Sony מול LG - מה לקנות בהנחה שאיכות התמונה היא הגורם הכי משמעותי
החלטתי להחליף את הפיליפס הנאמנה ששירתה אותי במשך עשור, ואחרי התלבטויות החלטתי ללכת כנראה על OLED 65 אינץ'. כרגע אני מתלבט בין ה-A8G לאחד הדגמים של LG. ההנחה שלי היא כזאת: כיוון שכל הצפיה שלי עוברת דרך סטרימר (כרגע שיאומי ואם אני אצטרך אשדרג ל-nvidia), אין ממש משמעות לממשק של הטלויזיה מלבד הגדרות ראשוניות. וכיוון שהסאונד עובד דרך מערכת קולנוע 5.1 (אמנם לא חדשה, אבל אני מניח שעדיין טובה בהרבה מהסאונד של כל טלויזיה) גם לסאונד אין משמעות גדולה.
זה משאיר אותי רק עם איכות התמונה - האם יש הבדל גדול בין הסוני ל-C8 או ל-CX (או דגמים זולים יותר של LG)? האם יש בשוק דגם כלשהו שמתקרב לאיכות של הדגמים האלו (אפילו לא OLED)?
זה משאיר אותי רק עם איכות התמונה - האם יש הבדל גדול בין הסוני ל-C8 או ל-CX (או דגמים זולים יותר של LG)? האם יש בשוק דגם כלשהו שמתקרב לאיכות של הדגמים האלו (אפילו לא OLED)?
הייתי ממש באותה התלבטות כמוך ולבסוף בחרתי בסוני שממש היום מתקינים לי אותה.
בסופו של עניין הכל מגיע למה שהעין שלך אוהבת יותר, לך תראה את שתיהם והתמונה שתאהב יותר תבחר בה.
אם אתה מהמרכז אתה בהחלט מוזמן לקפוץ ולראות את הסוני.
בסופו של עניין הכל מגיע למה שהעין שלך אוהבת יותר, לך תראה את שתיהם והתמונה שתאהב יותר תבחר בה.
אם אתה מהמרכז אתה בהחלט מוזמן לקפוץ ולראות את הסוני.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
- טלHD
- גורו

·cabasse1 כתב:ברור שסוני הצבעים אמיתיים וטיבעיים הLG טובה אבל הצבעים מלאכותיים ולא אמיתיים ....
שטות מוחלטת
https://www.avforums.com/reviews/lg-cx- ... view.17085
With the 2020 LG OLED TVs, we get Filmmaker mode which is a new picture preset that replaces the Technicolor option from the 2019 line-up.
Filmmaker mode is designed to put the TV in the most accurate picture setting of Rec.709 colour, BT1886 gamma and D65 white for SDR content and BT.2020 colour, D65 white and ST2084 PQ for HDR content.
הכי קרוב לכיול מקצועי Out of the box.
נערך לאחרונה על ידי טלHD ב 09/07/2020 13:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

·cabasse1 כתב:זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. אבל על האמת והעין לא תצליח לעבוד. וקשה לכם פשוט להודות באמת. LG יש יתרון בפנל ומכירתו אבל מעבר אין דבר אחר. אין על המעבד של סוני . ופיליפיס גם מדהימה אבל שם המחיר יקר וחבל.😔...
להבדיל ממך, אני מסתמך על עובדות ומקורות מוסמכים.
משפטים באוויר כמו "אין על ה...." , לא בבית ספרנו.
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אני עם ה GX,
יכול לומר שהצבעים מרגישים לי מאוד טבעיים, לא עשיתי השוואה לסוני,
כן יכול להשוות ל Q90R שהיתה, והצבעים יותר אמיתיים, הרבה טוענים שהסוני יותר "טבעית" לא עשיתי השוואה
יכול לומר שהצבעים מרגישים לי מאוד טבעיים, לא עשיתי השוואה לסוני,
כן יכול להשוות ל Q90R שהיתה, והצבעים יותר אמיתיים, הרבה טוענים שהסוני יותר "טבעית" לא עשיתי השוואה
אני הייתי בחנות בה היו AG9 וגם XH9505. אני לא ראיתי הרבה הבדל וקניתי את ה LED דווקא גם בגלל נושא הצריבות וגם בגלל שזה יותר זול.the-hexx כתב:האם יש בשוק דגם כלשהו שמתקרב לאיכות של הדגמים האלו (אפילו לא OLED)?...
