Synology DS420+ - ביקורת וחווית שימוש

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום, שמי אסף ואני אחד מהמאושרים הראשונים שיצא להם לבחון את הסדרה החדשה של Synology, ובפרט את הדגם DS420+.

לפני שאתחיל בביקורת חשוב לי לתאר על עצמי על מנת להכווין את קהל היעד:
באופן רשמי אני מהנדס תוכנה, בעל ניסיון בתחום האחסון מיחידה טכנולוגית בצה"ל.
באופן פחות רשמי - מתעסק כפייתי בכל דבר שמחובר לחשמל, אוהב להרוס בתים ולהרכיב מחדש, נהנה מהסגרים ומפנטז על הפסקות חשמל.
הביקורת שאתן היא לאנשים שאוהבים אתגרים, אבל בהחלט לא מומחים.

תוכן עיניינים:
- מה זה NAS?
- מפרט
- התקנה
- שימושים
- התרשמות כללית
נערך לאחרונה על ידי אסף_ב ב 04/07/2020 12:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מה זה NAS?

שליחה #2 

לפני שנצלול לעומק, אני מאמין שהרבה אנשים לא נתקלו במושג הזה והניחו הנחות לקונספט, פה אני אנסה ליישר קו ולהסביר מה הרעיון ומה בכלל אנחנו מנסים לפתור פה.

נניח שיש לכם קובץ במחשב - תמונה משפחתית או סרטון, או אפילו שיר יפה ששרתם במקלחת, ואתם רוצים להציג אותו לראווה לכל המשפחה. מה האפשרויות שלכם לשתף את הקובץ?
  • גוגל דרייב + הרשאות שיתוף למשפחה - קל, פשוט, מחייב אינטרנט ואין לדעת באיזה מקום בעולם מאוחסן הסרטון שלכם שרים במקלחת.
  • דיסק און קי - זול ונייד, אבל מי שירצה לראות את זה יצטרך לחבר אותו ולהפעיל, ההרשאת גישה היא בעצם הנגישות לצרור מפתחות שלכם.
  • שרת NAS - פה אנחנו נכנסים לעסק - לקחתם מחשב או חומרה ייעודית (מישהו אמר Synology?) והגדרתם אותו להיות מחשב שיתופי שכל ייעודו הוא לתת גישה לסרטון המדהים שלכם (ועוד אלפי תכנים אחרים) למשפחה שלכם, או אפילו לכל מי שתרצו בעולם עם הרשאה שאתם מגדירים. זה בטוח, מהיר, לא תלוי באינטרנט, ובמידה ואתם לוקחים חומרה ייעודית גם ממש (אבל ממש!) פשוט לעבודה, ובונוס - עבור סוגים מסוימים (שהDS420+ נמנים בהם) ניתן לעשות הרבה יותר מאשר רק אחסון קבצים.
נערך לאחרונה על ידי אסף_ב ב 04/07/2020 12:34, נערך פעם 1 בסך הכל.

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

מפרט

שליחה #3 

לפני שנסביר מה חדש נסביר בכלל מה קיים בעולם הזה.

הרוב המוחלט של שרתי הNAS אינם מסתפקים בחיבור הארד דיסק בודד, וזאת לטובת 2 סיבות - הראשונה זה שדרוג נפח עתידי באופן קל והשניה זה להקטנת הסיכון של איבוד מידע במידה ודיסק אחד קורס. הארד דיסק מכאני הינו מוצר יחסית זול בעולם האחסון, אבל בשל היותו מכאני אינו אמין מספיק כדי לתת לו לשמור עבורכם את כל המידע הרגיש לטווח זמן גדול, ולכן בשרתי NAS מאוד נפוץ לראות מערכים של 2 או יותר דיסקים שעובדים בצורה פרללית גם לטובת גיבוי של אחד את השני (מושג הנקרא RAID).

הDS420+ מתהדר באפשרות לחיבור של 4 דיסקים, שזה מדהים לכל צרכן ביתי, ובהחלט future proof לרוב המוחלט של המשתמשים.

