רשת ביתית סיב אופטי פרטנר
היי,
עאשמח לעזרה בבחיבור רשת ביתית.
הצטרפתי לאינטרנט פייבר של פרטנר 500MB, אבל יש לי בעיה לקבל מהירות גבוהה ואני מוגבל ב- 100 מגה ברוב היציאות בבית.
החיבורים אצלי בבית הם ככה שמארון החשמל יש חיבור סיב אופטי לסלון לראוטר של פרטנר ומהראוטר חוזר כבל כבל רשת CAT8 למתג ומשם יציאות לחדרים בבית.
בסלון אין מהירות של 500 מגה, יש בערך 400 420 מגה שזה יחסית סביר, אבל אני לא מקבל בחדרים מהירות גבוהה ואני מוגבל ל- 100 מגה בחיבורי רשת.
חשבתי שהבעיה זה בכרטיס רשת שמגביל אותי למאה מגה וקניתי כרטיס רשת ל- 1000 מגה, אבל גם זה לא עזר.
המתג שלי זה DLINK 1008A שתומך עד 1000 מגה. במתג ביציאה של הכבל רשת שמגיע מהסלון שמחובר לסיב האופטי יש אור ירוק, אבל בחיבורים של הכבל רשת שמגיעים מהחדרים יש אור כתום.
לא מבין מה הבעיה? ואיך אני יכול לפתור את זה שגם בחדרים תהייה מהירות גבוהה.
תודה
עאשמח לעזרה בבחיבור רשת ביתית.
הצטרפתי לאינטרנט פייבר של פרטנר 500MB, אבל יש לי בעיה לקבל מהירות גבוהה ואני מוגבל ב- 100 מגה ברוב היציאות בבית.
החיבורים אצלי בבית הם ככה שמארון החשמל יש חיבור סיב אופטי לסלון לראוטר של פרטנר ומהראוטר חוזר כבל כבל רשת CAT8 למתג ומשם יציאות לחדרים בבית.
בסלון אין מהירות של 500 מגה, יש בערך 400 420 מגה שזה יחסית סביר, אבל אני לא מקבל בחדרים מהירות גבוהה ואני מוגבל ל- 100 מגה בחיבורי רשת.
חשבתי שהבעיה זה בכרטיס רשת שמגביל אותי למאה מגה וקניתי כרטיס רשת ל- 1000 מגה, אבל גם זה לא עזר.
המתג שלי זה DLINK 1008A שתומך עד 1000 מגה. במתג ביציאה של הכבל רשת שמגיע מהסלון שמחובר לסיב האופטי יש אור ירוק, אבל בחיבורים של הכבל רשת שמגיעים מהחדרים יש אור כתום.
לא מבין מה הבעיה? ואיך אני יכול לפתור את זה שגם בחדרים תהייה מהירות גבוהה.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כנראה שהמתג שלך הוא 100 מגה ביט ולא 1000.
בהנחה שכבלי ה-CAT7 מהראוטר אליו ואל החדרים מחווטים כמו שצריך, זה סיפור של כ-80 שקל למתג חדש תומך 1000 בכל חנות מחשבים ונגמר הסיפור.
בהנחה שכבלי ה-CAT7 מהראוטר אליו ואל החדרים מחווטים כמו שצריך, זה סיפור של כ-80 שקל למתג חדש תומך 1000 בכל חנות מחשבים ונגמר הסיפור.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- AvivMustaky
- כתב

- תגובות: 718
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 271 פעמים
נשמע כמו 2 בעיות אפשריות:
1. הכבילה לחדרים לא תומכת ב 1000. יכול להיות שהם ישנים ו/או מכילים רק 4 גידים
2. החיווטים לא תואמים, תבדוק שצבעי הכבלים זהים בשני הצדדים (ראוטר וחדר)
1. הכבילה לחדרים לא תומכת ב 1000. יכול להיות שהם ישנים ו/או מכילים רק 4 גידים
2. החיווטים לא תואמים, תבדוק שצבעי הכבלים זהים בשני הצדדים (ראוטר וחדר)