קיבלתי מתנה מעשנת מסוג Kamado של חברת לואיזיאנה - דגם 24".
מאוד קורץ לי מעשנת מסוג פילט שהינה אוטומטית לגמרי.
מצד אחד אני אוהב את ההתעסקות, מצד שני, הנוחות של המעשנה מסוג פילט מאוד קורצת.
יש כאן חברים עם ניסיון וחוות דעת לכאן או לכאן? (יתרונות חסרונות יתקבלו בברכה גם כן)
...
לי יש טרייגר (טימברליין 850) ואני מפעיל אותה פעמיים או שלוש בשבוע (היו גם שבועות שיותר...). לדעתי אין סיכוי שהייתי נהנה ממנה בתדירות כזו גבוהה אם לא היה מדובר במעשנה עם נוחות שימוש מדהימה. כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור.
גם אני רכשתי מעשנה אלקטרונית (של בראדלי במקרה שלי) בדיוק מאותה הסיבה, אין לי זמן וראש להתעסק עם גחלים, וויסותי טמפרטורה וכו. מאותה הסיבה אני כבר שנים עם גדריל גז ולא פחמים.
ה FAQ - הכרחי לקרוא לפני פרסום תגובה בדילים המפורסמים על ידי:
קראתי את כל 69 הדפים, יש פה כשרונות על!
אז אכניס את הכשרון (או האי כשרון) שלי.
קניתי במבצע הגדול לפני שנתיים מעשנת offset עם המשלח חינם. לקח לי רק שנתיים לפרוק אותה ובינתיים עמדה בחוץ. טוף נו, שיפצתי ועברתי בית, נולדה ילדה, ללא הייתה מרפסת ועכשיו יש הכל וגם יום העצמאות הלבד הראשון שלנו.
קראתי, למדתי, הפנמתי והחלטתי לעשות את הניסיון הראשון עם גוש שפונדרה קטן. הצתה עם עצי אורן רגילים, גושים של עץ זית יבש ששופל נכנס בו ונפל לעישון, RUB יבש לפי המתכון של Big Bad Beef Rub Recipe, מיכל מים למטה לריסון הפרשי טמפרטורה, התזת מים פעם בשעה לשפיגת עשן. מודה שלא שמרתי על טמפרטורה קבוע, זה נע בין 60 ל120 מעלות כי לא באמת הייתה לי אופציה להיות צמוד למעשנת.
התוצאה? מאוד יפה, אך מאכזבת. הבשר עצמו בחלק יצא גומי, השומן יצא אלוהי. לקח כ2.5 שעות, החום הפנימי היה הערך 60 מעלות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
@Shtirlitz
אסאדו צריך להגיע לחום פנימי של לפחות 90 מעלות (לרוב 92-96 תלוי מה מידת העשייה שאתה מעדיף).
בנוסף אורן וזית פחות מומלצים לעישון, הם יוצרים טעם מר.
בכל מקרה, ללמוד מעשנה צריך סבלנות והתנסות עד שמגיעים לתוצאות טובות. חשוב לא להתייאש.
בהצלחה