שהם מטפלים בזה..
עכשיו הם אפילו לא מודיעים מראש שיש תקלה או שהם מתקנים או עושים שינוי כולשהו ובזמן הזה נותנים ללקוח לשבור את הראש ולהתחיל להתקשר לספק ולחכות שעה על הקו ואם בכלל ימצא את התקלה ואם אין תקלה להתחיל לחפש דרכים אחרות למה פשוט לא לשלוח ללקוח הודעה במקום שהוא ישבור את הראש לא מבין את החברות האלו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

למחוק

שליחה #9 

למחוק

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@Dave-18
·

אם לשרות שאתה מספק היתה תקלה ש99 אחוז מהלקוחות לא היו מבחינים בה בכלל, היית טורח לעדכן אותם מיוזמתך?

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #11 

הי
אצלי אותה בעיה כבר מספר חודשים.
מנוי לחבילת 200מגה בהוט+ הוטנט+hotbox4.
לעיתים בזמן צפיה בנטפליקס מתחיל קרטוע
בודק מהירות ומגלה 5מגה.
החליפו 3 פעמים ראוטר ולא עוזר,
לא מצליחים לפתור את הבעיה.
גיליתי גם שהראוטר מוגבל לרישום
של 15 כתובות ip קבועות ואצלי
בבית יש מעל 20 צרכנים...
השרות הטכני פשוט יאוש

אשמח לעצה מבעלי נסיון דומה😀

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@ptrToPtr
·

זה לא המקום לדיונים כאלו אבל כל עוד יהיו אנשים שמגבים את החברות הללו אנחנו נמשיך לגלוש על כבל נחושת גם כשיהיה 5 ג׳יגה

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

עכשיו אני מגלה בבדיקה שבחיבור הקווי מהירות גלישה תקינה 200מגה
אבל בוז בwifi בקושי 50מגה בתדר 5G
בדיקה מבוצעת עם אייפון 11 במרחק 5 מטר מהראוטר!?!
אפשר להשתגע😡😡😡

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@EFIBET
·

אומנם אני לא אדם שעוסק בתחום
אבל מהידע שלי אני יכול להגיד לך משהו שכניראה לא יגידו לך...
יכול להיות שבאזור שאתה מתגורר הכבל של התשתית ישן מאוד או ניזוק בדרך כולשהי
והוא אינו יכול לספק מהירויות כל כך גבוהות כך שהכבל של התשתית מוגבל מעצמו...
קרה לי לפני מלא שנים עם בזק בתשתית ששדרגתי למהירויות גבוהות וכל פעם היו תקלות והיו אצלי יותר מ 20 טכנאים שהחליפו את הכבל בבית המגורים והחליפו 20 נתבים ושום דבר לא עזר עד שמנהל אזור הופיע בביתי ושוחח איתי על התקלה ואמר לי שכלכלית לא משתלם להם להחליף את הכבל הראשי באזור וההחלטה היא שלי האם להתנתק ולעבור לחברה אחרת או להישאר על מהירות של 20 מגה במקום 100 מגה ומעלה, ומכיבן שאני לקוח יחיד שמתלונן על הבעיה
(למרות שזה פוגע במלא אחרים באותו אזור שאני מתגורר בו אך לא פותחים פניה)
אבל שוב אני רק נותן לך מידע למחשבה...

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@Dave-18
·

הדבר האחרון שאני עושה זה לגבות את החברות האלה, כי גם אני כמו רבים אחרים סובל לעיתים מאיכות חיבור לא מספקת, אבל כשמסתכלים על הצד השני (חברת תקשורת) ומבינים שמדובר בעסק, אז המסקנה דיי ברורה - היא לא תכניס את עצמה ל"צרה" ותספר לעולם שיש לה תקלה שכמעט ואף אחד לא שם לב אליה. מי שכן ישים לב אליה יתקשר, ויטופל נקודתית, בלי רעש.

אני יכול לספר לך שלפני כמה חודשים, כל יום בסביבות השעה 20:00 איכות החיבור שלי (סיב אופטי 1 ג'יגה) היתה צונחת לרמה שערורייתית של 100 מגה מהירות הורדה (במקרה הטוב) ופינג של 30ms לפחות לשרתים בארץ. גיליתי זאת במקרה בגלל ששמתי לב שפינג במשחק רשת הפך להיות מאד גבוה באחד הערבים.

אחרי יומיים של שיחות מול מוקד התמיכה שכמובן לא ידעו מה להגיד לי, התחלתי לתשאל חברים לעבודה שגם מחוברים לאותו הספק, ואיזה פלא לכולם יש את אותה תופעה. רק מה, הם צרכנים ממוצעים של חיבור אינטרנט - 2 ממירי טלביזיה ואולי איזה סרטון יוטיוב בטבלט במקביל, וגם חיבור של 100 מגה עם פינג 30ms ייתן להם את אותה החוויה ולכן לא היו מודעים לתקלה. מנקודת מבט של חברת התקשורת - למה לספר להם שיש תקלה ולהפוך אותם לצרכן כועס/ממורמר בלי סיבה?

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

ptrToPtr כתב:@Dave-18
·

הדבר האחרון שאני עושה זה לגבות את החברות האלה, כי גם אני כמו רבים אחרים סובל לעיתים מאיכות חיבור לא מספקת, אבל כשמסתכלים על הצד השני (חברת תקשורת) ומבינים שמדובר בעסק, אז המסקנה דיי ברורה - היא לא תכניס את עצמה ל"צרה" ותספר לעולם שיש לה תקלה שכמעט ואף אחד לא שם לב אליה. מי שכן ישים לב אליה יתקשר, ויטופל נקודתית, בלי רעש.

אני יכול לספר לך שלפני כמה חודשים, כל יום בסביבות השעה 20:00 איכות החיבור שלי (סיב אופטי 1 ג'יגה) היתה צונחת לרמה שערורייתית של 100 מגה מהירות הורדה (במקרה הטוב) ופינג של 30ms לפחות לשרתים בארץ. גיליתי זאת במקרה בגלל ששמתי לב שפינג במשחק רשת הפך להיות מאד גבוה באחד הערבים.

אחרי יומיים של שיחות מול מוקד התמיכה שכמובן לא ידעו מה להגיד לי, התחלתי לתשאל חברים לעבודה שגם מחוברים לאותו הספק, ואיזה פלא לכולם יש את אותה תופעה. רק מה, הם צרכנים ממוצעים של חיבור אינטרנט - 2 ממירי טלביזיה ואולי איזה סרטון יוטיוב בטבלט במקביל, וגם חיבור של 100 מגה עם פינג 30ms ייתן להם את אותה החוויה ולכן לא היו מודעים לתקלה. מנקודת מבט של חברת התקשורת - למה לספר להם שיש תקלה ולהפוך אותם לצרכן כועס/ממורמר בלי סיבה?·
...
.

כל עוד אנשנם משלמים לחברות האלו הם ימשיכו למכור לנו שירות עגום עם תופעות לוואי, אל תשכח שהסחורה שלהם ישנה ושום סיב אופטי לא יעזור כאן... זה כמו להרכיב מנוע של מרצדס על פיאט אונו נו ברור שייהיו לך בעיות...

Dave-18 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

.....

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”