לגבי שאר המפרט, Synology הלכה עבור מוצר מאוד סולידי ויציב, עם תכונות שהיו לאחרונה רק לסדרות היקרות יותר בדגמים הקודמים:
  • מעבד - זהו הדבר החשוב ביותר לדעתי מאחר וזה הדבר שיעבוד הכי קשה בכל פעולה שתבצעו שהיא מעבר לשיתוף קבצים, מעבד חזק פותח לכם את הדלת להזרמת סרטים דרך Plex, הוספת תמיכה בעיבוד וזיהוי תמונות, התקנות אפליקציות כבדות כמו מצלמות מעקב בלייב ועוד. המעבד פה הינו שדרוג ענק מהמעבד של הדגם הקודם (הDS418Play) והוא מעבד Intel Celeron J4025 dual-core, בעל מהירות ליבה עד 2.9Mhz, מעבד שיספק מאוד לרוב השימושים המרכזיים בבית.
  • זיכרון RAM - קיים זיכרון של 2GB DDR4 מובנה, שזה דיי ויותר לשימוש סביר, ולמי שרוצה להתפרע קיימת אפשרות להרחבה ל6GB באופן פורמלי (באופן לא פורמלי הראו שניתן להרחיב להרבה יותר, וחבריכם כבר רכש זיכרון של 16GB לבדיקה, למה? כי זה זול)
  • 2 חיבורי LAN. למה 2? כי המידע שלנו חשוב לנו. 2 החיבורים מאפשרים פעולות של Fail Over וגם Link Aggregation. במילים פשוטות - החיבורים יודעים לעבוד במקביל ועם גיבוי מלא במידה וחיבור אחד נופל. בנוסף 2 חיבורים נותנים המון משחק נוסף לכלים כמו firewall במידה ותרצו להשתעשע קצת, או אפילו מידור מסויים עם VLANS במידה ותרצו לשתף מידע רגיש רק לחלק מהבית.
  • 2 חיבורי SSD M.2 2280 NVM - מקנה יכולות Caching מטורפות - משפר באופן משמעותי ביצועים עבור קריאה וכתיבה דטרמיניסטית (סרטים, סרטונים, תמונות וכו')

חריצי NVMe M2:
[imgbig]https://i.ibb.co/GdBLKvX/IMG-20200620-170446.jpg[/imgbig]

חלק אחורי:
[imgbig]https://i.ibb.co/1L3wFrR/IMG-20200620-164507.jpg[/imgbig]

חלק קדמי:
[imgbig]https://i.ibb.co/kxCkT8V/IMG-20200620-164454.jpg[/imgbig]

קופסא:
[imgbig]https://i.ibb.co/NZvT54H/IMG-20200620-164307.jpg[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי אסף_ב ב 04/07/2020 13:18, נערך 5 פעמים בסך הכל.

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

התקנה

שליחה #4 

בחלק הזה אחלק את "תהליך" ההתקנה ל2:
  • תוכנתית - זה הדובדבן שבקצפת. כאיש שהתעסק לא מעט בתחום, הקצאתי לי יומיים עבור השלב הזה, כי אני יודע שקינפוג של מכונת אחסון זאת אחת הסיבות למשכורות השמנמנות של אנשי האחסון בעולם.
    בפועל? לקח לי בין חצי שעה לשעה. הממשק משתמש של Synology מדהים וליווה אותי לאורך כל התהליך, נתן לי אפשרות לבחור ברוב השלבים אם אני משתמש "מתקדם" או משתמש "מתחיל" ע"מ לבחור בעצמו את הפרמטרים המומלצים עבורי. חוויה נוחה בטירוף שמסתכמת בסופו של דבר בכמה כפתורי Next, ו - Checkboxes.
    לאחר יצירת הStorage Pool והVolume הראשון, כל מה שנשאר זה לבחור בפרוטוקול שיתוף המועדף עליכם (או בכמה) - SMB, NFS, AFP, ואז לתת הרשאות למכשירים שלכם ונגמר הסיפור.

[imgbig]https://i.ibb.co/8x0T1FY/Screen-Shot-2020-07-04-at-12-53-28.png[/imgbig]
    [imgbig]https://i.ibb.co/n6HbdMr/Screen-Shot-2020-07-04-at-12-52-29.png[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי אסף_ב ב 04/07/2020 12:56, נערך 3 פעמים בסך הכל.