נאמר לי ש C9 כבר אין אצל היבואן, ו CX הרבה יותר יקרה.
לא מבין למה אתה משתמש בסטרימר, אבל שיומי ואיכות תמונה לא הולכים ביחד. גם טלויזיה בסיסית נותנת תמונה טובה יותר מהמיבוקס.
אני משתמש בסטרימר כרגע כי הטלויזיה שלי לא חכמה
@eli007 האם סטרימר אחר (נגיד השילד) יעשה עבודה טובה יותר? או האם כדאי לצפות ישירות מהטלויזיה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
Re: אני משתמש בסטרימר כרגע כי הטלויזיה שלי לא חכמה
@the-hexx
·
תלוי במה אתה צופה.
דברים כמו נטפליקס, אמזון, יוטיוב ושירותי הזרמה אחרים - ברור שעדיף לצפות באפליקציה של ה-TV.
·
תלוי במה אתה צופה.
דברים כמו נטפליקס, אמזון, יוטיוב ושירותי הזרמה אחרים - ברור שעדיף לצפות באפליקציה של ה-TV.
Re: אני משתמש בסטרימר כרגע כי הטלויזיה שלי לא חכמה
@TheCoolest
·כרגע נטפליקס, סלקום טי וי ותכנים מקומיים ובהזרמה מקודי (שאני מניח תהיה הבעיה הכי גדולה)
·כרגע נטפליקס, סלקום טי וי ותכנים מקומיים ובהזרמה מקודי (שאני מניח תהיה הבעיה הכי גדולה)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78828
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
אין יותר משחק בעניין הצבעים - התקנים מאוד ברורים וכל המותגים המובילים (סוני, LG, פיליפס, סמסונג וכו') מגיעים למלוא התקן או עוברים אותו גם ב-SDR וגם ב-HDR. מי שחושב שהצבעים לא טבעיים או לא תקינים - כנראה ההגדרות שלו לא נכונות (יש הגדרות סטנדרטיות, וחייבים להשוות במצב הם).
בעיבוד תמונה בהחלט יש הבדל, אם כי כולם גם שם בדור האחרון מצליחים להגיע לתוצאות מצויינות ואנחנו כבר כמה דורות לתוך מוצרים פשוט מצויינים. המגמה היום היא דווקא לאפשר למסכים לנטרל חלק מהאלגוריתמים (film maker mode הוא בעיקר מנגנון שמנטרל עיבודים ולא מייצר עיבוד חדש).
אז איפה הבידול? מעבר למיתוג, יש טכנולוגיות שונות (סוגים שונים של פאנלים, OLED מול QLED למשל), עוצמות אור ומצד שני - איכות השחורים וה-contrast ratio בעיקר ב-HDR (ב-SDR זו בעיה פתורה בכל המסכים ובכל הטכנולוגיות). בסמארט, שהוא מאוד שונה אחד מהשני, איכות ושיטת הסאונד, ועוד פיצ'רים מסביב.
בעיבוד תמונה בהחלט יש הבדל, אם כי כולם גם שם בדור האחרון מצליחים להגיע לתוצאות מצויינות ואנחנו כבר כמה דורות לתוך מוצרים פשוט מצויינים. המגמה היום היא דווקא לאפשר למסכים לנטרל חלק מהאלגוריתמים (film maker mode הוא בעיקר מנגנון שמנטרל עיבודים ולא מייצר עיבוד חדש).
אז איפה הבידול? מעבר למיתוג, יש טכנולוגיות שונות (סוגים שונים של פאנלים, OLED מול QLED למשל), עוצמות אור ומצד שני - איכות השחורים וה-contrast ratio בעיקר ב-HDR (ב-SDR זו בעיה פתורה בכל המסכים ובכל הטכנולוגיות). בסמארט, שהוא מאוד שונה אחד מהשני, איכות ושיטת הסאונד, ועוד פיצ'רים מסביב.