שלום רב מכובדיי. עצתכם בנוגע לחיבור העדיף של המקור לרסיבר

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
tilinger_y פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

בהמשך לשירשור קודם בו חיפשתי נגן dvd חדש קיבלתי את ההמלצות וקניתי נגן של פיוניר (696) .
המכשיר יפה מאוד והצליל נהדר.
אני מחבר אותו לרסיבר עם כבל אופטי , ראיתי שיש גם אפשרות לחבר עם כבל קואקסיאלי ( חוט דק לפי החור ) ובחיבור אנלוגי .
האם יש איזו עדיפות? חיבור מתקדם יותר מביניהם?
אני מניח שאוכל לחבר ולהשוות אך זה דורש לקנות את הכבלים וכן זמן ולכן שואל האם ככלל עדיף אחד מהחיבורים ?

שוב תודה על חלוקת הידע עם ה"עמך " כמוני.
ירון.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

רק האוזניים שלך יחליטו

שליחה #2 

בחיבור אופטי או קואקסיאלי,אתה מדלג על ה-DAC (ממיר דיגיטלי לאנלוגי) של נגן ה-DVD,ואתה מקבל את פיענוח הסאונד על ידי ה-DAC של הרסיבר שלך.אין משמעות במקרה זה לצורת החיבור הדיגיטלית-אופטית או קואקסיאלית-בשתיהן הסאונד ישמע לך בדיוק אותו הדבר.אם תחבר את המכשיר בחיבורים האנלוגיים-תקבל את ההפך:הנגן מפענח בעזרת ה-DAC שלו את הסאונד ומעביר אותו להגברה של הרסיבר,ללא הפיענוח שלו,אלא היישר להגברה.חבר את הנגן בשתי השיטות,עשה סוויץ' בינהן,ותשמע מה אוזנייך מעדיפות,גם לי יש את המכשיר הזה-הוא עושה עבודה מפתיעה לטובה בניגון CD בחיבורים האנלוגיים.יש לו ממירים של חברת BURR BROWN,אחת החברות הטובות ל-DAC..(היום היא שייכת לטקסס אינסטרומנטס).זכור שאם ברשותך דיסקים של DVD AUDIO או SACD,אתה חייב להישתמש בחיבורים האנלוגיים.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #3 

Here goes:

חיבור אנלוגי= ההמרה מאות דיגיטלי (קידוד על הדיסק) לאות אנלוגי (חשמל) נעשית ב- DVD והרסיבר רק מגביר.
חיבור דיגיטלי= מעגלי ההמרה של ה DVD נעקפים, והוא מוציא אות דיגיטלי גולמי, כאשר ההמרה מתבצעת ברסיבר (יש לו ממיר משל עצמו).

איזה ממיר עדיף? כנראה שההבדל לא יהיה גדול, אבל פשוט תבדוק ותחליט. משום שה- DVD משמש מטבע הדברים לסרטים (אני מניח שבסאונד רב ערוצי), חיבורו דיגיטלית יהיה פשוט יותר ויחסוך כבלים, משום שההמרה ל DD ו- DTS מתבצעת בד"כ ברסיבר.

אופטי או קואקסיאלי (בחיבור דיגיטלי)? במרחקים ביתיים ובהנחה שאין צורך בפיתולי יתר של הכבל, אין לזה חשיבות.

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה #4 

ואללה, הוקדמתי. :oops:

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186

Re: רק האוזניים שלך יחליטו

שליחה #5 

Kosh כתב:זכור שאם ברשותך דיסקים של DVD AUDIO או SACD,אתה חייב להישתמש בחיבורים האנלוגיים.
...
נראה לי טעית פה . התכוונת לחיבור דיגיטאלי , לא ?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

לא טעיתי

שליחה #6 

את DVD AUDIO וSACD תכננו עם סוג "מסוים" של מעין DRM-הגנה דיגטלית שתמנע השמעה של מדיות כאלו בחיבורים אופטיים או קואקסיאלים-סוג של הגנת זכויות יוצרים על המוסיקה באיכות הגבוהה ששוכנת על המדיות הללו.(כדי שלא נעתיק באמצעים בייתים מדיות כאלו).לכן בהרבה דיסקים משני הפורמטים הללו אין אפשרות להאזין בחיבורים הדיגטליים כלל או שיתרחש DOWNMIX ולשמוע באיכות נמוכה יותר מהמקור-בד"כ זה DD או DTS בDVD AUDIO-48KHZ ..וב-SACD-שכבת CD רגילה של 44.1KHZ.החיבורים הדיגיטליים היחידים שניתן להאזין בהן באיכות המלאה(פרט לאיכות המלאה המתקבלת בחיבור אנלוגי) הם DENON LINK,שבלעדי רק לרסיברים של דנון מסדרות מסוימות,ו-HDMI החל מגירסה 1.1 אם זכרוני אינו מטעה אותי.

Shahter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186

שליחה #7 

אוקיי . צודק . אבל לדעתי הכל תלוי במקור . כי אם לקחת מקור זול , הוא לא ישמור על החוקיות ויאפשר לך להוציא את כל המידע במלואו , כי לרוב חסמים האלה נמצאים בתוכנה של אותם מקורות ומופעלים רק על מנת לקבל "כשרות" מהבעלי פטנטים ...

natim9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #8 

אז במה בעצם המגבר "משפיע" על הסאונד אם אני מחבר את המקור בחיבור אנלוגי והפיענוח מתמצע בו?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

המגבר מגביר,לא מפענח

שליחה #9 

שוב,בשימוש בחיבור האנלוגי הנגן הוא זה שמבצע את העיבוד והפיענוח והמגבר רק מטפל בנושא ההגברה בלבד.

natim9
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77

שליחה #10 

כן, כוונתי הייתה שהפיענוח מתבצע בנגן....אז במה/איך עניין ההגברה משפיע על הצליל? (וסליחה על השאלה המפגרת)

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

זה כבר תלוי במגבר/רסיבר שלך וברמקולים כמובן

שליחה #11 

//

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”