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שימושים

שליחה #5 

פינת היצירתיות. יש אינסוף דברים שאפשר לעשות עם קופסא שיכולה לספק עד 64 טרה של דאטה עם חנות אפליקציות יעודית, החל מאפליקציות יעודיות למשתמשים שאוהבים את שיטת ה"ההתקן ושכח" ועד התקנת Docker או Hypervisor עם שרתי אפליקציה קוד פתוח למשתמשים קצת יותר נועזים.

במחלקת ה"התקן ושכח" מצאתי הרבה מאוד פתרונות מאוד נוחים שהDS420+ הריץ בקלות רבה:
  • Synology Photos - אפליקציה חדשה אמורה לצאת בקרוב עם DSM7, זוהי אפליקציה שדומה בהתנהגותה לGoogle Photos, רק שמנוהלת אצלכם בבית. כרגע יש 2 אפליקציות שנועדו למטרה זו - Moments וPhotos Station ובתקופה הקרובה אמורים להתאחד לאפליקציה החדשה. האפליקציה מאפשרת אחסון העלאה אוטומטית של תמונות מהטלפון, זיהוי פנים, אינדוקס לפי מיקום, תאריך, תגיות וכו'.
    יתרונות משמעותיים מGoogle Photos הם קודם כל איכות ההעלאה - אם לא שמתם לב, גוגל מקטינה את איכות התמונה במידה ואתם רוצים נפח בלתי מוגבל, ואם תרצו העלאה באיכות מקורית תגלו שמהר מאוד נגמר לכם המקום ותצטרכו לשלם כסף עבור הגדלת הנפח. פה בעצם האיכות נשמרת והעלות של האחסון יחסית זניחה. יתרון נוסף זה הפרטיות, התמונות נשמרות אצלכם בבית ולא במקום לא ידוע.
    [img2=840x437]http://tadviser.com/images/thumb/e/ef/S ... ryone..png[/img2]
  • Audio Station - לוקחת את כל מה שנאמר עבור Google Photos ועושה את זה זהה עבור Spotify, הפעם עם חסכון חודשי של כסף. בתקופה כזאת שרובנו נמצאים בבית לדעתי חבל לשלם כסף על שירותי מוזיקה כשאפשר לעשות אותם לוקלית בבית בקלות כמו שSynology מציעה.

[img2=1179x702]https://www.synology.com/helpfile/help/ ... 0-26_2.png[/img2]
  • Plex Server - לא מוצר של Synology, אבל נתמך באופן מלא גם פה. מוסיף למכשיר את היכולת להיות Netflix לוקלי. מוצר מדהים ונוח שמאפשר אינדוקס של סרטים, הוספת תוכן על הסרט באופן אוטומטי, והזרמה שלו לכל המכשירים בבית - טלפונים, טלוויזיות חכמות, סטרימרים. אני השתמשתי באפליקציה ישירות על הNAS לתקופה, ולאחר מכן עברתי למחשב יעודי לPlex כדי לאפשר הזרמה עם קידוד של 4K ל2 מכשירים במקבל - פה כבר הCPU של הDS420+ לא עמד בעומס. אבל עבור הזרמה בודדת (עם קידוד ב1080P או בלי קידוד ב4K) השרת עמד יפה.
  • Synology Drive Server/Client - כלי מאוד נחמד שמאפשר גיבויים רוחביים של כל המכשירים שלכם אל השרת. עוד כלי סופר נוח שנהנה מהיתרון של החינמיות והפרטיות לעומת הפתרונות ענן האחרים בשוק.

במחלקת "הנועזים" אראה את השימוש שלי בבית כרגע:
בתור מתעסק כפייתי, לא יכולתי לפסוח על הסקרנות מProxmox - שרת וירטואליזציה שמספק שכבת hypervisor על החומרה. אז החלטתי שאם כבר אני מבצע מעבר לSynology, אולי יהיה שווה לשדרג את כל הבית כך שהProxmox יהיה הליבה.

כרגע מותקנים לי 7 שרתים על 4 קונטיינרים וירטואליים (אפרט על חלקן מייד) שעובדים ישירות עם הNAS.

[imgbig]https://i.ibb.co/pxN89Qx/Screen-Shot-2020-07-04-at-12-11-02.png[/imgbig]

בפועל - הNAS מספק אחסון עבור השרתים, וגיבוי שבועי לכל השרתים כך שאם אפשל אוכל לשחזר את השרתים בלחיצת כפתור אחת.

השירותים שרצים אצלי כרגע הם:
  • שירות חסימת פרסומות - PiHole - לא אתמקד פה יותר מידי בזה, אבל זהו שירות שניתן גם להתקין על הSynology ללא מחשב נוסף. פתרון כללי לחסימת פרסומות לכל מחשב שמתחבר לרשת הביתית שלפי דעתי אמור להיות חובה בבית.
  • שרת מדיה ואוטומציה לניהול סרטים:
  • Jackett - אפליקציה שמתחברת לאתרי טורנט (בעזרת המשתמש שלכם) וסורק אותם על מנת לפתוח ממשק לשירותים אחרים אצלכם בבית להורדה של התכנים הרלוונטיים (בדוגמא שלי - סרטים וסדרות)
  • Deluge - קליינט חמוד מאוד של הורדת טורנטים, במקרה שלי הוא מוריד את כל הטורנטים ישירות לשיתוף בNAS.
  • Sonarr + Radarr - שתי אפליקציות (Sonarr עבור סדרות, Radarr עבור סרטים) שנותנות ממשק חיפוש נוח לתוכן לפי פופולאריות, זאנר ופילטרים נוספים. ומנהלות את ההורדה של התוכן עם התממשקות לJackett וDeluge. בסיום ההורדה הן מבצעות Hard Link (העתקה של הקובץ ללא הכפלת הנפח שלו) לתיקיה נוספת בNAS שמהווה את תיקיית הסרטים והסדרות המוכנים לצפיה.
  • Bazarr - הפיניש האחרון בשרשרת - הורדה אוטומטית של כתוביות מאתרים מוכרים בארץ. האפליקציה מתמששקת עם שאר האפליקציות שתיארתי, וברגע שההעברה של הסרט הסתיימה מטרתה היא לחפש כתוביות מתאימות ולהוריד לשיתוף בNAS לצד הסרט.
  • Plex - כפי שתיארתי בסעיף הקודם, משתמשת בNAS על מנת להזרים את הסרטים והסדרות בבית.

הכנתי לכם שרטוט קטן של הארכיטקטורה:

[imgbig]https://i.ibb.co/ydJ2f8v/Whats-App-Image-2020-05-07-at-19-02-53.jpg[/imgbig]
נערך לאחרונה על ידי אסף_ב ב 04/07/2020 13:22, נערך 3 פעמים בסך הכל.

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

התרשמות כללית

שליחה #6 

בתור אחד שעבר מQNAP אל Synology אני יכול להגיד שהמוצר מרגיש טוב יותר ובטוח יותר. חסר לו דברים שאותי פחות עיניינו (חיבור HDMI לדוגמא) אבל את מי שזה לא מעניין כמוני יקבל מוצר שמרגיש מוגמר יותר, דבר שחשוב מאוד כשאתם מאחסנים את כל הקבצים הרגישים שלכם במקום אחד.

השימוש במערכת שלהם לא יכולה להיות יותר אינטואיטיבית, החל מהדרכה של בחירת שיטת הניהול למערך הדיסקים למשתמש פשוט ועד לאוסף בלתי נדלה של אפליקציות שניתן להתקין על הממשק.

מרגיש שהמוצר נבנה עם המון חשיבה מאחורה וללא פשרות וניתן לספק אותו גם למשתמש ללא ידע כלל וגם למשתמש מנוסה מבלי לפגוע בחווית השימוש.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #7 

אחלה סקירה... רק בקטנה ברח לך...

יש אינסוף דברים שאפשר לעשות עם קופסא שיכולה לספק 1600 טרה של דאטה
...
אולי התכוונת ל 16TB כי אין מצב שיש לך שם 1.6PTB :)

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #8 

אחלה סקירה

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

kaplaey2 כתב:אחלה סקירה... רק בקטנה ברח לך...

...
...
אולי התכוונת ל 16TB כי אין מצב שיש לך שם 1.6PTB :)
...
תודה (Y)
אצלי, יש 20TB ברוטו (שני דיסקים של 10)
בפועל, קראתי שמקסימום נפח של ווליום אחד הוא 108 טרה, ואפשר עד 16 ווליומים.
אבל במעבר שני ראיתי שיש עוד מגבלה של עד 64 טרה באופן כללי, אז זה מעט פחות ממה שחשבתי :D
מקור:
https://www.synology.com/en-us/products/DS420+#specs

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #10 

אחלה סקירה. כאחד שדוגמאות זה החלק האהוב עליו, באמתאתה מצליח לשכנע לרכוש מוצר דומה.
לגבי הproxmox, ה-storage שמופיעים שם (גיבוי/מדיה/תבניות) הם ווליומים על האחסון או היצירה שלהם נעשתה מתוך ה-proxmox?
בתרשים שצרפת, איפה מותקנים הdeluge ה jacket והבאזר?

ושאלה אחרונה לגבי הpihole.
ראיתי לא מזמן מדריך של זיו על ההתקנה הזו. כאן עשית בדרך שונה, זה מסובך/קל יותר? יש iso מוכן שמגיע עם אפשור כל מה שצריך כדי להפעיל את זה?

אסף_ב פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@boubi
שמחתי לעזור (Y)
באופן כללי ההמלצה היא ליצור ווליום אחד על הNAS במידה ואין לך דיסקים מסוגים שונים או צורך בהפרדה של "רמות ביטחון" שונות (הכוונה להגדיר לדוגמא ווליום אחד על RAID1 שהוא בטוח אבל בזבזני, ווליום שני על RAID5 שהוא פחות בזבזני אבל פחות בטוח).
אז אצלי יש ווליום אחד על 2 דיסקים בSHR (כמו RAID1 אבל תוכנתי), ועליו פתחתי תיקיות שמוקצות לשיתופים עבור הProxmox (אחד לגיבוי המכונות, אחד לתבניות ליצירת מכונות חדשות ואחד עבור המדיה שמוקצה ישירות למכונות מדיה ולא עבור הProxmox עצמו כHypervisior)
אצלי הכל מותקן על הProxmox.
יש סוג של טרייד אוף בין יצירת קונטיינר לכל אפליקציה לבין קונטיינר אחד לכל האפליקציות.
ככל שתפתח יותר קונטיינרים יהיה לך קשה יותר לנהל אותם, וגם תהיה תקורה של מערכת ההפעלה הנוספת (אם כי לא גדולה כ"כ כל עוד אתה עובד על LXC ולא על VM).
ככל שתמעיט בקונטיינרים תהיה לך פחות שליטה על גיבויים וSingle point of failure, וגם כמובן הקצאת משאבים חכמה.

אני הגדרתי את זה כך (אם כי זה בהחלט ניתן לשינוי):
- שרת plex יושב על קונטיינר משלו - הוא כבד ובזבזני במשאבים. הקצאתי לו את רוב הכוח עיבוד במכונה.
- שרת הטורנט יושב על קונטיינר משלו - פועל ועובד כל הזמן, אם לא בהורדה אז בהעלאה. כשהוא נפרד יהיה קל לכבות אותו אם ארצה, וגם יהיה לי קל להוסיף לו פורט של תקשורת להפרדת עומסים בעתיד.
- שרת PiHole בקונטיינר משלו - הוא צורך מעט מאוד משאבים אז העדפתי להביא לו קונטיינר "מצונזר" יחסית, בנוסף אם הוא למטה אז כל האינטרנט בבית לא יעבוד, לכן מעדיף להפריד אותו.
- שאר האפליקציות לניהול המדיה יושבים על קונטיינר משותף - יש להם הרבה מאוד תלויות משותפות ואין לי ממש משמעות להפריד - אם אחד למטה סביר מאוד שכל השאר לא יהיו כ"כ רלוונטיים :)

לגבי הPiHole - בכלליות שני ההתקנות דיי פשוטות, אחת היא על Docker שיושב על הNAS והשניה יושבת על מחשב נפרד ועל Proxmox. אני מאוד אוהב את Proxmox ואני דוגל בהפרדת ראשויות (מה שאפשר לשים על מחשב נפרד - עדיף) אבל בהחלט אין סיבה לא לעבוד לפי המדריך של זיו, על אחת כמה וכמה שהPiHole מאוד לא בזבזני במשאבים.
אין ISO, אבל יש מדריך דיי פשוט במידה ותרצה לעבוד כמוני -

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”